Skyltar

En del som händer i veckans Skyltsöndag

Söndag! Och dags igen för en rolig ”Skyltsöndagen” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Dagens skyltar/bilder är tagna här hemma under veckan och visst är det är en del som händer .

Mycket tidig morgon hemma på kajen i Norra Hammarbyhamnen. Solen har stigit upp sedan ett par timmar tillbaka och speglingarna i  Hammarbykanalen (en vik av Östersjön) framträder så fint. En stilla morgon och inte ens de första joggarna är på plats. Till vänster i bild den nya skrapan ”Stockholm 01” eller ”Stockholm New” som den också kallas. 

Visst är det en del som händer

här hemma på kajen och i kanalen och  oftast är det god underhållning. Både genom fönstren och från balkongen sitter vi på  första parkett till mycket.   

Snett över Hammarbykanalen är den nya skyskrapan klar till det yttre och men det verkar visst vara en del detaljer som behöver ordnas till. Jag såg att något var på gång och hämtade zoomkameran för att se bättre. Jodå, kikaren var också framme.

Visst är det en del som händer både på land och i vattnet. Här jobb på skyskrapan Stockholm New som vi ser tvärs över Hammarbykanalen. En del som händer är det- Här fem som jobbar på och nedanför taket till ”skrapan” och är fastspända i selar. Jodå, det är Skanska som bygger.

 

Och om det inte är underhållning på hög nivå som pågår så kan den ske på vattnet. Här ett nytt grepp vad gäller det musikaliska. En flotte blir bogserad av en gummibåt och en annan gummibåt är i sällskap- Trummisen som spelar här är från Süperstar Orkestar

En del som händer är det även på vattnet, i Hammarbykanalen. Här en trummis som spelar. En del som händer är det även på vattnet.Musikunderhållning av en trummis.

Underhållning i kanalen. Både musik och båtar bidrar till den. 

Underhållning av en annan sort.  Charterbåten ”Blue Charm” försöker vända. Ganska trångt så det är ett pyssel. Men efter en del ”meckande” så är det gjort.

 

Ett tag senare är det dags för polisen att ta sig från Saltsjön/Hammarbykanalen och in i Mälaren. Men först ska den ta sig genom Hammarbyslussen .(Slussen finns eftersom Mälaren har en högre vattennivå än Östersjön och det kan skilja mellan 70 cm och 1 meter)

Polisen på gång att slussa in i Mälaren. 

Från balkongen tittar jag en bit bort mot Hammarbyslussen och riktar kameran mot restaurang Thaiboat. Hit kan man också ta sig med båt och  ett par gästbåtplatser finns.

 

Mörkret har sänkt sig.

Thaiboat har stängt men skylten lyser upp i den sena kvällen.  Hammarbyslussen lyser med röd lampa och är stängd  för natten. Och även lamporna från Sjöräddningsstationen lyser och speglar sig i vattnet. (Sjöräddningsstationen är den vita båten/pontonen längs bryggan)

Det är alldeles tyst ute men det är fortfarande en del som händer vid och i varrnet vid Norra Hammerbyhamnen. Inte minst fascineras jag av alla ljus och speglingar. Lugnet och mörkret har lagt sig över kanalen men det är fortfarande en del som händer. Inte minst fascineras jag av alla ljus  och speglingar.

Som avslut en helt annan skylt. En vacker blombukett med ett fint kort som kom med ett bud i fredags kväll.  Blommorna var ett tack från sex studenter som jag varit handledare för i deras examensarbete inom turism och resor. Stort tack! Jag blev både väldigt glad och överraskad.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

 

34 svar på ”En del som händer i veckans Skyltsöndag”

  1. Visst bor vi bra! Och mycket är det som händer i och runt vattnet. Särskilt nu under vår, sommar och höst.
   Trummisen såg ut att ha kul och spela gjorde han.

 1. Vad roligt med en fin blombukett i härliga färger.
  Pioner skulle jag också vilja köpa.
  Få se om jag kan ta mig till någon butik under veckan….
  Kul med båtbilder och lite annat.

  1. Jag blev både glad och överraskad när blommorna kom. Och de är verkligen vackra. Pioner är en favorit.
   Här händer mycket nu i kanalen och runt den och vi sitter verkligen på första parkett här.

 2. Ni sitter verkligen på första parkett och en underbar utsikt det har ni! Lika vackert dagtid som kvällstid helt enkelt 😀
  Så roligt med en bukett blommor för visst uppskattar man en sådan gest.

  Kram och god söndagskväll!

  1. Visst gör vi! Och även om det bara är en vik av Östersjön så är det ändå vatten och nu är det en tid då det händer mycket här. ’
   Jag blev så glad för blommorna och en så fin omtanke.
   Kram och trevlig fortsatt söndag.

 3. Jag tycker det är mycket som händer hos dig för jämnan! Händer det inte runt dig, så ser du till att fånga händelser, bra.
  Det var mycket snurr på båtlivet, ser jag så det blev en del skyltar.
  Utanför mitt har det inte rört på sig något särskilt. Det är heller inget väder inte ens oväder just nu, bara grått och lite kyligt. Men jag har rört i grytorna och det har blivit lite smått och gott att äta. Nej, färdigmat är reservmat.
  Trevlig söndag! Stor kram!

  1. Så är det. Mycket händer men vi är ju ute väldigt mycket så en del missar vi förstås. Jag har ju båda kamerorna och med zoomkameran kan jag få till bra detaljer.
   Här har vädret varierat en del idag men halvsol och en del blåst blir en bra sammanfattning av det. Frukost inne idag, men lunch ute.
   Middag lär också bli inomhus. Lite gott att äta får det bli. Vad återstår att se. Brukar göra lite extra när jag lagar mat så det finns lite av varje i frysen att ta till. Men är jag ensam hemma och lagar mat till mig själv är det inte lika ofta det blir något över. För egen del kan jag ju nästan leva på skaldjur…
   Reservmat är alltid bra att ha. Man vet aldrig vad som händer.
   Önskar dig också en fortsatt fin söndag.
   Stor kram

    1. Visst hade du det! Jag ville ha med det här också eftersom alla inte har Instagram och kanske kan studenterna, som nu är färdiga, se det.Jag blev verkligen så glad för deras omtanke.
     kram

 4. Många härliga bilder där 🙂 Polisen såg inte ut att ha mycket kläder på sig. Ljus och speglingar fångade du så fint. Så fint tack du fick också då.

  1. Tackar! Mycket som händer här på vattnet nu och kul att dokumentera. Och det var både en vakcer morgon och en fin kväll med fina speglingar så området i sig får bli ett par skyltar det också.
   Jag blev väldigt glad över blommorna som kom. Och överraskad.

 5. Första bilden och nattfotot är magiska! Hade du inte skrivit att det första fotot var en mitt-i-natten- bild hade jag trott att den var tagen vid en solnedgång;-)
  Å vilket jobb att hänga där i en sele. Inget arbete jag skulle vilja ha. Å inget jobb för en byggnadsarbetare som har höjdskräck…
  Flotten med trummorna – vilken rolig idé, även om den krängde betänkligt i en av bilderna. Modigt av trummisen, jag menar större båtar genererar ju vågor… Men himla coolt faktiskt.
  En härligt Skyltsöndag från första parkett! Tusen tack för den och länken:-)

  1. Första bilden är tagen väldigt tidigt en morgon när jag vaknade till. Hör till ovanligheterna men jag tittade ut på balkongen och såg en ljuvlig morgon. Men jag gick och la mig igen. Det mer nattliga fotot ger en bra bild/skylt över hur det kan se ut här när det är klart och alla ljus så fint speglar sig. Vi såg i veckan, när vi åt frukost på balkongen, att det var något uppe på Stockholm 01 som rörde sig. Och givetvis hämtade jag zoomkameran. Skanska jobbar ju på och nu är det mest inomhus jobben sker.
   Flotten med trummisen hade jag inte sett tidigare men de var en sväng inne i Mälaren och slussade. Och här var den på väg tillbaka. Och visst blir det svallvågor efter de större båtarna.
   Ja, första parkett har vi haft många gånger under veckans fina dagar.
   Hoppas nu på fortsatt fint väder i veckan.

 6. Vilken ovanlig syn! En trummis till sjöss sådär… Att han vågade.
  Jättefin bild med speglingar på kvällen.
  Och blommor från dina studenter, sådant värmer! Vad fint av både dig och studenterna 🙂

  Hoppas att du får en fin vecka!
  Må gott!
  Kram

  1. Visst var det en kul tanke att ge sig ut med en trumma på vattnet. Visserligen följd av en båt och bogserad av en annan . Men ändå. Och han trummade på.
   Tyckte bilderna med speglingarna blev fina skyltar i sig.
   Jag blev verkligen glad över de vackra blommorna från studenterna. Och väldigt överraskad. Så glad att de lyckades så bra med sitt examensarbete.
   Önskar dig också en bra start på den nya veckan.
   Kram och lycka till med allt som ni har framför er.

 7. Alltså…bilderna!! Du behöver sannerligen inte gå långt för att hitta fantastiska motiv, mörkerbilden med de speglande ljusen är makalös! Tack Ditte för en fin tolkning <3

  1. Tack! Nej, ofta blir det en del som händer här hemma också. Både den väldigt tidiga morgonen och den sena kvällen var verkligen vackra och fick vara skyltar i sig från platsen där vi bor. Är också förtjust i speglingarna och ljusen som finns på olika sätt.

 8. Vilken fantastisk morgon och kvällsbild från er balkong, helt suveränt!
  Och mycket händer i dina farvatten kan man säga, gillar den modiga trummisen!
  Nu är väl sommaren på gång va?
  Ha det gott!
  Kram

  1. Tack! Ja, bilderna får vara skyltar för den här delen av Södermalm. Mycket händer här och ibland är det svårt att hänga med. Trummisen på flotten var kul och slussade in i Mälaren och tillbaka med sina följebåtar. Bra gjort för lite svallvågor blir det.
   Visst hoppas vi att sommaren är på gång.
   kram

  1. En händelserik vecka blev det på olika sätt.
   Jag blev verkligen glad för blommorna från studenterna och buketten är så fin.
   Mycket händer på vattnet här dagligen, men en del av en orkester, här en trummis på flotte, som spelandes passerade var nytt. Kul att både han och följebåtarna också tog sig in genom slussen och spelade längs stränderna vid Årstaviken också.

 9. Vilken otroligt vacker spegelbild den första! Och vilket otroligt vackert tack i den sista. 🙂
  Däremellan var trummorna på kanalen fantastiskt roliga 😀

  Ha en fin start på nästa vecka!

  1. Tack! Och denna tidiga morgon var verkligen vacker. Så stilla. (Men jag gick och la mig igen. )
   Jag blev så glad och överraskad över blommorna och de är så vackra.
   Trumflotten på kanalen var ny för oss och slussade ett varv och var också inne i Mälaren. Ohc han spelade ivrigt.
   Önskar er också en bra start på veckan.

  1. Den finns! Men jag måste godkänna dem innan de publiceras..
   Önskar er också en bra start på veckan.

    1. Det verkar som om det varierar.Men kommentarerna kommer fram. Sedan beror det på när jag hinner godkänna dem.

 10. Man brukar ha de dyraste biljetterna om man sitter på första parkett! Det gör ni och dessutom gratis! Ni behöver aldrig lämna er lägenhet om ni inte vill. Skyskrapan som du visar – är det på Torsgatan? Norra Tornen? Vi har en granne i Thailand som bor i en lägenhet där! Ett av husen är väl färdigt, va?
  Uppskattning i form av blommor är en höjdare! Grattis till det!
  Kramar

  1. Här har vi utsikten från parkettplatsen som ingår i månadsavgiften till bostadsrättsföreningen. Nej, det är inte vid Torsgatan/Torsplan. Tror t.o.m. de ”skraporna” är högre. Denna har inga lägenheter utan ”bara” kontor. Vet att i alla fall i en av ”skraporna” vid Torsgatan har man flyttat in. Kul att ni har Thailandsgrannar som bor där. Hoppas att hissarna fungerar…
   Vad gäller blommorna blev jag väldigt glad och överraskad. Och studenterna har gjort en gott examensjobb.
   kram

 11. Verkligen fantastiska bilder från din horisont! Mycket att följa och titta på … och ständigt nya vyer!
  Så fina blommor – såklart värmde de ditt hjärta!
  Ha en ny fin vecka!
  Kram

  1. Tack! Här händer det ganska ofta en hel del. Och ibland är det extra roligt att följa med och dokumentera.
   Jag blev verkligen både väldigt glad och överraskad när blommorna kom.
   Önskar dig också en bra vecka.
   kram

 12. Oj jag trodde det magiska ljuset i första fotot var en aftonrodnad…där ser man, jag är ju själv aldrig uppe med tuppen, imorse ringde klockan 7, det var hiskeligt tidigt..
  Ja du har då inte en tråkig stund där på din första parkett-plats! Jag undrar om inte jag skulle bli snurrig av alla intryck från alla håll. I alla fall i början, när man nu vant sig vid det totala lugnet, avstressande o kanske något tråkigt mellan varven.Minns inte när jag varit borta från min lilla by senast! Jättefina ögonblicksfoton! Kram

  1. Tack! Nej, det var en väldigt tidig morgon. Vaknade av kramp i benet. Annars hade jag inte varit uppe före 6. Ja, 7 är tidigt. För mig också. Många intryck kan det bli men sätter jag mig med min bok nära väggen så ser jag inte lika bra och kan fokusera på boken. Bullrigt är det ju sällan. Kan ev. bli om det kommer en vattenskoter eller en ”muskelbåt,” men det är inte så ofta.
   Nog är det en vanesak detta med den totala tystnaden och jag kan uppskatta den också.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *