Utflykter

En utflykt väntar

Idag är det snart två veckor sedan jag opererade min höst min höft. En tid som varit annorlunda eftersom jag  av förklarliga skäl inte fått vara så mycket i rörelse.  Men några kortare promenader här hemma på kajen har det blivit. Idag ska jag däremot ge mig av på en utflykt. En bil hämtar och jag ska tillsammans med de andra i Promenadklubben spendera dagen i och runt området Winterviken. Ett område som ligger  strax sydväst om  Stockholm och där Alfred Nobel hade sina fabriker. Jag har varit här tidigare men idag ska vi få en guidad tur här som jag ser mycket fram emot. Här ute blir det också lunch tillsammans, något jag också ser fram emot.  Återkommer om besöket och utflykten i morgon.

Solen skiner och det känns som om det är lite vår i luften. I alla fall i Stockholmsområdet. Önskar alla en fin onsdag. Och håll tummarna för att både höft och kryckor samarbetar.

Stockholm. Södermalm. Strålande väder och jag ser fram emot en utflykt tillsammans med vänner. Strålande sol och skönt vår-vinter väder . Och idag väntar en utflykt som jag verkligen ser fram emot. 

26 svar på ”En utflykt väntar”

  1. Tack! Det blev en jättetrevlig dag på alla sätt . Strålande sol var med oss liksom men kyliga vindar-
   Skönt att ni också haft en fin dag och säkert är vindarna hos er varma-

 1. Härligt att bli hämtad av privatchaufför och kunna vara med på guidningen. Blir det för jobbigt är det inte värre än att du får avbryta och vila dig lite. En lunch i goda vänners sällskap är säkert bra för rehabiliteringen!

  1. Så fint att bli hämtad och kunna vara med. En riktigt lyckad dag . Och jag var med på delar av rundan, bra så-
   Verkligen roligt att komma ut och spendera dagen med fina vänner i Promenadklubben-
   Nytt stegrekord blev det också; 2600 steg. (Tidigare låg på 1898 steg)

 2. Vinterviken där har jag varit på ett vinterbröllop, vigseln var utomhus men oj så längesen….kan det ha varit 1999 eller 2000 en gnistrande kall dag. Sedan var festen i en röd tegelbyggnad. Hoppas att du haft samarbetsvilliga kryckor ♡

  1. Vad roligt! Och ett minne! Kan tänka mig att det var kallt. Och det är just den byggnaden och området här där Nobel had sin dynamitfabrik.
   Har haft en härlig och intressant dag, men visst var det en kylig vind som höll oss sällskap- Detta trots molnfri himmel.
   Kryckorna var ganska samarbetsvilliga men vi tog inte längre promenad . Har idag blivit 2600 steg. Nytt rekord. Tidigare var på 1898.

 3. Lite vårlikt här också. Men kalla nätter.
  Så härligt med en utflykt! Morgondagens bloggläsning! Kram

  1. En fin dag men en “bitig” vind. Men behagligt i lä.
   Utflykten blev så lyckad på alla sätt. Men för min del blev inte själva promenaden lång men intressant att träffa Robin Lapidus som guidade oss runt i delar av Vinterviksdalen “Från Nobels dynamit till blomstrande oas” och som också skrivit denna bok.
   Kram!

 4. Så smidigt att du kunde ta dig dit med bil för att sedan vara med på aktiviteterna. Jag måste säga att din vilja och kämparglöd är en stor tillgång.

  Önskar en fin kväll nu!

  Kram

  1. Tacksam för detta och jag kunde vara med på en del av aktiviteten på VInterviken. Men att promenera i halkan var inte att tänka på Bara att komma ut så här ger så mycket på många sätt. Och fin hjälp fick jag när det behövdes- Jan ju inte bära mat eller så med kryckorna.
   Visst betyder viljan mycket och den har jag.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram

 5. Vinterviken har jag besökt många gånger. Hoppas ni får avnjuta en lunch i “Wintervikens fabrik”. Tycker det är fantastiskt att du hänger med på utflykten. Hoppas allt gick riktigt, riktigt bra i det fina vädret:-) Ser mycket framemot rapporten imorgon.

  1. Här är så fint och det blev en riktigt lyckad dag på alla sätt. Och visst blev det lunch här-
   Väldigt roligt att kunna vara med och det gav mycket energi. Promenadklubben är helt fantastisk. Rapport kommer i morgon.

 6. Det är fantastiskt att du redan är med om detta så pass nära inpå din operation.
  Så fint för dig att kunna vara med på ett hörn och vara delaktig!
  Härligt att läsa!
  Imorgon får jag veta mera!
  Kvällskram! 🙂

  1. Jag åkte bil hit till Vinterviken och var med om en del av programmet. Kan ju inte gå så långt utan smärta så en del missade jag. Men att vara med, även lite, ger så mycket positiv energi.Promenadklubben ger så mycket.
   Ja, då – I morgon kommer mer.
   Kram

 7. Vad fint att du kunde vara med denna soliga dag, så vackert men kyliga vindar. Börjar undra om det är nåt fel när jag fryser jämt, idag blev fingrarna som ispinnar. Men maken fryser också, vi tänker väl att det ska vara lite varmare och inte behöva så vintriga kläder.
  Och isigt är det på marken så man måste ha koll. Men så fint och trevligt att du kunde både promenera lite längre, träffa vänner och få guidning.
  Låter härligt.
  Kollar inte vädret nu, det blir som det blir, men kollar om vi ska åka iväg lite längre med bil hur det verkar bli då.
  Önskar godnatt, är lite sent redan ser jag.

  1. Är så glad och tacksam för att jag kunde vara med. Och med bil hit fungerade det jättebra. Just till VIntervviken blir det en promenad om en åker kommunalt och jag klarar bara att gå ca 3-400 meter. Men visst var det kallt trots att solen sken-isande vindar. Glad att jag hade vantar att ta på-
   Här, på vägen till Vinterviken, var det väldigt halt berättade de andra så jag är glad att jag åkte bil och mötte upp på plats.
   Ett intressant besök blev det även om jag missade en del .(Kunde ju inte gå….)
   Jag är så glad för Promenadklubben, både aktiviteter och personerna som är med.
   Önskar dig också god natt.

 8. Låter som en trevlig dag! Hoppas att allt gick bra med din nya höft!
  I natt googlade min kollega när vi diskuterade Nacka Strand och Carl Milles statyn där ute, och vilken träff fick hon först, jo till din blogg! Så kul! 🙂
  Må så gott!
  KRAM!

  1. Tack, det blev en jättetrevlig dag och fin utflykt med Promenadklubben- Ja, för min del blev det ingen längre promenad, men totalt har jag idag gått 2700 steg. Rekord! Tar det mer lugnt i morgon.
   Vad roligt att min blogg kom upp i detta sammanhang. Tack, för att du berättade-
   Ha det bra du också.
   Önskar dig en lugn natt.
   Kram

  1. Hoppas! Idag på morgonen var de nästa helt borta.
   Men vid VInterviken igår var det fortfarande rejält med is längs Mälaren. Och glashalt. Så för min del blev det en kort runda.

  1. Tack, det blev en fin utflykt och roligt att med Robin Lapidus som guide få veta mer om området i sin helhet. Mycket intressant finns. Eftersom jag är nyligen höfopererad så kunde jag inte vara med och gå så mycket. Men jag köpte en spännande bok “Vinterviksdalen” där han är medförfattare och här finns mer att läsa .

 9. Ser fram emot en rapport över detta, sååå imponerad här över din ambition och vilja.
  Bra jobbat Ditte.

  Ha nu en fin kväll. 🙂

  1. Vi hade en väldigt trevlig dag och roligt att få veta mer om både Vinterviken och framställningen av dynamit.
   Är så glad att jag kunde ta taxi och vara med.
   Önskar dig också en fin kväll.

 10. Såg lite bilder på ditt instagram från vinterviken, så fin dag du fick och hoppas allt gick bra för dig med promenad,kram

  1. En jättetrevlig dag och med strålande sol. Dock en kall vind.
   Så mycket promenad blev det inte för min del, jättehalt, men trevlig samvaro och god lunch.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *