Trevligheter

Färg och form

Jag träffar bloggvännen Tove på Stockholms Central och vi tar oss med tunnelbana till Brommaplan och vidare med buss en bra bit ut på Ekerö. Den sista biten till dagens och nattens mål får vi åka bil. Vi befinner oss tre mil väster om Stockholms City men det känns som om vi är på landet. Tystnaden blir påtaglig, behagligt och en väldigt vacker grönska möter oss. Här ute bor konstnärsvännen Elaine och  nu och ett dygn framöver är det två konstnärer och jag som ska tillbringa tiden tillsammans. Helt klart inspirerande och uppiggande.

trädgård, altan, färg och formFrån altanen ser jag trädgården där färg och form fint förenas.

Under tiden jag fastnade här ute har Elaine hängt upp en tavla som hon valde i samband med Toves utställning i  Skellefteå i  juni. En utställning där jag medverkade som praktisk “allt i allao.”

Jag möts  av ett hus och en trädgård som verkligen sprakar av färg och form. Allt i läckra kombinationer. Att gå runt här är som att vara på en konstutställning, färgerna sprakar. Ute och inne flyter samman. Elaine  (Elaine Olsson) målar i olja och har haft flera utställningar både i Stockholm och runt om i landet. Och i september väntar en utställning i Oslo där ett femtontal av hennes tavlor ska vara med.

“Det finns alltid en orm i Paradiset” (En av mina favoriter och spännande med de ansikten som syns till höger på tavlan.)

“Gycklarnas Hamlet”

“Spelemannen”

En del av trädgården och den “rostiga ” möblen känns väl genomtänkt där den står.

Dags för middag och lite foton måste ju tas. Tove i fototagen och Elaine pryder sin plats i fåtöljen.

 Här blev det en god och färgglad middag, vad annars i detta konstnärshem, och vi blev sittandes tills kvällen övergick i natt. Tack för ett härligt dygn!

 

 

20 svar på ”Färg och form”

 1. Verkligen en väldigt fint konstnärshem. Å som “asfaltbonde” upplevs “landet” ju nästan som en kulturkrock. Hoppas förresten att du också får hänga med till Oslo som allt-i-allo!

  1. Här är det verkligen en konstnärsmiljö och det i hela huset. Vad gäller Oslo blir jag inte med, men det får väl gå bra ändå. Jag är med i tankarna.
   Jag är ju också lite av “asfaltsbonde” och som du säger så märker vi nog tystnaden än mer.

 2. OJ så härligt! Ser helt underbart ut och härliga konstverk ,-)) Toves alster pryder väggen SÅ fint! ,)
  Njut på nu, måste ju säga Ditte att du verkar leva ett väldigt utåtriktat liv ,-) Mycket roligt och sevärt ,-)
  Ha det jättefint och hälsa till de två konstnärerna ,-)
  KRAM från mig Primrose ,-)

  1. Väldigt roligt att träffa dessa två konstnärer, det berikar mig verkligen. Jag tittar gärna på konst, men tyvärr kan jag ju inte alls själv måla. Har försökt men, det ligger inte inom vad som är möjligt och därför är det så roligt att se dina fina figurer och målningar liksom de som andra bloggvänner gör- Jag uppskattar det verkligen.
   Mycket gör jag och trivs med det och jag gör det så länge jag kan.
   Har hälsat mina målande vänner.
   Kram!

  1. Miljön här är verkligen inspirerande och vi har haft det så mysigt. Väldigt roligt att ses igen.
   Kram och trevlig kväll.

 3. Jag är en färgglad person o älskar färger dock är hemmet vitt 🙂 du bjuder som alltid på underbara bilder kram å fin kväll

  1. Vitt har vi också en hel del av hemma, men jag kan tycka att detta färgglada känns välkomnande och varmt. Och alla saker är noga utvalda
   för att passa in färgmässigt. Även servetterna…
   Tavlorna gör också så mycket här i huset och dem kan jag titta länge på.
   Kram!

 4. Så underbart vackert, både miljön och konsten! Förstår att både middagen och samvaron blev färgglad!

  1. Verkligen roligt att få vara med i detta färgglada sammanhang med fina vänner. Det blev en vacker kväll i en mysig miljö.

 5. Ser verkligen fantastiskt ut! Vilka färger, så vackert! Kanske var du ända ute i Stenhamra? Där bor några av mina kollegor, och jag vet att det är en bit bort….

  1. Jag var nästan i Stenhamra.Och det är en bit. Skönt i alla fall att bussarna från Brommaplan går var tionde minut och sen tunnelbana, så
   resan gick smidigt. Men bil sista biten.
   Här är det inspirerande överallt och färger och en miljö man blir glad av.

 6. Underbart att Tove kom ner och att ni fick en så bra start på era gemensamma dagar på landet. Så härligt det ser ut där hos er gemensamma konstnärsvän! underbara tavlor – lite synd att det inte går att förstora bilderna – jag hade gärna sett dem på lite närmare håll…
  Hälsa Tove och ge henne en kram från mig!
  Ha det gott!
  Kram

  1. Vi hade ett fint dygn tillsammans och det är alltid både roligt och inspirerande att träffa både Tove och Elaine. Ska se om jag kan få till det där med att kunna förstora bilderna. Hmmm…Men jag ska nog kunna klura ut det. Tavlorna är verkligen fina.
   Önskar dig en fin torsdag.
   kram!

 7. Här sitter vi fortfarande och äter frukost kl halv 12 …. och du är saknad… Vi skrattar och minns särskilt Svaneholm 🙂
  Fantastiska dygn vi fick tillsammans ännu en gång i Elianes hem med hög njutflyktfaktor?? Tusen tack vår alltiallovän” söstra vår”
  Stor kram från oss!!

  1. Jag saknar er också. Mycket! Och jag är så tacksam för att ni finns mina fina vänner.
   Stor kram till er från mig och många tankar.

  1. Spelemannen är fin men min favorit här i rummet är Ormen i Paradiset. Men jag har många favoriter i andra rum….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *