Allmänt

Envis, men det räcker inte

Envisheten är både min bästa och sämsat egenskap men ibland räcker den inte till.  Ja, inte bara envisheten utan förmågan att få till det också. Sedan några dagar tillbaka, snart en vecka, har jag haft stora svårigheter att ladda upp bilder till bloggen. Ibland har det fungerat men oftast inte och det har varit väldigt segt. En information om att det är HTTP fel kommer fram och det budskapet kommer hur jag än gör.

Gårdagens bilder i mitt båtinlägg kom till blogginlägget genom att livlinan Sanna hjälpte mig. (Sanna är min livlina i bloggfrågor och har hjälpt mig med både designen på den bloggen jag hade hos blogg.se och den nuvarande på WordPress.) Jag mailade bilderna till Sanna som sedan kunde gå in och lägga dem i mitt wordpressbiblioteket  där jag  kunde hämta och ladda upp dem.  Men vilken procedur.

Sanna har försökt att klura ut varför det inte fungerar för mig att ladda upp bilder från mitt fotoarkiv på datorn till WordPress, men att det går bra från hennes dator.  Likaså kan jag både skriva inlägg och laddda upp bilder om jag använder min mobil. Och mobilen är på samma trådlösa nätverk som datorn när jag är hemma.

Så bilden på rosorna i inlägget är tagna med mobilens kamera och sedan har jag har jag laddat upp bilden via WordPressappen i mobilen och då hamnar den i mitt bildbibliotek på WordPress där jag kan plocka upp den. Puh!

Nästa kluriga grej är att om jag testar med min gamla blogg så kan jag ladda upp bilder utan problem. Och när jag kom på att  datorn kunde  “dela nätverk “med mobilen så fungerade bilduppladdningen hur bra som helst. Så något är skumt mellan husets datorer och wifi uppkopplingen och bara vad gäller bilduppladdningen till min wordpressblogg.

Fiber, snabb sådan,  har vi  och wifi i lägenheten fungerar  perfekt, utom när det kommer till  uppladdning av bilder på “Dittemitti” bloggen. ( Jag  har även testat husets andra dator men inte heller med den kan jag ladda upp bilder till  wordpressbloggen.  Konstigt är det.  Så är det någon / några läsare som har tips om felet så hjälp mig.  Tackar på förhand!

Imorgon när jag då samsat mig lite kommer  i alla fall fortsättningen på “mobilvandringen”- i Fogelströms fotspår.

28 svar på ”Envis, men det räcker inte”

 1. Hola! På tal om Fogelström så la jag upp den här statusen på Facebook igår:

  “Vandrar hemåt på Åsöberget. Fantastisk grönska och underbart fågelkvitter. “Sommartider hej hej” hörs över vattnet från allsången på Skansen. Innanför staketet på Hennings och Lottens gård står en BMW SUV. #andratidernu #perandersfogelström #minadrömmarsstad #perspektiv”

  Kram! ❤️

  1. Hola! Vad roligt! Tack för att du berättade.
   Vandringen med appen är riktigt givande och jag är ju förtjust i både Fogelström och hans böcker. Vilken Stockholmskännare han är.
   Och så mycket fakta han samlat på sig under åren.
   Kram!

 2. Tyvärr har jag inget tips Ditte!
  Så underligt konstigt, trist och arbetsamt .
  Hoppas du får en lösning på problemet och kommer i ordning igen.
  Stor Kram

  1. Tack ändå! Men det är trist och det är svårt att veta var felet ligger för allt annat fungerar. Nu får mobilen leka “router”/
   internetdelare ett tag. Och det är ju bara när det gäller att ladda upp bilder.
   Stor kram!

 3. Nej, det räcker inte alltid med envis. Jag är också envis, och mestadels knäcker jag nöten, men det har hänt att jag stått maktlös.
  För 11 år sen, hade jag inte med några bilder, bara text. Men idag, nu skulle jag inte vilja vara utan mina bilder. Känns som om jag har mer en fotoblogg.
  Jag har tyvärr inget tips till dig, kan bara mitt eget.
  Kram och lycka till! ?

  1. Envisheten finns och jag brukar kunna klura ut sakr, men detta stämmer inte.
   Vår uppkoppling är supersnabb och wifi fungerar perfekt på allt annat utom just detta med bilduppladdningen på wp bloggen
   och inte från någon av datorerna.
   KLurigt är det, men telefonen får fungera som “router” och internetdelare tills vi vet var felet ligger.
   Och bilder vill jag ju ha.
   Tack och vi tänker vidare.
   Kram!

 4. Åh nej! Det är ju det värsta som finns när det tekniska inte fungerar! Kan vara svårt ibland att förstå vad som krånglar, hoppas att det löser sig snart! Vet du vad som utlöste det hela? Hände nåt speciellt innan det slutade fungera?

  1. Trist är det och en massa extra jobb och tid. Vår gamla router la av och vi har en ny, men problemet uppstod i samband med att den gamla la av. Och dte är ju skumt att jag kan ladda upp bilder från Iphoto om jag använder mobilen som “router”. Dock fungerar allt annat och snabbt som attan.
   Svårt att veta vad det är..

 5. Förstår din frustation. Det gör jag verkligen! Tyvärr är jag totalt oteknisk som du vet och jag kan ju inte WordPress heller så…

  Har du ringt till Ownit? De kanske har ett bra förslag. Eller har du försökt att köra via en gammal, hederlig nätverkskabel kopplad mellan din dator och routern i stället för med wifi! Konstigt nog gör jag det faktiskt, då wifin är “långsammare” än uppkopplingen med en vanlig närverkskabel.

  Lider med dig Ditte. Vet hur frustrerande det är när “tekniska” inte funkar, för det SKA funka…

  1. Jag har nog ringt det mesta, men felet verkar ju ligga här någonstans.
   Och Sanna kunde ladda upp bildern via sin dator i Göteborg.
   Ska testa med en nätverkskabel i morgon för det är ju lustigt att det fungerar när jag använder mobilen
   som internetdelning med min Iphone.
   Märkligt också att ingen av våra datorer på det trådlösa fungerar vid bilduppladdningen men allt annat fungerar.
   Ett riktigt mysterium.
   Men jag får ta mobilen till hjälp så länge när det gäller uppladdningen.
   Kankse din tanke hjölper mig. Hoppas!

 6. Å så drygt att det inte fungerar som det ska. Teknik ska bara funka!
  Men vacker rosbild i alla fall 🙂 En Flamentranz om jag inte misstar mig.
  Lycka till med felsökandet och åtgärdandet av felet som uppenbart är trasigt.
  Kram Linda

  1. Tack för namnet på rosorna. De växte utanför ett hyreshus här på Söder och var verkligen vackra.

   Jga vet ju inte var felet ligger eftersom allt annat fungerar. Vi får leta vidare.
   Och jag kan använda mobilen som router och då fungerar det med uppladdningen, så märkligt är det.
   Kram!

 7. Hej Ditte! Inte kul när det strular så där hoppas det löser sig snart!
  Men tydligen försvann jag i samma veva du fick problem. Har ju varit fullt upptagen med annat som du vet. Men jag upptäckte nu att jag inte har fått dina blogginägg sen 5 dagar tillbaka. Nu har jag gått in på din hemsida och kommenterat.
  Ha det så bra!
  Kram!

  1. Något har hänt men vi vet ännu inte vad. Men det bör ju ge sig så småningom. Knepigt är det.
   Märkligt att blogginläggen inte kommer…Men det hänger kanske ihop.
   Ha det bar du också.
   Kram!

 8. Ja du Ditte det är en hel historia att göra vissa saker i datorn, jag som du är envis bra men oxå mindre bra ibland 🙂 vi är ju vädurar båda..så fina blommor o jag fotar ofta med mobilen 🙂 kram å fin dag

  1. Ja, ibland kör det ihop sig och jag vill ju att tekniken ska fungera. Oftast har jag med mig kameran ut
   och mobilen blir ett komplement.
   Ja, vi är vädurar och envisa och oftast är det bra.
   Kram och trevlig torsdag.

 9. Men så irriterande när det inte fungerar! Visst blir man frustrerad…..
  Hoppas Sanna kan hjälpa dig så det kommer igång igen!
  Stor kram och trevlig torsdag!
  “Verkligen en vacker rosenbuske”

  1. Envis är jag och tycker mig testat det mesta och jag kom ju på att använda mobilen som internetdelare
   för att ladda bilder och då gick det bra. Men så helt utan vidare fungerade det i morse. Återstår att se om det är bestående.
   Rosenbusken var så fin och piggade upp mig.
   Stor kram och trevlig torsdag.

 10. Envisheten kanske knäcker ditt problem förr eller senare. Det brukar det göra för mig. Jag är även en envis åsna . Det är en bra egenskap om den drar fördelar inte annars. Jag har ju själv Blogg.se och känner inte till WP bloggen. Jag hade nog provat med en hederlig nätkabel. Jag undrar även när ditt problem började. Det har väl fungerat att ladda upp bilder…..
  Jag blir hemskt frustrerad när teknikens under inte fungerar. Hoppas att det löser sig inom kort// kram

  1. Jag kom ju på en omväg att gå igår och via mobiles internetdelning gick det bar att ladda bilder.
   Men innan har jag fått hjälp av en vän som som laddat upp bilder på min hemsida som jag mailat. Omständigt.
   Så helt plötsligt fungerade det idag direkt. Testade med blogg.se och dr gick det bra och likaså när jag använde mobilen.
   Mysitiskt är det-
   Problem har det varit i snart en vecka, men hoppas de nu är lösta.
   Kram!

  1. Ja, så är det. Detta var så märkligt eftersom jag kunde ladda upp bilder om jag använde mobilen. Men idag fungerade det som
   vanligt med bilduppladdningen via datorn och wp. Pust! Och en lättnadens suck-

 11. Såå otroligt jobbigt när tekniken strular! Läste i slutet av kommentarerna att det funkade igen – skönt! Samtidigt lite frustrerande att inte veta orsaken!
  nu ska jag kolla in dagens inlägg också!
  Kram

  1. Visst är det, särskilt att inte veta orsaken. Väldigt märkligt för idag fungerade det perfekt.
   Men nu vet jag att det bör fungera att använda mobilens delningsfunktion för aatt ladda upp bilder, för det var detta
   som var omöjligt.
   Kram!

 12. Usch så trist.
  Här i den lilla italienska bergsbyn får man också ha ett änglatålamod, som jag tyvärr saknar.
  Har emellanåt svårt att läsa och kommentera andra bloggar men får väl se det som lite semester.
  Hoppas att det löser sig för dig, bilder gör ju inläggen både trevligare och mer lätta att läsa.

  1. Trist har det varit och jag har tränat mitt tålamod, men så igår började uppladdningen plötsligt fungera.Skönt!
   Så mycket tålamod med det tekniska har jag ju inte.Och bilderna tycker jag också är viktiga.
   Kan tänka mig att din uppkoppling där mellan bergen kan vara svajig, men du får njuta av de vackra omgivningarna i stället.
   Ha det fortsatt bra!

  1. Visst ska teknik “bara fungera”. Och sedan i torsdags så är det som vanligt igen med bilduppladdningen. Skönt!
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *