Spanien Torrevieja

“El Patio” – innergården, en restaurang att återkomma till

Att prova olika restauranger tycker vi är trevligt och ofta blir det väldigt bra, så blev det även härom kvällen.  Jag  hade fått ett tips av vännen Ami om restaurang El Patio, en restaurang i centrum av Torrvieja. Och precis som namnet antyder sitter man utomhus på den trevliga innergården och äter.  Skulle man vilja – går det förstås även bra att sitta inomhus.

Restaurangen ligger på Calle Ulpiano nr 16,, alldeles i närheten av den fina, vita kyrkan.

Restaurang “El Patio”

Menyn erbjuder många rätter och urvalet av  fisk, skaldjur, kötträtter och olika sallader gör att valet inte direkt blir enkelt. Allt känns fräscht och gott. Många rätter kan också kombineras på olika sätt och fås i halvportioner.  Och vill man bara ha en förätt, men modell större, går det också bra. Stor flexibilitet gäller. All mat lagas i det “öppna köket” och den tillagas efterhand då den beställts och ändringar i rätter kan då lätt göras. Varje dag finns också en prisvärd trerättersmeny med flera valmöjligheter.

El Patio en trevlig restaurang i Torrevieja

Restaurang El Patios trevliga innergårdRestaurangens innergård är mysig och vi välkomnades av den brittiske ägaren Steve

Vi har valt mat och väntar gärna en stund på att den nylagad ska serveras.

Om man beställer kött och är osäker på hur stekt/ostekt köttet ömskas finns bra råd tillgängliga och även personalen är behjälplig. Ägaren slår sig gärna ner och pratar om de olika rätterna och är man allergisk mot något så är det inga problem utan detta kan uteslutas eftersom maten inte är tillagad i förväg.

Jag bestämde mig till sist för en pastarätt med musslor och räkor och B hade tänkt sig revbensspjäll, men de fanns inte så en bit perfekt stekt oxfilé blev en bra ersättare.

Pasta med musslor och räkor –

– och en perfekt stekt oxfilé av mycket god kvalité. (Potatis och sås kan man välja efter behag.)

Ägaren Steve välkomnar oss tillbaka. Och hit går vi gärna igen. 

El Patios  bil kommer nog att synas runt om stan.

 

Tipsar även här om en annan väldigt trevlig restaurang i Torrevieja, Il Mondo,  dock i en lite högre prisklass, men väl värd ett eller flera besök. Här kan lunchmenyn varmt rekommenderas.

 

34 svar på ”“El Patio” – innergården, en restaurang att återkomma till”

 1. Det låter fantastiskt med en så flexibel restaurang som dessutom bjuder på god mat! Undrar om något liknande finns i Sverige?
  Det gäller att ta till sig bra tips! Kram

  1. Jag är tacksam för tipset om El Patio och den är prismässigt också väldigtt bra. Dock inte våra “thailandspriser” men å andra sidan är det ju Spanien.
   Kan tänka mig att Göteborg kan ha liknande för där verkar de vara i framkant med det mesta. Båda restaurangerna vi besökte när jag i början av september var i Göteborg imponerade.
   Kram!

 2. MUms så gott all mat såg ut! Tackar för tips, och jag hoppas verkligen att jag någon dag kommer till Torrevieja och får smaka på detta! Gick tillbaka till ditt inlägg från restaurang Il mondo, det såg lika gott ut det! Ser den fina tavlan på alla Hollywood kändisar, och ser att det är en ung Marlon Brando från filmen “Vild ungdom” som sitter där längst till höger 😉

  1. Det finns flera riktigt bra resaturanger i stan och det är roligt. Restaurang Il Mondo med alla gamla skådisarna på väggen är verkligen häftig, men de har ingen uteserverig och är lite högre prismässigt, men väldigt bra.

 3. Jag bara LER ser så underbart ut och så bra en stor bild på hur man vill ha den färdiga rätten ,-)
  Att kunna bestämma så mycket , att de är så lyhörda, vilken service ,-)
  Verkar vara ett helt fantastiskt ställe.
  Förstår att det är omtyckt ,-)
  Härliga bilder, och så fin bild på er , skål!
  Ha det fortsatt fint KRAM Primrose ,-)

  1. Hit kommer vi att gå tllbaka. Och man får också ha med sig hund här, om den ligger vid ägarnas bord. I Stockholm går vi då och då på LOkes, även det en restaurang där hundar är välkomna . Tycker det är trevligt. (Jo, hundarna måste uppföra sig…)

   Här är det mesta möjligt att få till i matväg vilket ju är jättebra. Och att maten lagas efter hand känns fräscht och bra.

   Kram!

 4. Trevligt när man hittar en så bra och flexibel restaurang som denna verkar att vara. Just att maten lagas efter hand och att ägaren är öppen för ändringar gör att man känner sig välkommen. Maten såg verkligen tilltalande och god ut men eftersom musslor inte passar mig hade jag nog fallit för oxfilén.

  Kram och god kväll!

  1. Du kunde fått pasta med bara räkor också. Här finns det möjligheter. Makens filé var verkligen god och smalt i munnen. Hit kommer vi tillbaka. Helt klart!
   Kram från terrassen och + 28. Njuter i skuggan.

 5. Hola! Tack för tipset! Måste besökas när vi kommer ned i oktober! Och toppen att man kan få välja tillbehör och sås till köttbiten – såg mycket fin ut! ?

  Här är det “date night” och Lokestisdag! Vi ska strax “bege oss”! ?.

  Hälsa Mr B!
  Kramar från oss! ❤️

  1. Hola! Vi fick ju tipset av Ami och Patrik och kommer att gå hit igen. Helt klart. Roligt var att vi här träffade på en svenska, mäklare, någon som kände Lokes ägare och brukar träffa honom när han är på plats här i Torre. Berättar mer när vi ses.
   Mysigt med Lokes.
   Mr B hälsar till er. Saknar er här.
   Kram!

 6. Verkar ju super fint där, och just sådär vill man ha det då man går ut 🙂 du har förmågan att hitta dom små guldkornen bland ett mecka av olika tavernor 🙂 skoj ni ser välmående ut där ni sitter o har det bra..kram o fin kväll

  1. Detta tyckte vi var en trevlig vardagsrestaurang som var väldigt personlig och vi kände oss välkomna. Och jag tycker om att menyerna är flexibla och att en kan se på när maten lagas. Restaurangutbudet här är stort och det gäller att hitta rätt. Här som på andra ställen.
   Kram!

 7. Åh vad gott! Ni har många restauranger med god mat i Torrevieja. Fick just meddelande från en vän som ätit och njutit av tillvaron på Vela Beach. De berömde maten och servicen där. Vad säger du? Många varma kramar från Torreblanca!

  1. Har hört en hel del gott om Vela Beach och har varit där och ätit middag och det var bra. Men jag har också varit där för lite lättare måltid mitt på dagen och då var de som jobbade helt ointresserade och vi lämnade stället. Men som alltid så kan det variera med personalen och på ett större ställe kanske man inte direkt bryr sig…
   Kramar och tankar till er.

 8. Vad bra att du fick tips om restaurangen, och den verkar ju vara riktigt bra med flex då det gäller portsionstorlekar. Va bra?.

  Ser ni njuter av livet som vanligt. Så härligt.

  Ha det så jättegott och stor kram.

  1. Hit kommer vi gärna tillbaka och restauranger med “öppna kök” tycker jag extra mycket om och att maten från menyn är “flexibel”-
   Vi har det fortsatt bra här och njuter ett tag till av en förlängd sommar-
   Ha det bra du också.
   Stor kram!

 9. Yummie, yummie! Pastan såg himla god ut och oxfilén var ju en rejäl bit om man säger så;-) Och en trerätters dagens för en hundralapp – ja, det får man ju inte här precis, där man knappt får en enrätters dagens för samma peng.
  Dessutom gillar jag infon om hur stekt man vill ha köttet. Det är ju engelsmän och amerikaner experter på:-)

  1. Är jätteglad att vi fick tips av vänner att gå hit och vi kommer tillbaka. Mysig miljö, väldigt personligt, bra mat samt ett öppet kök gör att det denna lilla restaurang har ett koncept som tilltalar oss. Maken meddelade att köttet var stekt precis som det han önskat, medium rare och det kan många lätt missa.

 10. Det vattnas i munnen när jag tänker på all god mat som väntar oss i Torre! Bra med tips på “nya” ställen, det blir lätt att man besöker “säkra kort” av gammal vana!
  Skrattade när jag läste om postfackets öppnande i ditt förra inlägg?!

  1. När vi väl efter fyra år fick veta att vi hade ett postfack, så ville vi även gärna få tag i nycklarna. P hjälpte oss en bra bit på väg och efter en del “pyssel” så har vi nu nycklarna och kan öppna facket. Dock ännu ingen post till just oss, men mycket annat.

   REstaurangen var verkligen trevlig så hit går vi igen. Och det finns ju många bar restauranger här. Men roligt att variera sig lite.

 11. Ser verkligen gott ut! Bra med sån flexibilitet och nylagad mat – absolut en bra restaurang för alla smaker 🙂
  Ha det gott!
  Kram

  1. Gott och väldigt trevligt var det. Och mycket prisvärt dessutom. REstaurangpriserna här är ca 50% lägre än hemma vad gäller mat och dryck än mer.
   Önskar dig en fin onsdag.
   Kram!

 12. Vi har inte testat El Patio ännu, men det ska vi definitivt göra. Verkar himla bra!
  Tyckte det var modigt att sätta ut priset på bilen, men sen såg jag asterisken och den lilla kommentaren att “priset kan variera”. Ja, då slipper dom i alla fall lacka om bilen ifall dom ändrar priset 🙂

  1. Bra med garderad bilreklam och de gjorde i ordning just den bilen när vi var där.
   (Tror nog kvällsmenyerna är lite dyrare.) Trevlig miljö och bra service och vi var väldigt nöjda med vår mat. Bra tips från Ami och Patrik.

 13. Det lät som en fantastisk restaurang! Härligt när det finns möjligheter att få till det “lite som man vill”. Kul med användbara tips!

  1. Restaurangen var bra och trevlig och jag gillade deras flexibilitet. En fin vardagsrestaurang i mysig miljö. Och alltid trevligt när maten lagas inför “öppen ridå”.

 14. Så roligt att ni också var nöjda med restaurangen. Men skrattade gott när Patrik berättade att ni inte kunde få revbensspjäll….alltid är det något när man är där 😀 Men det har alltid löst sig!
  Stor kram

  1. Nej, ribsen var slut…Men det fanns ju väldigt bra andra alternativ. Vi var jättenöjda. Stort tack för tipset.
   Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *