Spanien Torrevieja

Efter regnet – Torrevieja dag 10

Efter regnet och den starka  blåsten som höll i sig både under måndagen och tisdagen kändes det gott i går att vakna till en delvis blå himmel. Och skönt att även den hårda vinden avtagit. Någon frukost utomhus på terrassen lockade inte. Inte ens med en jacka på. Dagen var i stort helt oplanerad men ut ville vi helt klart. Och som vanligt dras jag som en magnet till havet.  Men för att känna på dagens ”ryggstatus” blev det efter frukost en vända runt kvarteret. Ryggen kändes ok. men inte mer. Å andra sidan så länge jag kan gå och röra mig så gör jag det. Har ju bra värktabletter och smärtplåster. Och jag har min envishet och smärttålighet blandat med positiva tankar. Bidrar helt klart det också.

Spanien. Playa del Cura. Efter regnet och den hårda blåsten ligger en hel del gammal sjö kvar som ger höga vågor. Efter regnet och den hårda blåsten ligger en hel del gammal sjö kvar som stundtals ger höga vågor in mot land.

Efter regnet

så var det många som ville ge sig ut. Och med tanke på det väder som var i måndags och tisdags så hjälpte varken paraplyer eller regnkläder. (Vännen Ami tog sig en tur ut eftersom hon fått en leverans av påskharen som skulle hämtas och paraplyer är inte gjorda för kombinationen regn och hård blåst.)

Våra fötter styrde oss mot strandpromenaden och hit hade många sökt sig denna  regnfria dag och med i alla fall delvis blå himmel.

Spanien. Torrevieja. Strandpromenaden. Efter regnet var det många som sökte sig ut. Efter regnet var det en hel del besökare längs strandpromenaden. Serveringarna var tämligen fyllda och bänkarna vid och längs havet också-’

Och här på bänken finns statyn av  fiskarhustrun som tittar ut över havet och undrar om maken ska komma tillbaka. Och hon sitter här  troget i alla väder.

Noterade också längs ”Paseon”, strandpromenaden, en skulptur jag inte sett tidigare. Den är till minne av alla de offer i Torrevieja som miste sina liv i Covid och till anhöriga som finns kvar.

Här passerade vi ”gitarren med mannen”.Ingen favorit  alls. Utan mest störande när han framträder. Vilket han gärna gör och även vill ha betalt för oljudet han åstadkommer. Han kan en låt ”Porom pom pom”. 

Playa del Cura, en av stränderna inne i stan, i centrum, såg kal ut. Men säkert fylls den på nu i veckan. Man vill ha allt fint inför påsken. Påsken är spanjorernas största högtid  och många spanjorer från olika delar av landet brukar då komma hit för att fira den. Många har sommarbostäder här men har under Covidtiden inte kunnat ta sig till sina sommarbostäder.

Spanien. Torrevieja. Playa del Cura. Efter regnet har en hel del sand dragitr med ut i havet. Playa del Cura, en av stränderna inne i stan, hade efter regnet och den hårda blåsten blivit av med en hel del sand.

Tapas stopp på vägen hem

Och visst blev det även denna dag ett tapas stopp. På många barer/restauranger ingår en liten ”munsbit” när man beställer dryck. Men om det inte gör det kan man oftast beställa och betala extra för det. Precis som många andra populära turistorter har Torrevieja också barer och restauranger dit många utländska turister gärna kommer, ”turistfällor”. Det mesta  är dyrare men inte ett dugg bättre så de ställena undviker vi. Har lärt oss genom åren. Ofta fungera det att se/höra om ”kundkretsen” till största delen är turister eller spanjorer. Men givetvis kan man gå på missar även där-

Två glas vin och tapa för 2 euro på ett litet spanskt ställe. Dock utan havsutsikt. Men vid havet hade vi ju ändå spenderat ett par timmar. Men även med havsutsikt brukar detta, på icke turistfällor, kosta runt 3-4 euro. Helt överkomligt för två-

Hemma blev det en stund på terrassen och jag slog mig ner vid passionsblomman för att  delvis se en av knopparna slå ut.

På gång och nästan utslagen.

Ta-da! Fullt utslagen. Men tyvärr är blomningstiden kort, runt 24 h. Så jag är  tacksam att min passionsblomma idag hade 15 nya knoppar.

 

28 svar på ”Efter regnet – Torrevieja dag 10”

  1. Gläds så åt den fina passionsblomman och det är både vacker och tålig. Sol har vi gott om och fortfarande en del blåst men nu betydligt mindre. men den har säkert dragit österut.
   Hoppas och önskar att du har fortsatt fina dagar.

 1. Kommer att tänka på uttrycket fånga dagen och gör det möjliga som går av den 💖och en smula av omöjlighet ….
  Kram

  1. Tack, bästa Tove. Jag jobbar på det. Och hoppas snart vi ses för till Karlstad kommer jag. Om du orkar.
   Många tankar och en stor kram.
   Bosse hälsar.

   1. Tumme upp för skulpturen Paseon och passionsblomman ! Visst planerar vi in dig till mig när du är hemkommen 🙂 Har skickat dig sms men vet inte om du fått dem?
    Må gott kram åt er!

    1. Visst är skulpturen fin och även placeringen. Vi åkte hit just det datun du skickade det första sms:et så det kom idag tillsammans med det andra. Ibland blir det knepigt med sms när man byter land-
     Ska bli jätteroligt att ses i Karlstad. Ser fram emot det.
     Önskar dig det bästa.
     Varm kram

 2. Otrolig växt. Så många blommor den levererar! Hade en i söderfönster för länge sedan. Blommade en hel sommar. Kanske fortfarande går att få tag på här hemma, för inomhus/växthusbruk.
  Covidstatyn! Så berörande!
  Hoppas att ni kan fortsätta njuta av blå himmel! Kram!

  1. Passionsblomman köpte jag för många år sedan och den var då liten, kanske 50 cm hög. Sedan har vi ansat den efter hand och gallrat ur den. Men den är tålig och så vacker. Nu var det första gången jag såg en knopp slå ut. Satte mig helt sonika på en pall och väntade. Ska ta med en del skott hem och se om jag kan få ordning på den inomhus och på balkongen. Kan vara knepigt med försöka duger.
   Covidstatyn tycker jag passar fint här vid havet och är vacker i sin enkelhet.
   Idag helblå himmel och nu i kväll +20 på terrassen. Riktigt behagligt och ryggen vilar sig i form efter dagens runda på 8 km. Men det känns att vi går på hårt underlag. Längtar efter skog och mark och där kanske smärtan är mindre intensiv.
   Kram och trevlig kväll. Hoppas våren snart är tillbaka hos er.

 3. Så vacker är passionsblomman
  Går det att ta skott med till Sverige kanske?
  Skönt ni kom ut på promenad ner till havet.
  ”Mitt ben” klarade av hyfsat långa promenader i Las Palmas!
  Man får ”kämpa på” lite ibland.
  Fint ny skulptur där vid strandpromenaden.
  Ha en fortsatt bra torsdag.

  1. Passionsblomman är verkligen vacker och skott ska jag ta med hem. Har här i Torrevieja gett skott till vänner och det har varit skiftande hur de tagit sig. Men jag ska testa hemma både att plantera på balkongen och inomhus.
   Strålande sol och klarblå himmel idag så vi har traskat på 9 km men det märks att underlaget är hårt. Fint att du kunde röra dig längre sträckor i Las Palmas och man ser ju mycket när man går. Vi har cyklar här så till helgen ska vi ge oss ut på ett par turer.
   Skulpturen är riktigt fin och detta var första gången jag såg den. Placeringen vid havet är väl vald.
   Önskar dig också en fortsatt fin torsdag.

 4. Tack för solglimtarna och de fina stycken blå himmel. De flesta personer på dina bilder ser dock rejält frusna ut. Ja 12 grader på Costa Blanca känns ju nästan som minusgrader då kylan är rå.
  Ditt ryggelände är verkligen störande. Det är mitt också kan jag säga. Besökte just min (snygga) husläkare idag, men han gjorde INTE som jag ville. Avrapporterar efter nästa onsdag…
  Skulpturen för alla Covid-offer är helt i min smak – så fin den är. Pom-pom mannen är ju nästan en bloggpersonlighet efter alla inlägg som Ama gjort om honom. Tyvärr är han inget positivt inslag…
  Vilken bra tajming med ert besök i Torrevieja – tänkte på den vackra passionsblomman. Den visste nog att ni skulle komma:-)

  1. Idag är det vädermässigt bättre upp. Vi har haft klarblå himmel och strax över +20 grader. Vi har förenat nytta med nöje under dagen så det blev 9 km och faktiskt var termometern uppe i +20. Stor skillnad från igår. Och i morgon blir det än varmare.Om det blir bakslag har jag inte tittat på.
   Trist med ditt ryggelände och det värsta är väl att varken du eller jag kan göra så mycket mer åt våra ryggar. Mitt smärtplåster hjälper delvis och det är bra. Trist att din husläkare inte ville följa din önskan. Men kanske har han andra tankar om hur du ska ha/få mindre ont.
   Jag har en kunnig ortoped som också medverkar liksom fysioterapeuter men bättre blir jag ju inte heller.
   Skulpturen för att hedra de som avlidit i Covid hade jag inte sett tidigare men tyckte väldigt mycket om utformningen och inte minst placeringen.
   Ppm pom mannen tycker vi alla lika illa om men det hjälps ju inte. Han spelar ändå.
   Passionsblomman är så fin och jag ska ta hem mängder med skott. Kanske kan jag få en att trivas hemma på balkongen och kanske även inomhus. Annars har jag bara orkidéer.
   Nu satte jag mig på en pall för att se knoppen slå ut. Och det var första gången jag såg det.
   Sitter nu klockan 18.30 på terrassen och det är +19 grader och kan se tre utslagna blommor. Fint välkomnande.

 5. Så skönt att vädret skärpte till sig så att ni kom ut på en promenad. Tråkigt att din rygg inte samarbetar helt men samtidigt så är det också skönt att röra på sig. Kan tänka mig att det finns många turistfällor hos er. Minns när äldsta fröken och jag drack kaffe mitt emot Colosseum i Rom. Dyrare kaffe hade vi aldrig druckit men vi hade promenerat i flera timmar så det kändes akut.
  Så vacker din passionsblomma är. Med tanke på den korta blomningstiden är det gott att det finns fler knoppar på den.
  Önskar en fin torsdagskväll!
  Kram

  1. Vädret betyder ju mycket för välbefinnandet. Tyvärr så är ryggen en trist historia men jag rör mig en hel del varje dag så länge jag kan. Envis är jag.
   Just detta med turistfällor finns det ju gott om. Men man lär sig och ofta en hårda vägen. Och runt Collosseum i Rom vet jag att vi tog en öl och det är nog bland de dyraste vi tagit.
   Passionsblomman är till stor glädje och den är verkligen tålig. Nu var det dock första gången jag såg när en blomma slog ut.
   En fin dag har det varit och nu en stund på terrassen. Trots att klockan 18 är det fortfarande +20 här i skuggan. Behagligt.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram

 6. Så skönt att komma ut en stund förstår jag, och inte dumt med ett tapas-stopp. Skönt att du har dina smärtplåster och smärtstillande piller som hjälper dig. Den fina minnet av alla covid-offer är verkligen tjusigt!
  Härligt att ni har så mycket knoppar på passionsblomman, då kan ni passa på att njuta av dem när de blommar..synd att det är en sån kort blomningstid!
  Ha det gott!
  Kram!

  1. Visst blir mycket annorlunda när solen är framme. Så förutom att röra på oss, träffa vänner, äta och dricka gott som har vi så smått börjat röja för försäljningen.
   Passionsblomman är så fascinerande och jag har tidigare inte just sett när den slagit ut från knoppen. Det sker snabbt och när solen ligger på.
   Men trist med den korta blomningstiden. Å andra sidan är den ju så vacker.
   Sitter nu på terrassen och det är +20 i skuggan och vilar ryggen. Blev 9 km idag också. Men nu har jag rejält ont.
   Ha det fint du också och hoppas våren snart är tillbaka hemma.
   Kram

 7. Den gamla svallvågen på första bilden är vacker. Det brukar vara rofyllt att sitta och titta på vågorna som rullar in mot stranden.
  Statyn till minne av covidoffren är fin, riktigt fin. Många stannar säkert upp och tänker till ett tag.
  Skrattar åt gitarrmannen som tydligen inte är särskilt populär. Det gäller att ha självförtroende och det tycks han ju ha.
  Tack för fin promenad idag igen Ditte!

  1. Havet tycker vi ju om och när vi satt här och såg vågorna rulla in så infinner sig just ett lugn. Du förstår hur vi tänker och känner här. Och ni som också har omgetts av havet och nu också gör det kan jag tänka mig känner liknande.
   Jag tyckte också mycket om statyn till minne av de som förlorat sina liv i Covid. Och inte minst placeringen av den här vid havet.
   Nej, gitarrmannen är inte populär men självförtroende har han gott om. Vi kan skratta år det hela.
   Trevligt att du gick med.
   Kram

 8. Skönt att vädret bättrat på sig … förstår att det känns OK att kunna gå på promenader igen.
  Ama har ju berättat många gånger om den där mannen med gitarr – han verkar inte så populär hos henne heller.
  Ja, turistfällor ska man passa sig för!
  Passionsblomman är verkligen fantastisk!
  Önskar dig en fin fredag!
  Kram

  1. Visst gör vädret mycket till. Men å andra sidan finns ju värre saker än dåligt väder några dagar. Skönt att vistas ute nu i kortärmat.
   Ja, gitarrmannen gör ingen direkt glad med sitt spelande mer än möjligen sig själv.
   Passionsblomman är så fin. Ska ta med rejält med skott när jag åker hem och kanske vill du ha ett. Ska testa och plantera på balkongen i kruka och sedan ta i när det blir sen höst.
   Strålande sol här idag och just nu +20 så det känns bra.
   Önskar dig en bra fredag.
   Kram

 9. En som har gillat regnet är uppenbarligen din passionsblomma som tycks trivas alldeles utmärkt 🙂
  Porom-pom-pom-mannen är verkligen irriterande! Hans ylande är förskräckligt och sen vill han ha betalt för oljudet också…
  Skönt att finvädret tycks ha kommit tillbaks på riktigt nu 🙂

  Ha en finfin dag!

  1. Passionsblomman har nog gillat vädret i mars månad och överraskar oss nu varje dag. Roligt! och den är verklige fin.
   Såg att gitarrmannen hade ”dansösen” med sig igår och hon framträdde med vissa ljud i mikrofon. Vi passerade snabbt.
   Och visst gläds vi åt finvädret.

 10. Ovanligt med dåligt väder så länge i Torrevieja men det vänder väl nån gång. Så trevligt att få lite rapporter därifrån för jag har en resa planerad i slutet av maj ( 3 år sen sist), tänker hela tiden ”kanske” med pandemin har man fått lära sig att allt kan ändras snabbt😁
  Nu har ni påskfirande framför er, har aldrig sett det i verkligheten men det är säkert en upplevelse. Var på påskmuseet en gång och såg
  tronerna (heter det så?) som dom bär, otroligt tungt måste det vara. Finns påskmuseet kvar?
  Tråkigt att din rygg krånglar, men att hålla igång och gå kanske är ett bättre alternativ än att vara stillasittande.
  Jag tar gärna tips om bra tapasställen och restauranger runt strandpromenaden eller inne i stan.
  Tack för rundturen😊

  1. Visst är det! Vi kom i slutet av mars och möttes av ganska trist väder. Men sedan ett par dagar tillbaka har det blivit betydligt mer som vänligt. Idag molnfritt och +20. Har förstått att i stort sett hela mars var en ”knackig” månad vädermässigt.
   Vad roligt att du är på väg hit. Nu behöver man inte längre, om man är vaccinerad med minst 3 sprutor, fylla i den här hälsoblanketten, (Tror PCR test eller om man haft Covid också räknas in) Efter påsk såg jag också att kraven på munskydd i butiker, på bussar och allmänna utrymmen ska tas bort.
   Vi har varit här under flera olika påskfiranden och det är mäktigt med alla processioner. Tyvärr är de strax före midnatt men ett par ska vi väl se.
   Tronerna är verkligen tunga och det är också en heder att få bära dem. Har också varit här en gång på visning.
   ( Vi bor bara 10 minuters promenad från påskmuseet)
   Att ryggen krånglar begränsar mig verkligen men jag vägrar, så länge det går, att slå mig till ro.
   (Jag mailar dig i veckan som kommer lite restaurangförslag och tapasställen)
   Jättetrevligt att du gick med.
   Ha det bra!

 11. Himmelskt vacker är den passionsblomman, passande namn verkligen! Har nog sällan sett så många påbyltade människor nere på strandpromenaden! Ja man undrar ju lite hur sommaren ska bli. Både där och här…Läste någonstans att man spår en kylig och regnig sommar i Svedala, äsch då säger jag. Det är nog ingen som vet…
  Covidskulpturen var finstämd tycker jag. Spanjorerna verkar ju vara glada i att hålla artisteriet igång med olika konstverk i stadsbilden. Och detta var verkligen lyckat.
  Kram-snö-kram från pörtet

  1. Så roligt att passionsblomman klarat sig så bra och välkomnar med mängder av knoppar. Ett par av den slår nu ut dagligen när solen ligger på. Här lär man inte haft en så kylig mars månad sedan 1927 och har hört att det varit så även på Maderira.
   Men sedan i torsdags är det varmare och runt +20 i skuggan så kläderna har åkt av i takt med varmare grader.
   Jag tycker att minnesmärket/Covidstatyn är finstämt och att man också valt en bra plats här vid havet.
   Skickar lite värme till dig.
   Kram

 12. Skönt med bättre väder. Hoppas det blir varmare. Ser hoppfullt ut.
  Bänken med fiskarhustrun är otroligt vacker, den finns väl med på många foton med andra som håller fiskarhustrun sällskap ,-)
  Nu blir jag tårögd och det känns i hela mig, vilken fantastiskt skulptur för alla som miste och de som miste sina liv i covid, så fint gjort att
  göra alla hågkomna!
  Hoppas stranden fylls på igen av glada sommargäster. Tapas stop låter och ser så mysigt ut! ,-)) Bra pris.
  Vacker blomma, tur du inte missade, men 15 knoppar bådar gott. Härliga bilder,
  Glad Påsk säger jag nu ,-) eftersom jag läser sent ,-) Men härligt att få se hur det är där nere!
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

  1. Vädret har varierat en del men många fina dagar har vi haft.
   Ja, fiskarhustrun hon sitter här året om och väntar. Tänk så många fiskarhustrur som gjort det genom åren.
   Visst är slulpturen till minna av alla som mist livet i Covid fin . Och placeringen vid havet likaså.
   Önskar er det bästa och en Glad påsk.
   Varm kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *