Stockholm

En vecka fylld av trevligheter och fina upplevelser

Ännu en vecka har passerat. En vecka som varit fylld av diverse trevligheter av skilda slag. Mitt reserelaterade jobb i östra Finland gick i mål och vi var alla många erfarenheter och upplevelser rikare. Och att tillbringa ett par dygn i kloster i östra Finland var speciellt och något både våra resenärer och jag kommer att ha och ta med oss vidare i livet. Men vad mer har hänt i veckan. En hel del.

Vi lämnar Helsingfors efetr att ha tillbringar en vecka i östra Finland, i Insjöfinland. Vi lämnar Finland och Helsingfors och har med oss mycket i bagaget.  Nya upplevelser och erfarenheter efter att ha tillbringat en vecka här i östra Finland, i “Insjöfinland.” 

Solen sänker sig i väster och vi är på väg tillbaka till Stockholm efetr en vecka i Finland. Solen sänker sig i väster över Finska viken. Och vi är på väg tillbaka till Stockholm efter en fin vecka i Finland.

En vecka

går fort och mycket har hänt under denna vecka.  Jag kom hem från Finland med mängder av nya erfarenheter och upplevelser i bagaget. Finland är vårt grannland och har så mycket att erbjuda men är fortfarande okänd mark för många svenskar. Lite synd kan jag tycka.

Efter ett dygn hemma var det dags igen för en tur till sjöss. Denna gång helt privat och nu var det en tur över till Åland som var aktuell. I början av sommaren fick vi ett erbjudande från Birka Crusiesom att testa en skaldjurskryssning och tillsammans med vännerna AK och Öjvind slog vi till. Utbudet av skaldjur var stort och de var också försvinnande goda och fräscha.

Musslor av olika slag, rökta räkor, kokta räkor, havskräftor och insjökräftor.

Hummer, ostron och fler musslor

Bosse, AK och Öjvind –  Fokus på skaldjur och samtal. Så trevligt och väldigt gott.

En vecka och så mycket trevligt som hänt. Och att äta skaldjur, umgås med vänner och ta en tur med Birka gillas ocksåEn vecka och så mycket som hänt vad gäller trevligheter. Och både  hav och skärgård tycker jag så mycket om. Även att umgås med vänner och att äta goda skaldjur.

Gårdagen

tillbringade jag hemma på Söder. Först av allt frukost i skuggan på balkongen och det är alltid fint att sitta här se vad som händer i kanalen. Trots att det är slutet av augusti så är många båtar på väg både ut och in i Mälaren. Ett visst skådespel i sig och med lite dramatik i slussen.

Dagen fortsatte med sol och för min del blev det en fin eftermiddag tillsammans med yngsta dottern Helen. (Hon är en kvart yngre än sin tvillingsyster)

Söndag och strålande sommarväder avslutar en vecka fylld av fina upplevelser. Söndag och strålande sommarväder avslutar en vecka med många nya upplevelser.

Först av allt började vi med en promenad längs Årstaviken (Mälaren) lockade. Och roligt att se hur svanfamiljen håller ihop och  att även ungarna är “intakta” vad gäller antalet.

Svanfamiljen håller ihop.

Helen och jag rör oss bort  mot trevliga restaurang/café “Skrovet” och hittar ett ledigt bord i skuggan vid vattnet.

Absolut sjönära läge på restaurang Skrovet. mysigt att slå sig ner här. Och priserna är mycket rimliga…

Oliver som tilltugg, snyggt upplagda i glas med rödlök. Och lite gott i glasen smakade bra.

Från Skrovet gick vi tillbaka mot hemtrakterna vid Hammarbyslussen. Och målet var restaurang Thaiboat.  Svårslaget en vacker dag.  Vi hittade en plats i skuggan på sandstranden och slog oss ner. Jag beställde en blandad “bartallrik” som vi delade på. Sataykyckling, friterade räkor och vårrullar imodell mindre, med tre olika såser var försvinnande gott. Och så fint serverat.

Så gott! Och en känsla av Thailand infann sig genast här på Söder.

Drinken “mai thai” passade bra till.  Riktigt god. Och en liten känsla av Thailand infann sig.

 

Ny vecka väntar och även den ser ut att bli både välfylld och omväxlande.

 

32 svar på ”En vecka fylld av trevligheter och fina upplevelser”

 1. Vilken trevlig vecka ni verkar haft i Finland. Och sen en härlig skaldjurskryssning tillsammans med vänner och mys med dottern. Det kan ju inte bli bättre 🙂
  Önskar dig en ny härlig vecka!
  Stor kram

  1. Vi hade en väldigt bra och inspirerande vecka i Finland med många upplevelser. Jättetrevligt sedan att en skaldjurskryssning avlöste och sedan en söndag med Helen.
   Tack, tror detta också blir en riktigt bra vecka.
   Önskar er också en fin vecka. Saknar dig!
   Stor kram!

 2. Vilka härliga bilder och trevligt med en bonuskryssning också – kul att se A-K och Öivind igen 🙂

  Ser inte ut att gå nån större nöd på er 😀

  Ha det fortsatt toppenbra!

  1. Här blev det en del åkande med båt. Väldigt trevligt och gott. Först en jobbresa och sedan en helt privat. Båda resorna blev lyckade och på olika sätt-
   Önskar er också fina dagar. Och vi följer er…

 3. Så härligt med först en vecka i Finland, även om det handlade om arbete, och sedan en kryssning med skaldjurstema. Mysigt dessutom att träffa yngsta dottern och njuta av god mat och dryck! Jag säger som Ama “Ser inte ut att gå någon större nöd på er!”

  Kram och god måndagskväll!

  1. Nej, jag roar mig efter bästa förmåga. Lika bar att passa på när farten ändå är uppe och vädret gynnsamt.
   Kram och trevlig kväll.

 4. Ser verkligen trevligt ut! Kul med en kryssning tillsammans med vänner och så en fantastisk dag tillsammans med Helen … ser njutbart ut!
  Önskar dig en fin vecka!
  Kram

  1. Veckan blev riktigt bra med en inspirerande och givande jobbresa, skaldjurskryssning och träff med ena dottern. Lika bra att passa på när ångan är uppe och vädret fint.
   Kram och trevlig vecka önskar jag dig också.

 5. Ja visst blev det härligt väder i helgen.
  Trevligt med thai-båten.
  Ser gott ut det ni åt och drack.
  Fin orkideédekoration.
  Kom till Umeå sent igårkväll.
  Drönare över Arlanda så flygplatsen stängdes ett tag.

  1. Hela veckan har varit fin och på olika sätt. Avslutade ju min jobbresa och sedan blev det en superläcker kryssning till Åland med Birka. Härliga skaldjur och en fin hytt och dessutom bra väder som sedan höll i sig här- Thaibaot är alltid ett “vinnande koncept” med god mat och dryck.
   Förstår att ni hade en fin helg här i huvudstaden. Läste om drönaren på Arlanda som orsakade förseningar. Trist!

 6. Superlänge sen jag var här inne och kikade. Men jag ser ju alla dina fina bilder på instagram. Verkar vara full fart som vanligt. Och så härligt att sommarvärmen är tillbaka ett tag. Och mysigt att få tid med dottern.

  1. Så blir det ibland. Länge sen jag besökte dig också-. Jodå, full fart är det mellan varven och jag trivs med det.
   Visst är det skönt med det vackra vädret nu och lika bara att passa på att njuta av det.

  1. Jadå, det har varit gott om goda trevligheter. Lika bra att passa på nu när de radar upp sig. Och visst tyckte jag att Borgå skulle få vara med i Skyltsöndag.En fin stad som jag tycker mycket om.
   Mr B hälsar.
   Stor kram och jag önskar dig en fin vecka.

 7. Kloster är väl ganska trevligt och avkopplande, min bror har arbetat på ett sådant en gång i tiden…speciellt är det.
  Fantastiskt vackra bilder där…och maten såg tilltalande ut också.

  Svanar är fina djur de…trogna intill döden och oerhört vackra…brukar dröja mig kvar en stund när jag stöter på dem.

  Ha det fint nu.

  1. Det var verkligen en fin upplevelse och på olika sätt, att tillbringa två dygn på klostret i Valamo.Intressant med din bror som jobbat i ett kloster och jag tror ju att det mesta man gör berikar en på olika sätt.
   Vår semesterkryssning, alltså utan resejobb, var också väldigt trevlig. Så mycket gott och skaldjur tycker jag mycket om.
   Gårdagens promenad och träff med dottern här i hemmatrakterna var väldigt trevlig och det blev ju både natur och en del godsaker.
   Ha det fint du också.

 8. Mysiga bilder och ett stort tack för trevlig samvaro på skaldjurskryssningen.
  Vi är precis hemkomna från en ytterligare kryssning till Åland med andra vänner. Väldig trevlig resa den också, men gillar nog Birkabåten bäst.
  Kram och tack från oss/A-K

  1. Stort tack själva! Jättetrevligt och väldigt gott. Blev ju ytterligare en resa för er del och roligt att den också blev lyckad. Vad gäller fartyg så är vi också mer förtjusta i Birka.
   Kramar till er från oss.

 9. Här sitter jag och blir hungrig. Så himla mycket gott.
  Kul att Finlandsresan blev till belåtenhet. En lite udda men intressant resa.

  1. Föregående vecka var god på många sätt- Min jobbrelaterade resa i Finland blev lyckad och jag tror alla har med sig många nya upplevelser och erfarenheter. Roligt att se mer av vårt grannland i öster. Många har besökt Åbo och Helsingfors men inte så mycket mer. Skaldjurskryssningen var ren semester och med så mycket gott.

 10. Här dreglar jag mig genom hela inlägget! Mums, mums och åter mums! Vissa säger ju att pensionärer är fritidsforskare. Å om jag läser dina njutbara berättelser så tycker jag nog att du platsar som fritidsforskare. Helt underbart:-)

  1. En god och rolig vecka har det varit och på flera olika sätt. Och kanske kan man vara “fritidsforskare” på deltid. I så fall kan jag testa.

 11. Mums så gott med skaldjur! Lite trist är att min man inte är så förtjust i skaldjur, bara räkor går bra!
  Så kul att du och din dotter njöt på stranden på Thaiboat, brukar alltid vara så fullt just “på stranden” där! I morgon ska jag träffa en kompis som bor på Ringvägen, väldigt nära dej, och vi funderar på Thaiboat, men nu fick jag ju tips på “Skrovet” också, perfekt!
  Ha en fortsatt skön vecka!

  1. Först resan i Finland och sedan nästan direkt en privat tur till Åland. Väldigt trevligt båda. Nej, man måste nog gilla skaldjur här. Men visst fanns det en del annat också men det var skaldjurstema. Väldigt gott och fräscht!
   Skrovet är trevligt men kolla öppettiderna. Ni kan ju börja där och sedan ta Thaiboat- Härligt väder är det. Vi hade en mysig och god efetrmiddag i söndags på Thaiboat och att slå sig ner här tycker vi om.
   Önskar dig en fin kväll här på Söder och en bra vecka.
   Kram!

 12. Hej Ditte!
  Har följt dig som vanligt! Orkar inte sitta så mycket vid datorn. Vilken resa du gjort! Otroligt vackert och fina bilder!
  Och maten…ojojoj! Kul att se Ann-Kristin och Ö också! Överraskning 🙂
  Kram P ♥♥

  1. Hej P!
   Tack! Trist att du har så ont! Men jätteroligt att du föjlt resan i Finland. Så många upplevelser vi fått i vårt vackra östra grannland.
   Vi hade en jättefin kryssning till Åland men AK och Öjvind. Väldigt gott och trevligt-
   Kram och tankar till dig.

 13. Halv elva är klockan o här sitter jag och dreglar, trots att jag faktiskt ätit supergoda kräftstjärtar med en god kall romsås ikväll. Du har inte haft för varma grader på termometern. Jag härdar ut, knappt, o väntar på regn o rusk. I alla fall en dag. Så trevligt ni har det, med goda vänner, o gott på tallrik o i glas. Utbudet är ju något vi på landsorten inte kan konkurrera med o idag såg jag till min bedrövelse att hamnkrogen i Ludvika åter gått i konkurs. Vet inte hur många krögare som försökt utan att lyckas över tid. Nattikram från pörtet

  1. God sen kväll! Har just tittat på första avsnittet av Seglingsäventyret. Gick att se via datorn . Ja du, Paula – segling det är gerjer det. Men över Atlanten. Nja. Eller ska vi hänga på nästa gång.
   Ålandsresan med skaldjur och vänner blev lyckad och så även rundan i söndags med ena dottern och lite thailändskt.
   Vi har ju ett stort utbud här men jag klarar mig med betydligt mindre. Och visst är det svårt idag för krögare att få det hela att gå ihop med kvalité. råvaror, personal och priser.
   Kram och natti från balkongen i huvudstaden. En ljuvlig kväll.

 14. Vad skönt att resan gick bra, vet hur mycket jobb det är och man är helt slut, hur trevligt och lärorikt det är är.
  Jag behöver några dagar att bara gå ner i varv och inte hela tiden behöva tänka e´flera steg framåt.
  Ta lite ledigt och njut av stillheten!

  1. Resan gick väldigt bra men visst är det intensiva och långa dagar. Och allt ska ju klaffa. Ja, du vet ju precis.
   Denna vecka är det ganska mycket luft men jag har börjat förbereda lite nytt. I långsam takt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *