Torrevieja

En fin dag – Torrevieja dag 9

Gårdagen blev en fin dag och även en allt- i allo dag med en del praktiska bestyr hemma på förmiddagen. Hemresa väntar.  Att tiden går snabbt är vi ju många som nästan dagligen konstaterar. Jag också. Och det helt oavsett om jag är hemma i Stockholm, här i Spanien eller rent allmänt på resande fot. Min resa hit blev snabbt bokad och bestämd. Verkligen kort startsträcka och i stort sett direkt in i slutspurten. Jätteroligt att jag kunde komma iväg och jag visste redan från början att vistelsen inte skulle bli mer än 10 dagar. Tror aldrig heller att jag varit här så kort period. Men allt var nästan som vanligt . Fin avkoppling och härligt miljöombyte har det varit det. Till upplevelserna som jag tar med mig hem hör bl.a.  fina dagar och kvällar vid och längs havet och  både spontana och planerade  träffar med vänner.

En sväng ut blev det på eftermiddagen. Skolan är slut och elevernas rullväskor är packade med läxor.

En fin dag

blev det som övergick i en fin kväll. Och under de 10 dagar som jag varit här har jag bara mött dessa vackra dagar. Någon sväng till havet blev det inte men å andra sidan har vi varit där alla övriga dagar.

Såg att oliverna, “Spaniens gröna guld” är på gång .

Torrevieja. Spanien. En riktigt fin dag var det. Skön sommarvärme med +25. En riktigt fin dag och en riktigt fin himmel. Tror att trädet är en benjaminfikus. Och fin är den också.

En tapas med dryck kunde passa fint och samtidigt kunde jag vila ryggen.

Vilopaus på El Tapeio. Dryck med tapas för 1 euro. Svårslaget. Här ingår tapas tillsammans med dryck. Just denna dag var det en bit skinka på bröd med en skiva tomat.  Man kan också beställa tapas från en lista och då betalar man extra för den.

Barerna/restaurangerna ligger tätt och är ofta välbesökta. Uppe i stan är det mest lokalbefolkningen som slår sig ner och vi gör det också gärna . Ofta finns borden och stolarna på gatan. Ibland bakom ett litet trästaket.

Och underhållning från bilar som ska parkera och passera ingår allt som oftast-

Växter är det gott om. Och det blir gärna några extra fotostopp.

Torrevieja. Spanien.En fin dag tarvar också en fin blomma. Här en papegojblomma En fin dag och en fin blomma. Tycker papegojblomman är spännande att titta på. Växer här i Torrevieja både i trädgårdar, parker och mer vilt.

Den fina dagen övergick i en riktigt fin kväll. Och efter middag tillsammans med vännen AK så strosade vi hem i den vackra kvällen. Jodå, det blev ett par bilder då också

 

32 svar på ”En fin dag – Torrevieja dag 9”

  1. Tack, är hemma nu och resan gick fint. Bekvämt med en flygtid på 3 1/2 timme. Vi fick även en fin sista kväll som bonus. För min del blev det nu bara nio dagar som försvann i ett nafs. Men skönt att spontant komma iväg och kunna förlänga sommaren.

 1. Underbart! Och vackra papegojblomman. Har haft med mig sådana hem från medelhavsområdet, flra gånger. Är så fina, pch står sig länge. Underbart är kort! Ni kommer väl snart tillbaka! Kram!

  1. Funderade på att ta hem en papegojblomma men avstod denna gång. Här växer de ju i det fria men, som du berättar, säkert klara sig inomhus hemma hos oss också. Ska läsa på om dem. Kanske någon kan komma med hem nästa gång.Nu blev det för min del bara nio dagar på plats och de försvann raskt. Men jag är glad att det fungerade att åka och att jag kunde vara lite konvalescent här.
   Kram!

 2. Så mycket du har kunnat njuta av dina 10 dagar i Torrevieja. Ja, i en sådan miljö kan man ju inte annat än njuta. Tänkte på skolbarnen med sina Dramaten – det ser man då aldrig här. Det finns väl inte ens sådana mini-dramaten i Sverige, eller…
  Skrattade gott åt dina tapas – de såg nästan ut som falukorv. Tur att du rätta min missuppfattning där;-)
  Den spanska trafiken är ju kostnadsfri underhållning på väldigt hög nivå:-)
  Papegojblomman är en fröjd för ögat , och det är dina kvällsbilder också. Ha dom på närhinnan när du landar på Arlanda. Idag ösregnar det nämligen i huvudstaden. Så tusen tack för lite sommarkänsla:-)

  1. Visst har jag! Och tiden har gått supersnabbt. Det blev en synnerligen spontan resa och fint med kort startsträcka och att man vet hur allt fungerar. I Torrevieja har nästan alla barn från 5-12 år dessa “dra-maten” för sina skolböcker. Skolböcker som ska fram och tillbaka och rejält med läxor har de. Här finns nog inga behov av mini-dramaten när de yngre eleverna inte direkt har läxor. Barnbarnen har en hel del av sina läxor på “paddan” och det har inte spanska barn på låg och mellanstadiet.
   Nej det var inte falukorv men jag förstår att du kunde tro det. Bilden kunde ha varit bättre.
   Kreativa parkeringar gillar jag. Bara man inte hindrar framkomligheten eller tar de som är avsedda för handikappade.
   Inte så upplyftande att landa här i kväll men vi hade en fantastiskt vacker resa hem uppe i och bland det blå.
   Undrar nu hur du har det. Så det ska jag genast ta reda på.
   Hoppas att du är ok. Många tankar.

  1. Det blev en lyckad vistelse och den var ju snabbt påkommen. Inte så lång denna gång men fint att byta miljö och förlänga sommaren. Och visst har jag det bra här hemma också. Väldigt bra.

 3. Ser att du njutit av din vistelse i Spanien, trevligt med lite värme, träffa vänner och bekanta, god mat och dryck och härlig miljö! Fina foton, och jag njuter av att få se grönska, sol och blå himmel! Å en vacker kvällshimmel, härligt!
  Ha en trevlig resa och välkommen hem igen!
  Kram

  1. Tack! Vi har haft fina dagar på alla sätt och vädret inte minst.Roligt att träffa vännerna här igen. Några såg vi i somras och andra har vi inte sett sedan pandemin startade.
   Resan hem gick fint och det är skönt även att vara hemma. Men rejält grått var det i kväll.
   Kram

  1. Tackar! Jag funderade också på om papegojblomman skulle kunna klara sig här om somrarna. Nu när vi såg den i blom var det runt +25 på dagarna och runt +18-20 nattetid. Så kanske värt att testa.

  1. Vi har verkligen haft fina dagar och skönt med både sol och värme. Och temperaturer runt +25 om dagarna passar mig bra och skönt att kunna sitta utomhus länge om kvällarna och att det fortfarande då är strax över +20.
   Roligt att se att papegojblommorna nu också är i högform-

 4. Dryck och tapas för 1 euro – det är ju helt otroligt! Kanske inte så konstigt att allt fler svenskar tillbringar mycket tid i Spanien … fast det beror naturligtvis på en rad faktorer, det fattar jag ju.

  1. Japp! Och det är inget “dåligt” vin heller. Men prisläget i det område där vår “stuga” ligger är väldigt bra frö oss. Totalt sett. inklusive mat, bröd, vin, restaurangbesök m.m. skulle jag nog säga att priserna generellt sett är ca 40-50% lägre än i Sverige. Restauranger är då inräknade. Att det sedan i restaurangväg finns “turistfällor” lär ma sig ju snabbt.

 5. Hu läste precis om döds skjutning i Hammarby sjöstad, skönt att du är kvar i stugan och slapp höra skotten. Det är för hemskt med allt våld som bara ökar i samhället.

  1. Vi kom hem sent i går kväll och hörde och såg helikoptrar och blåljus länge i sena kvällen. Några skott hörde vi dock inte över till Södersidan. Men riktigt hemskt att dessa skjutningar kan fortgå och här är mycket tyvärr gängrelaterat.

 6. God morgon Ditte!
  Vilka fina kvällsbilder du fick till när vi gick hem. Tack för alla träffar med er. Ni är redan saknade. Jag planterade en Papegojblomma här förra året men den klarade sig inte tyvärr, men ser nu i min list att det kommer några blad som jag ännu inte vet vad det är. Kanske fanns något litet liv nere i jorden som blev glad för lite vatten.
  Många kramar/A-K

  1. God förmiddag!
   Tack, själv! Så fint att ses igen. Ska fundera på att ta hem och testa om en papegojblomma klarar sig inomhus här hemma och sedan plantera ut den när det blir varmt. Värt ett försök. Kanske tar dig den du har.
   Önskar dig en fin fredag.
   Kram

 7. Vilken härlig och impulsiv vistelse du fick här! Bra tajmat vädermässigt också, idag ska det tydligen inte bli så muntert, men ännu så länge har det hållit sig torrt i alla fall.
  El Tapeo är verkligen ett bra ställe! Finns fler guldkorn i närområdet också 🙂

  Välkommen till Sverige igen!

  1. Tack! För mig blev det en kort vistelse denna gång och resan kom snabbt på. Men kort startsträcka är ju bra många gånger. Himla tur med vädret hade vi ju också.
   Sol i Stockholm idag men bara +5. Viss skillnad.
   El Tapeo är bra men visst finns det flera bra ställen. Urvalet är stort.
   Önskar dig en fin fredag och hoppas att hotet om regn hos sig inte är så allvarligt.

 8. Tiden går fot när man har roligt, ja även annars också. Bra och trevliga dagar har du i alla fall haft. Nu önskar jag dig en fin hemresa till höst och rusk.

  Kram

  1. Visst är det så! Och oavsett var man befinner sig. Vill till att ta till vara det man tycker om. Vi har haft jättefina dagar men fint att också komma hem igen.
   Resan hem gick smidigt och det kändes som om vi seglade på moln. Så vackert uppe bland molnen.
   Fint i Stockholm idag och det piggar upp.
   kram

 9. Så roligt att vi hann ses några gånger….Och fler blir det ju framöver ☺
  Idag åska och regn, men 21 grader så det är helt okej.
  Stor kram 😍

  1. Verkligen! Och visst hoppas jag vi snart ses igen. Regn och rusk igår kväll när vi landade men sol idag men bara +5. Bra så!
   Stor kram och tack!

 10. Trevliga dagar och härligt väder … som alltid trevligt att få hänga med så här!
  Välkommen hem igen! Hoppas ni har lika soligt och fint som jag har det idag!
  Kram! ♥

  1. Tack! Fint att vara hemma också. Nu blev det en kort vistelse men väldigt skönt att kunna komma iväg några dagar med kort varsel-
   Strålande sol här idag men hård vind och bara +5.
   Önskar dig en skön dag.
   Ska nu ge mig ut en runda och titta på hösten.
   Kram

 11. Förstår att du och maken trivts och haft sköna dagar. Solnedgången är inte fy skam! Och papegojblomman gillar jag också!
  Praktiskt att barnen har det vi kallar för dra-maten, du kallar dem rullväska, bra namn, eller varför inte dra-läxan, hihi
  Välkomna hem till kylan!
  Kram

  1. Tack! Känns bra att vara hemma också.
   Vi har haft fina dagar och jag är så glad att jag hade kort startsträcka och ens kunde åka. Maken hade ju varit på plats i nästan en månad. Visst är papegojblomman fin. Ska satsa på att ta hem en nästa gång.
   Dessa “dra-läxan” är vanliga och även de små barnen har många böcker att släpa fram och tillbaka.Många läxor också.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *