Foto

Dyka – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge

Dyka är veckans ord att tolka i Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge.  Vad gäller utmaningen i sig går den ut på att med en eller fler bilder, kanske också med text, tolka det angivna ordet. Orden i årets tolkningar är verb och det är helt fritt fram för egna funderingar och tolkningar. Och alla som vill är välkomna att vara med. (På hemsidan, länk finns  ovan, är temaorden angivna veckovis för hela året.) Bilderna som medverkar i inlägget är från arkivet där jag fick göra en djupdykning.

Spanien. Torrevieja. Även här kan en del moln dyka upp på himlen.Även i spanska Torrevieja kan en del moln dyka upp på himlen- 

Dyka upp och på

kan ske på olika sätt och lite beroende på sammanhanget och hur vi använder ordet.

KinaKIna. Vi är uppe tidigt för att se solen dyka upp i öster över kinesiska muren  Vi befinner oss på landet en bit utanför Peking i Kina. Här har vi övernattat på ett litet Bed & Breakfast. Vi  är uppe tidig och har klättrat upp på kinesiska muren för att se solen sakta dyka upp över bergstopparna. 

Här möter vi en fantastisk soluppgång på ett fantastiskt byggnadsverk; Kinesiska muren 

Stockholm. Boule & berså. Att dyka på vänner är trevligtAtt dyka på vänner är trevligt och det gör vi här på Boule & Berså i Stockholm.

Dyka ner kan man också göra.

Och det har denna u-båt gjort. Båten finns här i Torrevieja och hör till  båtmuseet här. Den är av modell S 61 Delfin och  tillhörde den spanska flottan mellan 1974 och 2003 och byggdes i Cartagena. Längden är 58 m och bredden varierar mellan 4.6 och 6.8 meter. Maxhastigheten var 13 knop i övervattensläge och ett par knop till i undervattensläge. Och det maximala djupet för undervattensläge var 300 m.
Ombord arbetade 57 personer i treskift och delade på 43 kojer.

Hemma, längs kajen, där vi bor på Södermalm i Stockholm ser vi ofta mycket som händer. Och då och då dyker dykare både upp och ner. I Stockholm har det en tid pågått ett projekt som heter ”Rena Mälaren” och där frivilliga dykare ger sig ner och plockar upp skräp som folk slänger i vattnet. Man har även utökat dykningarna till den del av Östersjöns vatten som ligger helt nära innerstan. Givetvis var jag på plats här för att se och få veta mer.

Södermalm i Stockholm, Norra Hammarbyhamnen och Hammarbykanalen, en del av Östersjön. Här har dykare från projektet ”Rena Mälaren” plockat upp bl.a. en cykel som någon kastat i vattnet.

Falklandsöarna. Pingviner som gör sig redo för att dyka ner i vattnet. Pingviner på Falklandsöarna och en del av dem gör sig klara för att dyka ner i vattnet.

Thailand. Chackpong Beach. Har planer på dyka ner i havet. På en strand i vårt thailändska paradis, Chackpong, på fastlandet. Jag är på stranden för jag har planer på att dyka ner i havet.

Någon direkt dykning blev det inte men ett skönt dopp.

Däremot kunde jag med god aptit dyka ner i detta läckra fat med färska skaldjur.

 

Titta gärna in här för att se fler av veckans tolkningar.

30 svar på ”Dyka – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge”

 1. Jättefina dykningar ner och opp på olika sätt, så det har du tolkat bra!
  På tal om dyka, så kunde det dyka upp ett fint minne idag på min FB om resan till Normandie.
  Det är alltid roligt när minnen dyker upp.
  Det kan också dyka upp en längtan till att ta sig någonstans.
  Ha det så gott i härliga Torrevieja!
  Stor kram!

  1. Att dyka kan man göra på olika sätt och jag har nog testat de flesta. Och visst förstår jag att en längtan kan dyka upp att ta dig någonstans och nu är det ju tämligen möjligt med det mesta.
   Kul att detta minne från Normandie dök upp.
   Jag har ett par resor inbokade i juli och alla som ska åka med är antingen vaccinerade X2 eller har ett PCR test som inte får vara äldre än 72 h. Gott om plats i bussen likaså- Så allt är väl genomtänkt-
   Vi har det jättebra här även om det inte direkt blir några längre turer i värmen. Men fint och roligt att träffa vänner och det gör vi en hel del.
   Stor kram

 2. Som vanligt har du en otrolig bredd på tolkningen, bra jobbat! Att skvalpa runt i havet är inte fel. Inte att dyka ner i skaldjursbrickan heller. Jag har eftermiddag gjort en skaldjurssmörgåstårta både dagens kvällsmat och morgondagens lunch fixad. Ha en bra eftermiddag =)

  1. Jag tycker det är roligt att fundera runt ord och se var jag landar. Och det kan bli lite varstans. Så gott med en skaldjurssmörgåstårta och att på samma gång ha både kvällsmat och lunch fixad. Här blir det en räk och melonsallad i kväll med fetaost och avokado. Får använda fantasin-
   Önskar dig en fin eftermiddag och kväll.

 3. Lika kreativ som vanligt. Jag hade fastnat helt på att dyka ner i vatten och inte haft en tanke på dyka upp eller på, och inte heller att dyka ner i ett fat med god mat.
  Ledsamt att folk skräpar ner vår natur så. Hur kan man ens komma på tanken att slänga ner en cykel i vattnet?

  1. Tack! I vanliga fall är jag ju inte så kreativ när det kommer till skapande av olika slag men med ord leker jag gärna.
   I Stockholm har dessa dykare plockat upp mängder av cyklar, el sparkcyklar, bilbatterier och mycket annat. Handlar om hundratals. Så bedrövligt att det ska vara så. Dessutom en del bilar Man kan bli trött för mindre.

 4. Det var mycket som började dyka upp hos dej!
  Dyka ner i havets djup skulle vara spännande. Där finns ju en värld dom jag aldrig har sett. Antagligen kommer den att bli fördold.
  Förr brukade vänner dyka upp lite då och då. Opretentiöst. Kul! Någon gång under förra seklets sista år, försvann det spontana uppdykandet. Synd, tycker jag!
  Ha det fint! Kram!

  1. Jadå! Och fundera på ord och se var en landar och hamnar tycker jag är roligt. Och dyka kan man ju göra på olika sätt. Att vänner dyker upp spontant eller att ses spontant tycker jag också är trevligt. Men visst har det blivit mindre av det för vår del också och inte minst under pandemiåret som varit. Men kanske kommer vi tillbaka hit.
   Ha det fint du också.
   Kram

 5. Så många härliga dyk det blev här och som vanligt underbara bilder! Den stranden i Thailand hade jag absolut inte haft något emot att besöka.

  Kram och god kväll!

  1. Tack! En del dykningar blev det. Och det är roligt att fundera över ord och deras betydelse. Vår paradisstrand i Thailand är verkligen fin och här blev det sällan jag var eftersom mina solskador inte gillar solen-
   Kram och trevlig kväll. Förstår att det blev en fin dag-

 6. Vi hade samma idéer kring temat. Skillnaden är bara att jag hade inga foton till tankarna, men det hade du. Suveränt jobbat där. Å pingvinerna är ju såklart något alldeles extra. De är så fina. Åsså får jag väl lov att dregla lite över skaldjursplatån – MUMS:-)

  1. Tack! Tänkte också på att vi i tankarna var när även denna gång- En del bilder har jag på den här datorn som är med och andra har jag hemma på hårddiskar. Men det blir som det blir och kul att fundera på ord och betydelse är det. Pingvinerna är minnesvärda och en del såg vi ge sig av för att dyka efter mat.
   Skaldjursplatåer dyker jag gärna ner i.

 7. Åh, vilka härliga dykningar! Nu blir jag sugen på att resa till Thailand, vilka fina foton. Jag har aldrig varit där,men nån gång ska väl bli den första?
  Snyggt jobbat med temat dyka.
  Ha det fortsatt fint i Spanien!
  Kram

  1. Tack! Ja, lite variationer på dykningar blev det- Vårt paradis här på fastlandet, 15 mil söder om Bangkok, är verkligen genuint och tämligen fritt från turistinvasion. Vi hyr en scooter hela tiden och tar oss runt. Helt perfekt. Skulle gärna åka i höst om det skulle gå.
   Vi har det jättebra här också och någon värme saknar vi inte. Tur det finns skugga för mig-
   Kram

  1. Dykarna jobbar på och det är ett jättebra projekt. Men illa att det ska behövas. Blir så ilsken på att folk kastar så mycket skräp i vattnen.
   Att duka ner i den här skaldjursplatån var ren och skär lycka för mig som älskar skaldjur.

 8. Du får ju till ordet dyka väldigt bra måste jag säga ,-)
  Härliga bilder och ovanligt foto från kinesiska muren med soluppgång! Döttrarna har varit där, ,-))
  Jag får nöja mig med fantastiska bilder ,-)
  Dyka på vänner, bekanta är kul!
  Ubåt tackar jag nej till, verkar läskigt, men kul att se den dyka.
  Rena Mälaren, kanon, få upp allt som folk slänger, så dåligt att kasta i! Och skräpa ner överallt! Så dom dykarna gör ett kanonjobb!
  Pingviner kan man titta på hur länge som helst ,-)) Härligt vatten, skulle gärna dyka ner med fötterna och vada ut, du ser ut att njuta.
  Dyka ner i fatet med färska skaldjur skulle vara fint! ,-)
  Ha det fortsatt härligt. KRAM Primrose ,_)

  1. Tack! Jag är ju inte direkt så kreativ med mina händer eller på annat sätt men att leka med ord, dess betydelser och bilder tycker jag är roligt. Att möta solen som dök upp på den kinesiska muren här långt ute på landet är minnesvärt. Och att vi var där likaså. U-båt ha jag varit med i och åkt i undervattensläge ett par gånger tillsamman med min pappa för länge sen- Läskigt tyckte jag och instängt- Men också minnesvärt-
   Visst gör dykarna ett jättejobb i projektet ”Rena Mälaren”. Men varför ska folk kasta så mycket skräp i vattnet.
   Visst är pingvinerna gulliga och några såg vi på väg ut för att dyka efter mat.
   Ha det fint du också och jag önskar dig och de dina en fin midsommar.
   Kram

 9. Wow , jag brukar aldrig längta till varmare klimat då jag tål värme så illa, men nog såg stranden där i Thailand alldeles speciellt lockande ut! Hade gärna dykt ner med pingvinerna, jag härmar dem ju redan i gångsättet…så jag känner mig lite besläktad.
  Rena Mälaren är ett toppen-projekt! Är så sur på att inte Falun fixar att städa och hålla rent på kommunens badplatser istället för att strunta i allt och stänga ner dem.
  Ja du hade då inga problem att dyka ner bland alla dyk-motiv, simma lugnt!
  Kramen

  1. Jag tål inte heller värmen så bra numer men är i skuggan och där det blåser. Stranden i Thailand är så fin och garanterat trängselfri. Pingvinerna är så roliga och nog känner jag mig också besläktad med dem då och då.
   Visst är projektet ”Rena Mälaren” bra. Och något absolut Falun som kommun borde ta efter. Finns nog många kommuner som skulle behöva liknande projekt.
   Idag blev det en djupdykning på lite olika sätt men trevligt var det.
   Kram

 10. Snygg och varierad tolkning igen 🙂 Visst är det så att saker och ting både kan dyka upp och ned. En del dyker till och med upp-och-ned – simhoppare till exempel 😉

  Ha en härlig liten onsdag!

  1. Tackar! Visst är det mycket som kan dyka både upp och ner och man kan ju också dyka på saker. Även det på olika sätt.
   Önskar dig en trevlig onsdag.

  1. Tack! Jag är ju i vanliga fall inte så kreativ men när det kommer till att fundera kring ord och bild så kommer lite funderingar fram.

 11. Ååhh vilken härlig tolkning och vilka härliga bilder! Dyka upp eller dyka ner … det går verkligen att göra på olika sätt 🙂
  Ha det gott!
  Kram!

  1. Tack! Och visst kan man dyka å¨olika sätt. Kul att fundera över ord, betydelser och bilder.
   Ha det fint du också.
   Många tankar och en varm kram.

 12. Gillar din tolkning, den är kreativ och varierad! Här får vi dyka både upp och ner med hjälp av dina fina bilder. Det där skaldjursfatet skulle jag gärna dyka ner i, det ser riktigt frestande ut.
  Önskar dig en trevlig Midsommarhelg!

  1. Tack! När det gäller kreativitet så är det inte direkt min bästa gren och absolut inte om jag ska tillverka något mer skapande. Men att fundera på ord och bilder är lite annat.
   Och visst är det trevligt att dyka både upp, ner och på i vissa fall.
   Skaldjursfatet var så gott om man nu tycker o skaldjur – Och det gör jag.
   Önskar dig också en fin midsommar.

 13. Oj, många variationer. Soluppgången från muren var fantastisk. Jag begriper inte varför man slänger en massa från kajerna, det finns faktiskt återvinning där man kan slänga gratis. Pingviner måste vara roligt att se, söta fåglar. Det fatet hade jag också gärna dykt ned i. 🙂 .

  1. En del varianter blev det och jag hamnade på lite olika ställen när jag funderade på ordet. Solen som vi så dyka upp här på kinesiska muren, en arla morgonstund, är en minnesvärd upplevelse.
   Visst är det bedrövligt med alla som slängs i vattnet. Så onödigt. Vet inte hur många el- sparkcyklar, cyklar och bildelar so plockats upp.
   Pingvinerna är så charmiga och riktigt bra på att dyka är de.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *