Stockholm

En god och varierad blandning

Skönt sensommarväder är det och jag njuter av Stockholm efter bästa förmåga. Och det är lätt att göra det. Jag har ju i mitt resejobb i sommar besökt delar av Sverige, en stor förmån som bjudit på en god och varierad blandning. Att resa tycker jag ju om och jag gör det gärna privat också. och att resa är fortfarande ett stort intresse. Men just sommartid stannar jag gärna i Sverige och spar resorna utomlands till hösten och vintern. Tiden är förbi när jag tillbringar dagar på en strand och i solen, kroppen har bestämt sagt ifrån, så de resor som görs måsta ha annat att tilllföra.

  Resor i sommar – en god och varierad blandning

Vätternområdet i kombination med Södermanland, spektakulära och vackra Höga kusten, Dalarna med konsert på Dalhalla och Hälsinglad. Hälsingland med sin  kust, blånande berg och trolska skogar överraskade mig på ett positivt sätt. Även privat har det blivit några resor av kortare slag där Helsingfors bjöd på mycket att se och uppleva. Även ett par resor till Åland, utflykter runt Stockholm och turer ut i skärgården finns med.  Vacker natur, glädje och fina upplevelser har lätt kunnat samsats. Och  det bästa av det mesta har gått hand i hand.

Gårdagens

Att promenera gör jag en hel del och det är alltid spännande att se vilken väg fötterna drar åt. En lunch var bestämd med vänner och det blev ett trevligt och gott besök på restaurang Raw på Rösrstradsgatan. Och extra mysigt at sitta ute och äta. Även frukosten passade jag på att äta ute i det sköna vädret.

Hötorget fick ett besök innan jag påbörjade promenaden hem. Där sprakade det av vackra färger, bär, svampar, grönsaker och blommor. Så vackert! Och det kändes lockande att handla med något innan jag fortsatte att gå hemåt Söder.

Frukost intogs på balkongen och det märks att sommaren är på väg mot höst. Inga fritidsbåtar i kanalen denna morgon.

En god och varierad blandning med sushiVäldigt god sushi på Raw och vill man inte äta det finns mycket annat att välja på.

Kantareller väger lätt så en påse köpte jag med hem.

Hötorget bjuder på en god och varierad blandning av det mestaGott om bär –

och blommor i vackra färger.

Den vackra dagen övergick i en lika fin kväll och jag satt länge ute på balkonen. Men mörkret sänker sig ganska tidigt så det är mysigt att tända upp med ljus både inne och ute.

 

En av blombuketterna som fick följa med mig hem från Hötorget. Och i bakgrunden en tavla som min goda vän Tove målat. En tavla jag valt och som jag är väldigt förtjust i. 

Globen är röd, något “spelande evenemang” pågår.

Det är mörkt och stilla, så stilla det nu blir i en huvudstad om en bor “mitt i”. Jag blir sittandes länge och sveper in mig i en filt. Koftan är redan på och jag vill inte gå in.

 

26 svar på ”En god och varierad blandning”

 1. Vårt land är fantastiskt vackert och bjuder på så många fina och intressanta resmål. Denna sommar hann du med väldigt mycket även om en del resor var arbetsrelaterade.

  Hötorget är det alltid trevligt att strosa på. Minns att buketterna var många och synnerligen prisvärda så det är nog svårt att gå tomhänt därifrån.

  Toves tavla tycker jag mycket om så där gjorde du ett klokt val. Dessutom ser den ut att hänga alldeles perfekt där den hänger.

  Kram och god kväll!

  1. Visst är Sverige vackert och nu när jag “äger min tid”, i princip, så kan jag ju resa iväg andra tider än under sommaren och det är en skön känsla. Flera resor har det blivit men visst hinner jag med att njuta av det vackra även om jag jobbar. Jag får ju titta extra noga.

   På Hötorget köper jag ofta blommor och de håller bra kvalité. Även kantarellerna som smörstektes och åts på en smörgås var goda.

   Toves tavla tittar jag ofta på och den är så fiffig så man kan hänga den åt vilket håll som helst och då se nya saker.
   Kram och trevlig kväll.

 2. Underbara iakttagelser och att få med sig vackra blommor hem gör en alltid glad !
  Förstår att du vill sitta och njuta av din utsikt den är magisk
  Stor varm kram

  1. Jag bor väldigt bra för att bo i stan. Men visst kan jag sakna skärgården. Tänker på dig som har den som närmaste granne.
   Å andra sidan tar jag en båttur då och då och andas skärgårdsluft.
   Stor kram

 3. Vilka fina sensommardagar och dito kvällar vi har nu! Jag har just kommit in från en mysstund på altanen, det börjar redan mörkna och dofter från trädgårdens höst ger sig till känna. Förstår att även du vill dröja dig kvar i det längsta och njuta av din mysiga uteplats!
  Vi hörs!

  1. Visst är det skönt med dessa ljumma kvällar och fina dagar. Bara att ta dem till sig. Kan tänka mig doften från alla fina växter i er trädgård som nu blir extra påtagliga.
   Sitter ute nu och njuter och det är fortfarande +18. Vi har idag haft +23, skön värme.
   Vi hörs!

 4. Så härligt att du fått uppleva så många fina platser i sommar. Ja, Sverige är verkligen speciellt om sommaren. Dalhalla skulle jag gärna också besöka; det har inte blivit av än. Visst gäller det att ta vara på alla stunder man kan sitta ute också.

  Du berättar så medryckande om ditt liv i underbara Stockholm. Det här inlägget fick mig verkligen att längta tillbaka! Underbara Stockholm, med färger, dofter, myller, intryck, puls och frid. En dag kanske jag bor där igen. Men det är ju inte det lättaste att ta sig tillbaka in på bostadsmarknaden när man en gång valt att lämna den. Och vi trivs ju bra här i Strängnäs också!

  Tack för att du tog oss med på denna tur i Sensommarstockholm!

  Varm kram

  1. Strängnäs är ju en väldigt fin stad och har så mycket att erbjuda. Jag har varit där ganska mycket efetrsom jag dels har och haft vänner ädr samt att min pappa delvis var anställd på regementet där, P 10. Och vill du till Stockholm så kommer du ju hit på ca 1 timme. Smidigt!
   Strängnäs och vaxholm är städer vi funderat på om vi inte skulle bo i Stockholm. Men nu blir vi kvar här och det känns bra det också.
   Jätteroligt att du gick med mig! Kanske det blir på riktigt någon gång.
   Kram!

   PS Har lämnat adressen till din fina N.Y. guide till vänner som ska åka dit.

   1. Det gläder mig verkligen att du gillar Strängnäs och har kontakter här. På före detta P10-området sitter jag faktiskt just nu, eftersom jag har mitt kontor här. 🙂 Hoppas vi kan ses någon gång här också! Du är så välkommen. Och jag går gärna med dig i Stockholm också.

    Tack för att du sprider min New York-guide!

    1. Vad roligt att du nu sitter på det gamla P10 området. Jag vet att de gamla husen här moderniserats och byggtsom så jag kanske under hösten får ta mig en tur och se hur det ser ut idag.
     Vi hörs och ses!
     Och din N.Y. guide är toppen. Jag läser den nu och då även fast jag just nu inte har någon resa dit bokad. Men du vet nostalgin…
     Kram!

 5. Har också njutit för fullt av sommarvärmen både igår och idag. Å vilket färgglatt inlägg du bjuder på!!! Restaurangen Raw tillhör även till mina favon. Att sitta ute där och kolla på folk samtidigt som de serverar helt suverän mat är en höjdare. Testa deras koreanska kyckling Karage någon gång – mums!

  Toves tavla är helt suverän – helt i min smak! Å utsikten från din balkong är helt underbar:-)

  1. Visst har det varit skönt med dessa sensommarkvällar nu några dagar. Bara att passa på att njyta både dag och kvällstid.

   Kul att du också gillar Raw, kunde nästan tänka mig det…Funderade på denna koreanska kyckling, men det blev sushin. Får ta kycklingen nästa gång.

   Toves tavla är så fin och den kan hängas åt vilket håll som helst och då ser man helt anda saker. Har testat.

 6. Ja du det är det som man saknar hemma dessa ljummiga kvällar som man har här nu det är underbart o visst bor ni fint 🙂 sov gott kram

  1. Vi har nu haft flera fina kvällar, men direkt ljumma är de inte. Men väldigt fint ändå och mysigt att sitta ute.
   Jag grå de ljumma kvällarna om ett tag och då hoppas jag också att dagarna inte blir så varma. Jag vill gärna orka göra saker efetrsom jag inte är direkt på stranden men än att jag badar.
   Kram och trevlig torsdag.

 7. Du bor perfekt. Jag hade också haft svårt att gå in. Bättre vaggas till sömn därute på balkongen. Helt om du hade det lika varmt som vi hade igår kväll.
  Det gäller att lyssna på kroppen. Även om lyssnandet kan vara tröttsamt ibland.
  Många frestande foton. 🙂
  Kram Bosse

  1. Visst är det ibland jobbigt att höra vad kroppen förmedlar och att förstå den.
   Vi bor väldigt bra och det är tämligen tyst här på kajen som är bilfri. Och att sitta ute i den mörka kvällen med ljusen omkring är avkopplande.
   Kram!

  1. Hötorget piggar upp med alla sina varor och vackra färger. Och det bli alltid att jag tar med något hem. Toves tavla tycker jag väldigt mycket om och jag ser den från hela rummet. Ljuslyktorna passade bar med tavlan och ljusets skeb speglar sig i den.
   Stor kram och trevlig torsdag.

 8. Vilka läckra sprakande färger från Hötorget! Wow! Och så din tavla – lika läcker! Förstår att du tycker mycket om den. Jag kan gå tillbaka till dessa färger flera gånger om och bara njuta. Tack för det! Kram!

  1. Att passera Hötorget är ofta en färglad upplevelse och det är lätt hänt att något följer med hem därifrån.

   Jag tycker väldigt mycket om Toves tavla och tittar ofta på den och ser nya saker framträda. Den står för så mycket och bl.a vänskap. Färgerna berättar en historia för mig. Jätteroligt att du också tycker om den.
   Kram och många tankar.

 9. Vilken helt underbar utsikt du har! ,-)
  Tavlan som Tove målet gillar jag verkligen, pryder sin plats hos dig, ser väldigt snyggt ut.
  Du reser och njuter, måste vara härligt.
  Mysigt med Hötorget.
  Ha det fint KRAM från mig Primrose ,-)

  1. Vi bor väldigt bra här. Mitt i stan men även med naturen nära.
   Toves tavla som jag fick välja i samband med hennes utställning sent i våras är jag så förtjust i. Och jag ser så mycket fint i den. Även en fin vänskap.
   Jag reser en del och trivs med det och nu på ålderns höst” har jag återupptaget ett gammalt jobb som guide/reseledare och det är väldigt roligt och stimulerande.
   Kram och tankar till dig.

 10. En mycket god och varierad blandning av resor du gjort och från/på din underbara balkong! Färgprakten i inlägget lyser i härliga färger, i såväl mat som blommor och frukt. Blir så glad då jag ser tavlan du valde hänga där och passa så fint i Dittehemmet; känns härligt för mig att du har glädje av den och den gör sig ser jag 🙂
  Stor kram och tack!

  1. Här blev det en färgglad blandning me dlite av varje. Och tavlan hänger där jag hela tiden ser den i vardagsrummet och den betyder mycket för mig. Och på olika sätt. Sen symboliserar också stor vänskap.
   Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *