Resor utomlands Spanien

En båttur på viken utanför Santander i blandat väder

Vädret här vid sen spanska Atlantkusten har varierat en del .  Vi har under en timme här i stan mött både, regn, blåst, tunga moln och sol.  Och med det tämligen instabila vädret ändrade vi till viss del våra planer. Den tänkta turen upp till bergskedjan Picos de Europa, dryga 10 mil västerut från Santander, lämnade vi därhän. I stället blev vi kvar i Santander. Och sysslolös här i stan behöver man inte vara.Santander ligger vid “Bahia de Santander”- Santanderviken och en båttur här kändes given.

Visst lockades vi att ta en båttur i Santander. Roligt att se staden från havssidan också. Är vi vid havet så lockar ofta en båttur. Sagt och gjort. Och roligt att se Santander från havet.

I  väntan på båtens avgång.

En båttur

lockade oss trots att vädret kändes helt opålitligt. Men det fanns platser inomhus om regnet skulle överfalla oss. Vi valde att ta en pendelbåtslinje runt viken men det finns olika turer att välja bland. (Info i länken)  Många av Santanders invånare jobbar eller går i skola i stan men bor på andra sidan viken så pendelbåtarna är viktiga.

Alldeles bredvid Puerto Chico, den lilla hamn där pendelbåtarna avgår, ligger en fascinerande byggnad. Centro Botin. Detta är ett  kulturhus som är kombinerat med ett museum där många olika utställningar finns. Och bara byggnaden i sig är värd  ett besök.

Centro Botin i Santander lägger manmärke till både från land och från en båttur på viken utanför. Centro Botin lägger man märke till både från land  och från en båttur på viken utanför.

Båtturen fortsatte en bit längs kajen innan båten ändrade kurs och körde tvärs över viken för att lägga till i Pedreña, en del av Santander. 

Uppenbarligen tyckte någon här att den grå kajkanten behövde piggas upp.

Denna byggnad vet jag inget om. Men med trappor ner i vattnet och beläget i “första linjen”  kan man tänka sig att det kan vara en badinrättning.

Under en båttur sitter vi helst utomhus. Liksom lite av vitsen med att åka båt. Här i viken utanför Santander i norra Spanien. Under en båttur, vilken som helst, sitter vi helst utomhus. Här spanar maken efter eventuella fåglar.

Här är Magdalenaslottet som ligger på Magdalenahalvön där det finns fina stränder. Hit ut går man hit  på 30 minuter från stan.  

Inget stopp för oss vid slottet utan vi lägger till vid Pedreña, där många stiger av. Man kan här observera att Atlanten inte är så blå. Beror på en hel del slam som förs ner i havet. Såg liknande ut vid Atlanten i Montevideo. 

Små “sandöar” dök upp då och då. Och fåglarna verkade trivas.  Här även lite blå himmel…

Pendelbåtarna tuffar på över och längs viken.

Himlen har återtagit en mer blå ton och det är dags för oss att återvända till Sanatander.

 

34 svar på ”En båttur på viken utanför Santander i blandat väder”

 1. Trots det omväxlande vädret blev det en trevlig båtutflykt! Tack för den Ditte!
  Blir spännande att följa fortsättningen!
  Ha en fin lördag!
  Kram

  1. Jadå! En fin båttur blev det och roligt att se Santander från sjösidan .Vädret blev mer vänligt sinnat så en del tåg har det blivit men blandat med buss. Spåren läggs om. Och bra har vi det. Mer kommer efter hand. Tiden att skriva är begränsad. Vill uppleva . Kram!😀

 2. En båttur är ju aldrig fel…någon sa att ska man upptäcka Göteborg så ska man åka den där paddan och det ligger nog lite i det.
  Åker ibland med skärgårdsbåtarna här ut till skärgårdens alla öar…går inte ens av på nån ö alltid om jag inte är hungrig…skönt och avslappnade att bara sitta där och njuta.

  Tack för båtturen du bjöd på här och ha en underbar fortsättning på helgen.

  1. Vi gillar båtturer både i Sverige och utomlands och man ser så mycket mer från sjösidan. Vad gäller Göteborg vill jag gärna där också ta en båttur. Har testat några båtar ut i er fina skärgård och vill gärna se fler. Tar varje sommar turer ut i Stockholms skärgård.
   Trevligt att du är med. Önskar dig en fin helg. Och vi fortsätter att ha en fin helg vid Atlantkusten.

  1. Nej, då! Och vi har ju haft båt så sjön gillar vi i alla väder. Nu har dock solen kommit fram och hoppas den stannar.
   Ha det gott! Önskar dig en fin helg.

 3. Som du säkert förstår är jag totalt förälskad i Centro Botin. Vilken byggnad. Ser ut som om man lagt fronten av två moderna hastighetståg på sidan. Eller kanske två hangarer. Otroligt läckert!
  Alltid kul med en båttur, man får liksom ett helt annat perspektiv när man tittar på byggnader, öar och vattnet.
  Ett toppen inlägg.

  1. Tack! Jag kunde just tänka mig det.Vilken design! Jag var helt förstummad. Bara att komma på att rita detta. Jag var inne på hangarer i kombination med lyftkranar för sådana fanns det gott om i hamnområdet längre in.Båtturer gillar vi och vädret är ju som det är. Vi tyckte det var upplyftande med en båttur och fick se en del. Och Santanderområdet fick vi en bra uppfattning om också från sjösidan.

 4. Det där slammet kan man tydligt se hos oss när det regnar. Det blir som en stor solfjäder med brunt vid havskanten. Det är väl sand från stränderna samt ett upprört hav också.

  Blev nyfiken på den där byggnaden du inte visste vad det var. Det är Real Club Marítimo de Santander, https://www.rcmsantander.com/

  Så söt den lilla båten är! Och skönt att det till slut blev lite blå himmel, såg lite halvruggigt ut där.

  1. Här ser man det ganska ofta berättade infödda Santanderbor. Ja, byggnaden är interessant men av förklarliga skäl har jag inte haft tid att söka så mycket fakta som jag brukar. Stort tack Emma för att du kollade upp. Tänkte mig att det var något liknande. Men jag skulle inte frivilligt bada här i hamnområdet. Datortiden är kort nu under resan för det finns så mycket annat som lockar. Och Santander i sig återkommer jag till när vi är tillbaka i Torrevieja igen. Det är en jättefin stad, väl värd att stanna till i.
   Och efter regn kom solen. Så skönt. Så dags att vidga vyerna blev det.

 5. Det var otur med vädret men ni hade i alla fall en plan B. En båttur som ger möjlighet att se en stad från havet är sällan fel. Man får liksom göra det bästa av situationen och det gjorde ni. Hoppas det är paraplyfritt i morgon 😀

  Kram

  1. Jadå! Är jag med finns planer och vi är väldigt flexibla. Båtturer gillar vi och det var fint att ta en tur och se mer av Santander och då från sjösidan-Och efter regn kom faktiskt strålande sol. Och en del av det vi tänkte kunde ske. Allt är dock inte enkelt så här så kreativiteten har fått tjänstgöra en del.
   Kram!

 6. Alltid trevligt med en båttur, tack för den!
  Ni verkar ha trevligt på er improviserade tur. Härligt!
  Jag är nöjd och belåten efter en toppenkväll i Otterstad. Fullsatt och stående ovationer. Förmodligen stort bidrag till Hospice Gabriel och personalen hyllades särskilt för deras kärleksfulla omhändertagande, vilket jag kan skriva under på.
  Fortsatt trevlig tur och stor kram och god natt!

  1. Visst är det! Vi är visserligen inte direkt rustade för regn på resan men under båtturen kom det bara några droppar. Bra så. Men vädret var ombytligt.
   Vad roligt att konserten gick så bra. Kan tänka mig att många ville lyssna. Och till detta välgörande ändamål känns det hela än mer angelähet.
   Tack, vi har det bra och hoppas det fortsätter så. Men flexibel får en vara i både tankar och handling här i Spansklandet. Inte alltid ordning på saker och ting. Men det är ju inget nytt för oss och det livar upp och ger kreativa och snabba lösningar.
   Stor kram!

  1. Jadå! Och eftersom vi haft båt i olika omgångar och varit ute i olika sorters väder vet vi att det är kläderna som är viktiga för utelivet. Men hit till den spanska Atlantkusten hade vi inte direkt regnutrustning med. Men efter regn i stora mängder kom det sol.
   Tack! Ha det fint ni också.

  1. När vi nu ändå blev kvar i stan eftersom det regnade en del så blev detta ett bra sätt att se mer av Santander och från sjösidan. Och vi gillar ju både båtar och vatten.
   Ha det fint du också!
   Kram

  1. Båtturen blev bra och vi gillar ju både sjön och båtar. Kul också att se Santander med omgivningar från sjösidan. Och visst är den här “badinrättningen” intressant.
   Stor kram

  1. Nej, bara att försöka göra det bästa. Och utrustade med rejäla regnkläder är vi inte. Men solen har kommit och den verkar stanna.
   Trevligt med en båttur för sjön och båtar gillar vi.
   Kram och trevlig söndag.

 7. Jag har aldrig hört talas om Santander. Tur att Blogglandia finns så man kan besöka den i alla fall tillsammans med er!
  Självklart ska man ta en båttur om havet ligger nära! Kram

  1. Jag hade mest sett ordet Santander på tv där banken med liknande namn ofta förekommer i idrottssammanhang. (De sponsrar många sådana.) Staden är en bra utgångspunkt för att ta sig vidare västerut längs Atlantkusten vilket vi ville göra. Men både Bilbao och San Sebastian är mer kända och de ska få ett besök en annan gång. Fina städer båda. Men nu ville vi också se mer natur längs kusten och det har vi fått göra.
   Hav och båtar tycker vi om så en båttur är alltid rätt.
   Kram

 8. Det är fint att få uppleva en trakt, en stad eller vad det nu månde vara, från utsidan som man kan göra med båt. Allt ser annorlunda ut . Fina bilder, fina upplevelser delar du med dig. Kajen i turkost är häftig, den kan man inte missa.
  God fortsättning på dagen!

  1. Vi tycker ju om både vatten och båtturer så en tur runt viken här i Santander blev en fin upplevelse. Man ser omgivningarna från sjön från ett helt annat perspektiv och vädret var verkligen varierat. Både sol, tunga moln och lite regn.
   Önskar dig också en fin söndag.

 9. Vilken go tur ni fick erfara och liksom olika byggnader längs viken. Även om vädret är varierande gäller det att omstrukturera planerna. Ni tycktes kunna göra det och fann båtlivets tjusning=))
  Trevlig Söndag
  Kram

  1. Jadå! Vi har fått ändra en hel del efter hand. Och du vet ju hur det kan vara med både det ena och det andra här. Att tågrälsen skulle läggas om på delar av den sträcka vi skulle åka kom som en överraskning. Men vi är flexibla och tur är det.
   Bra har vi det i alla fall. Båtturen blev bra och kul att se Santander från sjösidan.
   Önskar dig också en fin söndag.
   Kram

 10. Litet otur att det regnar just när ni hade tänkt er upp i bergen. Å andra sidan fick ni en fin dag med båttur, tycker mig se att himlen var var blå med ljusa moln. Tror ni förskonades från regn!? Ni har förmåga att planera om och se till att ni får trevligt trots litet motstånd.

  1. Visst var det lite otur att regnet kom men vädret rår en inte på. Men vi reser med handbagage så rejäla regnkläder hade vi inte med. Turen till bergen fick vi avstå men det blev annat trevligt i stället. Men vi kom i alla fall i närheten av dem. Lite regn kom under båtturen men här varierade vädret en hel del.
   Vi är flexibla och snabba på att tänka om. Och trevligt har vi.

 11. Hej, Centro-huset var väl inte direkt vackert, men fyller säkert sin funktion. Nog gillade jag slottet betydligt bättre, “ler”.
  Då har ni något kvar att se nästa besök, åka upp till bergen!
  Kram

  1. Jag blev väldigt förtjust i designen på detta museum. Inte direkt det vanliga. Santander hade en blandning av både det supermoderna och det gamla och en mix jag tyckte mycket om. Stan var väldigt trevlig i sig och inte alls turistinriktad. Gillas av oss.
   Vi kom i alla fall i närheten av bergen,bra så, och det inlägget kommer i veckan.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *