Foto Resor i Sverige Stockholm Torrevieja Utflykter

En resa – En överblick från januari t.o.m. juni 2022

I dag har jag utmanat mig själv. Något jag i och för sig gör ganska ofta och på olika sätt. Några direkta tankar om vad jag vill fylla 2023 med har jag inte. Men visst blir det även i år en resa. Snarare flera resor där erfarenheter och upplevelser både i “när och fjärran” kommer att finnas med.  Under veckan  som passerat har jag funderat på vad som hänt 2022.  Och det är en hel del. Så utmaningen var nu att få till en överblick i två avsnitt och att i princip välja två bilder /månad. Jättesvårt! Men jag klarade det nästan.Undantag maj som fick med tre bilder.

Detta är del 1/2. Välkomna med. Nästa del kommer i morgon.

Stockholm. Att vandra runt i Stockholm är alltid i sig som att befinna sig på en resa. Variationen är stor. Här Södermalm och Monteliusvägen- Att vandra runt i Stockholm är alltid som att göra en resa och med varierat innehåll. Här på Södermalm och längs den vackra Monteliusvägen i janauari 2022

En resa – I och tillsammans med  bilder och upplevelser

Januari tillbringade jag en hel del hemma i Stockholm med många fina promenader och utflykter. Ett tag fanns de exotiska mandarinänderna vid Årstaviken och dit blev det ett studiebesök.  Vi passade också på att fira döttrarnas och Max, äldsta barnbarnet i Uppsala med en hotellövernattning och  diverse trevligheter.  En trevlig tur var att ta tunnelbanan till Hägersten och besöka den vackra Uppenbarelsekyrkan. En kyrka där glasmosaik, ljus och rymd slår emot en. Ett par föreställningar på Stadsteatern/Soppteatern blev det också.  Vi passade också på att se utställningen “Mötesplatser”  på Hallwyllska palatset (museet )

Gänget samlat i Uppsala för att under 24 timmar umgås och göra “roliga saker”. Stadsvandring, middag, bowling m.m. )

Även februari tillbringade vi hemma i Stockholm och i närområdet. En månad, som även den, bjöd på många trevligheter och fina vårtecken som visade sig. Även februari innehöll många promenader så frisk luft var ingen bristvara. Liljevalchs vårsalong besökte vi och variationen på det som ställdes ut varierade rejält. Vikinglinjens nya fartyg Glory kom till Stockholm en kylig morgon och  jag var på plats för att se henne glida in till kajen. (I augusti kom vi att testa att ta en tur men fartyget)

En resa till Japan blev det en kväll i februari när vi gjorde sushi. TRevligt och gott. En helkväll i Nacka hos dotter Helen med familj. Här blev de denna kväll mat och smakmässigt en resa till Japan. Vi gjorde egen sushi. Äldsta barnbarnet Max kunde det här så han fick visa mig.   

Den 27/2 . Gott om vintergäck vid Årstaviken. (En del av Mälaren)

Mer som hänt

Mars, den första vårmånaden var välkommen. Härliga Stockholmspromenader, fler vårtecken och flera föreställningar på Stadsteatern med “soppteater”. (En kortare föreställning på ca. 60 minuter och under tiden serveras man soppa) En trevlig och “god” bokklubb på Dalarö (Stockholms skärgård) och även en resa/kryssning till Åland.En överraskning. Och i slutet av mmånaden bar det av till sen spanska stugan i Torrevieja.

Stockholms ytterskärgård. Ålandshav. Blev överraskad med en resa till Åland. Ålandshav. Blev överraskad av maken med en resa, en kryssning, till Åland. Och att sakta glida genom Stockholms skärgård gör jag gärna. Har ju förr seglat en hel del här men nu, utan egen båt, är en kryssning ett bra alternativ.  

Torrrevieja. Medelhavet. Hit blev det en resa i slutet av mars.  I slutet av mars blev det så en resa till Torrevieja. Och fiskrhustrun sitter kvar på bänken och väntar på sin make. Ska han komma? Eller inte? 

Nästan hela april var vi kvar i Torrevieja. Många och långa promenader vid havet och många träffar med vänner. Fina minnen som jag har och tar med mig vidare. Och i Torrevieja spenderade vi också påskafton. Även då med vänner.

Vänner!

Hemma i slutet av april var det så dags för den riktiga våren att göra entré. Och i Stockholm infaller den när körsbärsträden i Kungsträdgården står i blom. 

Kungsträdgården i slutet av april = Riktig vår i Stockholm.

Så kom då maj månad med ett digert och omväxlande innehåll. Redan den 1/5 befann vi oss tillsammans med vänner i vårt “förlängda vardagsrum”. På uteserveringen Boule & Berså som öppnade för säsongen. Stockholmspromenaderna fortsatte och likaså diverse utflykter. Även en jobbresa till Vaxholm och besök på villa Akleja,  ett hem fyllt av konst. Mer kultur; soppteater och en musikkväll på Kulturhusets terrass och med fokus på Cornelis Vreeswijk. Uppsalabesök hos dotter och barnbarn blev det  i ett par omgångar .

Så också ett par lite längre resor. En till Töreboda i Västergötland och en till bloggvännen Tove i Karlstad.

Töreboda och Karlstad.

Resan till Töreboda var väldigt speciell. I Töreboda bodde jag de tio första åren av mitt liv. (Men även Norge var mitt hemland. Mamma var norska) I Töreboda skulle det vara Kalaslördag och min pappa skulle där få en plats uppkallad efter sig. Verkligen en fin och minnesvärd dag på alla sätt. Vi övernattade på pensionat Prästgården som ligger helt nära huset där jag en gång bodde  och det var roligt att se mina gamla kvarter och miljöer. Många minnen sköljde över mig och så genast när vi klev av tåget. Detta blev en verkligt speciell  resa och så även mötet med många släktingar, barndomsvänner och goda vänner till mina föräldrar.

I maj blev det en resa till Töreboda . Här var det kalaslördag och jag skulle vara med och inviga den plats kommunen dedikerat pappa; Allan Manns plats. En resa till Töreboda som tog mig tillbaka till mina rötter på lite olika sätt. Och även en resa tillsamman med min pappa. Undrar vad han skulle ha tyckt om att få en plats i köpingen uppkallad efter sig.Blygsam som han var.

I vår kommer “Boken om Allan Mann”  ut. En stark roman som Thomas Tynander skrivit och som är baserad på pappas liv. En kämpe och sann idealist och där länders och människors frihet var en av drivkrafterna.

Mitt kusinbarnbarn heter också Allan och vi klipper tillsammans av bandet till pappas; Allan Manns plats.Viss symbolik i detta. Det nya som ska ta över…

Maj bjöd också på en resa till Karlstad och vännen Tove. Ett lyckat besök. Fina dagar med långa promenader, god mat och dryck, besök på Sandgrund, Lars Lerins permanenta konsthall. Vi tog oss också till Brigadmuseumi Karlstad för att ta till oss lite extra historia från världskrigen .

Stort tack Tove,  för fina dagar hos dig.

Juni 2022

var även det en omväxlande månad. Jobbresor till Öland och Bohuslän, midsommar i Stockholm och en överraksningsresa tillsammans med döttrarna i Uppland. Och visst blev det en hel del promenader i ett vackert och somtig rstockholm. Och även vår renovering hemma av köket började. En resa även det.

Jobbresa till Öland i början av juni med bl.a. Capellagården, Vida konsthall, Stora Alvaret, Borgholm med slottsruin, Solliden och Ölands södra udde. Vi hade hotell Skansen i Färjestaden som vår fasta punkt och härifrån gjorde vi utflykterna. 

I juni blev det också en jobbresa till Bohuslän. Här var vår fasta punkt Uddevalla och hotell Bohusgården och här gick vi i mål om kvällarna. Besök blev det i Marstrand, Lysekil, Smögen och Fjällbacka. Och på vägen hem blev det besök och lunch på Alsters herrgård, Frödings födelsegård, strax utanför Karlstad.  Även en guidad tur på  Sandgrund. lars lerins permanenta konsthall i Karlstad blev det också.

I juni blev det en resa, en jobbresa, till Bohuslän. Här Smögen och en del av Smögenbryggan med sina färgglada fiskebodar.

 

42 svar på ”En resa – En överblick från januari t.o.m. juni 2022”

 1. Så mycket hände på resorna, många vyer vidgade har du under det första halvåret och mer blir det 🙂 Din pappa och Töreboda händelsen! Hade gärna träffat din pappa, men lär känna honom genom dig – så fint!. Och du berikade mig med ett besök – så roligt. Det var ju på Brigadmuseet jag tappade mitt kort, jisses vilken cykeltur i ösregn och kortet med hem till kaffet och dig på balkongen! Välkommen i år igen!
  Varm kram “Ditte Resander”. Jag följer med på nästa återblick också såklart

  1. Ja, en del både yttre och inre resor blev det under året.Och alla bidrog på sitt sätt att ta “handlingen framåt.”-
   Ja, pappa hade du tyckt om och troligen min norska mamma också. Och pappa var ju så nära norsk han kunde bli utan att vara född där. Finns många roliga exempel på det. Resan till Töreboda blev speciell och mer än en yttre resa.
   Minns så väl både Brigadmuseet och att du tappade ditt kort. Men turen var med dig. Så skönt. Men oroligt innan vi visste.
   Tack, Tove! Och vi ska ses både hos dig i Karlstad och hos oss här i Stockholm.
   Varm kram från Ditte “Resander”.
   Välkommen med på även på nästa avgång. Blir i morgon.

 2. Den första halvan av ditt 2022 blev en varierad och bra del med en hel del som hände. Trevliga resor hann ni också med både inom och utom Sverige. Precis som det ska vara tänker jag. Själv känner jag att vi reste för lite men vi hade hyrbil stora delar av sommaren vilket definitivt begränsade oss. Bara att ta nya tag.
  Härliga bilder som vanligt och trevlig igenkänning på dem.

  Nu önskar jag en god kväll!

  Kram

  1. Tack, det blev ett lyckat halvår med en del “gott och blandat”. Och när jag blickar bakåti bildarkiver blir det påtagligt vad som hänt. Att sedan min rygg och höft har lagt viss sordin på tillvaron är ju som det är. Kan tänka mig att hyrbilen begränsade en del och kanske hade ni önskat fler resor med husvagnen. Men nya tag gäller-
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram

 3. Det är alltid så kul att läsa dina årskrönikor, för du hinner ju alltid med hur mycket som helst. Du måste vara en av de mest aktiva 65plussare som finns. Så kul också att du hittills har kunnat kombinera nöjesresor med “jobbresor”. En perfekt kombo som du kunnat ägna dig åt i många år.
  Skoj att jag även fick återse Ama och Anders på en av bilderna från Torrevieja. Jag menar Torrevieja är inte Torrevieja utan dessa två – tycker jag alltså.
  Din pappa hade nog ändå varit aningen stolt över att ett torg döpts efter honom. Troligen skulle han “vifta bort” det hela, men innerst inne måste han ha känt “bekräftelsen”. Å visst ligger det mycket symbolik i att kusinbarnbarnet har döpts till Allan efter din pappa.

  1. Jag tycker det är roligt att för min egen del sammanfatta året. Och att begränsa mig vad gäller bilder är “nyttigt”. Tyckte först inte att året bjudit på så mycket. Men här hade jag fel. I och med att vi sålde den spanska stugan blev det inga resor i höst till Torrevieja. Men jag har inte direkt saknat resorna. Men jag har saknat vännerna.Och viss är Ama och Anders med här på bild. Vi sågs ju en del i april.Du hänger ju med mig och känner ju igen i stort sett det jag har gjort under året och nu fick de nytillkomna läsarna veta lite mer. Visst har det varit väldigt givande att jobba med resor. Nu blir det ju mindre men jag har en del jobbförfrågningar inför våren och sommaren. Men höften måste bli piggare.
   Törebodaresan blev speciell och med många fina upplevelser. Ja, hans plats finns och han platsar bra där.Och visst är det roligt att kusinbarnbarnet är döpt efter pappa. En liten gullig Allan.

 4. Vilken fin första halvårsreseuppdatering!
  Du hann med mycket och varierat. Skoj att se bilderna igen.

  Jag har det väl drägligt nu, livet är sova, äta, träna.

  Stor kram från TV-fåtöljen❤️

  1. Jag gör “resan” genom 2022 mest för egen del och det blir tydligt att det hänt en hel del. Många nya läsare har tillkommit under året och det är alltid extra roligt.En del bilder har heller inte varit med i bloggen så de kunde nu få en chans.
   Skönt att du har det hyfsat och med bra träning hoppas jag det ska göra mindre ont i din axel. Och visst tar träningen sin tid och på krafterna. Jag tränar också varje dag hemma och startar med fysioterapeuten igen den 12 januari. Men sedan blir det promenader på minst 5 km dagligen och de är också viktiga.
   Stor kram och god bättring.

 5. vilken härlig tillbakablick och många fina resor du gjorde, nu när jag ser hur det såg ut i februari får jag ett längt till våren lite extra kram

  1. Tack! Det blev ett bra och omväxlande år. Och Stockholm i sig har ju så mycket att uppleva och det mesta är också väldigt lättillgängligt.
   Och visst kan vi hoppas på lite mer av våren resan i februari.
   Kram

 6. Ett händelserikt halvår och eftersom jag följer dina inlägg vet jag att nästa sammanställning också innehåller många platser 🙂 Vad fint att få en bild av Ama igen.. Hon är saknad!

  1. Ja, det var ett mer händelserikt än jag tänkt på. Jag brukar göra en resumé och det blir ju då påtagligt att i ett par inlägg sammanfatta i stort vad som hänt. NU var det en utmaning för mig att i princip ha med två bilder/ månad. Nu blev det en extra …
   Många nya läsare har tillkommit så genom sammanfattningen fick de också veta mer om mig och det jag gillar att göra. Och att resa, långt och kort, gillar jag ju. Under 2022 höll vi oss i Europa men övriga år har resorna också gått till andra världsdelar.
   Visst är Ama saknad och senast vi sågs var i Torrevieja i april vid några tillfällen. Saknar också våra andra vänner här.Och några av dem träffar vi ju också här i Stockholm.

  1. Tack! Funderade också på vad sm hänt under året men det var en hel del. Jag trivs ju bra i Stockholm och det blev också många olika jobbresor.Men av de längre resorna blev det inte så många. Å andra sidan gör det mig absolut inget. Hellre kvalitet än kvantitet. Och gör jag en resa vill jag inte ha bråttom. I och med att vi sålde den spanska stugan var vi hemma stora delar av hösten men jag har konstaterat att jag egentligen inte saknat att åka dit-Jo, vänner men inte direkt resten.
   Tror inte alls att ditt år varit händelsefattigt. Jag har ju hängt med och haft stor glädje av det. Om du tittar på bilder från året så blir det hela ganska påtagligt att du upplevt en hel del.
   Kram

 7. Vilket härligt första halvår du hade (en del upplevelser innan jag började följa din blogg).
  Att se mandarinänder är något jag drömmer om. Det fanns ett par i Skövde för ett antal år sedan som många vallfärdade för att se. Jag läste om din pappa på informationsskylten, vilken fascinerande människa och vilket livsöde.
  Nu ser vi fram mot del två i morgon!

  1. Trots att det inte blev lika många resor som vanligt sp blev det många fina upplevelser. Och en del jobbresor blev det ju också,Väldigt roligt. Mandarinänderna var här vid Årstaviken i några veckor men jag vet inte vart de sedan tog vägen- De är verkligen vackra och speciella. De blev också väl mottagna av de andra sjöfåglarna-
   Min farmor och hennes syskon är från era trakter i Falköping och jag har släktongar i trakten. Även pappa bodde ju här på deras gård innan han som 18-åring åkte till Finland. Pappa var speciell och en person med ett stort och gott hjärta. Och väldigt orädd.Han har gjort skillnad för många. Säkert finns det de i era trakter som känner till släkten Mann.(Finns i och för sig flera grenar)
   Del 2 kommer i morgon.

 8. Jösses så mycket du hann med bara första halvåret! Härliga bilder, inte minst på vännerna i Torrevieja och Ama <3…
  Gillar också din februaribild från Årstaviken…så vårlikt redan i februari! Hoppas på något liknande i år!
  Fina Kungsträdgården i blom , och så din resa till Töreboda, och det fina minnet av din pappa Allan Mann, en sann hjälte!
  Varm Kram!

  1. Jag konstaterade när jag gick igenom bilderna (rensade också) att jag tyckte 2022 varit ett bra år. Jag trivs ju så bra hemma i Stockholm och sedan blev resorna och utflykterna ett bra komplement. Resan till Töreboda blev så mycket mer än en resa, livet själv kom i kapp
   Visst hoppas vi på lite tidig vår även i år.
   Nu tar vi tag i 2023 och ser till ( i den mån vi kan) att även detta blir ett bra år.
   Varm kram

 9. Många fina bilder, själv fastnade jag för den med den gröna statyn, det är något speciellt med den jag inte får kläm på, påminner om ett gammalt vykort.

  1. Nu är ju stugan i Torrevieja ett minne blott med stan och vännerna finns ju kvar- Statyn här med fiskarhustrun inger hopp. Hon är osäker på om maken omkommit men väntar troget. Det är kanske så vi gör. Jag tycker också mycket om den.

 10. Den första delen av ditt år -22 blev riktigt fin och välfylld. I och för sig så fyller du nog alltid upp din tid på så många olika sätt. Fint är också att få se Ama och hennes Anders, det svider till längst inne nu, fint är att få se Tove i beråd att hugga in på läckerheter. Ja, så mycket det hinns med om på ett halvt år.
  Ser framemot den följande delen nu!
  Kram

  1. Jag tycker att 2022 blev ett bra år och just att gå igenom det i bildarkivet (och att rensa) gör att det blir mer synligt vad som hänt. Och jag är också så nöjd med att vara hemma i Stockholm. Men visst kommer jag i år att sakna jobbresorna. Har en del erbjudanden men höften är “opigg” och väntar på operation.
   Stugan i Torre saknar jag egentligen inte men däremot vännerna. Och tyvärr var detta sista gången jag träffade Ama, i april 2022. Men visst kommer det att bli en och annan resa till Torrevieja även i fortsättningen
   Kram och trevlig lördag- Och del 2 kommer idag.

 11. En verkligt fin sammanfattning på förra årets första halva! Otroligt så mycket du hunnit med. Många trevligheter och jättefina bilder!
  Ser fram emot fortsättningen.
  Ha en fin lördag!
  Kram

  1. Tack! Resten kommer idag. Jag tycker att det varit ett bra år och när jag samlade ihop första halvan så blev det ganska påtagligt. Visserligen är det trassel med rygg och höft men livet pågår ju ändå. Väntar ju nu på att i alla fall på höften opererad.
   Önskar dig också en fin lördag.
   Kram

 12. Det blev ett fint och händelserikt första halvår.
  Visst känns det lite bra att summera sitt år, en liten reflektion över vad man varit med om innan man liksom tar fart igen.
  Vi var faktiskt på Hallwylska museet i går, första gången för oss. Vilken samlare hon var, frun i huset.
  Väntar på andra halvan av ditt 2022.

  1. Jag tycker att 2022 blev ett bra år. Men med smolk i bägaren vad gäller höft och rygg. Å andra sidan har jag inte låtit detta hindra mig så mycket. Nu hoppas jag på min höftoperation så fort som möjligt.
   Vad roligt att ni var på Hallwyllska. Här finns ofta olika utställningar som kompletterar allt som frun samlat på sig.
   Min andra halva av 2022 kommer idag.
   Såg att ni är i Stockholm över helgen och hoppas ni haft det bra.

 13. Vilken härlig tillbakablick av första halvåret 2022. Jag fastnade längst vid Allan Manns plats! Jag hoppas verkligen att din pappa kunde närvara på ett eller annat sätt!
  Hojta till när boken om din pappa kommer ut. Vill gärna köpa den!
  Ha en fin fortsättning!
  Kramar

  1. Jag tycker 2022 blev ett bra år. (Trots att höft,domnande ben och besvärlig rygg gör mig sällskap)
   Resan till Töreboda var berikande på många sätt och pappa var helt klart “närvarande” i det lilla tal jag höll-
   Jag hojtar när boken kommer och det blir under våren men vet ännu inte exakt när. Det bestämmer bokförlaget-
   Önskar dig också fortsatt fina dagar och vi har tankarna hos er och även vår favoritplats.
   kramar

 14. Så både fint och intressant att läsa din sammanställning och så fint med den platsen nu med din fars namn. Och du är verkligen aktiv, det är roligt det med och följa. Och spännande att jag så ofta hos dig hittar det jag känner igen och upplevt till en del, platser t ex.

  Nära Töreboda, i Sjötorp bor min finaste kusin som jag alltid sett som min storebror också, en av dem.
  Hans far, min morbror studerade i Uppsala och min moster också och då bodde sonen mycket hos oss.

  Sen för att hoppa framåt var min morbror på Skaraborgs regemente där då Kristina Lugns far var generalmajor. Morbror och moster bosatte sig i Skövde då. Och han var involverad i sjukhusbygget, var även ingenjör och en mycket aktiv idrottsman. Alla jular firade vi tillsammans och många somrar, underbara minnen. Och allt väcks, att se namnet Töreboda. Och fina resor dit och vandringar i all natur.

  Och vilken dag för dig detta med ditt kusinbarnbarn, tänk när han blir större och kan läsa mer om det själv.

  Idag är det lite stilla snöfall bara så du kanske tar en runda i vintervädret. Funderar på det med.

  Ha det riktigt bra och ta väl hand om dig.

  1. Tack, för din fina kommentar. Ja, både här och alla andra. Roligt att våra vågar korsats på olika sätt- Även Töreboda och Skövde. Har förstått att vi har en del gemensamt. Kul med Sjötorp- Dit cyklade vi ibland från Töreboda och slussarna där ju de med den högsta fallhöjden på Göta kanal.
   Kul här också med Kristina Lugns pappa. (Han var också anställd på Kungliga Krigsskolan Karlberg och där träffade jag på honom när pappa var anställd där.)
   Har varit ute ett varv men det var ganska halt. Lätt snöfall här också.
   Önskar dig en fin lördag

  1. Tycker att året varit bra och med en hel del variation. Och inte minst mina jobbresor har gett mycket.
   Nu får jag då och då titta på fiskarhustrun på bild. TYcker också mycket om den och hon symboliserar en hel del.
   Första bilden, “i topp” tog jag i Marstrand i somras och just måsen som så lägligt kom med gillar jag. Jodå, Marstarnd är en favorit. Helst utanför turistsäsongen.

 15. Många fina bilder och resor under ditt 2022. Det ger ännu fler fina minnen. Kul att läsa om din pappa 🙂 Och extra roligt att den lille Allan fick klippa bandet.

  1. Önskar dig god fortsättning och att 2023 ska bli ett lite mer lättsamt år för dig. Ja, det hände en hel del och blev en bra blandning. Väldigt roligt också med resejobben.
   Besöket i Töreboda blev speciellt och på många sätt.

 16. En underbar resa på detta året i bild och text, någon gång i livet ska jag få lite struktur på min blogg och göra samma sak.

  Tillönskar dig en fin lördag, det ska vi ha. 🙂

  1. Tack! Ja, det har ju blivit resor på olika sätt- Både inre och yttre.
   Nu har jag också rensat lite i bildarkivet och är redo att ta mig an 2023.
   Önskar dig också en fin lördag-

 17. Vilket spännande och omväxlande halvår. Gediget bloggarbete som vanligt. Din pappa hade med all rätt varit stolt. 10 syskon. Min svärfar hade 11 st. Nästan två fotbollslag. Om vi passerar Töreboda ska jag leta upp Allan Manns plats. Det beror på hur stor vår hemliga plan kommer att bli.
  Kram från ett vitt och mörkt Visby

  1. Tack! Ja, bloggen är ju också som en dagbok. Delvis. Personlig men kanske oftast inte privat.Balansen kan vara knepig.Även om det inte har hänt så mycket så är ju en resa mer än att förflytta sig rent fysiskt. Upplevelser, möten och erfarenheter kommer ju också med
   Det var givande och högtidligt att i maj månad vara i Töreboda och med om kalaset. Och roligt att kommunen ville ta sig an detta.
   Och det är lätt att hitta dit om du passerar.
   kram från ett Stockholm som också är mörkt.

 18. Så roligt att läsa om ditt 2022 och så spännande även att läsa om din pappa och hans historia på den avfotograferade skylten. Det måste ha varit speciellt att vara med när han fick en egen plats uppkallad efter sig.

  1. För min del blev 2022 ett bra år och omväxlande. Resan till och händelsen i Töreboda blev speciellt och något som jag har med mig vidare.Pappa var en kämpe på många sätt och just att människors och länders frihet var viktig präglade honom och har påverkar även mig en hel del.
   Ska bli roligt nu i vår när romanen om honom kommer. Har läst en del manus och den är stark och griper tag i en.
   Önskar dig en god fortsättning på 2023.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *