Stockholm

En god start på veckan – Utsökt lunch, vänner och böcker

Det blev en god start på denna nya vecka. Och att träffa vänner i bokklubben, Beijing Ladies och äta en suverän lunch  och prata böcker är något som verkligen berikar mig. Bokklubben startade för många år sedan då vi bodde i Peking men har senare fortsatt hemma i Sverige. Väldigt roligt!  Nu är vi  visserligen färre men runt sju stycken brukar vi vara men med något bortfall då och då. Senast  vi träffades var i början av november och igår var det alltså dags för en ny träff. (Hur det kunde vara när vi sågs i Peking  kan du se och läsa om  här  och här)

Till Odenplan tog jag tunnelbanan och här ser en genast Gustaf Vasa kyrka som blev invigd 1906.

Stockholm. Odenplan. Här i kvarteren har jag bott och att flytta hit var en start på mitt liv inne i city. Området här kring Odenplan är mina gamla hemmakvarter så här blir jag lätt nostalgisk. Men att bo här i kvarteren var också en god start på mitt boende i city. Och senare gjorde slumpen att jag hamnade på Söder där jag bor idag.

 En god start på veckan

kom det att bli. På alla sätt. Och även solen bidrog till detta, Roligt att se den igen efter att den varit på semester och laddat batterierna.

När jag nu var i mina gamla kvarter så blev det en extra runda just för att ta in atmosfären i Vasastan. Behagligt att vara här också men numer är jag ju hemma på Söder.

Så roligt att ses igen och en del att prata om hade vi ju innan det blev dags för lunch.Och böckerna till kaffet. 

 Vackert och färgkoordinerat dukat. En glädje att få sätta sig till bords.

Lunch. En god start. Vacker dukning och ett gott Rieslingvin tillsammans med tre små sandwich.En riktigt god start i form av tre ”sandwich” och ett gott Rieslingvin

Väldigt gott och trevligt. 

Bokklubb och en thailändsk gryta som varmrätt. En riktigt god start på veckan där denna utgjorde sin del. Verkligen en lyxig och god start på veckan att bli bjuden på denna läckra lunch. Här en läcker thailändsk gryta men kyckling acj annat gott som bas.

Dessert. Färska hallon, god glass och kolasås.

Avslutningsvis blev det kaffe med böcker. Några exempel, men många fler har vi läst och lyssnat på.  Vi har alla ”Storytel” där en både kan lyssna och läsa, via platta eller dator.

Stort tack till M och andra  för en riktigt trevlig och god lunch lunch med böcker som extra krydda.

 

38 svar på ”En god start på veckan – Utsökt lunch, vänner och böcker”

 1. Er bokklubb verkar så trevlig! Och smakfull.
  Beundrar din styrka att ge dig ut varje dag med något i kikaren.
  God fortsättning på tisdagen!
  Stor kram🤗

  1. Bokklubben är verkligen givande på många sätt. Och alltid med god mat och dryck som extra tillbehör. Jag ger mig ut så mycket jag kan för tids nog kommer den dag då jag inte kan.
   Önskar dig nu god bättring och framför allt att du ska slippa smärtan-
   Stor kram

 2. Så trevligt att komma till Vasastan och dina gamla kvarter, och inte minst trevlig sällskap och god mat med vännerna i bokklubben! Har inte läst någon av böckerna du visar på bild, men känner ju igen en del författare.
  Ha det gott!
  Kram

  1. Alltid trevligt med en vända hit. Är ju lite gamla trakter för mig. Så trevligt att ses igen och god mat och dryck plus böcker som fina tillbehör.
   Roligt att tipsa varandra om böcker och ofta läser vi ju också böcker vi får tips om.
   Ha det fint du också.
   Kram

  1. Våra bokklubbsträffar är verkligen trevliga och väldigt roligt att få tips om böcker. God mat och dryck hör också till.
   Jag läser mycket och har alltid en bok i lurarna jag lyssnar på och en fysisk som jag håller i handen. Har nog alltid varit en läsande person. Men det är ju så olika hur en är-

 3. Det var verkligen ingen dålig lunch som ni blev bjudna på. Så gott allt såg ut! Trevligt också att diskutera och berätta om böckerna ni läst. En riktigt bra start på den nya veckan fick man verkligen säga. Trevligt dessutom att strosa lite i välbekanta kvarter även om Söder är hemma nu.

  Önskar en god kväll!

  Kram

  1. En helt fantastiskt god lunch och så vackert dukat. Väldigt roligt att ses igen och förutom böcker blir det ju en hel del annat som också avhandlas.
   Ofta har vi också en eller fler böcker som vi alla läst och då blir det ju lite djupare samtal om dem-
   En riktigt bra start på veckan blev det.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram

 4. Japp, Vasastan är nog mina hemtrakter med. Har ju jobbat där i drygt 10 år. Och köerna i väntan på ett antal bussar är likadana som för åtta år sedan när jag gick i pension…
  Reagerade på den avlånga fina kinesiska tavlan som M har på väggen. Helt i min smak. Och maten – MUMS säger jag bara.
  Ingen av böckerna säger mig nåt, men så är den här årstiden inte min starkaste sida när det gäller att läsa böcker, men snart så…

  1. Visst känns Vasastan lite som hemma men mest hemma är nu numer Söder.
   Ja, detta med bussar. Kul nu att Odenplan verkligen är den här knutpunkten för trafiken. Vet att när jag bodde här i början på 2000-talethöll de ju på att bygga detta nya. Då fanns ju Karlberg station kvar. Kan sakna den.
   Även M har ju bott i Peking och fick med sig en del hem.Den här tavlan är jag också förtjust i.
   M är (liksom de andra) väldigt duktig på att laga mat och likaså att få till festliga dukningar.
   Detta var några exempel på böcker, många föler kom upp men där har vi lyssnat. Några läser också på padda eller platta men jag håller gärna i en bok och lyssnar mycket när jag är ute och går. Då blir det två helt olika böcker så jag kan skilja på dem.

 5. Oj är det redan två månader sedan ni sågs? Tiden springer fram verkligen, tycker det var nyligen jag läste det inlägget. Jag har inte läst några av böckerna. Fint dukat och god mat, mums.

  1. Tiden går fort så nu blev det juluppehåll. Men läst mycket gör vi helt oavsett.
   Bokklubben ger så mycket och inte minst detta att prata om böcker. Ja, mycket annat pratar vi också om. Och visst är det festligt att sätta sig till en god måltid men god dryck och ett vackert dukat bord.

  1. Allt var väldigt gott och det blev en riktig trevlig träff. Och visst blev det en del samtal som inte var direkt bokrelaterade.

 6. Så trevligt och roligt att ni fortsätter med boklubbsträffarna!
  Fint dukade bord och gott ser det ut.
  Vigdis Hjort känner jag igen, har läst/lyssnat andra av henne. Hon reds inte hon att gå inpå livet. Av Linn Ullman har jag läst/lyssnat något tidigare också.
  Blir lite nyfiken på hur ni har upplägget kring böckerna? Läser ni varsin och berättar för varann vad ni tyckte och upplevde? Eller läser ni samma och diskuterar det ni upplevd? Kanske har du sagt något om det förut, men jag har glömt?
  Tack för fina bilderna.
  Varm kram

  1. Det är verkligen trevligt att ses här i bokklubben och det blir ju en hel del prat om livet i största allmänhet också.
   God mat och dryck brukar det bli och gårdagen var inget undantag.
   Roligt att du kände igen en del av böckerna. Finns ju så mycket att välja på.
   Vi har oftast ingen bestämd bok vi gemensamt läser men ibland blir det så.Men vi tipsar varandra och på så sätt läser vi en del böcker som andra har läst och så pratar vi om dem på nytt.Vi är ganska flexibla.
   Och visst blev det en bra start på veckan.
   Varm kram

 7. Så trevlig er bokklubb verkar, gemensamma läsupplevelser, gemensamma ”Pekingminnen” och en riktigt god middag!
  Själv är jag så glad att jag kommit igång igen med att läsa/lyssna på böcker igen efter ett oförklarligt uppehåll under sommar och höst. Idag på flyget började jag med ”Konsten att höra hjärtslag” av Jan-Philipp Sendker. Den vackra bok har stått och väntat på mig i bokhyllan i flera år.

  1. Jag är så glad att träffa vännerna från Peking här i bokklubben Och förutom böcker blir det också god mat och dryck och många samtalsämnen utanför böckerna- Vi både läser och lyssnar och det varierar en del bland oss. Vad roligt att du är i gång med böckerna igen.
   Vad roligt att du börjat på den här boken. Jag tyckte sp mycket om den.
   Antar att ni nu är på plats…
   Önskar er riktigt fina dagar.

 8. Jag känner inte igen mig vid Odenplan fast jag åkte tunnelbana dit varje vardag i många år. Nu helt nytt.
  Gustav Vasas kyrka har jag besökt, intressant med sin Lillkyrka och kolumbarium. En stor fin kyrka.
  Förstår att det är trevligt att träffas så där och umgås, då ni har liknande intressen, böcker.
  Maten ser ju så god ut och det var jättefint dukat, festligt.
  Ha det så bra du kan och sköt om dig.
  Varm kram!

  1. Nej, det förstår jag. När jag bodde här mellan 2002 och 2004 höll man som bäst på att bygga om.
   Gustav Vasa kyrka tycker jag också om. Har vart i deras kolumbarium och i kyrkan på olika konserter.
   Bokklubben är väldigt trevlig och förutom böcker blir också en hel del prat om livet.
   En härlig start på veckan blev det verkligen.
   Ha det så bra du kan du också.
   Varm kram

  1. Böcker är ju individuellt vad en tycker om. Jag gillade Liv Ullmans bok och vi var fler som läst den och det är extra roligt. Men förutom dessa fanns det nog ett 30-tal böcker vi lyssnat på eller läst på padda/läsplatta. (Jag läser inte på padda eller platt för jag vill hålla i en fysisk bok) Och jag lyssnar också gärna- Bokklubben har ju varit i gång så länge nu och vi trivs tillsammans. Nog så viktigt. Och det ger mycket att ses, prata böcker och om livet. Och inte minst att äta gott.

 9. Så gemytligt ni har det, och vilken fantastisk lunch som serverades. Jag tycker det är så skoj att ni fortsatt ha kontakten och att även böckerna får komma till tals. Jag kan konstatera att jag inte läst någon av böckerna ni presenterade!
  Kram

  1. Jättetrevligt att vi fortfarande ses. Och förutom böcker blir det ju också en del annat prat om ”Livet”
   Vi hade nog ett 30-tal böcker utöver dessa men som vi lyssnat på eller läst via platta/padda. En bred repertoar. Jag har lämnat en del tips vad gäller böcker från dig och du har många bra förslag. Tackar för det.
   Kram

 10. Helt otroligt att ni fortfarande träffas och har givande luncher och boksnack. En gåva att ta vara på!
  Maten där hade jag absolut inte tackat nej till!
  Kramar

  1. Så roligt att vi fortfarande ses . Och väldigt trevligt är det. Förutom böcker blir det ju en del annat prat om livet också. God mat och dryck blir alltid det där ”lilla extra”.
   kram

 11. Åh vad trevligt ni ser ut att ha haft det!
  Stockholm kan verkligen vara super trevligt att besöka, men jag föredrar att besöka storstan under våren 🙂

  1. Vi hade verkligen en riktigt god start på veckan. Så trevligt att ses.
   Förstår dig vad gäller besök i Stockholm. Bor en inte här så tycker jag också att bästa tiden att besöka Stockholm är från april till september.
   Tittade in hos dig men kom ingenstans och kunde bara läsa det som om upp på första sidan. Kanske är det något fel på sidan.

 12. Vilken trevlig start på veckan, så fina klubbar du är med i, vilken tillgång. Och maten ser verkligen både vacker och god ut. Härligt i fin hemmamiljö. Och Vasastan har jag alltid tyckt om, kan inte precis sätta fingret på det men gillar att både flanera eller bara snabbt passera. Tycker om miljön där.

  Idag lyser solen efter snödagen tisdag. Gläds åt varje solstråle. Önskar dig en fin fortsatt vecka.

  1. Visst blev det! Så roligt att vi fortfarande träffas även om vi nu är en reducerad styrka.
   Så festligt att sätta sig och äta lunch vid ett så vackert dukar bord och väldigt god lunch fick vi också. Jag har en fot kvar i Vasastan sedan jag bodde här mellan 2002 och 2004 så traskar gärna runt lite extra när jag är här- Jag tycker också om miljön här- Lite som Söder att det är en stad i staden
   Blev också så glad åt solen idag och var ute en bra runda.Men jag var genomfrusen när jag ko hem.
   Önskar dig också en bra vecka.

 13. Så trevligt det låter med bokklubb vilket kul intiativ ☺️lunchen såg inte tokig ut heller och lite sol ☀️ på det .Nu blev jag sugen på Moa Herngrens bok .kram o fin onsdag

  1. Det är väldigt roligt att ses. Och vi har hängt ihop i vår bokklubb sedan runt 2008 när vi alla Bode i Peking. Väldigt festligt att sätta sig till ett vackert dukat bord och äta en så god lunch. Mycket bokprat men också mycket prat om livet som pågår här och nu. Moa Herngrens bok är vi fler som läst och den ger en hel del tankar.
   Önskar dig också en fin onsdag-
   kram

  1. Det blev en väldigt bra start på veckan och att prata böcker. Festligt är det också att sätta sig till ett vackert dukat bord och smaka god mat och dryck. En hel del annat än böcker blir det ju också att prata om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *