Södermalm Stockholm

Extra sommarkänsla – En eftermiddag på “Boule & Berså”

Visst är det fortfarande sommar! Och lite extra sommarkänsla får jag när jag är nära vatten och båtar.  Nu har jag turen att vi bor  på kajen så både vattnet och båtarna är inom synhåll. Men omväxling är också trevligt så att  dessa behagliga dagar ta en tur österut längs kajen och till uteserveringen Boule&Berså gör vi gärna. (För öppettider och adress se hemsidan) Hit tar det ca. 30 minuter att gå och besöken  hit, både spontana och planerade, brukar bli många. Säsongspremiären för Boule & Berså var den 2/5 och visst var vi då också på plats. Det hör liksom till.

Stockholm. Södermalm. Norra Hammarbyhamnen. Extra sommarkänsla infnner sig när det är sol. båtar och vattenExtra sommarkänsla blir det redan på vägen till Boule och Berså.  I alla fall när det är fint väder och man följer hela tiden “Saltsjön”. Nåja det är snarare bräckt vatten. Här Hammarby sjö och på andra sidan ligger Hammarby sjöstad.

Extra sommarkänsla

är just det där lilla “extra” och gärna med vatten och båtar. Båt har vi haft i flera år och visst kan vi sakna det, men som så mycket har var sak sin tid i livet. Nu gläds vi åt att titta på båtarna och att vara just nära vattnet.

Vi ser Danviksbron som nu har broöppning. Sen seglingsfria höjden är 12.5 meter och båtar med högre master än så får vänta på broöppning som sker på bestämda tider. Egentligen är detta två klaffbroar, en åt varje håll. Och bortom brom tar Stockholms inlopp vid. 

Strax före bron ligger Danviksklippan som är ett bostadsområde och här mot Danvikskanalen finns också en bergvägg som är flitigt använd för att träna klättring

En röd lina skymtar så ett par klättrare är på gång-

En klätterbild som är lite inzoomad. 

Jag stannar till  mitt uppe på bron och vet att jag är för tidig för broöppning. Blickar ut mot Globen i Johanneshov och  fritidsbåtar som kommer från Mälaren och har slussat ut i Saltsjön- Till höger den östra delen av Norra Hammarbyhamnen och rakt fram den södra delen av Hammarby sjöstad.

Stockholm. Danviksbron- Extra sommarkänsla att se alla fritidsbåtar i kanalen och längta ut lite grann. Visst ger det mig en extra sommarkänsla som är behaglig , detta att titta på båttrafiken från bron. Men å andra sidan har jag liknande vy hemma på balkongen. Och då från första parkett.

Tog trapporna ner från Danviksbron till Boule & Berså. Men jag  var på plats redan 14.30 så jag gick ut till udden för att blicka ut en stund över inloppet till Stockholm. (B&B öppnar vardagar klocka 15)

Boule & Berså och båtar av skilda slag

Passerade Boule &Berså på vägen ut till udden. Hit går vi både ofta och gärna så det har blivit lite av vårt förlängda vardagsrum.

Vid Stadsgårdshamnen ligger dagligen både en och flera kryssningsfartyg. Och just denna kände jag igen. Vännen Veiken var i våras  ute med detta fartyg, då bl.a. i Frankrike och England och har tagit oss läsare med ombord. Nu gick förstås mina tankar till henne. Och roligt var det att se det gigantiska fartyget.

Här är Celebrity Apex snart på gång att lämna Stockholm. Men det tar ett tag att bli klar för avgång-

Blickar ut över inloppet till Stockholm och här samsas både fritisbåtar, pendelbåter som är som bussar och olika skärgårdsbåtar. 

Så är det dags för Celebrity Apex att ge sig iväg-

Jag går tillbaka till Boule  & Berså som öppnat och möter där maken som tagit ett bord alldeles vid vattnet till oss.

Stockholm. Södermalm- Danvikskanalen- Segelbåtarna gav oss extra sommarkänsla och en viss längtan ut i skärgården- Den ena segelbåten efter den andra gjorde sig beredda för broöppningen. Och just den här modellen av båt känner vi till; en “Monsun”. Och för både maken och mig kommer det en liten saknad efter båt,extra sommarkänsla och med extra allt.

Ny broöppning. Dagtid är det broöppning ungefär en gång i timmen.

Ett par timmar vid vattnet på Boule & Berså går fort. och vi konstaterade att vi snart är här igen.

Stockholm. Danvikstull. Boule& Berså. Perfekt att vistas här för extra sommarkänsla. Perfekt att vistas här på Boule och Berså för att få lite extra sommarkänsla-  Och det krävs heller ingen utflykt för att ta sig hit. Bara en promenad på 30 minuter. 

26 svar på ”Extra sommarkänsla – En eftermiddag på “Boule & Berså””

 1. Jag kan förstå att ni besöker det ofta för det ligger verkligen fint. Sedan är det alltid trevligt att sitta så man ser vad som händer på vattnet. Första parkett även här får man väl säga. Hoppas att sommaren inte tar slut snabbt utan att det kan bli många fler besök.

  Önskar en god kväll nu!

  Kram

  1. Hit går vi gärna och det är alltid trevligt. De har även några få maträtter som också är bra
   Jag har ju varit en del på resande fot så besöken i sommar har inte blivit lika många som tidigare år- Men en skön em blev det-
   Kram och trevlig kväll-
   Här en skön sådan på balkongen-
   Kram

 2. B&B:s läge är ju hundra procent! Istället för “drönarperspektiv” från din balkong ser du nu allt från marknivå med kameran riktad uppåt. Broöppningar har alltid fascinerat mig, så spännande. Just Danviksbron är ju så pass gammal och konstruktionen mäktig. Vilket stort kryssningsfartyg! Tror det ser större ut när man är nära. Gissar att Ama’s Princess Lines båtar var ännu större.

  1. B&B är verkligen trevligt och det är lätt att ta sig en vända hit. Här sitter man ju helt vid vattnet och kan nästan ta på båtarna som passerar.
   Just det här fartyget var en vän till mig ute med i maj och det är verkligen stort. Kan tänak mig att det är i storleken som Princess Cruises är. Kanske större- Vi åkte ju med Princess när vi rundade Kap Horn och var i Sydamerika för några år sedan men det fartyget var lite mindre för annars hade vi inte kunnat nå Falklandsöarna elle rkomma så nära Cap Horn- (Fartygen där kan inte vara alltför höga pg. av vinden)

  1. Vi går gärna och ofta hit och det är en så skön miljö och mycket att titta på.
   Kryssningsfartyget är verkligen rejält stort och lyxigt. Vännen Veiken var i väg på en tur i våras med fartyget och den var lyckad på alla sätt- Fartyget är verkligen tjusigt-

 3. Ja, visst var det bilder med sommarkänsla! Så fint där på ert förlängda vardagsrum.
  En helt underbar sommardag även hos mig.
  Man får ta vara på stunderna och minuterna.
  Trevlig kväll och stor kram!

  1. En skön sommardag blev det och här vid vattnet på B&B är det alltid så trevligt att slå sig ner. Väldigt trevligt att ta en sväng hit som omväxling. Fin utsikt har vi hemma också men kul att även varva med annat- Söder har många fina uteställen och det är trevligt-
   Visst är det värdefullt att ta vara på dagarna-Ingen idé att skjuta upp saker.
   Hoppas du haft en fin kväll-
   Stor kram

 4. Vad lyckligt lottad du är som har vatten och båtar så pass nära, för inget ger ju sådan sommarkänsla. Jag har som tur är bara 10-15 minuters promenad ner till hamnen i Mariestad med utsikt över vatten, båtar och domkyrkan.
  Boule och Berså ligger verkligen vackert, som en mysig oas omgiven av grönska.

  1. Visst är jag! Vi bor så bra här. Och Boule och Berså är ett så trevligt och avslappnat ställe och här finns alltid mycket att titta på. Perfekt också med promenadavstånd.
   Du har det ju fint även i Mariestad med närheten till Vänern och båtarna. Inte alls dumt.

  1. Jadå! Just så! Vad gäller mat blev det lite tilltugg men middag hemma på balkongen- Helt ok. det också.

 5. Stockholm är vackert med allt vatten, förstår att ni som gamla båtägare trivs där. Finns mycket båtar att titta på. Och bevisligen klättrare också 🙂

  1. Stockholm är en favorit och inte minst Söder som är omgiven av vatten och mycket grönska-
   Seglat har vi gjort en hel del så båtintresset sitter i-
   Trevligt med gångavstånd hit både till Boule och Berså och andra ställen då blir det ju lätt av att ta en sväng-
   klättrarna här kämpar på. Men för min del är den tiden förbi-

 6. Ja vatten är sommar ,-) Bårt är inget för mig, men att vara nära vatten, det älskar jag!
  Så fint husen ligger uppe på berget ,-) Nu när du skrev om en röd lina, så ser jag klättraren.
  Ja du som har båttrafik framför er vy, måste verkligen uppleva sommarkänsla ,-) Ni har så mycket fint helt nära.
  Vilken stor båt! ,-)
  Ser så fin ut, men är hellre på land! ,-))
  Boule & Berså, ser somrigt och så mysigt ut!

  Ha det fortsatt fint KRAM Pritose

  1. Visst är det!
   Och man måste ju inte åka båt utan kan ju vara nära vatten ändå- Absolut-
   Kul här att man tränar klättring, men jag avstår.
   En vända till B&B är trevligt och det är populärt bland hundägare också. Hundar är varmt välkomna-
   Ha det fint du också-
   Kram

 7. Vilka fina bilder du tagit vid vattnet,ser mysigt ut på Boule och berså, Nu får vi hoppas på lite mer sommarvärme ,kram

  1. Det är skönt att ta en vända hit ner. Avslappnad stämning och helt nära vattnet och med många båtar som passerar. Att det är gångavstånd gör det än trevligare.
   Visst hoppas vi nu på mer sol och värme.
   Kram

 8. Åh! B&B! Så mysigt! Vi älskar också vattenkontakten – att man kommer nära. 😍 Vi får ta en dejt där i augusti. 😎
  Kram ❤️

  1. Var nu ett tag sedan vi var här. Har u resejobbat en hel del-
   Men idag så….
   Visst tar vi en dejt här i augusti.
   Kram

 9. Va kul att vi såg samma kryssningsfartyg idag! Vi från ångbåten Storskär 😉
  Tänkte på dej idag då jag vet att du gillar att vara nära vatten!
  Ha det gott!
  KRAM

  1. Vilken fin dag ni fick igår på Storskär. Nu blev vi också sugna på att ta en tur ut i skärgården- Perfekt med en lunchtur.
   Ja, det stora fartyget var verkligen rejält tilltaget och kul att se när det lämnade Stadsgården-
   Boule & Berså var ett bra val för en promenad denna vackra dag.
   Ha det fint du också.
   Kram

 10. Den första bilden där påminner mig lite om barndomens hamnbesök, fast de flesta där var ju av trä på min tid…fina hur som helst.
  Sådana där “tak över fören” har jag svetsat fast ett antal gånger på båtar när jag var ung, bra jobb och kul.
  Tak över fören?…minns inte vad det heter, är ju landkrabba numera. 😉

  Det är jättefina vyer ni har där, tack för bilderna Ditte, mysigt det där.

  Ha det bäst.

  1. Jag går gärna här längs kajen och stannar upp och tittar på båtarna. Några byts ut efter hand. Men alla husbåtar som ligger här måste vara flyttbara.
   Kul att du får fina minnen genom att se bilderna och tänka tillbaka på dina fina svetsjobb-
   Jätteroligt att du är med här och strosar längs kajerna-
   Önskar dig nu en skön fredag.

 11. Man skulle kunna tro att fartyg av den storleken skulle sjunka som en sten…men icke, däremot ser de rätt groteska ut när de ligger vid kaj…Läste om SiljaLines kryssningsfartyg som lejts ut som flyktingboende, i Holland tror jag det var. blir alltså inga avgångar med deras fartyg på några månader, minst…
  Nog saknar jag havet allt, tack för fina bilder
  Kram

  1. Tallink- Silja går inte så bra och ska hyra ut två av sina fartyg till flyktingboende. Konkurrensen över och på Östersjön är är ju stor.
   Många utländska fartyg angör nu Stadsgården och Stockholm är en populär stad. Det är ju enkelt här att ta sig runt.
   Hos dig har du ju ån och sjön och det är ju fint det också.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *