Utflykter

En vardag med vänner, konst, färg och form

Förvisso är hösten här och bjuder än så länge på vackra färger i naturen. Men visst kan en pigga om en vanlig dag, en vardag, med det där ”lilla extra” . För det är ju just i vardagen vi lever. Jodå, visst kommer det en helg också. Men jag som är är pensionär förfogar över dygnets 24 timmar. Timmar som jag gärna  spenderar tid på det som jag tycker är roligt, stimulerande och intressant. Sedan vad som är det där ”lilla extra” varierar en hel del, både efter årstid, väder, mående,humör och en massa annat. Ibland umgås jag gärna med vänner och ibland är jag en ensamvarg. Och att träffa ”de mina” innebär alltid det där extra.

Nu senast blev det här lilla extra att spendera en riktig heldag med vänner i en inbjudande miljö fylld av värme, konst, färg och form

Gårdagen, en måndag, alltså en vardag, spenderade jag på Ekerö tillsammans med vännerna Elaine och Tove. Två konstnärer.

Vänskap via bloggen

Ja, visst har det under årens lopp blivit en hel del av ”bloggvänskap” och på olika sätt. Och igår var det dags att tidig eftermiddag att på Stockholm Central möta vännen Tove som kom resande från Karlstad för att ta tunnelbana och buss till Ekerö, några mil väster av stan.  Tove och jag fick kontakt via våra bloggar för många år sedan och har blivit nära vänner. På den tiden bodde Tove i Skellefteå. Vi hade träffats i Stockholm sommaren 2016 och året därpå skulle Tove ha en konstutställning och vernissage i Skellefteå i juni  och jag kom att resa dit tillsammans med Elaine, en av Toves vänner, också konstnär.

Nu var det inte så att jag skulle ha hand om att hänga tavlor utan marktjänsten var mer lämpad för mig. Ett roligt och givande besök här i norr.I augusti 2017 var det dags för oss att ses igen och det gjorde vi då hemma hos Elaine på Ekerö. Och efter detta har vi setts flera gånger. Senast vi var på Ekerö var 2019 men igår var det dags igen.

Vackra rosor hos Elaine som fortfarande är i blom.

Tove flyttade från Skellefteå tillbaka till Arvika i Varmland. Och även här var både Elaine och jag med när Tove skulle ställa ut på ett galleri i juni 2019. Även här tog jag hand om mat, dryck, fotografering /dokumentation och lite annat.

Tove kom också att flytta vidare från Arvika och till Karlstad och där var jag i våras. Även om Tove inte hade en egen utställning här så besökte vi vår favorit; Sandgrund. Repriser på Lars Lerin och Sandgrund tar vi ofta och gärna.

Det blev en vardag

med fina inslag av vänner,färg,form och konst. Ett trevligt tillskott med mycket av det ”extra”. Så välkomna med hit.

Visserligen är det höst men här på altanen blommar det fortfarande och i trädgården är det helt fortfarande tämligen grönt.

Ekerö. Stockholm. Vardag som känns mysig med vackra färger och skön altanmiljö.Visst är det en helt vanlig vardag  men att pigga upp den med extra färg och en hel del andra ”tillbehör” känns extra trevligt.

Helt nedanför altanen finns det läckra trädgårdsmöbler i ”rostig stil”. Och de håller sig rostiga.

Visst blev det också tid för middag. God mat och dryck, mycket prat och många skratt. Och lite allvar.

Kvällens middagsbord.

Elaine, till höger i bild, bjöd oss oss på en god middag denna vardag. Gratäng med potatis, rotfrukter, fetaost, kryddstekt fläskfilé i tärningar. Så gott. Och gott vin i glasen. 

Elaine är konstnär och det präglar hela hemmet. Konst, färg och form finns överallt. Väl genomtänkta detaljer där alla har valts med omsorg-

Överblick. En del målningar och annat  ”till lyst” har Elaine gjort och andra är köpta. Så mycket att fästa blicken på. 

Innan det var dags för oss att skiljas åt tittade jag runt bland några tavlor som stod på golvet. Och det gjorde dem i brist på plats. Av någon anledning, vet inte vilken, så tog jag den här genast till mig. Kanske såg Elaine detta i mina ögon för jag fick den med mig. Så glad och tacksam-

Min nya tavla. Och den har fått sin plats hemma på väggen, helt nära en tavla jag fått av Tove.

Här är tavlan jag fått av Tove och tavlan och jag valde varandra. 

30 svar på ”En vardag med vänner, konst, färg och form”

  1. Visst är det! Och om det var tavlan här som hittade mig eller tvärt om, det vet jag inte. Men vi gillade varandra.
   Och nu är den på plats helt nära den jag fått av Tove-

 1. Vilket läckert hem! Det syns att Elaine är konstnär. Hela hemmet andas ju konst, som dessutom är helt i min smak. Så kul att ”tavlan” valde just dig och perfekt med att den hänger tillsammans med Toves tavla. Det gäller helt klart att ha ”rätt” vänner:-)
  Älskar förresten de två blå målningarna. Helt underbara:-)

  1. Just så tycker jag också.
   Hos Elaine finns mycket konst av skilda slag. En del från henne men också från många andra. Dessa blå målningar blev jag också väldigt förtjust i. Så läckra. Hade gärna haft dem också. (Men det är inte Elaine som målat just dessa)
   Och den nya tavlan gör sig bra ganska nära den tavla jag valde hos Tove en gång- Vill minnas det var i Skellefteå.

 2. Vilken bra och trevlig dag det blev! God mat blev ni också bjudna på.
  Tavlan är verkligen fin så jag förstår att du fastnade för den. Kommer att göra sig bra hemma hos er.

  Kram och god kväll!

  1. Så fint att nu ses alla tre igen. Och extra roligt att sätta lite extra färg på vardagen. Tavlan och jag fastnade för varandra och den är nu på plats helt nära den tavla jag fått av Tove.
   Hoppas du haft en bra dag.
   Kram och trevlig kväll.

 3. Det ser verkligen somrigt ut där hemma hos Elaine på Ekerö, vilken härlig dag ni fick. Å så trevligt att få med sig en tavla hem, passar ju fint tillsammans med Toves tavla. Underbart att njuta av vänner, god mat och prat!
  Ha det gott!
  Kram

  1. Här infann sig känslan av sensommar och hennes altan är så läcker. Jätteroligt att ses igen och tänk vilke tur att tavlan och jag fann varandra. Och inte minst att jag fick den med hem.
   Lite av det extra känns fint i vardagen-
   Kram

 4. Så vackra saker! Konstverk. Och vilken miljö!
  Bloggvänner är bästa vännerna… Finns alltid några ”klick” bort. Och ännu bättre blir det ju om man kan ses irl. Kram

  1. Så fint att vi nu kunde ses igen alla tre. Och hos Elaine är en omgiven av konst. Så även hos Tove. Och så jag då som inte kan måla alls. Inte teckna heller. Men det brukar ordna sig ändå. Jag är road av konst och det är nog så bra.
   Visst är det fint med bloggvänner och några blir ju också vänner en träffar.
   Kram

  1. Så fint att ses igen alla tre. Tove besökte jag i våras men det var ju länge sen vi alla tre hade möjlighet att ses. Men nu så.
   Jättetrevligt och stimulerande på alla sätt.
   Varm kram

 5. Vilken underbar dag du haft och nog är det skoj och givande att umgås med härliga kreativa människor! Hennes hem var också fantastiskt, färgglatt och härligt på alla sätt.
  Skoj också att komma hem med en tavla att pryda väggen med! En dag du kan leva länge på.

  1. Visst blev det! Och så fint att vi nu alla tre kunde ses igen. Jag har absolut ingen som helst konstnärlig ådra men jag tittar gärna på konst och bidrar gärna med marktjänst.
   Blev så glad för tavlan som bara fanns på golvet vid en bokhylla för väggarna är fyllda. Nu är tavlan på plats här hemma. Är så glad att vi fann varandra .Tavlan och jag. Och givetvis att Elaine ville ge den till mig.
   En dag att ta med sig.

 6. Tusen tack för igår och idag; vi rådda det mesta; maten, praten, vinet, politiken och allt annat viktigt här världen 🙂 Underbart roligt att åter träffas här i Elaines konstnärshem, efter dessa års ofrivilliga uppehåll: nu är vi på banan igen 🙂
  Valdemarsudde blev så bra!
  Kramar från Elaine o Tove

  1. Tack till er också! Så fint att ses igen-Energigivande! Och du sätter fina ord på vad vi gjort.
   Ofrivilligt uppehåll blev det men nu är vi tillbaka igen. Med all kraft. Nja, min är ju lite reducerad förtsås-
   Vad roligt med Waldemarsudde. Ska ta det vid tillfälle-
   Här hemma blev tavlan så bra. Och den sitter snett nedanför den du målat till mig.
   Kramar till er mina fina vänner-

  1. En fin dag på alla sätt och inte minst väldigt roligt att ses.
   Väldigt roligt med tavlan och jag är så glad för den.
   Tack! Hoppas ni också får en skön dag. Strålande sol i huvudstaden och roligheter är på gång.

 7. Jag visste ju att ni skulle träffas – har tänkt på er … och är så glad att ni nu gjorde det. Elaines hem är verkligen ett riktigt konstnärshem – och jag förstår att ni fick en fin dag tillsammans. Vissa tavlor talar till en på något speciellt sätt och jag förstår att du blev glad att just den fick följa med dig hem.
  Några bloggvänner blir verkligen nära vänner … visst är det fantastiskt!
  Önskar dig en fin onsdag!
  Kram

  1. Tack! Och jag fick fin hälsning från dig. Väldigt roligt att vi kunde ses igen alla tre.
   Att Elaine är konstnär, liksom Tove, märks helt klart. Roligt!
   Jag är så glad för tavlan och den har fått sin plats snett under den tavla Tove målat.
   Visst är det fantastiskt med bloggen och den nära vänskap som kan uppstå.
   Önskar dig också en fin onsdag.
   Kram

  1. En riktigt fin dag och kväll men mycket prat, många skratt omgiven av konst och vänner. Värt så mycket.
   Roligt att bloggandet också gett dig nya vänner och visst är det berikande.
   Är så glad för tavlan som jag hittade på golvet lutad mot en bokhylla. Det blev genast en ömsesidig kontakt och nu hänger den hemma hos oss.

 8. Så härligt att få vara med på ett hörn. Anar att det blev mycket prat och många skratt, säkert blandat med allvar i bägaren.
  Jag minns väl din resa tillsammans med de här kvinnliga konstnärerna, du har berättat om dem, Tove har gjort detsamma.
  Din tavla med urnan påminner mycket om den urna jag hade tills för en månad sedan. Den har nu fått ett nytt hem, där den passar mycket bättre än här hos oss.
  Tack Ditte för ett synnerligen trevligt inlägg!
  Kram

  1. Tack! Jätteroligt att du var med. Och Tove känner du ju. Så fint att vi nu kunde ses alla tre igen. Och mycket prat ocm allt blev det och likaså många skratt.Härlig miljö dessutom med mycket färg, form och konst.
   Tavlan med urnan och jag fann varandra och nu är den på väggen här hemma-
   Kram och trevlig onsdag

 9. Så roligt att ni kunde träffas och få umgås igen.
  Denna pandemi som har varit har ju verkligen ställt till det, men nu så är det fritt att åka och träffas igen.
  Fint hem och det syns att det bor en person med konstnärlig ådra där.
  Maten låter så god och jag förstår att det var gott.
  Tack för att du visar dessa fina foton.
  Trevlig kväll.
  Varm kram och var rädd om dig.

  1. Verkligen! Tove och jag såg senast i maj men alla tre har inte setts sedan 2019. Pandemin kom emellan. Så vi hade en del att ta igen-
   Här hos Elaine som hemma hos Tove i Karlstad omges en av konst, färg och form och det uppskattar jag så mycket.
   Så glad att vi alla nu kunde ses. Så fin vänskap.
   Många tankar till dig.
   Varm kram

 10. Så underbart med mat o goda vänner och här kan man verkligen se att det bor en konstnär, Tavlan kommer passa bra hemma hos dig , kram

  1. Det var så roligt att ses igen alla tre. God mat och dryck, mycket prat och glada skratt.
   Och tavlan blev då bra här hemma.
   Kram

 11. Men så trevlig sammankomst! Och så mysigt din vän bor, visst ser man ett konstnärshem även innan man ser tavlorna på väggarna. Och som extra bonus fick du en tavla med dig hem, jag gillar den! Och den står sig fint bredvid Toves mera färgsprakande tavla, som två goda kamrater!
  Kram

  1. Det var så roligt att ses alla tre igen för under pandemin blev det ju en paus. Tove träffade jag i våras men ska en få till att det passar att tre kan ses blir det mer logistik.
   Hemma hos Elaine omges en av konst på olika sätt och mängder av böcker. En så skön miljö i huset har vid skogsbrynet.
   Är väldigt glad för tavla jag fick med mig hem och den passar så bra där den hänger. Passar färgmässigt också fint med den tavla jag fått av Tove
   kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *