Resor i Sverige

En ny resa – Nu en jobbresa till Höga kusten

God morgon! Idag väntar en ny resa. En jobbresa till Höga kusten. En favorit i repris. Räknade efter och det är nu femte året som jag leder resan hit; 2017, 2018, 2019, covid paus 2020. Även förra året var vi här och nu 2022. Vi har vår “bas” i Örnsköldsvik  och gör härifrån diverse olika dagsutflykter i detta fantastiska område.

En ny resa väntar i morgon. En jobbresa till Höga kusten. Idag, nu på morgonen väntar en ny resa. Och denna gång bär det av till Höga kusten.  Ännu en favorit i repris. Så gårdagen ägnade  jag åt det sista vad gäller förberedelser. 

En ny resa

blir det alltså nu på morgonen och som vanligt är det spännande att se om alla förberedelser faller på plats. För min del handlar det om att se till att det praktiska fungerar för alla gäster under dagarna vi är borta. Vi åker buss från Stockholm och är på resande fot hela dagen. En del trevliga pauser blir det under vägs  och på vägen upp till Örnsköldsvik som kommer att vara vår  “bas” finns en hel del att både se och uppleva.  (Stoppen i år blir liknande de vi gjorde förra året och som finns med i länken här bredvid.)

Här nedan bjuder jag på några bilder från tidigare resor till Höga  kusten. Och varför heter det just Höga kusten.

En ny resa. Till Skuleberget och Höga kusten. En ny resa till Höga kusten och ett nytt besök uppe på Skuleberget ska det bli.  Här uppe är den punkt som är den högsta markeringen i Sverige efter det att inlandsisen smält.

Världsarvet Höga kusten sträcker sig mellan städerna Härnösand och Örnsköldsvik i Ångermanland och har i sig mängder av olika höjdpunkter. Men både Skuleberget (293 m) och Skuleskogen på olika sätt kommit att bli ett landmärke för området. Namnet Höga kusten är passande därför att för 9500 år sedan gick havsytan 260 meter upp på Skuleberget. Detta är den högsta markeringen i Sverige av havsstranden efter det att inlandsisen smält bort. Och står man här uppe på berget och blickar ut över nejden är det en svindlande tanke att vattnet nått ändå hit upp.

Skuleberget vid Höga kusten, några mil söder om Örnsköldsvik.  Utsikt vida omkring i klart väder.

Också en del av Skuleberget

Höga kusten. Ulvön. Hit blir det en ny resa på lördag. Här ett besök på Ulvön. Och  dit blir det en ny resa på lördag.

Trakten kring Nordingrå.

Så här kan det också se ut. Detta område heter Rotsidan.

Önskar alla läsare en fin dag, något jag också hoppas på.

 

32 svar på ”En ny resa – Nu en jobbresa till Höga kusten”

 1. Önskar dig och dina medresenärer en trevlig resa norrut.
  Höga Kusten bron är något jag gillar åka över som ni får göra idag.
  Tyvärr så kyligt och blåsigt när vi stannade där i början av juni.
  Får besök i helgen av svärfar, 4 år sedan sist.
  Hoppas det går bra för honom imorgon på Bromma.

  1. Tack! Resan upp gick väldigt bra med en hel del att se och uppleva och god lunch på Svartviks herrgård strax söder om Sundsvall.
   Idag tog vi inte Höga kustenbron, men nästan. Vi skulle till Ådalen och Lunde så det blev Sundsvallsbron. Men vi såg den helt nära. Men på hemvägen kör vi över den.
   Vi stannar där då och det är alltid fint men bäst i sol förstås.
   Trevligt med svärfar som kommer och Bromma är ju en behändig flygplats.
   Ha det gott.

  1. Tack! Känns som en väldigt bra första dag.
   Höga kusten och särskilt den norra delen är jag väldigt förtjust i. Och vi hinner se och uppleva mycket. Hoppas nu vädret också blir mer gynnsamt.
   Har i alla år alltid haft sol på resorna hit men det känns tveksamt i år.
   Kram

 2. Jag har varit både på Rotsidan och i Nordingrå! Har en kompis som är därifrån och varit och hälsat på henne en gång i maj månad. Väldigt vackert överallt, vyerna är magiska. Myggen kom först veckan efter vi åkt hem igen 🙂

  1. Jag är så förtjust i Höga kusten, miljöerna och naturen här. Så spånnand ehur höjninge över havet kommit till Även skärgården tilltalar mig mycket liksom alla fina fiskelägen.
   Ingen mygg här som jag sett. Idag blåste de nog bort. Har aldrig här i juli stött på mygg som ett problem, turligt nog. Skönt att ni också slapp dem.

  1. Resan hit och vistelsen här är jag ju väldig förtjust i. Och vad gäller den sura strömmingen så smakar jag o jag blir bjuden.
   Ha det fint du också.
   God bättring.

  1. Vyerna blir nog liknande även i år. Men viss variation blir det. Anar att solen inte kommer att vara lika närvarande som den varit förr om åren.
   Fina och upplevelserika dagar väntar.
   Stor kram

 3. Jag önskar dig en finfin resa till Höga kusten! Du är otrolig Ditte! Hur du ligger i och far på land och rike runt!
  Nu ser jag framemot information om allt ni kommer att ha för er!
  Tack för härliga höjdbilder!
  Kram och lycka till med resan!

  1. Tack! Är nu på plats på hotellet i Örnsköldsvik och vi har det så bra. Resan upp gick fint med trevliga och goda stopp.
   Visserligen lyser solen med sin frånvaro men hoppas den kommer tillbaka.
   Och visst blev det några höjdarbilder.
   Kram!

 4. Har ju följt med till Höga Kusten tidigare här och även för mig är det ju lite av en favorit.
  Så vackert landskap och underbara bilder som bevisar det.

  Ha det fint Ditte.

  1. Tack! Ja, naturen här är så vacker. Jo, svårt att undvika en tur hit om man tittar in hos mig i juli när jag är här på resejobb. En del “nytt” blir det denna resa och det blir bra det också. Och en del “nygammalt”.
   Kul att du är med.
   Ha det fint du också.

 5. Hoppas ni får en fin resa och att vädergudarna står er bi. Du får vara rädd om dig när ni är igång. Otroligt fina bilder från en tidigare resa. Ser fram emot nya!
  Kram och ha det bäst nu när du är på resande fot!

  1. Tack! Är nu på plats i Ö-vik efter en bra resa hit. Vädret har varierat en del och vi håller nu tummarna för att det mer fina vädret ska ta över.
   Jag är försiktig och inser att jag inte längre är 30.
   Tack för omtanken.
   Varm kram

 6. Favorit i repris låter bra ,-)
  Jag vet ingen som reser och ser så mycket som du ,-)
  Kul!
  Höga kusten otroligt fint, där har vi varit ,-)
  Vilka fantastiska bilder, väldigt vackert, hoppas vädergudarna är med er! Fina dagar framför er alla som deltar i den här härliga resan ,-)
  Ha det fint KRAM Primrose -)

  1. Visst låter det bra och är bra. Har några sådana. Förstår att ni också har fina minnen och upplevelser med er härifrån..
   Vad gäller vädret känns det i år osäkert men vi håller tummarna för att det inte ska bli heldagsregn.
   Är nu på plats på hotellet i Örnsköldsvik och det är jättebra.
   Ha det fint du också.
   Kram

 7. Så trevligt med en ny arbetsrelaterad resa och en resa till så fantastiskt fin miljö och natur. Härliga bilder som vanligt.
  Nu önskar jag dig lycka till med ditt uppdag!

  Kram och fortsatt fin torsdag!

  1. Tack!Väldigt roligt att resa hit igen. Höga kusten är en favorit. Ja, en av många. Önskar och hoppas att vädret ska bli lite mer stabilt än det varit under dagen. Men resan hit har gått väldigt bra och var trevlig som vanligt.
   Är nu på hotellet och snart middag. Men det känns so om vi ätit hela dagen.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram

  1. Tack!Vi har haft en vacker resa men en och annan störtskur har vi fått.
   Hoppas på mer uppehåll i morgon.

 8. Visst minns jag din senaste resa till Höga Kusten. Om jag inte minns helt fel åt du en pytteliten bit surströmming både under senaste vistelsen och besöket innan. Gissar att det blir tredje gången gillt för dig den här gången. Men jag är nästan säker på att du inte blir lika förtjust i delikatessen som Susjos och jag;-)

  1. Helt rätt! Jag åt t.o.m. två små klämmor förra året. Och blir jag bjuden i morgon ute på Skeppsmalen så smakar jag också.
   NJa, jag har en bit kvar till att bli förtjust i surströmming men jag jobbar på.

  1. Höga kusten är en favorit, bland flera och väldigt trevligt att jobba på och med en resa hit.

 9. Men så skoj, det finns ju alltid mer att upptäcka, och varför inte åka till ett garanterat vackert ställe med mycket intressant att se. Dessutom har du en ny grupp att ta hand om, då är det ju skönt att området är bekant sedan tidigare. jag vill också gärna upp dit igen, det finns så mycket kvar att se. Hoppas på lagom väderlek och trevlig vistelse, Kram

  1. Jätteroligt! Och med en ny grupp blir det ju annorlunda på många sätt. Naturen är lika fin som vanligt men det blir alltid nåhra “nya” saker att se och uppleva varje resa. Höga kusten är jag verkligen så förtjust i. Här finns så mycket att se och uppleva och man kan göra det många gånger och ändå se nya saker.
   Trevligt blir det helt klart men vad gäller vädret är det osäkert. I alla fall i skrivandets stund.
   Kram

  1. Förstår att du då såg en hel del av Höga kusten. Detta är verkligen en av mina absoluta favoriter. Men dit har jag inte kommit var gäller den sura strömmingen. Men jag smakar dock. Kanske blir det ett smakprov i morgon.
   Rapport kommer.

 10. Fantastiskt fotografi på dig! Du ser ut att trivas som fisken i vattnet.
  Måste också skriva att jag blir imponerad av allt ditt resande, kors och tvärs – hit och dit.
  Höga kusten känns lockande.

  Kram och fortsatt fin juli månad.
  Christina

  1. Tack! Det var en resenär som tog bilden fr några år sedan och jag tycker också den är fin.
   Jag jobbar ju med resor en del och trivs väldigt bra med det. Nu till Höga kusten har jag med mig 34 resenärer och det är så roligt. vi har också ett väldigt bra program.
   Men nu blir det paus ett tag med jobbresorna-
   Önskar dig också en fin juli månad och hoppas du har det bra.
   kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *