Stockholm

En hjälpande hand #Claravintern – Ett gott initiativ

#Claravintern är en hjälpande hand till utsatta i Stockholm, eller snarare många hjälpande händer. Och det är  S:ta Clara kyrka i Stockholm står bakom insamlingskampanjen. Jag hade inte läst om kampanjen men vet att den gått ut via Facebook. Någon sådan har jag inte men fick tipset av min dotter H. Så i S:ta Clara kyrka, mitt i Stockholms City, är man välkommen att  lämna in vinterkläder, tjocka skor, tröjor, filtar, kuddar och annat. Kanske har man en del som bara hänger  eller “ligger där” utan att komma till användning.

Verkligen en strålande vacker morgon i Stockholm. Till frukost tittar jag på solen som är på på väg upp över hustaken i Hammarby sjöstad och röken från världens, i sitt slag, största värmeanläggning

En hjälpande hand

Man vet att behovet till utsatta i Stockholm är stort. Och man vet också att över 700 barn är hemlösa, men mörkertalet är stort. S:ta Clara kyrka tillhör “Svenska kyrkan” och har i princip alltid stöttat de utsatta och även haft en omfattande hjälpverksamhet. Men behoven av stöd har ökat och 2018 startade S:ta Clara kampanjen #claravintern med tillhörande insamling för att försöka nå följande mål.

 1. Ingen ska behöva sova utomhus under vintern
 2. Ingen ska behöva gå hungrig
 3. Alla barn ska få en julklapp
 4. Alla stockholmare  ska bli medvetna om de stora sociala utmaningar som finns i vår stad

“S:ta Clara kyrka hjälper varje vecka tusentals tilltufsade men behöver hjälp av frivilliga gåvor för att klara det”.

Och visst kunde jag hjälpa till. Bara genom att titta i källarförrådet fanns tre varma jackor som någon annan kunde ta hand om.

En hjälpande hand till S:ta Clara kyrka i Stockholm genom att skänka tre varma jackor till de som bättre behövde dem. En  hjälpande hand från mig bestod av att packa ner tre varma jackor och ta med mig för inlämning i S:ta Clara kyrka.

Så med två kassar i handen och munskydd på så tog jag tunnelbanan till T- Centralen för att sedan gå några hundratatal meter till  S:ta Clara kyrka.

T- Centralen, tidig  torsdag eftermiddag. Ingen trängsel alls.

Klarabergsgatan i City. Vy mot Sergels torg. Absolut trängselfritt.

Framme. Men nu var frågan var ingången var. Snarare vilken port som var öppen. Å andra sidan är S:ta Clara en öppen kyrka,  nu även nattöppen, så det visade sig att samtliga portar var öppna. Kyrkan är verkligen stor och tornet på kyrkan är rejält tilltaget,116 meter högt, Sveriges och Skandinaviens nästa högsta. (Tornen på Uppsala domkyrka är 118.7 meter och domkyrkan är lika lång)

S:ta Clara kyrka

och mitt första besök här. Funderade lite över varför jag inte tittat in här tidigare. Något jag gjort  i de flesta andra kyrkor inom tullarna i Stockholm. Visserligen är jag ingen direkt troende person men där jag än varit i världen har jag ofta besökt olika kyrkor, tempel, synagogor och moskéer. Ofta finns också en historia runt och i dessa.

Stockholm. Framme vid S:ta Clara kyrka med min hjälpande hand. Alltså jackorna- Framme vid S:ta Clara kyrka med min hjälpande hand. Alltså jackorna. I övrigt är det ju personalen i kyrkan som är den hjälpande handen.

Mitt första besök i den här kyrkan. Bara att gå in.

Genast jag kom in hälsades jag välkommen och lämnade mina kassar. Några som var på besök i kyrkan blev genast intresserade av jackorna men själva utdelningen av det som lämnas in sköts av personalen. Många frivilliga/volontärer finns också på plats.

Personalen berättade lite om verksamheten och att det under det här “coronaåret” blivit än påtagligare att hjälpbehovet ökat mycket. Många kommer för att övernatta och få mat. Många vill också ha någon att tala med eller få hjälp för att de är sjuka- Jag uppskattade när jag kom vid 14- tiden att det var dryga 50 personer utspridda i kyrkan. Och nattetid bäddar man med madrasser på golvet så att det blir mjukt.   (Jodå, jag fick fotografera)

Stockholm. S:ta Clara kyrka. Här utgör alla som arbetar verkligen en hjälpande hand för de ustatta. S:ta Clara kyrka med personal, både anställda och volontär utgör verkligen en hjälpande hand. Lovvärt.

Tydliga skyltar om vad som gäller finns uppsatta.

I en del av kyrkbänkarna ligger sängkläder och annat. Kyrkan är alltså nattöppen så att hemlösa kan övernatta.

För min del blir det ett ytterligare ett par vändor hit under nästa vecka. Stockholm är kallt nu. Och på olika sätt. Visst är vi säkert fler som kan hjälpa en medmänniska att #claravintern.

Jag lämnar kyrkan

och är inombords några kilo lättare. Värmen finns kvar när jag kommer ut på Drottninggatan, trots att en termometer visar -7.  Tankarna är många så att promenera hem till Söder via Gamla stan känns som en god idé. En sträcka jag gått många gånger men som ändå alltid innebär omväxling på olika sätt. I november såg det ut så här- Och någon trängsel var det  inte i går heller- Kanske berodde det på kylan.

Drottninggatan mot Gamla stan. Ingen trängsel här inte.

Fick denna fina kommentar som jag gärna delar. “Tack för att du hjälper oss att hjälpa! På kvällarna lägger vi ut madrasser på golvet och bäddar med sängkläder så att våra nattgäster får sova mjukt.
Elisabeth, vice ordf i styrelsen för Föreningen S:ta Clara kyrka, som driver verksamheten i kyrkan”

P.S .Vill någon som bor i Stockholm lämna in varma kläder eller annat så berättade personalen att det var bäst att komma mellan klockan 9 och 15 då det finns personal på plats som tar emot. Men fungerar inte det så går det bra även fram till klockan 17.

 

38 svar på ”En hjälpande hand #Claravintern – Ett gott initiativ”

 1. Så bra inlägg du gjort! Läste precis om Clara kyrka igår och såg filmer, tänkte på det hela dagen sedan. Och så bra du handlade snabbt, jag funderade på ingång för det stod om vaktmästeriet så tänkte ringa om tid och plats. Har så mycket fint men som inte används och massor har vi vid tidigare röjningar lämnat till hela människan, stadsmissionen, röda korset m fl. Och tänkt ibland att kanske de som bäst behöver inte får något för de måste ju betala där men förstås kommer inkomsterna dem till del. Tömt föräldrahem också och en gång gick av misstag en möbel iväg, när jag inte var på plats, min bror störtade dit men den var redan såld, uppköpare hänger på låset, denna var värd sexsiffrigt belopp men organisationen sa att de har munkavle om köpare. Får ju hoppas köparna fick betala ordentligt.
  Så tänkt många gånger att jag vill ge direkt. Varit många gånger i Clara på fina julkonserter och andra och på deras café. Jättebra du skrev detta! Trevlig helg önskas dig och din familj.

  1. Tack! Personalen berättade att det var bäst att komma mellan 9 och 15 för då finns det alltid någon som tar emot en och det man har med sig. Här går allt till de mest utsatta och det är daikonerna och personalen som delar ut. Det vet ju vilka som bäst behöver sakerna. Och det mesta behövs. Jag är så glad att jag kom iväg. Nästa vecka blir det ett nytt besök- S:ta Clara kyrka gör ju ett fantastiskt arbete för de som är utsatta och i Stockholm är det många.
   Så trist med möbeln som försvann från ditt föräldrahem. Tänk vilka ogina människor det finns. Illa att det ska vara så.
   Jag vill helst ge direkt. Ibland lämnar vi in men då krävs det pengar för att handla och de som kommer till Clara kyrka har oftast inte det. Men man kan ju göra både och.
   Ska ta ett nytt varv med varma kläder i nästa vecka. Behovet är stort.
   Önskar dig också en fin helg. Och så fint om du kan bidra med något.

 2. Visst känns det skönt när man kan hjälpa till. Och man har mer än man behöver i sina garderober!
  Stor kram och trevlig fredag

  1. Ja, och att kläderna hamnar hos de som behöver dem bäst- Här hade vi dessa jackor över och vi har en hel del till som bara tar plats. Blir en vända även nästa vecka.
   Önskar er också en fin helg.
   Stor kram

 3. Passerat Clara kyrka många gånger men tveksamt om jag varit in där.
  Vad bra att du gick dit med värmande jackor.
  Behövs verkligen denna vinter.
  Vi har ofta alldeles för mycket i våra hem så många skulle kunna bidra.
  Slänger aldrig kläder eller annat som går att skänka bort.

  1. Jag hade inte heller varit här inne i kyrkan tidigare men ofta sneddat över kyrkogården. Ska bli ett besök nästa vecka också för vi har en hel del vi kan avvara.
   Vi lämnar ibland till Myrorna men där och på andra ställen säljs saker och de som behöver varma kläder har ju inga pengar att handla för. Här delar personalen ut till de som behöver sakerna mest och det är bra.
   Kanske finns liknande verksamhet nu i Umeå som kan behöva kläder.

 4. Hårt att sova i kyrkbänken, men klart mycket bättre än att ligga ute. Bra att de nyttjar kyrkan. Förstår att det kändes bra att lämna kläderna där. Ock bra att du sprider budskapet vidare. Ha en fin fredagskväll =)

  1. Visst är det hårt men det är varmare än ute. Tycker att många fler kyrkor nu skulle öppna för de hemlösa, för plats finns det ju.
   Jag ska ta ett varv nästa vecka med mer kläder för varför spara på det vi inte använder och som är varmt och gott för andra att ha.
   Tycker kampanjen här är i S:ta Clara kyrka är väldigt bra och den riktar sig till de mesta behövande.
   Önskar dig också en fin kväll.

 5. Visst är hjälpbehoven stora och än större nu i dessa tider. Kyrkorummet är en fin plats och inte behövs tron! Besöka kyrkor och få med sig historien., och det är mycket fint att se av en fin aktivitet! Jag har en bekant värmlänning som jobbade i Stockholm – han älskade kyrkor och besökte runt om och tog reda på saker.
  Så bra att kyrkan tar initiativ till hjälp. När vi rensar är det lovvärt att ge till de behövande. Det gör gott också. Vi har alltid något över om vi kollar 🙂
  Minns jag fel kanske, men visst har den kyrkan ett särskilt engagemang för utsatta. Har för mig att jag sett något dokumentärt om det. En präst som jobbar där, en tidigare missbrukare god som gull har jag också sett och hört om. Men minns inte vad han heter nu. Du vet kanske vem jag menar?
  Ett fint inlägg som gör gott, det behöver spridning.
  Fint att följa med!

  1. Tack, Tove.Så fint att du var med mig här S:ta Clara kyrka har ett enastående hjälparbete. Och så hela året om. Lovvärt!Ja, här har du helt rätt- De finns runt om ute på fältet dör mpnga vilsna hamnat. Även i Tv- programmet med operasångaren Richard Söderberg, som bildade en kör men hemlösa, var här i något avsnitt. Och så bra att de öppnat kyrkan nu på nätterna för de hemlösa. Tycker många kyrkor runt om i landet också borde göra det. Ja, den här prästen har jag ockås sett och hört men minns inte just nu namnet.
   Varm kram

 6. Vilket berörande fint inlägg! Allt ska användas. Jättebra att sortera ut i garderoberna, allt som bara hänger där, och i stället hjälpa någon frusen och hemlös. Det gjorde du rätt i.
  Kyrkorna gör mycket som man inte tänker på kanske. Kampanjens namn var fiffigt #claravintern
  Jag håller faktiskt på och rensar bland mina vantar, mössor och sjalar. Jag brukar lämna vidare.
  Idag blev jag riktigt glad, då vädret var så strålande att jag mådde gott. Vindstilla och temperaturen steg till minus fem grader, det är skillnad mot 15.
  Trevlig fredagskväll och stor kram!

  1. Tack! Jag blev väldigt engagerad dels när jag läste om #claravintern och dels när jag var på plats. Jag vet ju att S:ta Clara kyrka bedriver ett omfattande stöd och hjälparbete både här i kyrkan och ute på fäletet – Stockholms gator. Så fint att man öppnat kyrkan nattetid, något jag skulle önska var betydligt vanligare Sverige men har förstått att så inte alls är fallet. Och om ma inte har nattöppet skulle man kunna öppna kyrkan från tidig morgon till sen kväll. Jag ska ta en vända nästa vecka också. Och personalen vet vilka som har störst hjälpbehov och delar ut kläderna.
   Förstår att du fick en skön heldag ute. Här kom solen på eftermiddagen och så blev det plötsligt strålande och en det kombinerade vi med en rejäl runda.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Stor kram

 7. Vilken bra insats och jag är säker på att jackorna kommer att komma till användning. Som jag har förstått det så är det en aktiv församling som ser till personer i nöd. När jag skulle resa hem efter ett besök hos sonen var jag väldigt tidig till stationen och såg att kyrkan var öppen så jag gick in med min resväska av ren nyfikenhet. Då kom genast en anställd och ville bjuda på baguette men eftersom jag kände att jag inte tillhörde målgruppen så tackade jag nej men självklart var jag välkommen att sitta ner om jag ville. Förstod att många av besökarna där hörde till en behövande grupp.

  Kram och god kväll!

  1. S:ta Clara kyrka är väldigt engagerad i de utsattas situation. Och de är ju många. Inte minst nu när det varit så kallt.
   Vilket fint minne du har härifrån. Och just så blev jag välkomnad igår- Men jag avstod också det ätbara. Fick fina samtal med de som jobbade. Blir ett nytt besök här med en leverans tröjor i nästa vecka-
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram

 8. Tack för att du hjälper oss att hjälpa! På kvällarna lägger vi ut madrasser på golvet och bäddar med sängkläder så att våra nattgäster får sova mjukt.
  Elisabeth, vice ordf i styrelsen för Föreningen S:ta Clara kyrka, som driver verksamheten i kyrkan

  1. Stort tack för din kommentar. Jag gör det lilla jag kan och hoppas via bloggen och Instagram nå fler som kan bidra. Har nu ändat i bloggen eftersom jag förstod fel igår när jag var på plats och förstod det som om man sov i bänkarna. Ni gör verkligen stor skillnad och ett lovvärt arbetet. Återkommer i veckan med mer varma kläder.

 9. Vilket fint initiativ! Å tror minsann att jag har jackor i förrådet som inte används, tusen tack för tips! Denna kyrka som ligger så centralt, har jag inte heller varit in i, tokigt efter alla dessa år i Stockholm!
  Må så gott!
  Kram

  1. Visst är det ett fint och gott initiativ av S:ta Clara kyrka. Och hjälpen går direkt till de behövande och personalen ser till att de som är i störst behov av hjälp också får det. Jag ska ta ett varv i veckan för jag har både tjocka tröjor och vantar som också behövs.Jag visste att S:ta Clara har en omfattande hjälpverksamhet både i kyrkan och ute på “fältet” men detta var mitt första besök. Jag har dock passerat kyrkogården flera gånger.
   Har du tid så vet jag att ditt bidrag varmt tas emot.
   Kram

 10. Denna vargavinter behövs hjälpen mer än någonsin, så fint att du kände dig manad att lämna bidrag i form av varma kläder. Oftast är dessutom nyttosaker bättre än att skänka pengar…
  Det var en omfattande verksamhet och jag har inte tidigare hört talas om någon kyrka där man får övernatta! Då gäller det att personal vakar över att allt går städat till..
  Fantastiskt bra organiserat måste jag säga. I vår lilla stad har vi vid torget galgar längs en vägg där man kan hänga jackor och varma kläder till behövande. Jag vet inte riktigt om det är Röda korset eller kanske Lions som ordnar detta. En stor nackdel då vi inte har loppis öppet under pandemin är just att de som har behov av kläder inte kan handla för en billig peng utan blir hänvisade till andra ställen inne i stan. Hoppas många fler känner att de vill hjälpa till, boende i Stockholm kan göra som du och motsvarande finns säkert i andra städer. Mycket behjärtansvärt! Varm fredagskram

  1. S:ta Clara kyrka har så länge jag känt till det haft en omfattande verksamhet för de som är utsatta i Stockholm och har också personal som rör sig mycket ute på fältet och även där i utsatta områden i City. Personal finns på plats här- Nattetid bäddar man med madrasser på golvet.
   Nu när det är så kallt skulle jag önska att fler kyrkor landet runt kunde öppna för hemlösa för de finns ju i många städer.
   Här delar personalen ut kläderna för de vet vilka som bäst behöver.
   Verkligen ett bra initiativ i din stad med galgar där man kan hänga jackor och annat till behövande.
   Jag har förstått att jag via bloggen och Instagram har kunnat sprida lite kännedom om verksamheten för den är verkligen lovvärd-
   Varm kram

  1. Visst är det! Och särskilt för de som är hemlösa- Så fint att S:ta Clara finns öppen dygnet runt och har så bra hjälpverksamhet.

 11. Ett väldigt fint inlägg och toppen av dig att ge en hjälpande hand. Kan tänka mig att personen som får din Canada Goose jacka kommer att vara i sjunde himlen. Bara att föreställa sig den känslan gör mig varm inombords faktiskt.
  Undrar om du bestämde dig för att donera jackorna efter tv-inslaget som visades för några dagar sedan. Det var ett par från Rumänien som sov under en bro på Söder. En vanlig kille upptäckte paret och erbjöd dom skjuts till S:ta Clara kyrka så att de kunde få sova inne och inte förfrysa i 14 minusgrader. Även den gesten värmde.

  PS. Gick faktiskt och kollade i klädkammaren med vinterkläder. Konstigt nog fanns där ingenting som jag skulle kunna tänka mig skänka bort. Det är märkligt men vi har mera vår-/sommar-/höstkläder än vinterkläder. Och de vi har använder vi dagligen. DS.

  1. Tack! Just S:ta Clara kyrka har ju ett väldigt starkt socialt engagemang och personalen är ju ute på gatorna i City. Bra här är att personalen delar ut kläderna för de vet ju vilka som har störst behov. Ja, den som får “gåsjackan” kan nog hålla sig varm. Även de andra är varma- För min del var det så att dotter H berättade att hon varit förbi med kläder efter att ha sett ett upprop på Facebook. Den har jag inte men tittade på hemsidan och läste på och bestämde mig för att åka ner. Nej, tv-inslaget såg jag inte men vilken god person. Önskar att fler kyrkor skulle öppna sina dörrar nu för hemlösa-Vet att någon mer kyrka i Stockholm har öppet nattetid.
   Tack,för att du tittade men jag kan förstå att du gjort dig av med en del. Vi har en hel del så jag tar mig en vända med tröjor, mössor och vantar nästa vecka. Bättre att de kommer direkt till användning nu när det är kallt.

 12. Så fint gjort av dig! Och vilken beundransvärd insats kyrkan gör. Tänk så mycket kläder jag slängde när vi flyttade för att ingen vill ha dem men samtidigt som man vet att det gör det visst. Det gäller bara att nå rätt kanaler. Mamma har varit verksam inom Röda korset och pratat med dem som samlar in kläder. Vad som alltid saknas är underkläder men det får de inte ta emot. Jag tänker på de trosor som jag köpt i fel storlek, som bara ligger där i byrålådan, tvättade men oanvända. Men organisationerna får inte ta emot dem, trots det skriande behovet. Så i stället slängs de. Hur fel blir inte det?

  1. S:ta Clara kyrka har så länge jag kan minnas haft stort socialt engagemang och personalen är mycket ute på “fältet”. Och att nu hålla kyrkan öppen nattetid när det är så kallt är ju jättebra. Här borde många fler kyrkor följa efter. Just nu är det vinterkläder som behövs och personalen fördelar dem för de vet ju vilka som har störst behov. Här går ju kläderna direkt utan mellanhänder till de som behöver dem och så är ju tyvärr inte alltid fallet. Vad gäller underkläder har jag ingen aning om hur det är här. Men trist om de inte kan komma till användning. Kan säkert variera mellan organisationerna. Men just nu är det nu tjocka vinterkläder som behövs här så jag tar en ny sväng nästa vecka.

 13. Verkligen ett fint initiativ av S:ta Clara kyrka! Snällt gjort av dig också att donera så fina jackor. Ett inlägg som värmde ända in i hjärteroten – det finns tyvärr alltför många utsatta människor, men det finns även hjältar som är beredda att hjälpa till för att förbättra situationen markant.
  Tack för detta fina inlägg!

  Ha en fortsatt fin helg!

  1. Tack!S:ta Clara kyrka har under många år bedrivit ett omfattande hjälparbete, även ute på gatorna, och nu har de under rådande kyla också öppnat kyrkan på nätterna. Lovvärt. Många är ju hemlösa och kallt är det- Vi hade jackor som bara hänger och som vi inte använder och bättre då att de får nya ägare. Ska ta en sväng i veckan med lite mer.
   Önskar er också en fin helg.

 14. Så fint att du kunde hjälpa till. Behovet är stort och i dessa tider verkar det vara större än vanligt. Vi har lämnat vinterkläder i vår kyrka till behövande, men inte detta år.
  S:ta Clara kyrka är känd för att ha mycket hjälpverksamhet till utsatta. Har flera gånger sett program därifrån på TV.
  Jag känner igen mig på dina bilder från kyrkan, eftersom jag har varit där. En fin kyrka.
  Det märks inte så mycket med folk i sta´n, riskfritt att gå, bra.
  Trevlig helg.
  Varm kram!

  1. Behovet är stort och jag bidrar gärna med det jag kan. S:ta Clara är väldigt engagerad i olika stödprojekt och många frivilliga tillsammans med personalen gör verkligen ett otroligt arbete. Så fint att nu öppna kyrkan nattetid för de hemlösa är många. Jag har passerat här många gånger men aldrig varit inne i kyrkan. Tar mig en vända hit nästa vecka också med tjocka tröjor och annat som kan komma till användning. Förstår att ni brukar hjälpa och stöta i er kyrka. Så fin omtanke.
   På stan var det glest med människor och likaså i tunnelbanan så det var inga problem att ta mig hit. Men det var ju utanför rusningstrafik. Och hem promenerade jag genom Gamla stan.
   Önskar dig också en fin helg.
   Stor kram

 15. En nödvändighet med hjälpande händer, vi har en del kyrkor här i stan som har tagit på sig att hjälpa medmänniskor, ja, de flesta kyrkor håller väl på med sådant som tur är.
  Jobbade ideellt själv ett tag hos stans baptistkyrka “http://www.cafetrappaner.se/” och har även hjälpt till lite hos stadsmissionen.
  Inget jag gör idag tyvärr, mitt yrke tar all min energi men i framtiden kanske jag återvänder.

  På vintern behövs det mycket kläder, behövs ju året runt men speciellt på vintern, nu är det den kallaste vintern på länge, bra jobbat av dig Ditte.

  Ha en skön lördag.

  1. Jag förstår att hjälpbehovet är stort även i Göteborg och dessa frivilliga krafter som verkligen är engagerade är “guld vörda”. Här har man öppnat S:ta Clara kyrka även nattetid och många hemlösa kommer. Det har ju varit väldigt kallt nu på nätterna- Förstår att ditt jobb tar all energi och man kan inte orka med allt. Nu hade vi lite jackor och de blev en liten hjälp. Vet att många har engagerat sig och lämnat varma kläder och skor och personalen delar sedan ut för de vet ju vilka som har störst behov. Jag tar mig en sväng nästa vecka också för en del andra vinterkläder kan vi absolut bistå med.
   Önskar dig en fin lördag.

  1. Vi har också ibland lämnat till Stadsmissionens kvinnohärbärge men nu blev det till S:ta Clara kyrka.Och på båda ställena hamnar kläderna där det finns stora behov. Och det är ju viktigast. Många kommer till S:ta Clara och extra många nu när de har nattöppet.Tog tunnelbanan, utanför rusningstrafik så det var gott om plats. Gick sedan hem till Söder.

 16. Vilket trevligt intiativ av dig. Ska genast gå ner i min enorma klädkammare och kolla vad som jag kan ge bort här i stan. Det finns en flicka som startat Föreningen Omtanke som hjälper behövande med mat och kläder. Logen har redan gett henne pengar som ett bidrag.
  Kul att se Klara kyrka, har sneddat många gånger där för att komma till Odd Fellow-huset.
  Önskar dig och Bosse en trevlig helg.
  Många kramar/A-K

  1. S:ta Clara har nu nattöppet för hemlösa och behöver nu än mer kläder. De har ett omfattande socialt arbete hela året men nu när det varit så kallt så är det än fler som söker sig hit.
   Kan tänka mig att logen gett bidrag och man vet ju att det man ger kommer till nytta.
   Jag har passerat kyrkan många gånger men nu var det första gången jag gick in. Och jag tar en ny vända nästa vecka med tröjor och annat.
   Önskar dig en bra helg.
   Kramar från oss.

 17. Bra ändamål att skänka till, men fruktansvärt att det ska behövas.
  Verkar välorganiserat och går direkt till de behövande.
  Skrämmande att så många barn är hemlösa, vuxna också, men mitt hjärta brinner för barnen.

  1. Nu när det är så kallt i Stockholm har behovet ökat mycket och det är fint att S:ta Clara kyrka gör så mycket. De bedriver hela året ett stort socialt hjälparbete och har gjort så i många år. Men säkert har också Covid gjort att behoven ökat. Så bra att man öppnat kyrkan på nätterna för hemlösa. Man satsar också mycket här på barn för de far också ila. Jag är glad att vi kunde bidra lite grann.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *