Torrevieja

Färgglatt, några idéer och en promenad

Gårdagen gick för min del i tämligen långsam takt. Onsdagens ”buklandning” mitt på en refug i Torrevieja gjorde sig påmind. Ja,  inte själva landningen, men spåren i och på kroppen efter den. Färgglatt kan man kalla det.  Jag bestämde mig för att det kanske var bäst att minska  den dagliga och längre varianten av promenad. Så en promenad till Habaneras shoppingcenter kändes överkomlig. En promenad på 3 km tur och retur

Färgglatt och med en spännande form. Papegojblomman. Här i Torrevieja växer de både fritt och odlade i parker och trädgårdar. Färgglatt och med en spännande form.  Papegojblomman Här i Torrevieja kanman se  den växa både i parker, trädgårdar och i vilt tillstånd.

Färgglatt

och mycket av det mesta vad gäller sortimentet finns i de olika ”Kinabutikerna” i Torrevieja. Butikerna är ägda av kineser och är ofta väldigt stora till ytan. Just den stora ytan gör att varorna verkligen exponeras ordentligt. Varorna är verkligen väldigt prisvärda men kvalitén å andra sidan skifta rejält.  Vi var på jakt efter en liten matta till vårt ”spanska kök” och här eller på fredagsmarknaden borde det vara goda chanser att hitta en.

Jag passerade avdelningen för  sopborstar, sopskyfflar, trasor och annat som förknippas med städning.

Färgglatt är det bland alla varianter av sopborstar, sopskyfflar och annat i städväg. Färgglatt! Och visst kan det vara roligt att ha färg om sig när det kommer till städning.

Jag gick vidare, tog nästa gång och hamnade bland hundleksaker. Kanske även något för katter. Utbudet är stort.

Ett färgglatt utbud av hund och kattleksakerFärgglatt även bland leksaksutbudet för hundar och katter.

Letade vidare efter mattavdelningen och passerade hund och/eller/ kattbäddarna. Även de förekom i många varianter men inte så färgglada-

 

Nu behöver vi ingen ny toalettsits. Men när jag såg den här kände jag nästan att det kunde finnas behov av en. Ja, det fanns många fler varianter.

 

Inte heller en ny ”dra maten” behöver vi. Har en med fyra hjul som är helt perfekt.En turkos.

Färgglatt även bland alla "dra maten" kärrorEn bråkdel av alla ”dra maten” kärror. Färglatt även här.

Hur gick det då med mattan? Jodå, vi blev med matta.

 

Avslutningsvis  var det sedan dags för dagens ”tapas”. Och lite kroppsvila för min del kändes också behövlig innan vi drog oss hemåt.

 

34 svar på ”Färgglatt, några idéer och en promenad”

 1. Oj vilket utbud. Mitt badrum renoverades för ett par år sedan, men inte kunde man välja till en toalettsits med en hund som har ansiktsmask och gurkskivor i ansiktet. Dåligt!

  1. Utbudet här är stort vad gäller precis allt. Och visst är toasitsen läcker. Inte direkt ”mainstream. Men jag hade heller inte sett den innan i Sverige.

 2. Vilken otur med ditt magplask men skönt att du inte skadade dig. Olyckan kan så snabbt vara framme om man faller fel eller tar emot fel. Det var nog klokt att inte ta en lika lång promenad i går men ut kom ni. Det var verkligen ett rejält utbud där på djurleksaker. Våra hundar biter dock sönder dylika på två röda så det är stadigare saker som krävs. Grattis till den snygga mattan. Alltid smidigt när man hittar det som man är på jakt efter.

  Kram och god fredag!

  1. Jag blev så förvånad över att mitt högra ben inte bar mig. Har inte hänt förr. Lite ledbruten är jag men inte direkt skadad. Konstgräset hjälpte till i fallet. Var ju mjukt.
   Kan tänka mig att era hundar och de flesta behöver kraftigare leksaker men dessa kanske är tänkta som skådebröd.
   Mattan fungerar bra och priset av 4 euro är helt ok. Kanske inte den mest hållbara mattan men vi får se.
   Kram och trevlig fredag

 3. Bra att du tog det lite lungt med en kortare promenad. Jösses så mycket grejer det fanns där i butiken!
  Å kul att ni hittade en matta som passade, rött är en fin färg.
  Ha nu en lugn och skön helg!
  Jag laddar för jobbhelg…bara att bita ihop!
  Kram

  1. Några längre promenader blev det vare sig igår eller idag. Ont har jag. Men det kunde blivit värre.
   Ja, dessa butiker har mycket av det mesta. Och även om det inte alltid är så bra kvalité så är utbudet stort. Och varför inte enfärgglad sopskyfffel eller kvast. Mattan är helt ok. Och rött lyser upp.
   Önskar dig en bra jobbhelg med ”lagom” av allt. Här blir det nog inga stordåd men ska testa att cykla en tur i morgon.
   Kram!

 4. Kinabutikerna kan verkligen vara olika! Vissa är så knökfyllda med saker så man förstår inte hur de har koll på allt. Andra är lite mer luftiga. Som du säger, kvalitén kan verkligen variera. Vissa saker går sönder på vägen hem medan annat har varit över förväntan. Jag köpte till exempel en brödkniv för kan skulle pröva om det var enklare att skära korkar än en slät kniv. Billig var den, typ 1.50 €, och rätt värdelös till korkarna. Men superbra att skära bröd med! Haha!

  1. Visst är det så! Vi har några stora alldeles i närheten och visst finns en hel del bra varor. Men kvalitén kan skifta. Ofta är det ju så att man får vad man betalar för. Perfekt att din kniv kunde användas till bröd. Ibland visar sig oanade möjligheter.

 5. Hej Ditte!
  Oj fy då! Ja dom där hemska kanterna på både refuger och trottoarer är hemska! Du är långt i från ensam att stå på örona…vem har inte gjort det här nere! Ändå gick du långt sen!
  Bra att det väl inte blev nåt inuti el cuerpo? Folk är alltid så hjälpsamma när man ramlat!
  Kram! P ♥♥

  1. Hej P!
   Tack, det är ganska ok även om jag har lite olika färger här och där och är lite öm- Tur med konstgräset. Blev mjukare fall.Och högerbenet vile inte lyda denna gång. Och visst är det många som är hjälpsamma. Känns fint.
   Kram! Hoppas att du nu mår bättre.

 6. Jaha, jag anade att det skulle bli efterverkningar av din strapats! Usch och fy sicket elände men du är ju klok och förstår att ta det lugnt nu.
  Jisses vilken butik! Där skulle jag säkert gå vilse, menar du att det finns flera såna där nere?? Ni hittade i alla fall en matta, riktigt snygg är den också. Skönt med en paus sen, det var ni väl värda, ha det så gott nu…och glöm inte att vara rädd om dig!

  1. Ja, mer än vad jag trodde och idag har kroppen varit riktigt stel från nacken och neråt. Men att ta det lugnt är jag inte så van vid men får nog bli det nu ett par dagar.
   Det finns många liknade butiker hos oss. Inom 15 minuter har jag 3 stycken och här finns mycket av det mesta.Just de färgglada städgrejerna tycker jag om och billiga är de. Att det sedan inte är livslång kvalité vet man och priset är ju därefter. Mattan får duga och den hade passande mått. Och hittar jag en annan kan den här få bli dörrmatta.
   Tack för omtanken. Och jag ska vara rädd om mig.
   Önskar dig en fin kväll.

  1. Salladen var så god! Kommer att göra den igen! Och visst är det fint med färg!Önskar dig en fin helg.

 7. Visst är dessa ”kinabutiker” roliga att strosa runt i. Å där vet man precis att man får det man betalar för. Bara man vet det från början, så blir man aldrig besviken över ”dålig” kvalitet efteråt. Å urvalet av hund-/kattleksaker samt städmaterial är ju så otroligt mycket större än här hemma. Så det är bara att passa på. Vet att min granne som vi hyr lägenheten i Benidorm av är nästan ”bosatt” i dessa butiker.
  Å på spanska marknader hittar man ju förutom frukt och grönsaker en massa roligt. Har köpt ett antal presenter till kompisar där och hos Ale-Hop.
  Mattan du köpte är ju ”idiotsäker” – färgmässigt alltså. Antar att det inte fanns några ”fräcka” plastmattor…

  1. Jadå, priserna är låga och man vet att kvalitéerna varierar. Men just städgrejer, pappersmaterial, ramar till tavlor/foton och burkar av alla de slag brukar vi köpa här- Och besvikna blir vi aldrig. Inte ännu i alla fall. Men en borrmaskin, verktyg eller målarfärg skulle vi inte köpa här. Ale Hop gillar jag och tittar ofta in. En del roligheter får också hänga med hem till Sverige. Nu var det ett tag sedan vi var på marknaden men visst finns det en hel del roliga saker där också-
   Vad gäller plastmattor så har jag inte sett några. Men jag ska ta hit en från Sverige. Har en ”Pappelina” matta hemma i köket. I grönt och vitt. Och det finns många roliga att välja på. Så nästa gång kommer en med. Men vi behövde en just nu. Sedan kan den här bli dörrmatta.

 8. Det onda kan komma ett par tre dagar efter olyckshändelser av det slag du var med om.
  Bra att du tar det lite lugnare ett tag. Säkert en del sårigheter på insidan som ska läkas innan du är dig själv på det sätt du är van att vara.
  Färgglatt och det med råge. Härligt!
  Ha en fin fredagskväll!

  1. Just så känns det idag. Ont i hela kroppen och svårt att röra mig från nacken och neråt. Jag är ju van att vara i rörelse så detta känns absolut ovant. Men bara att acceptera.
   Och allt det färgglada igår piggade upp och även promenaden och tapasen.
   Önskar er också en fin kväll.

 9. Här var´e färgglatt så det förslår! Härligt! Det är väl som du skriver både billigt och ja, av varierande kvalitet, de där kinagrejerna. Jag tycker det underlättar med färg på städgrejer.
  Ajaj med din vurpa! Det går ju över fast man blir otålig, vill att det ska bli bra bums!
  Pratade med min väninna som blev påkörd av bil på Sri Lanka för ett år sen. Hon bröt armen och hon har väldiga besvär än. Sen ramlade hon med elcykeln och gjorde illa knäet, inte bra och senast blev hon och maken påkörda bakifrån i bilen. Nackvärk, såklart.
  Hoppas du får en fin och trevlig fredagskväll! stor kram och krya på dig!

  1. Kinabutikerna har en hel del och med mycket av det mesta. Men en hel del saker är riktigt bra. Och deras städgrejer gillar jag verkligen liksom en hel del annat till hushållet.
   Vurpan har gjort att jag är stel och har ont men det gör ju ont att ramla och slå sig. Värre för din väninna. Vi håller oss till trampcyklar och ska försöka med en tur i morgon. Elcykeln är ju ganska tung och faller man är det ju än knepigare.
   Vi har haft en fin fredag med vänner och nu väntar soffhäng hemma i kväll. Bäst att vila kroppen lite.
   Stor kram och trevlig kväll

 10. Duktigt av dig att gå såpass långt efter vurpan! Men det är väl som dom säger – ont skall med ont fördrivas… (Vi har pratat ordspråk och talesätt med grannarna idag och jag tycks ha fastnat 😉 ).
  När det kommer till toasitsar har jag letat efter en som jag såg på en toa i St Anton 1990:

  https://amadecasa2009.files.wordpress.com/2017/12/dsvp13hp.jpg

  Har inte hittat en sån, men jag vet att A-K har en, ska nog hälsa på henne och Ö snart 😉

  Ha en fin kväll!

  1. En bit blev det! Men idag är jag än mer öm i kroppen.Toasitsen från St.Anton är tjusig men jag tyckte den jag såg här på ”kinesen var roligare. Men kanske båda kunde göra sig. Har sett den hos AK.
   Önskar er också en fin kväll.

 11. Det där brukar jag också råka ut för och dratta omkull lite här och där. Tur i oturen att det inte blev några större skavanker i alla fall! Ha en bra dag och ta det försiktigt!

  1. Lätt hänt att man inte får benen med sig. Och någon större skada blev det inte, men lite öm här och var är jag.
   Sol idag, så det ser ut att bli en fin dag. Här ska vi ut på en cykeltur om kroppen vill hänga med. Försiktigt…
   Önskar er en fin dag!

 12. Men oj, det låter inte så bra med vurpan men hoppas du snart är på bättringsvägen igen. Du är duktig som ändå är ute och rör på dig i måttliga mängder 🙂 Och vilka fina bilder du har hittat utefter din väg.
  En dra mat skulle jag kunna tänka mig att köpa i en trevlig färg som är stabil att dra hem maten i. Klimatsmart istället för bilden och motion blir det.
  Även en av de hundbäddarna du hittat skulle vara välkommet. Dom skulle nog min stora vovve gilla att sova i 🙂
  Krya på dig nu !
  Önskar dig en trevlig helg ! KRAM FRÅN MARIE

  1. Tack, jag hade tur och är bara lite öm i kroppen. INte alls van vid att inte få med mig benen. Men att sitta still är inte min melodi…
   Vi har en ”dra maten” och eftersom vi inte har bil är den perfekt. Och en glad färg piggar ju upp. Annars blir det att lasta i cykelkrogarna och ta hem lite, men vi har nära till flera butiker, några hundratal meter, så det fungerar bra.
   Har man hund finns en hel del fint och roligt. Men för vår del tittade vi bara…
   Önskar dig en fin helg!
   Och du, jag har saknat dina vackra bilder.
   Kram

 13. Ja i kinabutikerna kan man hitta både det ena och det andra. Och jag tycker de har en hel del bra saker.
  Bra att ni hittade en matta, men otur att du ramlade. Hoppas det onda snart går över!
  Stor kram och krya på dig!

  1. Kinabutikerna har mycket av det mesta och matten är helt ok i köket så länge. Har mindre ont idag så träff med fredagsgänget var helt klart ”läkande”.
   Är bättre idag och vi har varit ute och cyklat.
   Kram och trevlig lördag.

 14. Hoppas du känner dig bra snart igen efter din buklandning! Inget vidare.
  Vilka färger du bjuder på . Städ kan behövas piggas upp, så gärna färg där ,-)) Hundleksaker behövs, och är så dåliga så de köps flera gånger om, ,-)) Kan se flera som varit ett tänkbart köp.
  Sova gott, ja även där ser det bra ut, kan tänka mig flera, om det nu inte varit så att våra sover i sängen, fast de har bäddar på golvet.
  Det ätbara där ni är ser alltid gott ut! ,-)
  Ha det jättefint
  KRAM Primrose ,-) som fortsätter till ditt senaste inlägg!

  1. Tack, visst blir kroppen mindre öm dag för dag. Att gå runt här i Kinabutikerna är riktigt roligt. Kvalitén är varierande men utbudet stort. Vi köper en hel del här och visst är det roligt med lite färg. Har gärna färg både på städsaker och annat. Och många roliga saker finns till hundar. Verkligen.
   Vi stannar ofta till och tar en tapa. Blir lite som lätt lunch.
   Kram och trevlig helg

 15. Men fy så otäckt att ramla så där. Jag är rätt osäker just på ojämna underlag och tycker det är lite läskigt att kliva både upp och ner om jag inte samtidigt kan hålla i mig. Tur du klarade dig skapligt med kanske bara blånader som följd.
  Vilken rolig affär ni besökte, där var det färgglatt minsann, passar mig bra, inget gråsvart hem för mig inte! Jag följer bostadsmarknaden i vår kommun och när jag kikar in på mäklarannonserna så är det idel svart-vitt-grått i både väggar, golv och inredning. Jag tycker det är rent deprimerande…
  Sköt om dig nu och håll ögonen på gatan och inte på allt fint du vill fota!
  Kram

  1. Jag blev så förvånad över att mitt högra ben inte bar mig. Och tur att det var konstgräs uppe på refugen för det gjorde fallet lite mjukare. Lite blå och öm blev jag men inget annat som tur var. Vad bra att du är försiktig och försöker ha ett stöd. Vi blir ju inte direkt yngre.
   Dessa ”Kinabutiker” är roliga och det är väldigt bra priser. Ibland är inte kvalitén den bästa men det vet man ju om. Jag tycker det är roligt med färg och här är det då inte grått-vitt-svart.
   Idag blev det en cykeltur och den gick fint. Har min sadel så långt ner att jag alltid kan ha våda fötterna i marken när jag stannar. Något jag lärde mig i den synnerligen livliga trafiken i Peking.
   Jag har nu också börjat träna på att ta vänster ben först eftetrsom det högra inte alltid bär.
   Och jag ska se mig för.
   Kram och tack för omtanken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *