Spanien Torrevieja

En härlig dag…

Nästan varje dag här blir det promenader av skilda slag och oftast vid och längs havet.  Och blir det inte promenader  är cykelturer trevliga eller också en och annan busstur om vi ska på utflykter lite längre bort. Jodå, en och annan biltur blir det också, men de är ganska få. Eller har hitintills varit.

Gårdagens vackra väder tog oss norrut mot grannbyn La Mata och där fortsatte vi en bra bit längs havet. Stranden var ganska öde men inte desto mindre vacker . Och om man inte vill ha sand i skorna eller känna sanden mellan tårna och under fötterna finns det fina solvärmda trädäck att gå längs. Sätter törsten in och man blir sugen på annat än det medhavda vattnet så ligger de olika “pitstopen” på rad och där det går bra att få en matbit eller tapas. Valet är fritt.

Att promenera längs den flera kilometer långa La Matastranden i solsken är njutbart. I regn har jag inte provat…

Absolut njutbart!

I går promenerade vi både till La Mata och tillbaka till Torrevieja, (ibland tar vi bussen hem) en sträcka på drygt en mil och sedan blev det lite promenerande här i stan för att verkligen njuta av den vackra dagen. Bäst att passa på.

Olika nyanser av blått är alltid vackert. Här vid strandpromenaden i Torrevieja. 

En svalkande dryck i skuggan och scenen framför oss är skiftande. Många soldyrkare var det.

En sen  lunch, eller tidig middag om man så vill och med njutbar havsutsikt smakade utmärkt innan vi fram på kvällskvisten stegade hemåt.

 

 

 

 

 

32 svar på ”En härlig dag…”

 1. En sån härlig promenad! Vi har aldrig dristat oss till att gå ända till La Mata, men vi ska nog prova. Vi promenerar ju ofta flera timmar om dagen (åtminstone jag) både här och i Torre, så det måste väl vara överkomligt!
  Havet och strandpromenaden tröttnar man aldrig på, härliga bilder som vanligt!
  Kram

  1. Tack! Ja det blev blått!
   Kanske kan vi i samlad trupp promenera till La Mata för det är trevligt att gå dit också och inte längre än det ni brukar gå. Inte alls, snarare kortare.
   Och att gå är proma gratismotion och man både ser och upplever mycket längs vägen.
   Nej, havet och att vandra längs där tröttnar men inte på.
   Kram från oss.

  1. Tack! Jag njuter av både det vackra vädret och av att promenera och några “pitstop” längs vägen är alltid trevligt.
   Visst är det extra skönt när solen är framme och värmer. Behövligt! Förståndigt att du vilar dig i form och solen kan du ju titta på.
   Önskar dig god bättring.

 2. Du är alltid i farten som vanligt=) Härliga blåa nyanser Gillas skarpt=) Inte så illa att ta den där långa promenaden..
  Man behöver inte sträck promenera utan tur att det finns pitstop på vägen. Många kramar till dig??

  1. Visst är det skönt att promenera och särskilt längs havet i dessa soliga dagar. Och “pitstop” finns det ju gott om. Att stanna här och där och njuta av tilvaron är också skönt. Men jag som du gillar att var i “farten”.
   Kramar och trevlig onsdag.

 3. Vi brukar fuska med bussen till Cabo Cervera och sen hem från La Mata – har man busskort så har man! 😉 Promenaden där man slipper sand mellan tårna är verkligen superhärlig!
  Tänkte ta den turen idag, men när vi kom ner till bussen så blåste det lite snålkallt, så det får bli en annan dag.

  Ha en fin kväll!

  1. Kostnaden för bussen är ju mycket rimlig om man nu inte har busskort,
   men vissa dagar är som gjorda för långpromenader och igår var en sådan. Och sande så här års är det skönt att slippa mellan tårna. I december i Thailand var det dock något helt annat och att havet hade sina +26 grader gjorde att man lätt kunde gå där också. Och då silades sanden bort…
   La Mata ligger ju kvar så en annan dag går lika bra.
   Trevlig kväll.

  1. Stockholm är ju en favoritstad för mig och särskilt när solen skiner.
   Hoppas nu den stannar kvar ett tag till och piggar och värmer upp tillvaron.

 4. Jag har inte heller gått till La Mata, men tror att det är en lagom promenad. Det är ju kul att ha ett mål när man är ute och går.
  Tack för i dag, det var härligt på paseon, kanske lite blåsigt. Frisörbesöket gick också bra om än lite kort, håret alltså 🙂

  1. Inte är det särskilt långt att gå till La Mata och det brukar ta oss ca en timme och då utan pitstop på vägen.
   Ett mål är alltid trevligt att ha.
   Jättetrevligt att ses i dag och mysigt att sitta en stund både på Keeper och glassbaren där det var lå.
   Skönt att besöket hos Jessica blev bra och håret växer ju ut igen.
   Kram!

 5. Av dina bilder att döma var det verkligen en härlig dag. Långpromenader utan sand mellan tårna på en fin strandpromenad är riktiga höjdare, för att inte tala om pitstops där man kan njuta och kolla in folk.
  Här var det faktiskt också fint. Tredje dagen i rad med sol och blå himmel. Fem grader – ja, jag vet att jag inte kan slå dina temperaturer;-)

  1. Jag gläds med dig åt det vackra huvudstadsvädret och förstår att det är mycket välkommet. Hoppas det stannar ett tag för det behövs både sol och värme.
   Och du vet ju att jag gillar Stockholm och ett Stockholm i sol är bara bäst, nu även med plusgrader. Känns väldigt fint.
   Vi hade en väldigt behaglig dag här med rejäl prommis och dessa pitstop ger nya krafter för fortsatt vandring.

 6. Förstår att du hade de rätta skorna på för denna härliga och långa promenad! Gäller att sko sig rätt! Kram!

  1. Jag har numer lärt mig att sko mig rätt och promenaden var så härlig på alla de sätt- och man tänker också så bra där man går.
   Kram!

 7. Ni bor verkligen fantastiskt och jag kan tänka mig att promenaderna längs med havet är en lisa för själen! Läste precis ditt mail och återkommer i morgon 😀 Är tröttare än trött nu…

  Kram

  1. Förstår verkligen att du är tröttare än trött. Ingen brådska med något svar.
   Vi har ju en promenad på 15 minuter till havet men det är också gratismotion och man kan ta olika vägar så det fungerar bra. Men att gå längs havet gillas verkligen.
   Kram och vila dig nu.

 8. Så otroligt härligt att så här februarikvällen få sitta ner och se dina fina bilder och dessutom läsa dina välformulerade rader om den sköna tillvaron därnere i Torre! Fortsätt njut av tillvaron 😀
  Kram!

  1. Tack för fina ord! Och trevligt att kunna glädje er hemma också. Vi har det bra och extra bra dessa vackra dagar.
   Stor kram från B och mig.

 9. OJ, vilka fantastiska bilder, och vilken fantastisk promenad! Härligt att restaurangerna och cafeerna är öppna så man kan stanna för ett pitstop! Fortsätt njut Kram och sovgott!

  1. Tack! Att promenera gillas och det är perfekt gratismotion- Nu är det också lagom temperatur för långpromenader och man behöver inte bara gå i skuggan. Under varmare tider går jag på morgonen eller kvällen för det njutbara är inte att promenera när det är mer än +25.
   Och pitstop finns det gott om och vi provar både nya och de vi känner till.
   Kram och trevlig torsdag! Antar att ni är i flyttagen…

  1. Tack!Dessa dagar är behagliga och att promenera ger bra gratismotion och man hinner också se en del. Och visst är blått flott!

  1. Är det regn blir det endast en kort sväng. Saknar bra utrustning här för regnpromenader och även om regn lär vara bra öfr hyn så finns det gränser.
   Är solen framme går jag deto längre sträckor och det är så fint att gå längs havet.

  1. Visst är det och även att gå ut på piren är så fint och där känner man sig nästan som på en båt.
   Strlande sol idag så visst blir det ännu en bra dag.
   Ha det bäst!
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *