Allmänt

En bild av mig – Utan självporträtt – Selfie #10

Dags för en ny omgång av “selfie”. Med ord. Alltså en bild av mig utan foto.  Det är  bloggvännen Klimakteriehäxan som bjuder in till till en tionde omgång av SELFIE. Det hela går  ut på att du som är med svarar på 12 nyckelord som skapar en kedja. Varje svar ska börja på den sista bokstaven i föregående svar. Ibland blir det, precis som i ett korsord, ganska knepigt. Å andra sidan finns det flera lösningar.

Mina svar blir troligen inte helt likt någon annans. Ett ord eller flera i svaren, du bestämmer själv. Häng gärna på och lämna då gärna en kommentar hos Klimakteriehäxan (länk ovan) så att andra också kan ta del av just din SELFIE! För egen del behövde jag den här gången jag inte gräva så djupt i minnet för att få till svaren utan de kom nästan av sig själv . Men knepigare har det varit vid andra tillfällen.

Stort tack, Aina för att du håller oss i gång.

En bild av mig med hjälp av 12 nyckelord

1. Civilstånd: Gift

2. Utsikt: Tillräcklig

Stockholm. Södermalm. Norra Hammarbyhamnen En bild över nejden med Hammarbykanalen Utsikt hemma. En bild över nejden. Tagen igår vid skymningsdags hemma på balkongen

Stockholm Södermalm. En bild med utsikt över omgivningarna tagen när mörkret lagt sig. En bild från gårdagen klockan 19. Mörkret har sänkt sig  och jag fängslas av ljus och speglingar. 

3. Från fruktdisken: Granatäpple

4. Bra att ha: Erfarenhet

5. Underhållning: Teater (under hösten och nu på nya året har det blivit en hel del soppteater på Stadsteatern men det mesta i teaterväg gillas)

Stadsteatern- Kulturhuset. Soppteaterföreställningen ”En tillfällig ensemble sätter upp kung Lear såg vi i slutet av februari

6. Stilfullt på kroppen: Ralph Lauren (klädmärke )

7. Drömyrke: Neurokrirurg (en gång i världen)

8. Äter för sällan: Gaeng Paed (en röd thaicyurrrrätt med kyckling)

9. Bra bok: ”De förklädda flickorna i Kabul” (skriven av Jenny Nordberg)

10. Hund: Labrador

Stockholm.Södermalm. Tanto. En bild på en fågelhund som är helt ointresserad av fåglar. ”Helenfamiljens” labrador Curre var inte alltför imponerad av att se mandarinänderna här vid Tanto på Söder. En bild där  han ser ganska uttråkad ut.

11. ”Guilty Peasure:” (något man gillar men inte borde ) Rökta räkor

12. Sällskapsspel: Roulette

30 svar på ”En bild av mig – Utan självporträtt – Selfie #10”

 1. Trevligt som vanligt att läsa dina svar. Jag blir lika imponerad varje gång över hur skickligt ni får till det. Är inte säker på att jag hade fixat det. Labrador var verkligen ett bra val för en fyrbent vän slår det mesta tycker i alla fall jag. Erfarenhet ska aldrig underskattas utan är bra att ha med sig i bagaget men man kan även skaffa sig ny!

  Fortsatt fin tisdag!

  Kram

  1. Jag tycker det är lite kul och se var jag landar med tankarna. Och denna gång flöt det på bra. Andra gånger har det kört ihop sig innan jag kommit vidare.
   Curre är så fin och jag är tacksam över att ha honom nära- En fantastisk vän. Visst slår en fyrbent vän det mesta.
   Himla skönt med en del erfarenhet och sen kan man fylla på efter hand.
   Önskar dig en fin tisdag.
   Kram

 2. Det låter spännande att du velat bli neurokirurg. För mig är du väldigt mycket förknippad med resor och äventyr. Ralph Lauren gillar jag också. Det är både stil och kvalitet. Kram

  1. Jag hade de planerna efter gymnasiet och utbildningen till gymnastikdirektör. Men så blev det inte. Jodå, resor och äventyr är mycket jag men neurokirurgi har alltid fascinerat mig.
   Roligt att du också gillar R.L. Hade det passat med GANT så hade det också gått bra. Ja, mycket annat också.
   kram

 3. Vilket roligt inlägg och kul att du kom på så mkt ,otroligt vackra kvällsbilder med ljuset som speglar sig i vattnet ,önskar dig en fin tisdag ,kram

  1. Tack! Det är roligt att fundera över orden och sedan få det hela att gå ihop på slutet. Denna gång gick snabbt men annars kan det ta tid att få det skrivna att passa in på en själv.
   Utsikten vi har är jag så glad över och inte minst speglingarna i kanalen. Men hela året finns mycket här att se på. Inte minst när fritidsbåtarna är i gång och ska slussa. God underhållning kan det bli.
   Önskar dig också en fin tisdag.
   kram

 4. Jag har hittills inte gått i land med de här. Med flera glimtar: gift, tallstam, mandarin, näsduk, konsert, tights (inte på mig…), sykolog (blev nästan, men lärare i ämnet i stället, har skapat många ”sykologer”, även om vi uttalar med ett litet p i början!), gröt, trädgårdens bär (av vår finländska bärguru m.m. Leif Blomqvist), riesenschnauzer, rutabaga (inte riktigt sant, har just nu huvudet fullt av kålrötter), Afrikas stjärna. Deltar inte officiellt, tankekraften bör läggas på så mycket annat. Ha det gott!

  1. Jag tycker det är lite roligt med den här ordleken. Och ska jag gå i mål eller inte? Hitintills har jag gjort det. Tycker du lyckades väldigt bra att få ihop svaren.
   Jodå, visst hamnar även min tankekraft på mycket annat men det här är bra när jag ibland vill skingra tankarna en stund. Läser också gärna lite korsord för att koppla av.
   Ha det gott du också.
   Strålande sol här och kanske skiner den även på dig.

 5. Kul att Curre fick vara med! Rökta räkor har jag bara ätit på västkusten och blev lite besviken. Men det var så länge sen så det är preskriberat. Men varför guilty? Neurokirurg, jo jo, höga ambitioner är bra att ha, och jag är säker på att du hade blivit en skicklig sådan. Men nu blev du gymnastikdirektör (?) och det är heller inte fy skam!
  Himla kul att ta del av dina framtidsdrömmar. Curryrätten känner jag inte till, kanske en kinesisk specialitet
  Kram

  1. Curre är en kär och väldigt god vän. Och trots att han är en fågelhund så är han inte intresserad av att jaga fåglar.
   Jag gillar ju räkor och även rökta- Men här är jag och magen inte överens. Vanliga fungerar bra. Vad gäller ”guilty” så borde jag vara snäll mot magen.
   Neurokirurgi fanns med men så småningom blev jag, efter att ryggen gick sönder, mellanstadielärare, speciallärare och högstadielärar i historia och delvis svenska.
   Curryrätten är thailändsk och väldigt god.
   Kram

 6. Helt underbara bilder:-) Å visst är den utsikten mera än tillräcklig:-) Det är ofta vi ger liknande svar trots olika bokstäver, men inte den här gången. Men vilken tur att Curre är en hund vars ras börjar på ”l”. Å han ser förfärligt uttråkad ut. Curre är faktiskt en riktigt söt hund som inte ser ut att kunna bli arg.
  Ett härligt inlägg som vanligt här hos dig:-)

  1. Tackar. Idag flöt det på bra men så är det ju inte alltid när det kommer till att hitta lämpliga svar.
   Vad gäller utsikten här tycker jag också att den är ”tillräcklig”
   Ofta mer än så.Noterade också att vi inte denna gång var så kompatibla.Men variation förnöjer.
   Curre var väldigt uttråkad här och begrep inte alls varför vi var intresserade av dessa mandarinänder. För egen del var han just ointresserad. Han är så fin och väldigt lugn. En stor glädjekälla-

 7. Du får till det fint ,-)
  Granatäpple, gott och nyttigt.
  Labbar är mysiga hundar, har aldrig ägd någon själv. ,-) Erfarenhet, mycket bra, det kommer man långt på.
  Den boken ska jag titta efter. Har läst ”Flyga drake” mycket bra .
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

  1. Tackar! Jag tycker det är roligt att se hur svaren kan bli och inte minst att läsa andras. Helst försöker jag att inte göra det innan mina egna är klara för att inte hamna i ”andras tankar”.
   Curre är dotter Helen med familjs hund men är mig så kär. Han är med Helen i hennes jobb som fysioterapeut på ett äldreboende och det är väldigt uppskattat Många äldre har ju haft egna husdjur så han ger dem stor glädje.
   Den här boken tror jag du skulle tycka mycket om. Farfattaren har bott många år i Kabul och vet vad hon skriver om. Fantastiska kvinnor .
   Ha det fint du också.
   Kram

 8. Bra bok!
  Och gott med rökta räkor. Svårt att få tag på inne i landet. Sommarresemat!
  Kul att läsa svaren… många ligger en bit från mina tankar. Hjärnkirurg! Oj…Har aldrig tänkt sjukvård faktiskt.
  Ha det gott! Kram

  1. Boken tyckte jag var så bra. Starka kvinnor.
   Räkta räkor tycker jag om men magen är inte förtjust. Så det blir någon gång ibland.
   Vad gäller läkare fanns det ett tag allvarliga tankar och jag kom in på läkarutbilndningen. Men jag ändrade mig och det mest av en slump.
   Ska bli roligt att läsa dina svar.
   Ha det fint du också.
   Kram

 9. Oj , kirurg vill till att vara stadig på handen och ännu mer stadig vid neurokirugi – men i nästa liv kan du satsa på den karriären. Din utsikt är makalöst vacker. Granatäpple åt jag i helgen. Kul att läsa dina svar. Ha det bäst!

  1. Nu blev det ju inte så. Säkert bäst som det blev. En gång sökte jag läkarlinjen och kom in men där blev det inga studier.
   Nej, jag avstår nog i nästa liv också.
   Vi bor bra här och jag är så glad åt den slump som faktiskt gjorde att vi hamnade här. Har bott i villa förut med stor trädgård så jag har i alla fall fina bilder från den tiden att titta på. Och på balkongen får jag plats med en del växter
   Granatäpple och kärnor är gott att toppa sallader med. Men även gott att äta separat.
   Ha det fint du också.

 10. Där fick du till raka och bra svar!
  Jag är intresserad av medicin men skulle inte vilja vara en kirurg, det är tufft det. Men skulle gärna vilja forska, då jag kan mycket om kroppen och intresserar mig för olika slags sjukdomar.
  Labradorer är härliga hundar, det har vi haft också, en som hette Tärna (Sothy Thern).
  Fina bilder har du som vanligt och ni bor rent kalas med er utsikt.

  Stor nattakram med nattlinnet redan på.

  1. Det gick snabbt och smidigt den här gången och det mesta föll raskt på plats. Försöker ju att innan jag gjort klart att inte titta på andras lösningar. Jag sökte en gång läkarlinjen och kom in och även inom neurokirurgi finns väldigt goda utsikter till forskning.
   Curre är så fin och här var han så ”cool” totalt ointresserad av fåglar. Roligt att du också haft en labrador.
   Jadå, utsikten här trivs vi så bra med. Ja, överlag över att bo just här.
   Önskar dig en skön onsdag.
   Stor kram från ett strålande vackert och vårlikt Stockholm.

 11. Din utsikt är lätt att gilla! Men räkor får man väl också tycka om, utan att skämmas??? Den Afghanistan-boken har jag tänkt läsa. (Har du läst Diana Janses ”En bit av mitt hjärta lämnar jag kvar”? den gillade jag)

  1. Utsikten är helt klart tillräcklig och ofta mer än så. Vad gäller de rökta räkorna tycker jag om dem men magen är inte lika förtjust. Så jag borde inte äta dem. Men några slinker ner ibland.
   Har inte läst ”En bit av mitt hjärta lämnar jag kvar”. Men den ska jag gärna ta mig an. Tack för tipset.

 12. Kul sätt att lära känna folk, men rökta räkor är inte min grej, jag tycker dom blir för torra. Cool hund, varför bry sig liksom 🙂

  1. Man får tänka till lite och ibland gräva lite djupare för att hitta svar.Kul att se hur andra funderar. Försöker att inte läsa vad andra skrivit innan jag är klar. Blir mer spännande då tycker jag. Vad gäller de rökta räkorna blir de lätt torra men här är det mesta magen som klagar på dem. Vanliga räkor fungerar fint.
   Och visst är Curre cool. Fågelhund? Jo, men det finns gränser för engagemang. Har aldrig sett honom ha intresse för fåglar.

 13. Så himla bra gjort. Jag funderar lite då och då att haka på, men det blir liksom inte av! Får se lite senare om jag kommer till skott!
  Kramar

  1. Tackar! Lite korsordsaktigt är det och roligt att se hur lång tid det tar att ”gå i mål” . Kul om du hänger på.
   Kram

 14. Snyggt flätad selfie igen! Ja, utsikten kan ni verkligen inte klaga på, den är mer än tillräcklig kan jag tycka 😀

  Ha en skön dag!

  1. Jag tycker det är roligt med den här ordflätan. Löser gärna en del korsord så det här platsar ju bra in bland ordlekar.
   Utsikten och boendet här gillar vi verkligen och med nära till ”allt”.
   Trevlig onsdag.

 15. Även denna gång fick du ihop det väldigt bra! Tänk att du drömde om att bli neurokirurg – det var lite oväntat 🙂
  Tack för trevlig läsning!
  Önskar dig en fin onsdag!
  Kram

  1. Tack! Jag tycker det är roligt att se var man hamnar och jag gick ”i mål”. Och det var nog mycket av mig. Jag sökt en gång läkarlinjen och kom in men det fick vara. Ja, det är lite roligt med de här ordkedjorna att lite annat än det vanliga kanske också dyker upp.
   För min del blev det jobb på olika sätt inom undervisning och skolans värld. Blev bra det också.
   Önskar dig också en fin onsdag.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *