Spanien Torrevieja

Energi kan fås på olika sätt

Här är det snöfritt och inga minusgrader och i skrivandets stund visar termometern på +13. Olika nyanser av ljusgrått skymtar och även lite sol syns till. Ja, man får titta noga. Med lördagens vackra väder som finns i färskt minne känns det förstås hoppfullt. I Torrevieja, fastän det är början av februari, kan det vara vår, sommar och lite höstkänsla samma vecka. Absolut varierande. Ja, även i november, december och i januari skiftar det mellan + 10 och +25. Stor variation alltså. Och visst ger oss solens strålar och havets närhet njutning och mer energi.

Långt i fjärran, på andra sidan “havet” skymtas bergen i turistorten La Manga. (ca 7 mil från Torrevieja söderut)

Energi fylls på

–  och det på olika sätt. Alldeles nedanför piren finns det flera “hål” i klipporna och här kan man stå länge och se hur vattnet sprutar upp i olika formationer. Jag stannar till ett bra tag  och blickar ut över havets glitter och de skiftande nyanserna. Jag fylle mentalt på min energi genom att strosa längs havet, stanna upp och titta och sedan slå mig ner på ett trevligt “pitstop” med havsutsikt. Opretentiöst och lättsamt.  (Jodå, maken är oftast med…)

Våren är i antågande lite varstans och de längre och ljusare dagarna välkomnas runt om i både Sverige och andra länder som har vinter. I  norra Sverige verkar dock vintern bestå ett bra tag till och mycket snö är det. Men våren kommer ju dit också inom sinom tid.  Minns förra året i mars i Stockholm när jag passerade Medborgarplatsen och uteserveringarna  just hade öppnat och var välbesökta samtidigt som naturen gjorde sig beredd för att möta våren.

Gatuförsäljarna är på plats i Torrevieja när solen är det och uteserveringarna fylls snabbt.

Energi hämtas i solen och med närheten till havet. Livet på en “pinne”! Kanske snarare en skön stund i solen på en badbrygga.

Att njuta i solens sken på en bänk ger energi som kan behövas på olika sätt.

Sol, hav och blå himmel har vi ofta i Torrevieja och visst ger det god energi. Absolut energigivande och njubart. Är detta en del av den hållbra energin? Kanske! På sitt sätt.

 

24 svar på ”Energi kan fås på olika sätt”

 1. Läckra bilder, speciellt de tre sista. Älskar ju också att leka mammarazzi och föreviga sådana vyer. Och som du visar finns ju hur många tacksamma “motiv” som helst.

  1. DEt är verkligen roligt att se att även den mer inhemska befolkningen njuter av solen och det glittrande havet. Bra sätt att samla extra energi på.
   (Själv tog jag ett varv till idag i det halvmulna vädret en extra tur till La Zenia och ett nytt inköp på Desigual blev det. Har även en väska på G. En väska som är fyra…Men den var inte nersatt så jag funderar lite till. Bilder kommer i veckan.)

 2. Ser onekligen väldigt härligt ut! Här har vi haft en solig dag och för första gången kändes det att solen börjat värma lite – fick ta av mig vantarna när jag skottade snö 🙂
  Kram

  1. Skönt med sol hemma. Och kan tänka mig att du även blev varm av snöskottningen. Härligt med lite värmande solstrålar. Ger ju extra energi.
   Kram!

 3. Visst är det varierat väder nu. Men i solen är det så gott som alltid hur härligt som helst (om det inte snålblåser).
  Ser att du blev inspirerad av Edward Blom där i en av bildtexterna 😉

  Ha en härlig kväll!

  1. Vädret varierar men visst är det trevligt med solen som sällskap. Men ingen snö och inga minusgrader har vi så det är ju ganska ok ändå.
   Hmm, inspirerad av Edward Blom. Ja, att sitta på en pinne eller ha livet på en pinne. Undrar hur det fungerar.
   Men å andra sidan tycker jag att god mat, dryck och vänner är väldigt trevligt. Och troligen tycker han det också. Ja, vi är nog många…
   Trevlig kväll önskar vi er också.

 4. Så härliga bilder! Här i Gottröra är det också 13 grader just nu, men minus, så ganska kallt. Men det har varit soligt, och då kan jag stå ut med kylan.
  Ha en fin kväll!

  1. Tack! Ja, minusgraderna slipper jag här. Men visst ger solen extra energi och det varhän en befinner sig. Skickar lite varma tankar till dig.
   Kram!

 5. Hola! Ser underbart ut! Längtar verkligen efter ljus och plusgrader – och att slippa trängas bland hostande och snörvlande människor på kommunala färdmedel…. ?

  Kram ❤️

  1. Hola! Jag , i lördags var dte verkligen fint. Men det varierar lite. Nåja, fint är det ju, men ibland tar solen semester.
   Kan förstå din längtan. Men jag njuter lite öfr dig också och skickar hem. Hoppas det blir bra,
   Kram!

 6. Underbara bilder och jag kan tänka mig att tillvaron ger stora möjligheter till att tanka energi. Själv fick jag dagens dos genom ett oplanerat men väldigt trevligt besök hos Lilla S och hennes mamma. Sol och blå himmel dessutom men aningen kallt.

  Kram

  1. Tack! Och visst kan man få extra energi på många sätt. Såg den fina bilden av lillla S och visst her hon mycket energi. Helt klart. Så fin! Och ed lite sol ädrtill så blev det ju än bättre.
   Kram!

 7. Jag säger bara ett ord: havet! Det livgivande havet, ständigt skiftande . Jag som föddes i Helsingfors vid havet och bodde tjugo år i Sveriges vackra huvudstad vid havet, älskar verkligen havet. Men, man kan inte få allt, inte alltid i alla fall, nu har jag massvis med små söta sjöar, tjärnar, bäckar och våtmarker som jag får låt mig nöjas med.
  Men det ilar till i magtrakten när jag ser havet på bild, i synnerhet när det är så vackert som du visar!
  Jag har inte ägt huset där jag bor, hyr bara, men problemet har också varit att vi inte har någon fastighetsskötare eller vaktmästare utan allt ska skötas av oss själva, skottning likväl som gräsklippning. Och när något går sönder då blir det problem. Men visst är viktigaste anledningen till en flytt att jag vill ha det bekvämt när kroppen blir tröttare. Ha en fin vecka ner i paradiset

  1. Jag håller helt med dig! Men livet tar oss på olika resor till olika platser. Och det berikar oss. Du har naturen, tjärnar, sjöar bäckar och våtmarker och mycket annat. Och havet har du ju sett i Helsingfors och en glimt av i Stockholm.
   Jag dras ju som en magnet till havet och har nog alltid gjort det. Har seglat en hel del och då alltid varit nära havet.

   Aha, då förstår jag än mer. Och att hyra utan fastighetsskötsel kräver mycket. Så bra nu att du får det mer bekvämt. Väl värt att ta vara på.
   Tack, vi stannar här i vår lilla “sommar/vinterstuga” ett tag till och tar till vara på dagarna.

 8. Visst har vi det härligt här nere, trots att det nu ett par dagar har varit lite sämre väder. Men så fort solen kommer fram blir det ju varmt och skönt igen!
  Stor kram!

  1. Ja, då! Visst har vi det. Och vädret kan en ju inte påverka. Snö och minusgrader behöver vi inte “tas” med.
   Stor kram!

 9. Den där solenergin skulle jag också behöva, ser härligt ut. Fördelen att boka via Ticket är att flyger man dit med Norwegian så får man ta ett bagage extra på 20 kilo per passagerare, men det gäller baraifall man anvånder bägge bolagen. Eftersom du skall åka dit med barnbarnet så kan jag berätta att det inte finns några Bamseklubbar på resmålet. Man får vara Bamseklubb själv. Vill du ha lite tips så hade jag ett barn med mig över i somras, när vi åkte i grupp. Men i så fall behöver jag veta åldern.

  1. Bamseklubbar avstår vi från och har nästan alltid gjort. (Är lite allergisk mot detta…) Våra döttrar var fyra första gången de var i London och sedan har de nog varit ädr ett 10 tal gånger under åren de bodde hemma. (Tills de blev 20 år) Nu är det dags igen. Vi har bara handbagage.
   Jag mailar dig för jag är väldigt tacksam för tips. Max är åtta år, mycket resvan och tålig och bl.a. intresserad av Harry Potter så till Warner Bros blir det en tur. Jag ska se om vi kan boka in oss på hotellet, the Georgian House hotel som lär vara Harry Potter inspirerat. Tacksam även om du har tips på boenden som är ok.
   Tack på förhand.

 10. Så vackert. Men tror inte jag sett människor i vattnet mer än vid något tillfälle sedan jag hittade till din blogg. Vet du hur varmt/kallt ni har det i vattnet. Kvinnan på bryggan hade någon jacka på sig och såg ut till att småfrysa… men för övrigt ser det soligt och härligt ute. Sitta ute och äta, ja, det är otänkbart för oss här i Jönköping just nu. I natt tippas på -15 grader C, kallast hittills i år. Behöver inte bli kallare heller!

  1. Denna lördag var verkligen vacker. Just nu är det få som badar för +17 är svalt. Men jag har badbilder från sommaren här i torrevieja men då är det nästan ståplats i havet och på stränderna inne i stan.
   Jag ska inte vara i solen så jag badar helst kvällstid. Och på stranden är jag inte alls.Den kilometerlånga, La Matastranden,några km norr om stan går eller cyklar vi gärna till och där är det luftigt och gott om plats.Tar gärna en simtur där, men är inte på stranden i övrigt.
   Här klär sig spanjorerna efter årstid så de kan både ha tjock jacka och stövlar och vi svenskar går i kortärmat och sandaler. Lika men olika.
   Nej, kallare behöver du inte ha. Räcker bra som det är.

 11. Ja, vi har det verkligen bra här nere och vädret är ju OK även om det varit lite kallare några dagar nu. Vi påminner oss ofta om hur bra vi har det för att inte glömma bort att njuta av livet!

 12. Ja du att njuta räcker att kunna vistas ute denna årstiden, här är der för kallt så jag hade passat på om jag var där du är 🙂 får nöja mig med att se dina fina bilder kram å fin tisdag

  1. Men det kommer en vår hemma också och februari är ju en vintermånad.Men du får njuta av soliga dagar som kommer och andra trevligheter.
   Kram och trevlig tisdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *