Allmänt

En fortsättning – Ny omgång av “Selfie”. Nu #18 och i stafettform

Dags för en ny, rolig, omgång av “Selfie”. Nu #18. Och visst hänger jag på även denna vecka. Bloggvännen Klimakteriehäxan gav oss under 17 veckor 12 nyckelord/frågor att besvara och dessa skapar en ordkedja. Varje svar ska börja på den sista bokstaven i föregående svar. Nu blir det en fortsättning och det i form av en stafett.

Bloggvännen “Primerose” är först ut i Selfie-stafetten. En kul ordlek, där det förra svarets sista bokstav ger den första bokstaven i följande svar. Och fram t.o.m. vecka 22 kommer det varje måndag finnas nyckelord till en ny selfie. Återkommer efter hand med vilka som håller i stafettpinnen så att du också kan hänga på. Och om du gör det skriv gärna en kommentar hos Primrose så att andra kan ta del av just dina svar.

Roligt är det att fundera över både frågor och egna svar. Och roligt också att läsa andra deltagares svar. Ibland finns flera likheter och ibland färre- Men det är också så att olikheterna berikar. Ett ord eller flera i svaren. Du bestämmer

Selfie – En fortsättning

1.  Är du nöjd med ditt förnamn eller vad skulle du vilja heta istället ? Oftast. Jag är döpt till Liv, Benedikte.(Min mamma var    norska och pappa pappa svensk men Norge låg honom varmt om hjärtat. Extranamnet “Ditte”  fick jag som liten i Töreboda där vi bodde eftersom grannpojken jag lekte med inte kunde säja Benedikte. Och Ditte har hängt med vidare i livet. Utom hos mina föräldrar och släktingar)

2.  Bästa avslappnings metoden? En stund för mig själv

En fortsättning av ordleken selfie. I Stafettform. Bästa avslappningsmetoden?Flera! Men en stund för mig själv uppskattas

3. Bästa mellanmålet? Vattenmelon (om den är i säsong och tillgänglig)

4. Finaste semesterminnet? När vi reste jorden runt. (Och i samband med det gifte oss på en av Fidjis öar, barfota och i solnedgången)

5. Vad irriterar dig? Trångsynthet

6. Favoritmat som barn? Tunnpannkaka (med hemlagad jordgubbssylt och vispgrädde)

7. Varför började du blogga? Att via bloggen, som en dagbok, berätta om hur jobb och tillvaro var när vi bodde i Kina.(Vi bodde i Peking från januari 2007 till 2011. Planen var att vi skulle stanna 6 månader, men det blev fyra år. En fantastisk möjlighet.Jag började blogga i september 2007 och detta är ett av de första inläggen jag skrev.)

Peking. KIna. Cykling. Det blev en fortsättning här för oss efter de första sex månaderna. Och det blev en lång fortsättning för oss i Peking efter de första sex månaderna. En så fin och givande tid på många sätt 

8.  Om du har djur varför? Om du inte har djur varför? Alternativet att ha en hund har funnits. (Men vi har rest och jobbat mycket så det blev inte så. Men dottern har en labrador som vi med glädje passar  då och då)

Curre; dotterns labrador. 

9. Om du inte bodde i Sverige i vilket land skulle du vilja bo? Schweiz (Egentligen Norge men det passade in vad gällde bokstav. Men bra skidåkning och vacker natur finns i båda länderna)

10. Morgonhumör? Zzz – ganska seg och tystlåten (Vill gärna ha en lugn start på dagen)

11. Vilken hobby har du?  Något som gör mig glad och det kan variera. (Men hit hör bl.a. böcker, teater, fotografering, träffa vänner, promenader, resor, att segla, vistas i skärgården och  laga mat

12. Drömsemester? Alternativen är många men nu när det är kroppen som styr innebär det begränsningar. Men jag är ju envis så reseplaner finns.  Alaska finns med här, liksom Japan och Sydafrika men även Island och delar av Norge. Å andra sidan har jag  rest en hel del och upplevt många fina resor och resmål. 

13 Extra frågan .-) som du behöver inte någon annan bokstav att börja med, utan “Tror du på ett liv efter detta?”  Bara av ren nyfikenhet ,-) Mitt svar är nej, det gör jag inte. Och jag vill gärna den dagen jag inte  kroppsligt finns till längre hamna i havet.

 

34 svar på ”En fortsättning – Ny omgång av “Selfie”. Nu #18 och i stafettform”

 1. Snyggt flätad selfie!
  Jag skulle gärna ha hund, men vi reser bort så pass mycket och det vill jag inte ge avkall på så att ha hund skulle vara orättvist mot jycken.

  Ha det gott!

  1. Tackar! Och roligt att den fortsätter i stafettform. I alla fall några veckor till och sedan kanske andra tar vid till hösten.
   vad gäller hund har vi ju Helenfamiljens labrador och han är en fin tillgång.
   Men för oss som också har rest mycket hade det inte heller passat så bra.
   Ha det gott ni också. Och vi är med.

 2. Trångsynthet är otrevligt, där är jag överens med dig till 200 %.
  Ditt minne av jorden runt- resan och giftermålet känns så bra även för min del. Så vackert beskrivet.
  Labbar är underbara hundar. Har haft sådana själv så jag vet.
  Schweiz -Snorge 😉 . Vackra länder båda två, hisnande vackra och fyllda av många möjligheter till rörelse av olika slag. Förstår din tanke där.
  Havet ska bli min kropps sista vilorum också. Så enkelt så…
  Tack för härlig selfie Ditte!
  Kram

  1. Tack! Vi har flera likheter här. Roligt!
   Tänk, så klurig du är. Givetvis kunde jag ha svarat S-Norge. Men missade här tankegången- Tack för att du gav mig den-
   Visst är det enkelt med havet. Och för mig och B helt självklart .
   Många tankar till er från oss.
   Kram

 3. Nämen Ditte, ett namn som förresten passar dig perfekt, Liv är vackert, Benedikte ännu vackrare men Ditte, det är ju du! Jo, jag skulle säga att vi tydligen valt Alaska bägge två. jag väljer inte frivilligt att resa till ett varmare land då jag så dåligt tål ett varmt klimat.
  Japan hade jag också gärna besökt, hann ju inte riktigt med det när jag jobbade på japansk firma, hade behövt vara kvar ett halvår till. Nu blev det inte så…
  Jag förstår mycket väl att djur skulle vara besvärligt att ha när man reser så mycket som ni.
  Bo i ett annat land är för mig främmande i detta livet. och jag tror dessvärre inte på någon fortsättning heller även om det är en vacker tanke att man föds på nytt och har tagit lärdom av sina tidigare liv…
  Kramen

  1. Jag kom ju att bli en Ditte. dock inte för mina föräldrar och barnens pappa. Och det lustiga är att utomlands, i princip alla länder vi besökt, så är det enklare att uttala Benedikte än Ditte. Så där presenterar jag mig som Benedikte.
   Alaska fascinerar mig på många sätt, inte minst natur och djurlivet. Och så också Sydafrika. Japan lockar på andra sätt. Och drömma kan man. Jag är ju mer en hundmänniska och är så glad över Curre som jag får låna-
   Jag vill inte heller bo i annat land men Schweiz skulle kunna vara tänkbart. Eller Norge. Är halvnorsk och delvis uppvuxen där. Men är så nöjd med att bo här.
   Kram

 4. Kul att du är med på stafettSelfie ,-))
  Ditte är ett fint smeknamn, Benedikte är vackert! Men förstår att det blev ett smeknamn när barn inte kan säga det rätt, men att dina föräldrar och släkt valde ditt namn ,-)) En stund för sig själv, kan behövs. Vattenmelon är gott!
  Ditt semesterminne, helt otroligt ,-) Vilken upplevelse! Trångsynthet…FY!
  Tunnpankaka , en av de rätter jag älskade, delade landställe med morföräldrar när jag var barn, fick äta tunnpannkaka när hon gjorde världens tunnaste, så goda ,-) Kul att du började blogga när du bodde i Kina För då finns allt ni var med om bevarat! Ja ni reser mycket men kul att få vara med hund i familjen. Schweiz är vackert, Och Norge ,-) Många intressanta hobbys . Alaska verkar intressant ,-))Japan också ,-)) Kul att du valde att svara på fråga 13. Ha det fint Primrose ,-)

  1. Jag tycker du fått till väldigt bra och roliga frågor i nyckelorden. Men det blev stopp vid ett par. Men med hjälp av Z och en nödlösning fick jag till det. Ofta är det enklare för människor i andra länder att säga Benedikte. Där har man ofta svårt att säja Ditte så då presenterar jag mig just som Benedikte.
   Fråga 13 har jag grubblat på en del genom åren och och hamnat där jag är nu.
   Kram och ha det fortsatt bra.

 5. Svaret på fråga 10 är väldigt likt mitt kan jag säga. Det gäller även ditt svar till extrafrågan. Sedan har vi båda två Japan som drömresmål.
  Det var ju perfekt att starta bloggen i samband med din vistelse i Peking. En blogg är ju idealisk om man vill hålla kontakten med anhöriga i Sverige samt ha en dagbok som man kan gå tillbaka till när man är hemma igen.
  Å ert giftermål på stranden har du ju visat. Så exotiskt. Vilket minne. Inget vanligt Svensson-bröllop där inte;-)
  Ditte är ett namn som passar dig. Benedikte är ett ovanligt förnamn i Sverige, ett vackert namn tycker jag. Ditte är ju aningen kortare om man säger så;-)

  1. Vi har ju en hel del likheter och de visar sig ju då och då. Japan hoppas jag fortfarande på och havet känns givet.
   Minns så väl när jag i septembet 2007 startade bloggen och det är idag så roligt att gå tillbaka och mer i detalj se och minnas allt roligt under åren i Peking, Kina och Asien.
   Nej, vigseln här var speciell och ingen hemma visste om det. Perfekt att kombinera med en “jorden-runt-resa” som jag planerat. Och där vi hela tiden hade flexibla flygbiljetter och kunde boka om. Perfekt, för det är ju knepigt innan att veta om man vill stamma längre eller kottare tid på ett ställe.
   Vad gäller Benedikte så presenterar jag mig alltid som det när jag är utomlands eller träffar de som inte är svenskar. Och det därför att många icke svensktalande inte kan säga Ditte.

 6. Benedikte är ett vackert namn. Ditte är ett fint smeknamn.
  Island skulle jag också vilja åka till. Numera åker jag gärna gruppresa med bra guidning.
  Vackert med askan i havet. Jag skulle ju vilja få min asna spridd i min barndoms blåsippshagar. Är nog dags att skriva det vita arkivet. Önska kan man ju alltid..
  Eller ställer det för höga krav på de efterlevande…. tål att fundera på. Spelar ju egentligen ingen roll vad som händer, när man inte längre är med.
  Ha det fint ! Hoppas att ryggen samarbetar någorlunda. Kram

  1. Benedikte säjer jag oftast utomlands där de har svårt att uttala och säja Ditte. I övrigt var det mina föräldrar och nära som så Benedikte.
   Jag jobbar ju en del som guide och reseledare och tycker att konceptet är bra.Men ofta när det gäller mig själv så gillar jag att planera och lägga upp resor och jag är bra på det. Men vi har också rest på gruppresor bl.a. till Skottland och Österrike. Att askan hamnar i blåsippshagen låter fint och lika bra att skriva in det. Vi har skrivit separat, i vårt testamente, hur vi vill ha det när det blir dags och det känns bra.
   Tror det är bra för de efterlevande att veta. I varje fall tycker våra det. Men egentligen spelar det ju ingen roll.
   Tack för omtanken. Just nu samarbetar inte rygg och höfter ett dugg. Men det kan ju bli bättre och jag kämpar på.
   Kram

 7. Det är verkligen mysigt att ha hund men det gäller att logistiken fungerar för man blir bunden. Jag förstår att det inte passar er men ni har ju en hund att träffa och umgås med vilket inte är det sämsta.
  Jag måste säga att jag tycker ditt förnam är väldigt vackert så det är roligt att höra att du inte bara kalla för Ditte. Inte för att det är något fel alls på det men jag hoppas du förstår vad jag menar.

  Önskar en god kväll nu.

  Kram

  1. Visst är det! Och hundar tycker jag om. är så glad för att vi då och då kan ha Curre . Han är så go.
   Vad gäller Benedikte så presenterar jag mig med det namnet ofta när vi är utomlands och där har man svårt för att uttala Ditte.
   Mina föräldrar sa alltid Benedikte och släktingar också. Så båda fungerar. Och jag förstår precis vad du menar…
   Hoppas du haft en bra dag.
   Kram

 8. Så kul att läsa svaren, Häftigt att du bodde i peking så många år och du är verkligen berest så jag förstår att det inte funnits plats för någon hund då, Benedikte är så fint namn en vän till mig hette det och kallades för Benthe men då föredrar jag Ditte:) kram o fin kväll

  1. Det blev en bit av mig här även om det blev lite krystat med bokstaven z. Men så fick det bli.
   Döttrarna önskade sig en hund när de växte upp men även då reste vi mycket så det passade inte. Men vi lånade grannens labrador. Och så småningom skaffade vår ena dotter en labrador, Curre. Så fin och vi passar honom gärna. Och visst tycker jag om hundar.
   Våra år i Peking var så häftiga och roliga.Fina minnen och vi såg också mycket av abdra delar av Asien när vi bodde här. Kan ångra att det då inte blev Japan. Men kanske kan det bli framöver.
   Ditte fungerar bra här i Sverige men i andra länder och på andra språk har man svårt att uttala Ditte så där presenterar jag mig som Benedikte.
   Kram

 9. Många bra svar, känns ärligt och inte påhittat efter bokstäverna. Det gäller att tänka till så det flyter på, du lyckas perfekt.

  1. Tack! Jag det var mycket av mig här. Men vad gäller att hitta mitt morgonhumör på bokstaven z körde det ihop sig och fick bli en nödlösning. Men så fick det bli.

 10. Ja, det var ju praktiskt att ha en blogg i samband med utlandsboende! Jag hade väl ingen direkt anledning till att blogga mer än att det var nytt och spännande och det första jag skrev om var om den nya 3G mobilen NEC, som hopplöst nog gärna ville koppla ner sig. Sen blev det ett och annat fiskrecept. Mitt nickname syftar lite på det.

  Benedikte är ett SÅ elegant namn, känns nästan lite historiskt. Mitt namn Gerd har jag nog tyckt att det känts lite för kort, men jag vet ju varför jag fick det, jag kom som en gåva, då mamma hade haft fyra missfall.

  En fin fläta! Och nu säger jag god natt.
  Stor kram!

  1. Tack! Och roligt nu med att det blir stafett selfies. Visst var det. Det blev bra att starta bloggen när det blev så att vi blev kvar i Peking efter 6 månader. Väldigt roligt att idag gå tillbaka och se var som hände.Och många resor och upplevelser inom både Kina och övriga Asien blev det ju också. Minnesvärt.
   Mina föräldrar sa alltid Benedikte, likaså mina släktingar. Och utomlands har man svårt att uttala Ditte så där säger jag alltid att jag heter Benedkte och det fungerar.
   Fint för dina föräldrar att få en flicka till sist och då blev det ju ett passande namn; Gerd.
   Stor kram

 11. Så härligt att selfie-flätan fortsätter! Så roligt att läsa dina svar, och visst känner jag igen Ditte i dessa svar, de är verkligen DU. Er vigsel på Fidji var ju verkligen speciell, du har ju visat foton, så fint! Det som gör dej glad kan jag också skriva under på flera av sakerna som resor, träffa vänner, böcker, teater, promenader….
  Ha det gott!
  Kram

  1. Jätteroligt att den kan fortsätta ett tag till. Kul nyckelord men det fick bli en nödlösning när det kom till att hitta ett ord på z som beskrev mitt morgonhumör. Kul att du kände igen mig och att vi hade liknande tankar på sina ställen.
   Livet pågår ju här och nu och visst gör vi gärna det bästa av det.
   Ha det gott du också.
   Kram

 12. Vilken fin bild på dig som Blå Jungfrun (eller nåt …)!
  Nu gjorde du så att jag började längta efter vattenmelon. Som jag naturligtvis inte har nån hemma att sätta kniven i.
  Fyra kinesiska år är naturligtvis otroligt berikande, på många sätt!

  1. Tackar! Nja, inte direkt jungfru men blå är jag ju. Åren i Kina var berikande på många sätt och fantastiskt att på nära håll leva och jobba där. Och den politiska situationen då var bättre än dagens.

 13. Alltid intressant att läsa selfies. Själv har jag ingen blogg men läser och kommenterar friskt hos andra. Råkade komma in hos Ama de Casa och fortsatte därifrån. ( Hon och Anders har varit här på besök tre ggr.)
  För er som vill se Alaska – en varning! Det är USAs största stat, ca dubbelt så
  stort som Texas (nr 2). Vi bodde i Anchorage över ett år och såg bara en liten del
  staten. Det finns få vägar och många samhällen kan endast nås med flygplan. Kanske hört talas om bush pilots? / Betr. namn så har jag aldrig tänkt på det, men mitt ök-smeknamn som tonåring var Krutis, mest pga handbollsspelning. 🙂
  Förresten, är förvånad att DITTE är svårt för utlänningar att uttala. Hur har du hört det sägas? / Har inte haft hund men många grannar delar med sig. / Intresse- politik. Hobby-voluntärarbete (tills jag fyllde 80). / Drömsemester – var nog de 2.5 år vi bodde i Bandung på Java (maken jobbade). Underbar tid!

  1. Du är helt otrolig på det mesta och även att läsa om kommentera. Ama och vi pratade just nu när vi var i Spanien om deras besök hos dig. Så roligt att ni kunde ses. Ja, Alaska är gigantiskt så jag vet att vi bara kommer att kunna se en liten del om vi kommer dit. Men Alaska finns ändå med på min reselista.
   Vilket fint smeknamn du hade. Kan tänka mig att det var “krut” i dina kast.
   Vad gäller Ditte så har nästan alla (danskar och norrmän undantagna) svårt att uttala det. Så jag använder där Benedikte som fungerar bra. Jag tror att det är kombinationen av D och två t som gör det knepigt.
   Roligt att få veta mer om dig.Kan tänka mig att er vistelse och boende på Java är fina minnen.
   Önskar dig nu fina dagar.

 14. Vad roligt att läsa! Alaska skulle vara spännande, kanske särskilt för dig som redan upplevt så många platser. Själv vill jag alltid tillbaka till Frankrike, och jag skulle vilja resa runt mer i USA. Jag jag blir ofta lockad att resa till olika platser som jag läser om. Till exempel Vitön, efter att ha läst Expeditionen, en kärlekshistoria, av Bea Uusma. Och jag vill till Nordnorge för att se lunnefåglar, och till Norge överhuvudtaget för att landet är det vackraste jag upplevt. Vi delar många intressen, men det visste jag ju redan 🙂 Och inställningen till trångsynthet. Och där lägger jag till en sak jag ogillar skarpt, nämligen att påstå att man är för jämlikhet och tolerans, och sedan i praktiken visar total intolerans mot människor som har andra åsikter. Tänker just nu på den hemska Kakan Hermansson. Men nu tänker jag tänka på något roligare, och klicka in och läsa ditt första inlägg som du länkade till, spännande! Ha det fint! Kram
  Ps. Nu börjar det väl dra ihop sig till att kunna ses? Jag dras dock med hosta efter covid, så för min del måste vi nog vänta litet till. Stannar ni i Sverige under våren och sommaren?

  1. Frankrike lockar mig också och gärna en flodkryssning med båt vi hyr på egen hand. Nen vad gäller USA är jag ganska färdig där känns det som. Har varit där en hel del och rest runt både i yngre och äldre dagar men Alaska lockar och Canada. Har korsat USA och besökt många av staterna men det känns ganska historielöst.
   Norra Norge reser jag gärna tilbaka till dör att se mer. Även Svalbarn och Shetlandsöarna lockar. Finns mycket.
   Håller helt med dig i att jag starkt också ogillar att påstå att man är jämlik och tolerant men inte alls är det. Vad Kakan Hermansson vill uppnå begriper jag inte.
   Vi hinner ses och vi stannar i Sverige i sommar. Så tid har vi.
   Ha det så bra du kan.

 15. Heisann, takk kjære Ditte for en velskrevet selfie. Kanskje du får reist til alle målene dine en gang. <Og jeg har tenkt på: Om vi kan treffes alle sammen som selfiebloggvenner, det hadde vel vært gøy??? Ha fine dager framover ;:OD)

  1. Tack! Jag har en önskan och längtan till några platser men jag är också så nöjd med det jag har här.
   Ja, tänk om vi alla hade kunnat ses. Verkligen roligt. Vilken god odé!
   Önskar dig också fina dagar och njut av våren.

 16. Som alltid trevligt att läsa dina svar … och vad gäller trångsynthet är jag helt enig med dig! :
  Jag hoppar över selfien den här veckan och nästa … nästa vecka åker jag till Tove 🙂
  Kram

  1. Tack! Roligt att denna selfie kan fortsätta ett tag till och i stafettform.
   Vad trevligt med en tur till Tove! Verkligen! Mina tankar är att komma lite senare i maj-Ser fram emot det.
   Önskar dig en fin helg.
   kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *