Foto Resor utomlands

Favorit – veckans ord att tolka i Gems Weekly Photo Challenge

Favorit är veckans ord att tolka fritt i Sannas fotoutmaning, Gems Weekly Photo Challenge. Här finns också veckans övriga bidrag och även de ord som finns att tolka under årets alla veckor.

Utmaningen i sig är att med bild och text eller  bild – tolka ordet. Fritt fram alltså för egna funderingar. Och alla är välkomna att vara med och tolka orden på sitt sätt.

Byn och stranden Chackpong i Thailand på fastlandet, söder om Bangkok, är en favorit. Ett verkligt favoritresmål är Chackpong, en by/strand, på det thailändska fastlandet där vi varit många gånger. 

Att ha en favorit är svårt

-men om  jag tar en av dem i taget blir det mer hanterbart. En favorit kan vara en förväntat första placering eller en ögonsten. Och  platser kan ju delas.

Och apropå platser…Att resa, långt eller kort, gör jag väldigt gärna. Så resandet, med nya möten, upplevelser, erfarenheter och kulturer hamnar helt klart på favoritlistan och går in på delad första plats.

“Up and away”

 

Att se vackra solnedgångar kan jag nog inte se mig mätt på. Vet inte hur många jag upplevt under årens lopp. Men många är det. Även vackra soluppgångar ser jag gärna. Om jag då är vaken….

Thailändsk solnedgång på Chackapongstranden.

En annan favoritupplevelse eller snarare upplevelser som  jag bär med mig är våra år i Peking . Minnesvärda på så många sätt. Och om några veckor blir det en efterlängtad resa dit. Och visst blir det ännu ett besök på underverket, den kinesiska muren, och även en vandring på den. På bilden syns också  hur brant det kan vara på sina ställen.

Kinesiska muren är en annan favorit. En stor sådan. Bosse, maken, är också en favorit. Här är vi på en “icke turistisk” del av den kinesiska muren, en bra bit utanför Peking.

I min favoritblandning, och den delade förstaplatsen,  ingår också döttrar, barnbarn, labradoren Curre och de fina vänner jag har. Ja, förstaplatsen kan i detta fall utökas en hel del.

Döttrar, barnbarnen och Curre . 

 En annan favorit finns bl.a. här .

 

34 svar på ”Favorit – veckans ord att tolka i Gems Weekly Photo Challenge”

 1. Alltid lika spännande att kolla hur du tolkat veckans tema. Det är som att ge sig ut på en liten resa varje gång. Härliga solnedgångar och familjebilder. Avundas dig en vandring på kinesiska muren. Har också stor glädje av dina Instagrambilder.

  1. Stort tack! Visst är det roligt med detta tema och att se hur andra tolkar det. Ger mig så mycket. Ofta blir mina tolkningar som en sorts resa, tänkte extra på det idag. Men att resa är ju förutom “de mina” en favorit.

   Jag kommer att blogga lite lätt från Peking med omgivmingar när vi är där. Så det blir helt klart en vandring på muren. Välkommmen att fälja med.
   Kul att du har glädje av instabilderna.

 2. Vilka underbara och passande bilder till tolkningen av ordet favorit. Solnedgången är alldeles magisk och att barn samt barnbarn hör till dina favoriter förstår jag mer än väl! Curre ska vi inte glömma heller för en fyrbent vän blir som en familjemedlem!

  Kram och trevlig tisdag!

  1. Tack! Och jag kan tänka mig att även du har barnbarnet,barn, man och hund bland dina favoriter. Och visst är Curre en familjemedlem. Helt klart.
   Vackra solnedgångar hör till favoriterna och har alltid gjort det.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram!

 3. Ett fint knippe favoriter!

  Vi har väl alla våra favoriter, hoppas jag, men som du skriver, man får plocka fram några i taget.
  Just nu är det inte mitt favoritväder, men jag får sätta mig på cykeln och dra iväg om en stund, det är till att bita ihop.

  Ha det så gott och stor kram!

  1. Tack! Och visst får man ta några i taget. Kan förstå att det inte är favoritväder hemma idag, såg rapporten, men det blir bättre.
   Cykla försiktigt!
   Önskar dig en fin sångkväll.
   Stor kram!

 4. Alltså dessa thailändska solnedgångar kan man verkligen inte se sig mätt på. Det är så speciella och kan liksom inte jämföras med solnedgångar i Europa tycker jag. Färgerna är på något sätt helt annorlunda. Undrar vad det kan bero på…
  Det ska verkligen bli kul att åka snålskjuts med dig till KIna. Antar att du kommer “live-blogga” därifrån. Ja, fattas bara annat;-)
  Max och William är så himla söta båda två. Förstår att de och dina fina döttrar också tillhör dina favoriter. För att inte nämna Bosse:-)
  Ett toppen inlägg! Ett av mina favoritbidrag till det här temat:-)

  1. Stort tack för fina ord! Visst är dessa thailändska solnedgångar ofta magiska. Ett nästan utslitet ord idag…Men jag vet att jag tycket så redan 1980 då jag var i Thailand första gången. Nu får haf ha minnen och bilder av dem kvar för kanske blir det inga fler resor dit. Solen du vet..
   Jodå, det kommer ett kortare blogginlägg varje dag från Peking med omnejd. Men så mycket tid för bloggen finns inte.
   Max och William är så mysiga och goa och jag är så glad för dem. Likaså döttrarna och Bosse får plats bland mina favoriter.
   Nu ska jag vandra ut i Blogglandia bland alla fina favoriter.

 5. Många favoriter blir det! Och tur är väl det – för då är man lyckligt lottad 🙂

  Solnedgångar är mycket mer lättfångade än soluppgångar – av nån underlig anledning… 😉

  Härlig tolkning!

  1. Tack!Ja, bara en favorit kunde det inte bli. Och ändå har jag här verkligen begränsat mig. Men om jag tar en i taget så räcker de ju längre också…
   Jag har också grunnat varför jag har så få soluppgångar på bild. Och av de jag har – så är det Bosse som fotat 90% av dem. Märkligt!
   Hoppas ni har det bra!
   Trevlig kväll!

  1. Tack! En favorit kan ju ha delad plats och så fick det bli. Och i mars bär det av och vi ser väldigt mycket fram emot det.

 6. Härlig familj har du och så söt han är den då tvååringen som plockar o äter blåbär ,-)

  Vilken grotta det måste ha varit spännande har kikat tillbaka lite.
  Vilken helt otrolig solnedgång! ,-)
  Ha välja en favorit är ju förstår jag svårt, det tycker jag också och du som rest så mycket och sett otroliga platser ,-)
  Väldigt fina bilder.
  Men att välja familj som favorit det var nog lätt, jättefina bilder på dem ,-)
  Ha det fortsatt fint Önskar jag KRAM Primrose ,-))

  1. Tack för fina ord. Familjen, mina “nära” är inte så många, men de betyder mycket för mig. Och de kan ju aldrig bytas ut mot något annat. Att resa tycker jag väldigt mycket om, både korta resor och längre. Och med korta resor tänker jag också på Sverige där det finns så mycket fint. Möten med människor och miljöer roar mig också.

   Hoppas du också ghar det bra.
   Kram!

 7. Vilket underbart tema och så härligt att ta del av dina favoriter! Du är verkligen fenomenal på att fotografera solnedgångar. Så vackra bilder!

  Att dina döttrar och barnbarn, liksom maken, hör till dina favoriter förstår jag. Ja, vilken glädje även dessa bilder förmedlar.

  Jag gläds med dig att er Pekingresa nu närmar sig. Det ska bli så spännande att följa den!

  Stor kram

  1. Favoriter är svårt och att ta en det gick inte. Men att dela favoritplatsen fungerade. Solnedgångar tycker jag om och jag samlar på dem, även i minnet. Kanske blir det ingen mer resa till Thailand. Solen är ju så stark för mig.
   Och visst är de mina favoriter! Helt klart!
   Pekingresan närmar sig och vi ser verkligen fram emot den. Och jätteroligt att du hänger med. Välkommen!
   Även N.Y. en av mina favoriter, men på ett annat sätt och har fått konkurrens av Peking.
   Vi följer med varandra till “våra” städer och få ju då uppleva än mer.
   Stor kram!

 8. Svårt ord att tolka, eftersom det finns så mycket. Men du lyckades bra som vanligt och med fina bilder. Ska bli kul att läsa dina rapporter från Kina sen. 🙂
  Kram!

  1. Visst är det svårt att tolka ord och tolkningarn blir verkligen olika. Väldigt roligt att se hur andra tolkat veckans ord. Och väldigt olika tolkningar blir det. Kina rsan blir i mitten av mars och nog ska jag kunna få till ett kortare blogginläg per dag. Ser verkligen fram emot resan.
   Kram!

 9. Ordet favorit och betydelsen kan innebära så mycket och det har du tolkat så fint.
  Alla vackra bilder. De är vackra var och en på sitt sätt så någon favorit kan inte jag nämna.
  Din familj förstår jag är favoriterna.
  Har också förstått att du älskar att resa och det är ju fantastiskt roligt och lärorikt. Peking har jag aldrig varit till. Vi beställde för några år sedan en resa dit men den blev sedan inte av, tråkigt.
  Kinesiska muren, bara den är ju sevärd och ni ser så fina ut där på bilden.

  Jag vet inte vad det är för fel på min blogg så att din kommentar kan försvinna. Ska be mysingen vid tillfälle titta på det.
  Ha det bra och varm kram till dig.

  1. Tack för fina ord! Och visst kan ordet favorit tolkas på flera olika sätt. Och mina favoriter är förstås de som står mig nära. Jag tar ju en tur till Peking i mitten av mars så du kommer att vara med mig där om du vill. Trist att din resa dit inte blev av, men så blir det ibland.

   Vad gäller din blogg så så är jag envis så jag tar nya tag. Men bloggen kan leva sitt eget liv. Och det gick till sist.
   Ha det bra du också. Stor kram!

 10. Tack för vackra bilder!
  Förstår att du har många favoriter att välja på i bildväg. Att sedan ”de dina” hör ju självklart till favoriterna?.
  Många kramar/A-K

 11. Solnedgång- och uppgångar i all ära, men barn och barnbarn är säkert de bästa favoriterna. Apropå Sandgrund så blev jag så besviken nyligen då jag läst om en busstur dit med PRO i mars, glad som en lärka ringde jag o anmälde mig bara för att höra att resan redan var fullbokad. Jag saknar bil och kan alltså inte åka dit på egen hand, men nu står mitt hopp till att väntelistan blir så lång att man ordnar en bussresa till…för dit vill jag verkligen.

  1. Instämmer helt! Barn och barnnbarn (och barnbarnsbarn för dig) är ju de verkliga favoriterna.

   Vad trist att resan till Sandgrund redan var fullbokad. Håller tummarna hårt för att det ska bli en plats ledig till dig. Tycker annars att de kunde sätta in en buss till. Det finns ju mindre bussar också att tillgå. Jag har varit här flera gånger både på jobbresa och privat och tycker det varit så fina besök. Antar att PRO också bokat en guidning för den ger så mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *