Stockholm

En bra start på dagen – Och bra blev även fortsättningen

Onsdagen började väldigt lovande och blev till en bra start  på dagen. Solen orkade hålla sig framme till en bit in på eftermiddagen men sedan tog den “siesta.” Och att vila sig i form brukar ju vara bra för att sedan kunna  återkomma med ny energi. För egen del blev det diverse praktiska bestyr uträttade under dagen. Bra att få det gjort. Men det hela tog tid så de utsvävningar jag tänkt, mot för mig ganska okända trakter, kom om intet. Men det kommer fler dagar.

Stockholm. Södermalm. En riktigt bra start på dagen var det att se solen gå upp i öster. En riktigt bra start på dagen blev det. Väldigt vackert när solen just stigit upp och speglingarna i kanalen var så tydliga.

En bra start

på dagen blev det. Jag  hade  ett par läkarbesök inbokade och de gick helt ok. Kommer att vara konvalescent ett bra tag till och det visste jag i och för sig. Trist, men inget jag kan påverka. Att sedan mina ryggbesvär tilltagit under året och kraftigt begränsar mig är ett annat dilemma. Men jag har duktiga läkare runt mig och fick inom loppet av en vecka tid för magnetröntgen. Svar har jag också fått och vet att även ryggen kommer att bidra med än fler begränsningar.  Något som i högsta grad ogillas. Och nya undersökningar väntar och träff med en ortoped.

Nästa punkt på listan var att vi satt in en annons på “Bortskänkes”.Här har vi några gånger tidigare satt in annonser , kostnadsfritt är det, och fått saker hämtade som vi inte ville ha kvar. Nu var det vår säng som vi skänkte bort.  Ny kommer nästa vecka. Flera hörde av sig och igår, dagen efter att annonsen publicerats kom en man och hämtade den. (Redan i tisdags när annonsen kom in var det många som hörde av sig. Så jag gjorde en lista för att inte missa att bli av med den)

Även fortsättningen på dagen blev bra.

Sent på eftermiddagen blev det i alla fall dags för den dagliga turen  ut. Och jag fick  sällskap av grå moln som såg ut att innehålla en  del regn. Men vädret rår en inte på.

Stoockholm . Södermalm. Barnängsbryggan. En bra start på dagen följdes av en gogd fortsättning. Trots tunga moln. En bra start på dagen följdes av en bra fortsättning. Och det trots att molnen kändes tunga av regn.

 Den tänkta turen för dagen gick om intet så dagens runda blev spontan. Jag gick längs “vår kaj” i Norra Hammarbyhamnen. Och när jag kom fram till Barnängsbryggan var färjan till “Sjöstan” färdig  för avgång  så jag gick på. Turen över till andra sidan, till Lumabryggan, tar ca 7 minuter och är gratis. (De går dessutom ofta. ) Samma rederi, “Ressel” kör också turer  till och från City/ Nybroplan, men då får man betala. SL-kort gäller inte.

På väg över Hammarbykanalen. I bakgrunden skymtar Danvikstullsbron och till höger ligger bostadsområdet Danviksklippan som ligger i Nacka.

Redan framme!

 

Innan vi la till vid Lumabryggan såg jag i vattnet den svanfamilj som brukar finnas på Sjöstadssidan, herr och fru Svan med sina sju ungar. Och  de var intakta. (För inte så länge sedan var det en person på en vattenscooter som jagade dem. Riktigt illa!)

Här är svanarna på väg in mot kajen.

Här fick jag med största delen av familjen. Resten fanns bakom båten till vänster.

Blickade över till andra sidan och här reser sig Sofia kyrka uppe i Vitabergsparken stolt över nejden.

 

På vägen över med färjan fick jag en idé om att leta efter den båtbil jag såg passera förbi utanför oss den 21 augusti.  Var sugen på att anmäla oss till en tur med den. Turen är gratis men det krävdes en del annat bl.a medlemskap så just nu blir det ingen tur för vår del. Men de recensioner jag läste var enbart positiva.

Och båt-bilen hittade jag enkelt. Förtöjd vid bryggan bland andra småbåtar. 

När jag nu uträttat mitt ärende

gick jag som omväxling tillbaka längs kajen här i Sjöstan, tog hissen upp till Skansbron och var sedan  snart hemma igen på vår kaj. På Södermalm. Och trots de regntunga molnen hann jag hem innan regnet kom.

Delar av “vår kaj”och i det fjärde huset bor vi. Näst högst upp. (Överst är en takvåning)

Även idag blev det en bra start

Lite annorlunda att börja med. Molnen var fortfarande grå och regnfyllda men det fanns annat att fästa blicken på. Vi hade fått info om att husfasaderna skulle tvättas med högtryck nästa vecka och var beredda på det. Men plötsligt hör jag ett oväsen utifrån och ser en man utanför fönstret på gång med att spruta fasaden. Jobbet hade gått snabbare än de tänkt sig. Vi for ut på balkongen och hann  ställa växterna in mot väggen. Är säker på att de nu inte behöver vattnas inom överskådlig framtid. Troligen är även balkongmöblerna välsprutade och rengjorda. Vår “fågelskrämma”, plastugglan, glömde vi. Men den verkar ha klarat “trycket” och sitter kvar.

En extra bra start på dagen idag blev det när jag fick denna fina bild på det yngsta barnbarnet. Och att få den här bilden på yngsta barnbarnet William, snart 7 år, gjorde än mer att det blev en bra start på denna torsdag. (Bilden tagen av hans mamma)

34 svar på ”En bra start på dagen – Och bra blev även fortsättningen”

 1. I ett tillsynes vanligt Stockholm där du färdas kring i både sol och annat väder så är inte du riktigt densamma när begränsningar infinner sig och du vet att det ska ske mer.
  Den som erfar lär känna sig själv och vet bäst vad förändringar leder till. Du brukar säga att du inte vet vad du skall oroa dig för. Så vill jag tro att själva begränsningen oroar en smula. Men allt är relativt till det påvisas något annat.
  Som du själv skriver så är det gott du har hjälpapparaten intakt och ja, resten vet du redan som jag tänker.
  Stor kram x 2

  1. Just så! Och Tove, du läser mina tankar trots att vi inte setts på så länge. Nej, jag är rejält begränsad och jag ogillar det rejält. Men det finns värre saker. Jag vet…Nej, jag brukar inte oroa mig när jag inte vet varför jag skulle det. Är nog där lik båda mina föräldrar. Men du har rätt. Igen! Begränsningarna oroar mig en del.
   Jag har god hjälpapparat runt mig och känner mig trygg med den. Absolut. Och är glad över den sjukvård här finns. Sen vet vi ju båda att den kan variera…
   Stor kram

 2. Vilken tur du hann promenera innan regnet kom.
  Ja det är höst vi har framför oss.
  Hoppas på många fina dagar även om sommaren enligt alamanackan är över.
  Fint du fick snabb röntgentid,
  Begränsningar är sådär…..
  Röntgade benet igår. läkaren ringde idag.
  Allt ser bra ut, läkt som det ska.
  Remiss skickad till sjukgymnast så jag får träna ännu mera!

  1. Jodå, det blev trevliga 6 km plus en båttur. Jag har haft det väldigt bra både vad gäller min hudcancer och ryggen.
   Vad gäller att vara begränsad förstår jag att du varit det en god tid. Fint att ditt ben nu ser bra ut och att det blir fortsatt träning med sjukgymnast. Håller tummarna.
   Önskar dig en fin kväll. Vi sitter ute me bubbel och lite “tapas” En vacker kväll.

  1. Lite udda men ett bra tänk. (Den här firman jobbar med detta med att dela bilar) Tycker det skulle kunna bli många fler båtlinjer i Stockholm.Finns utrymme och behov av det.

 3. När man får en sådan bild på sitt barnbarn så kan man inte annat än bli glad. Så skönt att läkarbesöket gick bra även om konvalescensen tar sin lilla tid. Tråkigt däremot att din rygg ställer till det men det var onekligen bra att få tid för röntgen så snabbt. Hoppas det finns någon hjälp att få.

  Kram och god kväll!

  1. En extra bra start på dagen är det att få en så här fin bild. Tänk. William är snart sju år och har nu börjat ettan.
   Bara att inse att en inte direkt blir yngre. Men är glad för de duktiga och intresserade läkare jag har kontakt med. Men begränsningarna stör mig…Är ju van vid att inte ha dem.
   Kram och trevlig kväll.

 4. Sötnöten! Förstår att du blir glad över det lite blyga charmerande leendet!
  Det lät ju inte alltför roligt med en trilskande rygg som ytterligare en börda att bära. Hoppas ortopeden kan lindra om inte bota.
  Det verkar går brutalt tillväga med fasadrengöring! Allt som inte är fastsurrat flyger och far….
  Det har småduggat här hos mig hela dagen, en vattenläcka upptäckts på gatan bredvid så det har varit noll vatten i kranarna för många, dock klarade vi oss på min gata.
  Sköt om dig och må så gott du kan, kram från pörtet

  1. Visst är han! Och att få den bilden gjorde min dag. En stor kille nu på snart sju år och som går i första klass.
   Jag är tacksam för läkarnas engagemang och visst finns hjälp att få- Men det är en del undersökningar och en datortomografi kvar.
   Fasadrengöringen kom en vecka för tidigt. För vårt hus gällde nästa vecka. Men ingen hade sagt att det skulle ingå “blästring” i det hela. Så när jobbet var gjort var fönstren sandiga, mina växter likaså och hela balkongen. Puh! Tur maken är flink.
   Trist med en vattenläcka hos flera och kanske fick du låna ut vatten.
   Tack för din omtanke.
   Kram

 5. Lille William (eller – han är ju stor nu, snart sju år, som min Lowe) är ju så betagande söt och charmig!
  Fina naturbilder från huvudstan igen. Gott att du har gjort viktiga läkarbesök. Begränsningar är icke kul men hoppas du får ett gott resultat i slutändan.
  Jag fick frukost och lunch på balkongen men middagen intogs inomhus. Begränsningar även där nu när graderna går neråt.
  Önskar dig en fin kväll med hjälp av mitt nya tangentbord, lätt som en plätt
  Stor kram!

  1. Det blev en så fin start på dagen att få denna fina bild av William. Han är lika go som bilden visar. Och fyller sju år om en vecka. Har börjat ettan.
   Dagen blev inte som planerad men bra ändå. Läkarbesöken blev bra men det är en del som ska ordnas.
   Vi åt också frukost och lunch på balkongen och satt ute till klockan 19 med bubbel och tapas. Men middag inomhus blev det här också.
   Fint med ett nytt tangentbord. Jag har ett tangentbord men använder det inte. Fungerar bra gör mig med min Mac och tangentbordet på den. I alla fall nu.
   Önskar dig en fin kväll.
   Stor kram

 6. Den första bilden är fantastisk och den sista bilden – ja den killen måste man ju bara älska. Hans ögon kan jag drunkna i:-)
  Så du har nu också drabbats av ett ryggelände. Som du förstår vet jag precis vad du menar. Smärta i ryggen är väldigt begränsande på alla möjliga och omöjliga sätt, både mentalt och fysiskt. Men du kan åtminstone fortfarande gå på långpromenader, och det hoppas jag att du kan fortsätta med.
  Snacka om (ofrivillig) fönster- och balkongputs. Ja fönstren fick ni troligen ta itu med efteråt själva. Kan tänka mig att det stänkte rejält. Tänk att ugglan klarade sig!

  1. Tack! Ja, bilderna först och sist.Lika på många sätt.William ger oss alla så mycket glädje och så även storebror Max som nu börkat i klass 4.
   Jag vet att du har lång erfarenhet av ryggelände och jag har det delvis. Skadade mig som nyexad gymnastikdirektör vid ett “överslag på plint”. Alltså att hopp över en plint där jag stod på händer. Och detta har då och då genom livet påverkat mig. Och nu bidrar denna skada-
   Jag kan gå långa promenader men måste slå mig ner och sitta varannan km. Så promenaderna tar tid.
   Vi har jobbat hela em med att sanera. Maken mest. Men en del är kvar. Vi visst inte och ingen annan heller att fasadtvätten innebar blästring så en massa sand var också i omlopp.
   Ugglan är seg och sitter kvar.

 7. Den sista bilden fick mig på knä! Jisses så härlig han är ditt barnbarn. Tanten på andra sidan Ålands hav smälter….
  Du är beundransvärd Ditte, du håller igång fastän du har dina begränsningar och inget är som du är van med. Men det är just du det om något. Så mycket har jag lärt mig om dig under den tiden vi har bloggat “tillsammans”. Var rädd om dig och lev livet fullt ut på det sättet som bara du kan!
  Tack för dagens inlägg som jag ska ta och läsa en gång till!

  1. Visst blev det en extra fin morgon att få denna bild. William är så fin. Han ger mycket glädje och även storebror Max.
   Jag mår bra av att hålla igång och jobbar på så gott jag kan. Men begränsningarna stör mig verkligen. Och smärtan likaså. Å andra sidan är livet här och nu. Och jag är med.
   Tack fina Karin för din uppmuntran. Betyder mycket.

  1. Ja, hälsan är lite knackig, men det kan man inte hänga upp sig på. Men visst blev jag extra uppiggad av det härliga fotot på yngsta barnbarnet.
   Men en bra dag blev det ju. Ofta blir ju dagarna det om man vill att de ska bli det.

 8. Härliga vattenvyer och ett fint porträtt på slutet. Båtbilen blev jag nyfiken på. Du var uppe tidigt för första bilden, hoppas det blir bra med ryggen.

  1. En annorlunda dag på olika sätt. Men bra. Båtbilen är rolig men jag tyckte det var för mycket “om och men” innan man kunde boka en tur. Och firmans koncept om att minska biltrafiken gillas..
   Det var ne ljuvlig morgon och jag vaknade tidigt.Men somnade om.
   Och bilden av yngsta barnbarnet som jag fick gjorde verkligen min dag.

 9. God sen kväll!
  Alltså sista bilden på William, helt underbar. Har ju inte träffat honom sen han var en liten bebis.
  Så tråkigt med din rygg. Förstår din frustration att inte vara i farten som tidigare. Packar ner byxorna med massa fickor i vilket fall som helst.
  Många kryakramar från mig😘

  1. God morgon!
   Visst är bilden på William fin! Nu en stor kille som snart fyller 7. Och åren sedan du höll honom i Torrevieja har gått fort.
   Tack för att du tar med byxorna. De kommer att bli bra för mig. Ryggen är inte roligt just nu men den får se till att piggna på sig.
   Tack för omtanken.
   Stor kram

 10. Trist med din rygg ! Hoppas du får den hjälp du behöver. Vilken vacker morgonbild du tagit. Och så kul att se svanungarna som växer, jag har tyvärr inte sett till svanfamiljen nere vid Brunnsviken mer än en gång ,och då på långt håll, så jag blir så glad att få se ungarna på dina bilder.
  “bortskänkes.se”, det var en nyhet! Kanske man skulle prova att bli av med vår gamla säng också, nu när vi också väntar på en ny säng? Tack för tipset!
  Men hur sover ni nu innan den nya sängen kommit?
  Bilden på William är ju underbar, förstår att den gjorde din dag!
  Sköt om dej!
  Kram

  1. Lite mycket nu med två delar av kroppen som inte är i form. Men jag får bra hjälp och är så glad för det.
   En fin morgon var det och alldeles stilla.
   Vi har en svanfamilj som bor i Mälaren men kommer genom Hammarbyslussen varje morgon. Där blev en unge tagen av trutarna för ett tag sedan. Så två är kvar. Sen andra, större familjen Svan bor i Sjöstan och har sju ungar. De har blivit så stora nu att trutarna nog låter dem vara. Men där har vattenscootrarna varit ett problem eftersom en del av dem jagat svanfamiljen. Bedrövligt.
   Uundrar vad som hänt med svanarna i Brunnsviken. Svanar brukar ju inte direkt flytta.
   Vi har lämnat saker till “bortskänkes” flera gånger och det har fungerat jättebra. Orkade inte hålla på med “Blocket” och sängen var gammal. Så det här blev bra. Men just nu sover jag på en luftmadrass på golvet och maken på våra bäddmadrasser (de lämnade vi inte med) plus en annan madrass. Blev ett
   glapp på en vecka. Nya sängen kommer nästa vecka.
   Visst är bilden på William fin! En stor kille nu som fyller 7 nästa vecka.
   Kram!

 11. Vad jobbigt med alla grejer som begränsar dig, men du verkar få god hjälp i alla fall och promenaderna är ju rejält tilltagna. Bra så! Man får göra det bästa av situationen och det är ju du en fena på.

  Men nu undrar jag… Era sängar är hämtade och dom nya kommer nästa vecka. Sover ni på golvet nu då, eller? 😉

  Båda barnbarnen är verkligen helt bedårande – så himla fina! Men oj vad tiden har gått fort!

  Ha en fin fredag!

  1. Kroppen har liksom kört ihop sig lite. Men jag har bra läkare och får god hjälp. Tid tar det hela förvisso. Och envis är jag, vilket oftast är till stor hjälp.
   Vad gäller vårt sovande så är det lite camping. Vi ville ju bli av med sängen och smidde när järnet var varmt. Så nu är det madrasser på golvet som gäller.Dock dubbla.
   Visst är barnbarnskillarna fina! Och William är snart 7 och börjat ettan och Max är 10 och har börjat klass 4. Vill till att hänga med i svängarna.
   Önskar er en fin fredag.

 12. Så jobbigt med konvalecensen. Jag vet ju att du absolut inte gillar att vara begränsad. Men jag håller tummarna att det snart är bra…..vi har ju många marknadsbesök framför oss här nere 😃
  Hemskt att man kan jaga svanarna.
  Och vilken fin bild på William. Stor kram och trevlig fredag

  1. Ja, att sitta stilla är ju inte “min bästa gren”. Men jag gör det jag kan. Men både ryggen och axeln begränsar rejält. Vi har mycket att ta igen i Torrevieja. Men än så länge får jag nöja mig med att följa med dig via bloggen.
   Bilden på William piggade verkligen upp. Lillprinsen har blivit stor. Fyller sju nästa vecka.
   Stor kram! Och det är fredag så jag är med er på avstånd.

 13. Tack för rundturen i Stockholm! Vår fantastiskt vackra huvudstad. Vad smidigt och bra med färja, som dessutom är gratis. Tråkigt när kroppen krånglar. Hoppas du får bra hjälp. Och en del positiva nyheter förstod jag ändå att det var. Och bäst är förstås William!

  1. Dagarna blir ju ofta det man gör dem till. Jag är nog oftast ganska positiv men när kroppen begränsar är det kämpigt. Men det finns de som har det mycket värre så jag gör det jag kan och gläds åt det.
   Fint att kunna ta färjan över och sedan gå hem längs kanalen på andra sidan.
   Och visst är bilden av William fin!
   Önskar dig en fin helg.

 14. Så fina bilder – den första morgonbilden är alldeles ljuvlig! Och såklart blir du glad att få det fina fotot på William!
  Så tråkigt med din rygg – hoppas du får bra hjälp med den – inte roligt att känna si begränsad i vardagen!
  Kram

  1. Morgonen var så vacker och kanalen helt blank. En bra start blev det att se detta och att sedan få den fina bilden av William piggade upp ytterligare.
   Tack, jag får bra hjälp med ryggen men det tar ju viss tid. Nu vet jag i princip vilka fel det är och det är en god början. Nu får jag jobba på att acceptera det också.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *