Torrevieja

En skön söndag med sol, vind och hav – Torrevieja dag 22

Det blev en riktigt skön söndag här i Torrevieja. En söndag med sol, skugga, vind och hav. Solen är alls ingen bristvara men helst söker jag skugga. Och lättast är det  att hitta skugga, om man rör sig ute  på stan och vid havet mornar och kvällar. Men även dagtid fungerar. Om man väljer “rätt” gator. Rätt i sammanhanget innebär här att det finns en del högre hus som ger solskydd.  (Eftersom jag har en del solskador så undviker jag sedan många år den direkta solen och är aldrig på stranden. Men att sitta i skuggan vid havet gör jag mer än gärna)

Torrevieja. En skön söndag i skuggan vi havet och vind i palmerna.En skön söndag i skuggan vid havet och bra vind i palmerna

En skön söndag

Söndag här i stan innebär att många spanjorer är lediga och man samlas gärna med familj och vänner för en riktig “långlunch”. Och till stränderna,både inne i stan och strax utanför, söker sig också många. Här är det vanligt att man tar med egna stolar och parasoller men det finns också solsängar med tillhörande parasoller att hyra. Antagligen kostar de en del att hyra för de flesta är lediga

Just den här restaurangen heter “Estocholmo”, Stockholm och är populär. Detta är, trots namnet, en typisk spansk restaurang och ingen s.k. svensk mat finns på menyn.

För vår del hade vi siktet inställt på restaurang/bar Coffee & Tapa. Perfekt läge vid havet och på en udde så här blåser det ofta friskt. Och det finns skugga. Att det sedan ingår tapas till dryck man beställer gillar vi också. Vill man  beställa tapas eller mat från menyn går det också  förstås utmärkt.

Torrevieja. En skön söndag på stranden med Medelhavet helt nära. Här har någon parkerat sig för en skön söndag på stranden nedanför Coffe&Tapa. En stenig strand är det  förvisso men här är det å andra sidan ingen trängsel. En medhavd solsäng gör förstås det hela mer bekvämt

Även här är strandpromenaden bred och vill man vila finns gott om bänkar där man kan slå sig ner. En bit bort skymtar Playa del Los Locos, en av stränderna i centrum av stan.

Här i Torrevieja är det lätt att spontant bestämma träff med vänner och ses över en tapa (smårätter/munsbitar) eller som ofta kombinera med en promenad.Alltså förena nytta med nöje. 

Här på Coffee&Tapa fick vi  som tapa inlagd “cocktailblandning”; oliver av olika slag, morötter och små gurkor. Och även ett par små empanada. (Frasiga ,halvmåneformade bröd med fyllning) Gott och trevligt. Och här satt vi länge.

Även längs Paseon, strandpromenaden, var barerna och restaurangerna välbesökta. Torrevieja. En skön söndag i skuggan på en av lunchrestauragerna vid PLaya del Cura. En skön söndag i skuggan. Många väljer den men vill man sitta i solen brukar det också gå bra. Havsutsikt och vågbrus ingår.

Vi fortsätter

en bit till på strandpromenaden innan vi viker av “uppåt” för att i största möjliga mån hitta skugga på vägen hem.

Stranden, Playa del Cura, på ena sidan av strandpromenaden och barerna och restaurangerna på den andra. Här kan man slå sig ner i skuggan och sedan ta sig ett dopp om och när andan faller på.

Playa del Cura. Här är det mer regel än undantag att man har parasoll med sig till stranden och även stolar. Såg också här att man rutat in stranden med blå rep. Och vakter delar ut en ruta till varje sällskap. Observera mittgången här.

En bit uppe i stan och på hemväg. Från strandpromenaden och hem till oss är det ca 1.5 km och det är just uppför. En svag lutning som blir än mer tydlig när man cyklar. Nu rör vi oss sakta i skuggan och vinden är fortfarande med oss. Skönt så.

Kreativa parkeringar finns det gott om. Och att man råkar hamna lite på övergångsstället bekymrar få. Hindrar man inte  framkomligheten så har jag inget bekymmer med denna kreativitet. Värre är det helt klart för vännen Ama när hon ser detta.

 

32 svar på ”En skön söndag med sol, vind och hav – Torrevieja dag 22”

 1. Sitta i solen på restaurant vill man inte=jag.
  Bra det går att promenera i skugga, man lär sig efter ett tag var det går bäst.
  Sol i norr har vi och behaglig temperatur på drygt 20 grader.

  1. Låter som skön värme. Här har det varit +30 idag och väl varmt för annat än skugga.Men det har fläktat skönt hemma på terrassen så mest har vi varit där i skuggan. Här finns sol om man vill men också skön skugga.
   Har läst, lyssnat på “Sommar” från i söndags och i går så inga problem att få tiden att gå. En vända i morse blev det och säkert en i kväll också.
   Önskar dig fortsatt skön måndag.

 2. Nä, parkera tycks funka var com helst och hur som helst i sydeuropa. På gott och ont!
  Ser härligt ut med friska vindar! Blir alltid så sugen då jag ser bilderna på dryck och tapas. Nog troddde jag att Estochholmo skulle ha svensk matsedel. På svenska……Ha det gott! Kram!

  1. Kreativa parkeringar är man bra på. Och om det inte hindrar trafik eller folk så stör det inte mig.
   Så skönt att det blåser och att skugga finns. Och perfekt att slå sig ner vid havet med tapas och något att dricka.
   Nej, denna restaurang har, trots sitt namn, i huvudsak spansk mat men även annat finns.Här är möjligen meny också på engelska.Finns ett par mer svenska restauranger i stan men där har vi aldrig varit. (Vill jag ha den typen av mat lagar jag den här hemma och det kan hända att det blir pannbiff med lök någon gång när vi är här och även lite annat.)
   Ha det fint du också.
   Kram

 3. Oj, Ama kommer att behöva en påse när hon läser inlägget. Så gott att bara sitta och vara med en tapas och lite vågskvalp. Elviskatten och jag sitter också i skuggan och doftar på schersminen och lyssnar till taltrast och bofink.

  1. Jodå, jag vet. En stor påse. Men jag har för egen del inga problem med kreativa parkeringar om man inte bromsar eller hindrar andra.
   Vi håller oss i skuggan och jag trivs bäst där. Men gärna i sällskap med vågskvalp, tapas och något gott att dricka.
   Mysigt för dig och Elvis här i skuggan omgivna av schersmin, taltrast och en bofink.
   Trevlig kväll.

 4. Skugga är ju platsen jag oftast söker mig till, lite mer “min grej” än att sitta i solen.
  Tackar för denna rundtur hos er, så fint ju.
  Har ju sett en del “parkeringar” när vi varit i spanien, grekland också förresten, där man undrar hur de tänkte där, men det stör ju inte mig direkt förstås ändå, bara att le och gå vidare mot sitt mål 🙂

  Ha en fin kväll nu Ditte.

  1. Solen undviker jag men ofta finns skugga att tillgå. Och nu vet vi var vi ska gå för att få den och när. Vi sitter gärna vid havet och just i skuggan. Behagligt.
   Parkeringar är ibland väldigt kreativa men om man inte hindrar trafiken så är det ok med mig.
   Sitter på terrassen i sena kvällen och det är fortfarande +26.
   Ha det fint du också.

 5. Nu tycker inte jag det ser ut som någon pandemi direkt längre. Ganska gott om folk och det ser trevligt ut.
  Att ligga på stranden och pressa är något jag kommit ifrån. Är det 30 grader så är det skönt med skugga.
  Här hade jag 25 grader idag och det är jag nöjd med.
  Så det har gått redan 22 dagar för er i Torre, så fort det går!
  Trevlig kväll.
  Stor kram!

  1. Pandemin finns ju kvar men man är här bra på detta med att hålla avstånd. Tycker man i stort sett varit det hemma i Stockholm också. Vi är bara i skuggan och för mig är det helt menigslöst att vara på en strand annat än för att bada. Däremot sitter vi gärna i skuggan på en uteservering helt nära havet.
   Tiden går fort här, precis som hemma och dagarna fyller vi lätt med diverse trevligheter.
   Skönt med lite värme hemma också. Bara att njuta.
   Sitter kvar på terrassen och det är nu 22.20 fortfarande +26.
   Stor kram

  1. Här är det långluncher som gäller och särskilt bland spanjorerna på söndagar. Vi tar ofta en sväng längs havet och perfekt med ett tapasstopp .

 6. Empanadas såg läckra ut, just nu är matinspirationen lika med noll. Och att bara äta sallad tröttnar man också på. Någon grill har jag inte, den känns helt onödig för en person, och på serveringen vid Carl Larsson-gården gäller endast buffé, Så jag får fortsätta trolla med knäna, det blir mycket sill, jordgubbar och omeletter.
  Lite lustigt att man döper en krog efter en stad men sen har man ingen som helst anknytning till den aktuella staden. Många svenskar har säkert sett fram emot stekt falukorv och blivit förvånade över menyn!
  Kram från äckelvarmt Dalom

  1. Empanadas är gott. Har förr bakat dem men köper dem ibland frysta här. Gillar när de kommer som tapas i modell mindre. Tycker att omelett, jordgubbar och sill låter bra och fint att trolla med knäna. Trollar också med knäna och ser vad som finns.
   Några gator här har nordiska namn och en del har namn efter Nobelpristagare men kanske tyckte man att namnet “Estocholmo” var fint. Men falukorv serveras inte där.
   Hoppas du snart får det svalare. Hörde att även Stockholm har det varmt.
   Kram

 7. Hoppas att Ama har papperspåsen till hands, när hon tittar på sista bilden;-)
  Låter som en härlig söndag och det är så fint att se att barerna fylls igen med gäster. Alla har nog längtat efter det. Å jag gissar att de flesta föredrar att sitta i skuggan så här års. Helt underbara bilder:-)

  1. Tack!Ja, hon brukar ha några med sig för säkerhets skull. Jag gillar dessa kreativa parkeringar om ma inte hindrar andra från att ta sig fram.
   Vi hade verkligen en skön söndag och extra roligt att se att barer och restauranger fylls upp igen- Är så skönt att vi också f.o.m. i lördags i princip slipper munskydd utomhus. Blir det trångt ska de på och man måste ha ett med sig. Inomhus ska de på.
   Vi njuter gärna av skuggan vid havet, god tapas och dryck och att höra vågorna.

 8. På stranden, plockar de bort alla rep varje kväll? Antar att de kör med maskiner för att städa snden så som de gör här och då kan ju inte repen ligga där.
  Mycket pyssel.

  1. Antar att repen plockas bort på kvällen eller natten då man “plogar” stränderna. Repen har här varit borta ett bra tag men kom tillbaka i helgen. Och när de var borta gjorde folk egna rutor att vara i. Fungerade bra det också.

 9. Kul att få följa med på en tur i Torrevieja, ser väldigt behagligt ut med dryck och tapa i skuggan, och i goda vänners lag, härligt!
  Ha det fortsatt gott!
  Kram!

  1. Skuggan är behaglig, havet och vindarna också. Helt perfekt med ett och annat “pitstop” i skuggan är det ju också.
   Ha det fint du också.
   Kram

 10. GAAHHH!!! Lite varning innan du lägger ut såna bilder som den sista, tack! 😉 😀
  I övrigt var det härliga bilder 🙂 Visst söker man skugga såhär års, i solen blir det ruskigt varmt. Men eftersom det finns både skugga och goda möjligheter till att hålla vätskebalansen under kontroll så är det väldigt sköna dagar 🙂

  Ha det gott!

  1. Funderade just på om du har papperspåsar med dig när du läser olika blogginlägg. Jag kan mer se det kreativa i dessa parkeringar OM man inte hindrar framkomligheten för andra. Alltså ett stort OM.
   Skugga finns ju att tillgå, visserligen kan man få leta lite ibland och välja sina vägar, men det brukar ge sig. Och “pitstop” finns det ju gott om.
   Ha det fint ni också.

 11. Ni ser ut att njuta gott och håller med att skuggan är skön. Kreativa parkeringar är väl si så när man kommer med husbilen tycker jag. Fast det brukar ordna sig.

  1. Vi har det fint och skuggan passar mig bra och gärna på en servering vid havet,
   Kan tänka mig att det kan vara knepigt med husbil och kreativa parkeringar men här i centrum av stan stan tror jag inte husbilar, modell större, skulle få plats ens utan dessa kreativa parkeringar. Men det finns bredare gator så fram kommer man.

 12. När det är riktigt varmt väder har man det helt enkelt bäst i skuggan under ett parasoll. Här ser det ut att bli ännu en solig dag men sedan lär det bli sämre.

  Kram och god tisdag!

  1. Så tycker jag också. Och solen kan jag ju titta på ändå.
   Passa på att ta till vara dagarna med det fina vädret för man vet aldrig när repriserna kommer.
   Önskar dig också en fin tisdag.
   kram

 13. Ja nu är det skugga som gäller. Vi var på c&t igår och det fläktade så skönt under parasollet.
  Stor kram

  1. Coffee &Tapa är ju ett bra ställe på många sätt. Hit går vi gärna och det går ganska bra att få skugga på vägen hit

 14. Empanada skulle jag vilja smaka. Tänkte på det när jag var i Argentina men det blev aldrig att jag fick syn på någon.
  Jo kreativa parkeringar har man sett en del av. “Får bilen plats så kan jag stå där” verkar en del tänka.

  1. Empanada är ganska enkla att få till hemma och jag tror du kanske kan hitta dem färdiga i någon välutrustad butik.
   Kreativa parkeringar ser vi ofta men mig stör de inte om bilen inte hindrar andras framkomlighet-

 15. Ser fint ut.
  Ja, alla dessa så vanliga söndagsluncher med stora spanska familjer som pratar och pratar, det gillar jag.
  Jakten på skugga är det eviga tidsfördrivet här. Jag gillar inte att vara i solen för mycket heller.
  Kreativ parkering intresserar inte bara dig och Ama, utan även mig😊.
  Nu är vi inte så långt från varandra och jag kan äntligen äta goda räkor och slipper bli avundsjuk när du gör det 😉. Fast jag unnar dig räkmackorna väl!
  Ha det skönt!

  1. Skugga vill jag gärna ha och någon strand eller poolmänniska och pressa i solen är jag inte. Men sitter gärna just i skuggan vid havet . Fint att du nu har räkorna mer tillgängliga. Kan tänka mig att det uppskattas.
   Jodå, jag äter räkor här också men när jag gör räkmackor så går jag till den norska butiken och köper de norska frysta. Men i övrigt äter jag gärna se spanska varianterna och även alla goda skaldjur.
   Njut du också och ha det bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *