Trevligheter Utflykter

Favorit i repris – Med färg, form och grönska i fokus

Jag trotsade värmen igår och gav mig ut på vift. Och via Stockholms central, där jag mötte bloggvännen /vännen Tove  tog vi oss vidare med tunnelbana och buss ut till Ekerö några mil väster om Stockholm där lantliga omgivningar väntade. Det skulle bli en favorit i repris, ett besök hos vår konstnärsvän Elaine.

Favorit i repris ett besök bland färg , form och grönskaVi möttes av en färgspraknade altan där både färg form och grönska gav en härlig inramning.

Färgsprakande repris av en favorit

blev det och att slå sig ner på altanen mitt i härligheten. Förra året blev det också ett besök här ute, då i augusti. Och att komma hit  är som att komma till en kontrasternas oas där färg och form är viktiga inslag, både utomhus och inne.  Lugnet och tystnaden är påtaglig och i den lilla skogen hörs fåglarnas sång. Och runt om på tomten finns spännande saker att fästa ögonen på.

Vi hamnade på den grönskande altanen och där blev vi sittandes till en bra bit efter midnatt.  Mycket att prata i kapp var det efter det dryga  år som passerat sedan vi sågs, då i Skellefteå och då i samband med att Tove skulle ha vernissage.  Och nu var det alltså dags igen. Nya planer formas och nästa träff planeras till nästa sommar då det blir ett besök i Arvika, i Toves nya residens. En utställning i Arvika planeras och jag är inbjuden att vara med som ”allt i allo” . Vad det sedan innebär är en mycket öppen fråga.

Mängder av grönskande växter ramar in altanen.

Blått i olika nyanser tilsamman med det gröna och de vackra orange blommorna, ”svartöga”, är fint att vila ögonen på. 

Det grönskar även på baksidan av huset.

En lillstuga/gäststuga finns också på tomten och Elaines odlingar av bönor ser ut att ta sig.

Uteplats i trädgården finns och hit tar man med sig dynorna och slår sig gärna ner.

Tove och Eliane i väntan på maten –

Och även middagen sprakade av färg; fetaost, potatis, mängder av grönsaker, tunt skivat och marinerat kött. Så gott!

 

 

24 svar på ”Favorit i repris – Med färg, form och grönska i fokus”

 1. Såå grönt och fint hon har det! Ser helt underbart ut! Såklart hade ni en fantastisk dag/kväll på härliga Ekerö!
  Vi svettas vidare i värmen 😀
  Kram och ha en trevlig måndag!

  1. Här ute är det som att komma till en vacker oas där just färg, form och grönska blandas så fint. Mycket prat och många skratt blev det. Skönt att sitta ute och njuta i den sena kvällen då det var svalt. Men du vet jag och ”pyssel” med händerna går inte ihop. Och här med två konstnärer.
   Idag var det 75% luftfuktighet så visst har det varit klibbigt.
   Önskar dig en bra jobbnatt.
   Kram!

 2. Vilken härlig och trevlig dag på alla vis! Dessutom så såg maten väldigt god ut så jag förstår att ni fick trevliga timmar tillsammans.

  Kram och ha en härlig måndag!

  1. visst blev det! Och med övernattning för min del blev det en fin träff på 24 h. Så roligt att ses igen. Och både miljön , mat och dryck var toppen.
   Kram och trevlig kväll.

 3. Vilken dag ni har haft! Vad vackert det var hos Elaine! Så underbart fint! Maten ser god och fräsch ut också! Vad mer kan man önska sig här i livet!?

  1. Det blev ett väldans fint dygn tillsammans men fina vänner. Här ute är så fint och man är helt omgiven av färg, form, grönska och tillhet. En ”lisa för kropp och själ”.

 4. En jättetrevlig njutflykt a la Ditte!
  Vackra färger och form och trevligt sällskap, helt suveränt, god mat dessutom.
  Fin kväll och stor kram!

  1. Det blev en så trevlig njutflykt och att träffa fina vänner är så roligt. Miljön här ute är så fin på alla sätt-
   Önskar dig också en fin kväll.
   kram!

 5. Altanen är ju hur häftig som helst. Å Elaine verkar ha en förkärlek för blått, ungefär som Anni. Tycker hela hennes suveräna inredning, alla detaljer, blommorna samt färgvalet påminner mycket om Anni som ju också är konstnär. Vet inte om du läser hennes blogg. Här är adressen: https://vardagsnjutning.blogspot.com/. Undrar om Elaine känner Anni.
  Kul att du ska vara med som all-i-allo nästa år igen. Du måste ha gjort ett perfekt jobb förra året:-)

  1. Att sitta här på altanen är en njutning både för kropp och själ. Och det blå i olika nyanser tillsammans med orange och limegrönt gjorde att tankarna även gick till dig. Dina färger. Tack för länken till Anni. Ingen blogg jag följer men nu ska jag titta in. Ska fråga om Elaine vet vem Anni är. Kanske…
   Jag gjorde npg ett bar jobb förra året med en säker plats i köket och en del annat. Strukturerad är jag. Men vi har förutom Elaine som är konstnär också Anukka som är läkare , Tove själv och så jag då. Ett bra team som kompletterar varandra. Och himla roligt har vi tillsammans.

 6. Vilken prunkande grönska! Såg på instagram att ni fick regn också. Det måste ju grönskan ha gillat.
  Ha det så trevligt!
  Kram!

  1. Jodå, regn kom i ett par olika omgångar och väldigt rejält. Igår också med en hel del åska i släptåg. Och inne i Stockholm var vare sig åska eller regn. Kvavt är det fortfarande och med hög luftfuktighet.
   Och visst gillade grönskan allt regn som kom.
   Kram och trevlig tisdag.

 7. Det finns bara ett ord! Underbart! Oj, så härligt med all färgprakt och allt annat runt omkring. Härligt att du och Tove kan göra så trevliga utflykter tillsammans! Lyckliga ni! Du får hälsa både Tove och Annukka så mycket från mig! Elaine känner jag inte. Njutbara bilder! Ha det fint i julivärmen, den allra sista julidagen!

  1. Det är verkligen en ”lisa för själen” att komma hit ut. Nu var inte Annukka fysiskt med denna gång, men hon var med oss i tankarna. Vi var ju alla tillsammans förra året hos tove Skellefteå och hjälpte till med vernissagen. För min del inte direkt med det praktiska bland tavlorna men som ”allt i allo”. Elaine är en ”gammal” vän till Tove sedan många år tillbaka och från deras tidigare tid i Värmland.
   Önskar dig också en fin dag och kanske har ni fått det lite svalare.

 8. Oj vilket fantastiskt ställe hon har! Speciellt den glada altanen föll mig i smaken – sååå läckert! Och att sen ha matchande färgglad mat till gör ju verkligen inte saken sämre 🙂

  Ha en fin tisdag!

  1. Här är man verkligen omgiven av läcker färg, form och grönska. Det blev en riktigt njutbar tur hit ut och väldans roligt att ses igen.
   Önskar dig också en fin tisdag.

 9. En trevlig utflykt kan jag förstå. Att träffa vänner och umgås, det behöver vi.
  Så fina bilder ifrån kvällen och maten ser ju helt underbart god ut. Allt är också så färgglatt.
  Hur går det för dig annars i värmen? Än om det finns skugga så är det mycket varmt och svårt att undvika solen, som jag kan tänka mig är ett måste för dig.
  Tänker på dig.
  Kram!

  1. Tack! Det var verkligen en trelvigt utflykt och så fint att träffa vänner. Vi fick ett roligt och skrattfyllt dygn tllsammans och fyllt på energi harjag också gjort.
   Här ute på landet fanns skön skugga och svalka på altanen under tak. Annars går jag baar ut på kvällarna när det är svalare. Tycker att värmen är tärande och solen måste jag undvika .
   Förstår att du också har det kämpigt dessa varma dagar.
   Många tankar och stor kram

 10. Så hemtrevligt och ombonat det såg ut. Verkligen inbjudande att slå sig ner där på hennes altan.
  Stor kram

  1. Vi hade ett jättetrevligt dygn och att komma hit ut är som att komma till lugnet självt. Och här på altanen satt vi länge.
   Stor kram och trevlig tisdag.

 11. Såå himla roligt att ni kommer du o Tove, saknade förstås Annukka! Massa prat o skratt, glädjepåsen är fylld till bredden! Tur med vädret hade vi ju också (ha ha) 32 grader i snitt….. vi gillar ju värme…..vi önskade regn o det fick vi!! rikligt skulle man kunna säga…… Ser fram emot nästa träff!

  1. Tack själv! Vilket roligt dygn vi hade! Energin är påfylld till max. Och kreativiteten hos mig har fått sig ett visst lyft. Både du och tove inspirerar på så många sätt. Och vad gäller vädret fick vi ju ALLT. I Stockholm hade dte varken regnat eller åskat.
   Jag ser också fram emot nästa träff-
   Kram!

 12. Vi fick verkligen ALLT – också denna gång i vår träff <3
  Påfylld är ordet! Energetisk, vacket och så himla kul o gott!
  Klarar gott ännu en träff 🙂 🙂 och hoppas på att vi får ihop det här hos mig då nästa utställning går av stapeln.
  Stor kram o tack än en gång!

  1. Visst fick vi! Och så roligt på alla sätt! Jag fick mig ju en del av den mer konstnärliga sfären och det gjorde mig gott. Inspirerande på olika sätt.
   Visst får vi ihop det igen. Och jag är beredd som ”allt i allo”.
   Stort tack och stor kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *