Spanien Torrevieja

Ett uppdrag i Torrevieja

I går hade vi ett uppdrag. Ja, för egen del kan jag inte påstå att jag deltog aktivt i uppdraget. Knappast ens passivt. Men jag kunde ta del av resultatet. Som jag berättat tidigare i olika inlägg så är det mycket här som sker spontant och så var det även med detta uppdrag. Eftersom jag fortfarande har knepigt att gå genom mina ryggbesvär tog vi god tid på oss. (Vi skulle ta oss knappt 1.5 km så det var ingen lång sträcka det handlade om.)

Vi passerade en liten “gränd” eller snarare gång som leder i till en grupp med hus. Och här har de boende piggat upp området med en blomsteräng.

På väg till ett uppdrag

Bostadsområdena och boenden inne i centrala Torrevieja varierar en hel del.Här finns enfamiljsvillor, radhus, parhus och flerfamiljshus i en salig blandning och att man byggt på en våning eller två på sina hus är vanligt.

Ett kvarter med villor och småhus som byggdes i slutet av 1980-talet. Då var denna del av Torrevieja rena rama landsbygden och bonden i närheten kom traskandes förbi här med sina kor. Men det var då det.

Spanien. Torrevieja. På väg mot ett uppdrag men stannar upp på vägen och ser olika lösningar till staket. Visserligen var vi på väg till ett uppdrag men hade ingen direkt tid att passa. Här en villa vi såg på vägen och just i kvarteret finns fler. Här har en tillbyggnad i form av en övervåning kommit till. 

En närmare titt. Här försöker gula och orange krasse titta ut genom staketet.

En gul hibiskus stack upp på baksidan.

Vid ingången till ett flerfamiljshus fanns ett par krukor placerade. Och visst är det fint med allt som grönskar.

Dags för själva uppdraget

som bestod i att ett markistyg skulle bytas hos vännerna Lasse och Fia.  Vi var fyra våningar  högt upp och det blåste friskt vilket gjorde att vindfånget blev stort. Först skulle den gamla markisen på dryga 5 meter lång lyftas ner. Och med tanke på den starka vinden fick  det bli några försiktighetsåtgärder innan detta moment.

Utsikt norrut från den stora terrassen. När jag ändå dokumenterade kom denna också med.

Maken är lång, men det räcker inte riktigt till. Så här är han  på gång att fästa “hängslen” om markisen så att den inte ska komma ner i “all hast”. 

Spanien. Torrevieja. Ett uppdrag på gång. Byte av tyg på en markis. Ett uppdrag på gång.  Lasse sätter på”hängslen” ska även upp på andra sidan och sedan kan markisen sakta kunna lyftas ner.

Hela markisen ska in i vardagsrummet där det gamla tyget ska av och det nya på. Milt sagt ett riktigt pyssel för herrarna. Fia och jag höll oss i ett annat rum i sällskap med ett glas vin och oliver. Vi bidrog även aktivt med en del uppiggande tillrop.

Det gamla markistyget skulle  av och det nya skulle på. Ett precisionsjobb.

Ett par timmar senare. Tyget är bytt, markisen fungerar perfekt och uppdraget är klart.

Spanien. Torrevieja. Ett uppdrag är utfört. Bytet av ett tyg på em markis. Ett uppdrag är slutfört. Markistyget är bytt och det blev jättebra. Snyggt jobbat.

 

24 svar på ”Ett uppdrag i Torrevieja”

 1. Ja det förstår jag kan bli ett riktigt vindfång om man inte ser till att säkra den. Bra gjort av herrarna. Det finns några husbilar som har fått sina markiser sönderblåsta, som inte har varit förankrade när vinden plötsligt vänt. Minns en gång att jag slängde mig fram och hängde i framkanten på markisen, när vinden plötsligt vände och maken vevade in den för glatta livet. Det är stora krafter.

  1. Visst blir det ett stort vindfång i en markis. Här var den både bred och lång och med mycket tyg i. Men herrarna var duktiga och hade bra koll.
   Och just att förankra en markis är ju viktigt. Himla tur där med husbilen att du var snabb och hängde i framkanten. Mycket kan hända. Här kändes det bra så jag hoppas den sitter kvar.

 2. Vilket pyssel med markisen.
  Vet att sådant tar tid för min avlidna svärmor fick hjälp med att sätta upp sin i lägenheten i Farsta för några år sedan.
  Duktiga herrar.
  Trevligt med varierande bebyggelse och vilken fin blomsteräng.

  1. Ja, det var det. Snarare hårt arbete mellan varven. Markisen är så stor, tung och bred så det vill till att orka. Men det gjorde herrarna-
   Vi bidrog på avstånd hed hejarop.
   Roligt att ta tid på sig och strosa även om det är i välkända kvarter så har alltid något nytt eller nygammalt dykt upp.
   Önskar dig en fin helg.

  1. Du hade varit välkommen i vår arbetsgrupp. Och Anders hade helt klart kvalat in i den andra. Men det får bli vid ett annat tillfälle. Nu är ni ju en bra bit bort liksom.
   Många tankar till er och ha det bra.

  1. Hej P!
   Ja, glada tillrop gör mycket och de fick till det så bra. (Hoppas jag att det är idag också).
   Kram

  1. De två herrarna är bra på att klura var och en för sig och tillsammans blir det än bättre.
   Vi kunde bidra med hejarop. Bra så! Och en del prat.
   Önskar dig också en fin helg-

 3. Mysig gång med blomrabatt i mitten ,-) Vackra hus!
  Tjusig hibiskus, älskar färgen!
  Blommor . växter i krukor eller planterat i marken, tjusigt vilket som ,-)
  Att vara påhejare med ett glad vin och oliver när markisen ska byta tyg, var ett mycket trevligt jobb ,-))
  Snyggt och mysigt, älskar markis, det har vi ,-)
  Njut på !
  KRAM Primrose ,-)

  1. Visst är det roligt när man spontant kommer på att odla på fria ytor och sedan gemensamt tar hand om det. Och många kan ju njuta av att se det.
   Herrarna gjorde ett jättebra jobb med att byta tyget på markisen och det var en hel del jobba att få bort markisen och det gamla tyget. Och sedan skulle nytt tyg på och den långa markisen upp igen. Men de lyckades.
   Vi har också en markis hemma i Stockholm men den är nog bara 2.5 meter bred. Den här var över 5 meter och satt högt upp. Men det hela ordnad esig på bästa sätt.
   Varm kram

  1. Herrarna gjorde ett väldans bra jobb och eftersom det blåste blev det ju lite att ta tag i. Tror det vara bra att vi höll oss i bakgrunden med glada tillrop
   Kram

 4. Bra med händiga killar ☺️Men vilket pyssel att byta ut tyget.Förstår att ni hade det trevligt både innan och efter 😀kram o fin kväll

  1. Visst gjorde herrarna ett bar jobb! Och det blåste en hel del dessutom. Men tyget blev bytt och jag hoppas att den är i fortsatt gott skick.
   Vi kom med glada tillrop och ordnade med dryck och tapas efter att jobbet var klart. För vår del provsmakade vi innan.
   Kram

 5. Bra jobbat! Jag vet vilket jobb det är. Vi har haft nere vår markis och bytt sida på den och det tar sin tid!
  Stor kram

  1. Minns att ni gjorde detta och att det var ett “hästjobb”. Tror det var tur att Fia och jag höll oss i bakgrunden och bara kom med glada tillrop..
   Stor kram

 6. Vilket jobb! Fem meter markis av och på – det var bra jobbat av killarna. Det var nog smart att kvinnorna agerade supervisors i sammanhanget. Ett sånt jobb skulle jag aldrig göra själv. Tänk att bara ramla ned från stolen/stegen. Usch så gammalt och skröpligt jag låter nu;-)
  Åsså – WOW för den gula hibiskusen! Har aldrig sett en gul variant förut.

  1. Herrarna gjorde ett toppenjobb och deras samarbete var strålande. Rent av beundransvärt. Tror “markisjobbarna” var nöjda med att vi höll oss lite i skymundan och kom med glada tillrop med ojämna mellanrum.
   Gula hibiskus finns här men de är ganska sällsynta. Min egen variant var orange men har med åren blivit rosa- röd. Om nu det är en färg.

 7. Bra jobbat där och så skönt att få så god hjälp. Kan tänka mig att det var ett rejält arbete så bra att ni kunde bistå med hejarop.
  Nu önskar jag er en god hemresa till Sverige.

  Kram

  1. Herrarna jobbade på väldigt bra och var samspelta. Det var ganska knepigt för det var inte vindstilla och markisen var rejäl med sin längd på dryga 5 m- Mycket tyg som skulle av och på- Men den löste det jättebra. Ochh våra uppmuntrande tillrop hade kanske också god inverkan.
   Tack! Är nu hemma och det känns skönt. Resan tog oss från grinden i Torreviej till Södermalm på 8h och det flöt på bra. Så det kändes helt ok. Taxi till flygplatsen i Alicante brukar vi ta och det är väldigt bekvämt. Men från Arlanda tog vi flygbusssen till stan och sedan t-banan till Söder. Och vi har ju bara handbagage så det är ju inte tungt. Hade med x antal skott från passionsblomman och de ser pigga ut nu i kväll-
   Kram

 8. Din och Fias arbetsgrupp låter tilltalande och det är ju himla viktigt med en liten hejarklack i sådana här sammanhang. Det ser man ju, när man ser det färdiga resultatet. Det fixade ni ju bra tillsammans allihopa.
  Kram

  1. Vi tyckte nog också att vi hamnat rätt här. Herrarna samarbetade bra och markisen kom ner, tyget blev bytt och markisen kom upp igen.Både Lasse och Bosse är tämligen praktiska och kreativa.
   Fint att man kan hjälpas åt.
   kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *