Stockholm Trevligheter

Fart och fläkt i Stockholm med händelserika dagar

Händelserika dagar är det och som fylls av lite av varje. Stockholm har mycket att erbjuda av det mesta och ibland blir det svårt att välja från den rikliga buffé som står uppdukad. Jag trivs bra när det är lite fart och fläkt och jag trivs också bra om jag kan sitta på en ”kobbe”och bara vara. Kontrasterna är viktiga.

Flera resebyråer erbjöd resor med äventyr, fart och fläkt. Fjärran resor med äventyr, fart och fläkt – liksom resor i lugnare tempo till mindre avlägsna trakter

Viss fart och fläkt

blev det igår och jag började på förmiddagen med att besöka ”Seniordagen” i Kungsträdgården. Här fanns många utställare på plats och utställningarna varierade. Extra roligt var att utbudet av resor var både varierat och omfattande och många besökare var kom och var intresserade.  Här fanns korta och längre resor inom Sverige, Norden och Europa och även resten av världen.  Här fanns också förslag på resor till mer ”exotiska” resmål som Grönland, Arktis, Antarktis, Alaska, Sydgeorgien, Spetsbergen och mycket annat. Jätteroligt att ta del av utbudet och få inspiration. Och tänk att kanske kunna kombinera Falklandsöarna, Sydgeorgien och Antarktis. Ja, det är mycket som lockar.

”Planera för ett gott seniorliv” –

Ja, tack. Jag är ju senior och vill gärna ha ett gott liv. Men hur blir det den dagen man inte kan/orkar ha ett eget boende. Tål att funderas på. Inser att tanken snart får gå till handling.

Många besökare fanns på plats i Kungsträdgården, denna gröna lunga i Stockholm, med anor från 1200-talet. Och ville man ta en paus från alla utställare så kunde man ägna sig åt lite dans eller lyssna till en trubadur som tolkade Cornelis Vreeswijk. Apropå Cornelis så satte jag mig här en stund på en bänk och lyssnade och mindes det ljuva 60-talet med gymnasietiden och vispråmen Storken vid Norr Mälarstrand där jag hängde . Ljuva nostalgi.

Lite fart och fläkt, tonvikt på lite, var det på dansbananLite fart och fläkt, med tonvikt på lite, var det på dansbanan.

En hel del fart och fläkt var det med Cornelis Vreeswijk och hans musik lever vidareCornelis Vreeswijk; en mer prydlig variant och en lite mer dekadent. En artist, musiker och textförfattare som på något sätt är odödlig. En hel del fart och fläkt även här. 

Givetvis fanns ”min resebyrå” också på plats. Och många besökare kom som ville veta mer om olika resmål. 

 En lunchträff

– med vänner, en sen sådan, var planerad på Söder. Och först av allt gällde det att fundera över var vi skulle äta. Söder har ett stort utbud av restauranger men eftersom det skulle bli en sen lunch föll några av dem bort. Jag föreslog en för mig ny restaurang, Ri Cora, som jag hört mycket positivt om. Restaurangen ligger vid Skanstulls tunnelbanestation, uppgång Ringvägen /Götgatan och erbjuder en stor asiatisk lunchbuffé till priset av 120 kr. Och buffén står framdukad till klockan 15 så detta blev vårt val- (Kvällstid och helger finns en större buffé och till ett högre pris. )

Restaurang Ri Cora.

Här i lokalen fanns på 1920- talet biografen ”Ringside” och som senare fick namnet ”Ri Cora” och nu har restaurangen tagit över namnet. Att lokalen varit en biograf märks när man kommer in trots att det nu inte är biograffåtöljer. Lokalen har liksom tre våningar och är mysigt inredd och med gott om plats mellan borden. En klar fördel.

Eftersom jag inte testat restaurangen tidigare gick jag hit i förväg och ”rekade” Jag tittade på matutbudet och jag pratade med fem olika lunchgrupper om vad de tyckte. Alla var väldigt positiva till både matens kvalité, utbudet och servicen. Så efter detta tyckte jag att Ri Cora kunde bli mitt lunchätarförslag.

Ett stort utbud av vällagad sushi fanns, liksom en hel del andra asiatiska rätter, både varma och kalla.

En långlunch blev det för oss. Vi kom 13.30 och gick strax efter klockan 16. Då var vi de sista lunchgästerna. Strax före klockan 15 kom en från personalen och berättade att buffén snart skulle plockas bort så om vi önskade något mer så hade vi chansen.

Vi – Agneta,Ninni och jag hade en verkligt trevlig långlunch och Ri Cora blev en ny och trevlig bekantskap

 

 

16 svar på ”Fart och fläkt i Stockholm med händelserika dagar”

 1. Vilken trevlig mässa det verkar vara. Har hört talas en del om dessa ”seniormässor” genom kollegor.
  Cornelis, ja en speciell man i mitt liv, en gång i tiden.
  Trevlig ställe för mat och maten ser god ut.
  Ha det bra!

  1. Extra roligt var det att så många olika researrangörer var på plats och att intresset för resor för seniorer är stort.
   Cornelis, minns såväl tiden på vispråmen ”Storken” i slutet av 60 talet. Cornelis, Fred Åkerström och då och då Ann Louise Hansson. Vilket gäng!
   Att sedan träffa vänner för en långlunch var också jättetrevligt. Och gott!
   Önskar dig en fortsatt bra vecka.

 2. Vilken härlig dag och så trevligt med långlunch. Praktiskt dessutom att buffén fanns kvar så pass länge för många serverar lunchen under bara ett par timmar.

  Kram och ha en härlig kväll!

  1. Verkligen! Och med en del gott och blandat i påsen. Lunchen blev både lång, god och väldigt trevlig. Och rots att vi satt kvar på ”eftertid” var det ingen som bad oss lämna. Hit kommer vi tillbaka.
   Önskar dig också en fin kväll
   Kram!

 3. Ser ut som en trevlig dag! En härlig lunch med goda vänner också …
  Av en slump ramlade jag in på en blogg av en svensk kvinna, som tillsammans med man och två barn är ganska nyinflyttade i Peking. Vet inte om du kanske redan sett bloggen, annars har du adressen här: https://myswedishlifeinchina.com/
  Kram

  1. Det blev en trevlig dag med fart och fläkt men i lugnt tempo. Nog så viktigt.
   Stort tack för denna blogglänk. Har lagt in den som bokmärke och tillvaron här är jag ju tämligen välbekant med. Och så även om dte var länge sen vi flyttade hem-
   Kram!

 4. Hade det varit varmare hade kanske fler vågat sig ut på dansbanan;-) Kul att just din resebyrå också visade upp sig. Du stod inte i montern eller?
  Snacka om grundlig research vad gäller Ri Cora. Men det är ju klart, men vill ju inte rekommendera ett ställe som sedan inte lever upp till förväntningarna. Buffémat däremot är inte riktigt min grej, även om bitarna på din tallrik såg jättegoda ut.

  1. Nej, jag stod inte i montern men jag var där och mötte några glada resenärer som rest med mig. Och så roligt att de både mindes mig och resorna. Jadå, jag mindes också. Har bra igenkänningsförmåga men ibland sviker mig namnen för det är ju många resenärer som rest med mig genom årens lopp.
   Håller helt med dig vad gäller bufféer. Äter dem sällan men här blev det ett bra undantag. Många ställen både på Söder och i stan slutar sina lunchserveringar klockan 13.30 eller 14 och träffas man då 13.30 blir det kärvt om tid. Men här hade vi tid och maten var riktigt bra.
   Och heller inga köer till maten. Viktigt det också-
   Skulle aldrig äta buffé på en Finlandsbåt…

 5. Mmmm, såg mumsigt ut det där, jag gläds åt att vi fått hit en asiatisk restaurang, vi som bara är drygt 600 i byn! Enligt dem som testat är det klart godkänt och jag ska unna mig sushi i helgen för det har jag längtat halvt ihjäl mig efter.
  Många lockelser där på Seniordagen, eller hellre sagt inspiration! Du hittade säkert godbitar som ligger och du grunnar vidare på…Kramen

  1. Jätteroligt med en asiatisk restaurang i din by. Hoppas den kommer att gå bra.
   Kul att du ska gå dit och pröva sushi. Något jag också gillar.
   Kul att strosa runt här på Seniordagen och en hel del hittade jag av olika slag. Jodå, även resor.
   Kram!

  1. Visst är möjligheterna många men livet pågår ju här och nu.
   En trevlig dag blev det och omväxlande.
   Stor kram!

 6. Visst finns det många ställen kvar att utforska. Jag såg en film från Grönland igår och sa att dit skulle jag gärna åka. Kan vara skönt där när värmen blir som värst här nere 🙂

  Maten såg verkligen god ut! Jag gillar bufféer (när dom är fräscha) men den bästa varianten är ju dom när man beställer in vartefter från en meny, då maten inte ligger framme hela tiden. En nackdel finns det även med den varianten (som med alla bufféer), man (jag!) lyckas alltid trycka i mig på tok för mycket mat… 😉

  1. Det var roligt att det var så många olika researrangörer här på Seniordagen och att intresset för resor också tycktes stort. Både till platser nära och fjärran. Grönland, Alaska, Sydgeorgien och Antarktis lockade mig. Ja, en hel del annat också.

   Restaurangen blev ett bra val eftersom det här är det många som slutar servera lunch vid 13.30 – 14 tiden.Och det var inga köer till maten heller. Också en fördel. En trevlig dag blev det.
   Önskar er en fin torsdag.

  1. Det blev riktigt bra. Oftast slutar luncherna här vid 14 så fint med restauranger som har mer utsträckt tid.
   Hit kommer jag att komma tillbaka.
   Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *