Skyltar Stockholm

En skylt per dag från veckan som varit – Skyltsöndag #305

Söndag! Och det innebär att det här på bloggen är dags för “Skyltsöndag.” Ett tema som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Den gångna veckan har bjudit på mycket av det mesta vad gäller skiftningar i vädret. Absolut ingen tvekan om det. Men ute har jag varit en del. Vissa dagar mer och andra mindre. Så jag bjuder idag i princip på en skylt per dag från veckan som varit. (Undantag finns där det är två skyltar/dag) Alla skyltar är tagna hemma på Södermalm i Stockholm och orsaken till det är att jag denna vecka inte lämnat hemmatrakterna. Å andra sidan är ön stor så här blir det aldrig enformigt att röra sig.

Måndag. Strålande solsken och jag mötte väninnan Agneta vid Slussen, Södermalms torg för en heldag på Södermalm och Långholmen.

Vill du gå med så kan du göra det här; Från Mariaberget och Monteliusvägen till Skinnarviksberget Stockholms högsta berg och till  slutmålet för dagen,Långholmen

En skylt per dag

Stockholm. Södermalm. Slussen. En tydlig skylt visar information om åt vilka håll man ska gå för att hitta rätt buss . Måndag. Slussen är fortfarande en stor  byggarbetsplats men viss ordning har det blivit utanför tunnelbanans in och utgångar, liksom vid busshållplatserna. Och en tydlig skylt visar hur man ska ta sig till olika bussar.

Tisdag. Dags att fylla på förråden av en del asiatiska “nödvändigheter”. Jag lagar gärna asiatisk mat ett par gånger i veckan och vill ha förråden av ingredienser intakta. Butiken Kina Li på Ringvägen, på Söder och helt nära oss är enorm till ytan och sortimentet  är det också. Här i butiken kan man gå länge.

Stockholm. Södermalm. Kinesisk butik. En skylt där det står "KIna li" viasar att man kommit rätt. Butiken ligger i en gigantisk källare och här är entrén ner från gatan. Och en skylt, Kina Li, talar om att man är rätt. Och om man inte noterar den så bör det övriga här ge en hint.

Mina inköp; soya, teryakisås, hoisinsås och rigblomste. Oftast står texten på förpackningen på både mandarin och engelska. Men vad gäller teet så är det bara kinesiska som gäller på förpackningen. Å andra sidan finns det gott om ringblommor på förpackningen.

 

Stockholm. Södermalm. Utanför Rosenlunds skukhus fanns en skylt med en efterlysning av en man. En skulptur. Onsdag. Träning på  Rosenlunds “fysrehab.” Och utanför byggnaden såg jag en skylt med denna efterlysning. Statyns huvud var borta.Tydligen hade huvudet kommit till rätta och fanns i receptionen

Stockholm. Södermalm. En skylt att lägga märke till. Torsdag. En skylt att lägga märke till. Egentligen ganska oansenlig i sig men garageporten där den sitter framträder desto mer. Och visst gillar jag budskapet.

Fredag

Här skyltar jag med två kvällsbilder med speglingar som är tagna hemma på balkongen. Lägligt nog passerade ett tunnelbanetåg över Skanstullsbron.

Utsikt västerut. Hammarbykanalen,  Hammarbyslussen, Skansbron (längst ner) och Skanstullsbron överst. Till vänster, på andra sidan kanalen skymtar Fredriksdalsområdet, en del av Hammarby Sjöstad. 

Österut. Husbåtarna, bebodda året om, ligger längs kajen och ljusen från Hammarby Sjöstad speglar sig i kanalen.

Till sist, lördag. Södermannagatan, en gågata som är populär med många små butiker och trevliga caféer

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

34 svar på ”En skylt per dag från veckan som varit – Skyltsöndag #305”

  1. Vi har verkligen en fin utsikt och ungefär detsamma ser vi från både matplats och soffa och även från resten av lägenheten- Tröttnar aldrig. Men bilderna blir klarare om jag går ut på balkongen och knäpper dem.
   Kinabutiken besöker jag nästan varje vecka för att komplettera. Finns så mycket i matväg från Kina, Thailand, Korea, Japan och Indien och andra asiatiska länder.
   Säkert har du varit här. Den är svår att missa om man passerar.

  1. Tackar! Lite variation och det har ju även vädret varit under veckan.
   Trevlig söndag.
   Kram

 1. Dessa läckra kvällsbilder – MUMS:-) Älskar dom.
  Jättekul med ett tema i temat så att säga – en bild/dag. Smart!
  “Utseendet” av Slussen var nog den största överraskningen – inga knallar med tält längre utan en för mig helt ny utsmyckning. Det märks att jag inte varit där på ett år…
  Kina Li är ju en guldgruva och du slipper åka in till stan – perfekt!
  Graffittin med budskapet som är klockrent gillas extra mycket.
  En härlig skyltning:-) Tusen tack för den och länken:-)

  1. Tack Kvällsbilderna är fina och är ju skyltar för ett vackert Södermalm. En liten del…
   I princip en bild/skylt per dag blev en ok sammanfattning av veckan som varit.
   På Södermalms torg finns idag blomsterförsäljning och den har nog funnits där länge. I övrigt tomt.
   Jag gillad också garageväggen med graffittin och det här enkla men kloka budskapet.
   Kina Li är alltid roligt att botanisera i. Alltid kommer jag hem med något att testa vad gäller det ätbara. Ibland även annat.

  1. En del har hänt i veckan. Ja, förutom skidåkningen då…
   Visst är budskapet på garaget bra! En oansenlig skylt på den graffittimålade garagedörren men man såg den…
   En verkligt lyckad skiddag. Så roligt och bra kört.

 2. Bra att det börjar bli lite ordning runt slussen.
  Det var en fina statyer framför t-banestationen, dekorerad med sparkcyklar. 🙂
  Kina Li vekar vara en intressant butik med mycket att utforska. Ringblomste lät gott.
  Så bra att skulpturen hade kommit till rätta.
  Bilden med skylten “Använd det du redan har….” blev en läcker bild. Den passar in där bland alla färgerna.
  Så vackert det är med all belysning på kvällen vid kajkanten. Jättefina bilder.

  1. Verkligen! Nu är det betydligt bättre även om området runt om fortfarande är en byggarbetsplats. Den nya “Guldbron”/Slussbron har också underlättat för fotgängare, cyklister, bilister och kollektivtrafiken.
   Sparkcykeln här var nog en extrautrustning, men tyvärr finns de lite varstans och ofta där de inte alls ska vara.
   Kina Li är riktigt bra och särskilt om man, som jag, vill köpa asiatiska produkter till matlagningen. Allt på ett ställe. I övrigt här finns mycket av allt.
   Tittade förundrat på skylten om det “bortrövade” huvudet. Men såg att det kommit till rätta. Dock inte på plats ännu.
   Tyckte också att den enkla bilden med budskapet att använda det man har är bra. Och visst passade den bra på en färgrika garageporten.
   Är förtjust i den här vyn med belysningen som vi ser från vardags och matrummet. Men dessa bilder tog jag på balkongen.
   Önskar dig en ny fin vecka.

  1. Visst är den bra och borde anammas betydligt mer. Både budskapet och skylten i sig. Den syntes fint i sin enkelhet här på graffitidörren.

  1. Jag lagar mycket asiatisk mat så då är besök här väldigt bra. Har lärt mig en del recept i Kina och Thailand så jag vet vad jag behöver. Men testar gärna andra som jag hittar på nätet också. I Kina Li står det står på svenska eller engelska på hyllanterna vad som finns i hyllorna, så att hitta ä inget problem i sig.Titta in om du passerar. Spännande är det.

 3. Använd så länge det bara går är en bra devis som jag känner mig hemma i.
  Även i övrigt en innehållsrik skyltning.
  Kul att se Slussen man känner igen sig och ändå inte. Kina Li däremot känner man igen helt och fullt.

  1. Tack! Visst är det bra att lite varstans bli påmind om att använda saker så länge det går. Här såg man fint den oansenliga skylten på den livliga graffitiväggen.
   Roligt att Kina Li är välbekant och det är ju verkligen en spännande butik. Slussen är fortfarande en byggarbetsplats men runt Södermalms toreg är det nu enkelt att ta sig fram och det uppskattas.

 4. Wow för kvällsspeglingarna i vattnet!
  Det är mycket färgglada de asiatiska skyltarna med sina budskap. Jag hade kunnat stoppa ner samma varor som du köpte i min kasse, förutom teet då, jag har liksom aldrig lärt mig att dricka te, ändå har jag en hel hylla med tesorter hemma , det är nog dags att sortera bort det mesta där. Aromerna håller inte evinnerliga tider.
  En skylt som gör mig förbryllad är den där det står Segervinnare och läkekonstnär. Nu var det kanske missing-skylten du fotade men jag fastnade för inskriptionen. Stor variation bland dina skyltfynd denna vecka, och först vid andra tittningen såg jag elskotrarna parkerade runt statyn.
  Nattikram

  1. Visst är kvällsspeglingarna vackra. Njuter ofta av dem.
   Vad gäller te är inte jag heller så mycket för det. Men just te av ringblommor anses har en bra effekt på leder så jag tar det mest medicinskt. Nej, aromerna och smaken i te håller sig inte i evigheter….
   Vad gäller “huvudet” som var borta så kände jag inte till namnet innan och inte vad det står för. Ska se om jag idag när jag ska på rehab kan klura ut något.
   Elscootrarna var ju här tursamt nog ganska ordentligt parkerade och det får man vara glad över
   Kram

 5. Det var länge sen jag var där men om jag kommer ihåg det rätt låg det flera butiker med asiatisk mat på ringvägen, bland annat från Sri Lanka. Nattbilderna var fantastiska

  1. Jag är här ganska ofta och fint att “allt”är samlat på ett ställe. Här på Ringvägen finns den Lankesiska butiken kvar. Handlar där också- och tvärs över gatan finns en thailändsk. Så utbudet är gott.
   Tack! Kvällsbilderna ger ju en annan dimension med ljus och speglingar.

  1. Nja, i princip en skylt- Några hörde ihop och fick passera som en. Man får vara lite flexibel även i räkningen av dem.
   Önskar dig också en fin start. Här är det på nytt lite vår i luften. Skönt.

 6. Tack för en härlig skylt runda i staden, trevligt som alltid…hoppas ni haft bra väder i helgen o nu väntar jag på vår 🙂 kram å fin måndag fina du

  1. Kul att du hängde med! Visst väntar vi på våren och lite känsla av den fock jag igår och även idag när jag var ute.
   Kram och trevlig måndag.

 7. Asiatisk mat är ju ganska gott men det är inte så ofta vi ställer oss vid spisen och gör det.
  Tur det står på en lapp vad det är för något ibland, har en arabiskt-ägd affär på torget här, utan beskrivningen där så hade jag inte vågat köpa något av det speciella sortimentet.
  Tack för fina bilder.

  Ha det bäst nu.

  1. Jag lagar gärna asiatisk mat och prefekt då att ha nära till ingredienserna vad gäller kryddor och annat.
   Här står det ganska bra på engelska längs hyllorna och även på förpackningarna så det brukar ordna sig.
   Önskar dig en bra vecka.

 8. Fin skyltning av hela veckan. Asiatisk mat är något jag beundrar stort. Budskapet var bra på många avseenden därpå garageporten. Vad jag gillar den där bron och kanalen trots att det är 32 år sedan jag var där och hämtade en båt.

  1. Tackar! Och visst är budskapet på skylten bra. Framgick fint här på den graffitimålade garageporten.
   Kanalen, bron och slussen finns kvar, men mycket annat är nytt. Vackert är det här med alla ljus och speglingar, Tror nog du ändå skulle känna igen dig.

  1. Här vid Slussen har det hänt mycket och det till det bättre. Inte alls lika rörigt som det var tidigare. Och “Guldbron” har gjort det lättare att passera. Men mycket jobb kvarstår mot Gamla stan till.
   Kina Li här är en rolig butik och här handlar jag ofta. Vi bor ju på kajen men har nära både till grönområden och stadsområden och det har varit extra bra under detta pandemiår. Vi trivs så bra och begränsningarna här i stan har inte blivit så påtagliga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *