Stockholm Trevligheter Utflykter

Fartfylld, varierad och trevlig – En riktigt bra dag

Vissa dagar är mer fartfyllda än andra och samsas ofta fint med diverse trevligheter.  Och det gillas. Sedan kommer andra dagar då nästan lugnet själv råder. Nja, inte riktigt, men lite åt det hållet. Trevligt det också och slår man ihop det hela blir detta en mix som är bra och som jag trivs med. Gårdagen blev just en sådan dag var  fartfylld, varierad och med flera trevligheter.

Finaste  “prins” William, yngsta barnbarnet, fyller fem år i morgon och vi började fira honom lite smått redan igår.

 En fartfylld dag

trevlig och varierad dag blev det.  En bra start var att det tåg jag skulle åka med till Uppsala gick och på utsatt tid. I Uppsala väntade först lunch med min äldsta dotter Liv  (en kvart äldre än sin tvillingsyster Helen) och sedan presentinköp till William som fyller fem år på torsdag. Tänk att fem år har gått sedan han föddes.

Minns så väl att vi var ute vid båtklubben för att ta upp segelbåten när Liv var på BB i Uppsala, Kunde inte riktigt koncentrera mig på båten. Och mitt i själva upptagningen, när båten lyfts upp ur vattnet, ringer telefonen och William är just född. Gissa om jag och Helen snabbt kom oss iväg till Uppsala.

 

Lunch i italiensk anda, på trevliga restaurang Martina, blev en bra start. Roligt koncept med en kombinerad restaurang (mest pastarätter i variation) och en butik med mängder av italienska godsaker. Bra luncherbjudande och med god mat och trevlig servive. Bra kombo!

Restaurangens bord är placerade mellan varuhyllorna så det blir en mysig och ombonad miljö. 

Liv valde ett vegetariskt alternativ med svamp och jag gick för scampi i stark sås. Gott och fint upplagt.

Inköp av presenter tll William och givetvis en tårta. Kalas på Söndag och då blir det moster Helen som ska skapa önsketårtan för i år. Har ingen aning om vad Wille önskat men förra året blev det  en ketchuptårta  som önskats.

Idag firade vi med en köpt chokladmoussetårta som lätt slank ner.

Storebror Max, åtta år, har just kommit hem från skolan/fritids och pojkarna kan samsas riktigt bra kring sitt lego.

 

Tillbaka till Stockholm

blir det på nytt tåget som gäller.  Även nu går det och dessutom i tid. Bra så!  Regnet började redan i Uppsala och eftersom jag fortfarande tycker att det är sensommar så var klädd för det. Atlltså inte rustad för höst. Men ett lånat paraply höll den värsta blötan borta. Men hem för att byta till torra kläder och skor var ett måste innan nästa trevlighet skulle börja. Dags för “Lokekväll” tillsammans med vännerna Susan och Jörgen.  (Träff på Lokes bar&restaurang för middag, prat, skratt och allmän trevnad)

Lokes bar&restaurang på Söder är nästan alltid fullsatt och med många stamgäster. Alltid trevligt att komma hit och med en personal som verkligen är intresserad av sina gäster. Här är också hundar välkomna. Om de “sköter sig”.

Det kan här vara skillnad på en stor öl och en liten. (Den lilla sejdeln är ca fem cm. hög) Kan förstås användas till annat än öl…

Kvällens trevliga middagssällskap, Susan och Jörgen. Stort tack för en jättetrevlig kväll. 

Timmarna gick och jag strosade så småningom hemåt längs kajen. Och nu såg jag att fartyget som sjönk för ett par veckor sedan hade bärgats. (Bild på det sjunkna fartyget det via länken) Människor var ombord nu på kvällen men det kändes trist att se det så förstört.

Jag summerade dagen och konstaterade att den varit både fartfylld, varierad och väldigt trevlig. Men idag råder nästan lugnet. Inget direkt planerat.

Det bärgade fartyget såg väldigt tilltufsat ut.

 

 

18 svar på ”Fartfylld, varierad och trevlig – En riktigt bra dag”

 1. Prins William så söt! Gulligt när de leker med sitt lego tillsammans. Du hade verkligen en fartfylld o varierad dag! Härligt! Kram!

  1. Nu är prinsen inte så liten längre. Hela fem år fyller han. Och som vanligt har tiden gått fort. Vissa dagar är mer fartfyllda än andra men roligt är det att fylla på förrådet av trevligheter.
   Stor kram och många tankar.

 2. Vilken bra och trevlig dag i finaste sällskapet, såväl stora som små. Så god mat på det. Hoppas du lägger ut en bild på årets tårta för det brukar vara rena mästerverken!

  Kram och ha en riktigt bra kväll!

  1. Trevligt när vi får till det. Och det fick vi denna dag. Tårtbild kommer på måndag för kalas och firande blir på söndag. Smidigare när de flesta är lediga.
   Blir en lugn hemmakväll idag. Ja, hela dagen har jag spenderat på Söder.
   Kram och trevlig kväll.

 3. Hola! Men hur gullig är William? ❤️ Och vilket ljuvligt hår! Väldans trevligt att du hängde med på Lokestisdag! Humor på hög nivå! ?
  Kram och hälsa fyrvaktaren! ?

  1. Hola! Tack själva! Jättetrevligt och humor på alla nivåer. Och givetvis ska jag hälsa fyrvaktaren men jag tror inte jag kan förmedla allt det humoristiska. Och visst är William fin! Hela fem år i morgon.
   Stor kram och Hälsa Mr J.

 4. Vilka underbara killar, med glimten i ögat! En ketchuptårta var jag tvungen att kika på var lite orolig att den skulle innehålla en massa ketchup! Men den var jättemaffig! Och sen skulle ni susa till nästa evenemang, ibland kommer pärlorna som på band. God mat, scampi, när åt jag det senast?
  Kram

  1. Killarna är jättefina och visst finns det gott om glimtar i dessa ögon och en hel del bus också. Vad gäller ketchuptårtan innehöll den ingen ketchup alls. Och verkligen fin! Väldigt god dessutom.
   Igår var det susningar åt många håll men idag har jag inte susat alls. Mest varit i närheten av hemmet. Bra det också.
   Kram!

 5. Igen och igen – Williams ögon kan man bara förlora sig i – för gott:-) Åsså gillar jag hans coola, färgglada regnkläder. För att inte tala om det långa håret som passar perfekt till det vackra ansiktet med de bedårande ögonen.
  Det ska bli jättekul att se måstarbagaren och tårtkonstnären Helens födelsedagstårta. Minns ju konstverket från ifjol.
  Kul med trevligheter på stamstället på det. Verkligen en toppen dag!

  PS. Båten ser verkligen tilltufsat ut. Den här artikeln hittade jag på nätet: https://mitti.se/nyheter/sjunkit-norra-hammarbyhamnen/. Ingenting om bärgningen. DS.

  1. Jadå, det är lätt hänt att förlora sig där en stund. Både William och max har ganska färgglada kläder och det piggar upp. Vad gäller hans lockar så är det nästa synd att klippa dem, men Liv gör det ibland.
   Jag är också spänd på söndagens tårta. Vet inte vad William önskat sig men jag vet att hans moster har modellerat länge nu . Så den blir npg både väldigt fin och god.
   Vad gäller båten så tittade jag in på länken och hade läst detta i Södertidningem, men jag tror båten bärgades igår eller förrgår. Såg så ut. Kanske kommer dte om bärgningen på lördag.

 6. Härliga killar ni har! Ketchuptårta! Var får de allt ifrån?
  Här ville vår Wilhelm ha en förfärligt hemsk tårta med blod och tänder, röda ögon osv när han firade sin åtta årsdag i somras.
  Jag har fått vara hovleverantör av beställda “konstverk” när det gäller födelsedagstårtor åt båda barnbarnen, men
  troligen har jag bakat den sista på länge nu, för nu firas troligen födelsedagarna i Sverige i fortsättningen sedan de sålde sitt sommarställe. Men jag kanske kan vara en ambulerande hovleverantör? 🙂
  Tack för titten in på stamstället. Allt ser så himla gott ut!

  1. Jag tycker dte låter väldigt bar med en ambulerande hovleverantör. Williams moster, Helen, bor i Nacka och William i Uppsala så lite ambulerande blir det här också. Pojkarna har sedan de var riktigt små önskat sig olika tematårtor och Helen meódellerar och bakar och allt från grunden. Hon är jätteduktig. Men inte ärvt detta efter mig. Jag har liksom ingen styr på hander eller fingrar.
   Ska visa nästa vecka hur årets tårta blev.
   Kan tänka mig att du är duktig på att få till tårtorna så Wilhelm var säkert väldans nöjd.
   Ha det gott!

 7. Grattis till den numera stora prinsen som fyller hela 5 år! Så söt han är!
  Å nu blir jag nyfiken på Helens tårta till 5-åringen!
  Du hade verkligen fullt upp denna dag, trevlig middag på kvällen,blir nyfiken på denna restaurang, du har varit där flera ggr, så den måste ju vara bra!

  1. Hela fem år! Undrar så hur tiden kunnat gå så snabbt. Tårtan kommer på bild. Undrar också vad Helen ska göra. Men jag vet att William önskat.
   Full fart var det och både roligt och omävxlande. Lokes är en bra kvarterskrog med bra mat, bra priser och topentrelvig personal. Man kan bar gå hit för en dryck också och sitta vid bardisken.

 8. Jag instämmer i vilka härliga barnbarn du har, glada och glimten i ögat 🙂

  Läckerheter minsann, öl i minst sagt varierande storlek och en härlig chokladmoussetårta! Härligt! Men båten… var det en husbåt för inte så länge sedan? Så tråkigt, finns det misstankar om sabotage?

  1. Jadå, killarna är glada och pigga och med glimten i ögat. Men jag tycker de blivit stora alltför snabbt. Men så är det. Åren går. Vad gäller båten så sjönk den för sådär en två veckor sedan och ägarna var inte hemma. Husbåten har länge legat här men bärgades nu i måndags eller tisdags. Har ingen aning om vad som hänt och det har inte stått i någon tidning. men jag vet att det hela utreds. Men den kan ju ha sprungit läck. Återkommer när jag vet och berättar.

   1. Absolut går barnbarnens förskoleår alldeles för fort. Mitt äldsta har börjat förskoleklass i år och den lilla fyller snart fyra år! Stoppa tiden, jag vill njuta länge till av deras småbarnsår, känns det som. Men det är “bara” att hänga med i deras utveckling och får vara glad så länge man känner sig uppskattad och “viktig” i deras liv.

    1. Visst är det så! Och jag är också glad så länge jag orkar att hänga med i svängarna och få ta del av barnbarnens liv. Både till vardag och fest.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *