Foto

Dryck – “vätska avsedd att drickas”

Dryck och drycker förekommer i olika sammanhang och vad som smakar bäst kan förstås variera. En definitionen av ordet dryck är “vätska avsedd att drickas”.

Sedan kan  drycker vara mer eller mindre törstsläckande men för att släcka törsten kan för min del “vanligt svenskt kranvatten” göra sig bäst. (Gärna kallt/kylskåpskallt ) Och att vatten är den viktigaste drycken och helt nödvändig för alla levande organismer – det vet vi.

Dryck är veckans ord hos Sanna i Gemsweeklyphotochallenge  och där finns många drycker och olika tolkningar med.

Mat och dryck
Ofta när jag tänker på dryck så tänker jag också på mat. Orden passar bra ihop och det är roligt att kombinera mat och dryck.  Som måltidsdryck tycker jag att vatten fungerar bra, men att kombinerar en god måltid med ett glas gott vin – det  gör jag gärna. Vilken dryck passar? Svaret tror jag inte entydigt finns utan det är nog snarare fantasin och smaken som begränsar.

champagne som genomgående dryck känns lyxigtChampagne tycker jag om och till skaldjur blir det än bättre –

Ett glas vatten vill jag också gärna ha.

Öl tycker jag smakar bra till spanska tapas, men visst smakar det bra även med vatten eller vin av olika slag. Tycke och smak bestämmer. 

Efter maten kan en kopp kaffe smaka bra och här är jag öppen för både espresso, vanligt”svart” svenskt kaffe eller då och då en vacker capuccino.

Vad gäller drinkar så räknas de också till drycker. Och här  håller jag mig gärna till de som inte är så “söta” och där en väl blandad GT, gin-tonic smakar gott liksom en mojito eller en capriña.

Mojito

En iskall capriña i skuggan på en strand i Brasilien smakade extra gott.

Champagebrunchen på St. Regis hotell i Peking om söndagarna är minnesvärd. Här serveras det bästa av det mesta

Minnesvärt även att njuta av  en vacker vårvinterdag på altanen hos väninnan Vivi. 

 

 

 

36 svar på ”Dryck – “vätska avsedd att drickas””

 1. Vilken härlig dryckesblandning med suveräna bilder. Vad gäller “sortimentet” så har du och jag nog samma smak, med undantag för champagne och “paraplydrinkar”. Å capriña har jag faktiskt aldrig druckit.

  1. En god blandning blev det här på dryckessidan och jag tror vi tycker lika i mångt och mycket.
   Och så många “paraplydrinkar” blir det inte här heller. Men champagne gillas.

 2. Många härliga drycker och visst hör mat och dryck ihop. Den allra viktigaste är självklart vatten och det är en stor förmån att ha tillgång till så bra vatten som vi har här i Sverige. Sedan kan det förvisso vara gott att unna sig något annat också. Minns mycket väl vad jag drack i Brasilien 😉 Där drack jag också en del Mate som alla brasilianare gör när de är ute dagtid men drycken fastnade jag inte helt för. Lite för besk för mig även om jag förmodar att det delvis är en vanesak.

  Härliga bilder som vanligt!

  Kram och god kväll!

  1. Tack! Just Mate smakade jag aldrig i Brasilien. Mycket vatten, en del öl och några caprina blev det.
   Och visst har vi det bra här vad gäller vattten. Och sen kan en ju undra över att vi dricker det vatten vi också använder till att duscha och bada i…Känns lite speciellt.
   Kram och trevlig kväll.

  1. Tack! Katten hette Tiffany! Hon var en väldigt vacker norsk skogskatt, men avled i början av sommaren. Hög ålder! Väninnan, kattens ägare.
   heter Vivi.

 3. God morgon ..ja du njuter av livet o härligt är det champagne älskar jag oavsett o det har jag beställt på planet med fin choklad till oss, men det vet han inte om ännu 🙂 öl är inte min starka sida men mojiito är så gott 🙂 idag bär det av för oss wiiii kram hoppas du följer med på resan kram o va rädd om dig <3

  1. Ja, jag försöker att ta tiden till vara. Mysigt att ni nu åker och att unna sig lite extra är allltid skönt.
   Önskar er en fin och njutbar resa och vistelse och visst hänger jag med.
   Kram!

 4. Min dryckessmak sammanfaller ganska bra med din.
  Svenskt kranvatten uppskattar jag mer och mer, särskilt efter några år utomlands.
  Får man bara välja en dryck så blir det förstås just vanligt vatten, men det är tur att man slipper välja.

  1. Visst är vårt svenska kranvatten gott att dricka. Och just när en bott utomlands ett tag uppskattas det än mer. Kände så under åren vi bodde i Peking.
   Och visst är det tur vi slipper välja dryck.

 5. Åh, jag älskar katter. Denna som du visar påminner mycket om en katt som jag hade som hette Topsy, en blandning av norsk skogskatt och perser. Långhårig och liknande färger på den som lapar av drinken.
  Jag håller med dig om vatten. Det tycker jag är den bästa drycken att släcka törsten med. Sedan så älskar jag champagne, friskt och gott. Något glas vin ibland går också bra för att inte glömma the. Kaffe, nå´n gång i månaden bara.
  Öl, det gillar jag inte och drinkar är jag inte så van vid, så jag vet ej där.
  Jag tycker om dina vackra bilder och blir så törstig av dom.
  Så skål, säger jag till fina dig på bilden, fast jag har bara vatten hemma att skåla i. På lördag kanske jag får champagne.
  Kram och må så gott.

  1. Tack! Denna katt, Tiffany, finns inte längre i livet men hon var så fin. Jag var sedan barndomen rädd för katter eftersom jag i en tågkupé blev påhoppad och både riven och biten av en “raskatt” som hoppade ur sin korg. Tiffany hjälpte mig från min katträdsla och jag är tacksam för det.
   Hon var också en norsk skogskatt och “världens finaste”.
   Vad roligt med din fina katt, kan tänka mig att det är vackra minnen du har.

   Öl, dricker jag ganska sällan, men ibland så. Och visst skålar vi, går så bra med vatten, över dagen idag.
   Och hoppas du får champagne på lördag.
   Stor kram!

 6. Fin bildserie! Kul att du gärna kombinerar mat och dryck, det gör jag också! Mojito träffade jag på i Havanna och det var en trevlig bekantskap. En kokosnöt tycker jag är väldigt svalkande i hettan i tropiska länder, bra som omväxling till vanligt vatten på flaska!

  1. Kokosnnötter tar jag gärna en då och då, när tillfälle ges. Och när vi är i Thailand så finns det gott om både nötter och deras innehåll. Någon klättrar upp i en palm och kommer ner med det.
   Mojito tycker jag om och likaså den caprina en kan få i Brasilien. Dryckerna påminner om varandra.
   Men är jag törstig är det vatten utan bubblor som gäller.

 7. Vilket njutbart inlägg! Och vatten är ju det allra bästa. Och visst är vi bortskämda i Sverige med att bara kunna vrida på kranen och få friskt och gott vatten. Men även ett glas vin smakar ju gott!
  Så fin hon var Tiffany!
  Stor kram

  1. Tackar! Och visst finns det många goda drycker.
   Jag provar dem gärna….
   Visst var Tiffany fin! Och hon hjälpte mig att komma över min rädsla för katter…
   Stor kram!

 8. Kräftor kräva dessa drycker, sa Albert Enström och jag ändrar till: Mat kräva dessa drycker, sedan må det vara vatten, bubbel eller någon annan dryck! Kram

 9. Härlig expose av olika drycker och vilka härliga färger! Någon nämnde mate i sin kommentar, och det var en dryck jag hade litet svårt för just då. Det var på en Hacienda i Argentina där en speciell matemugg med Yerba Mate skickades runt bordet och alla 20 gäster sög i tur och ordning denna dryck ut ett silversugrör. Mannen före mig hade magsjuka….
  Vilken snygg mojito!

  1. Tack!
   Förstår dina tankar om Mate. Jag har aldrig testat…KOmmer nog att tänka på dig och din berättelse om jag blir bjuden på det någon gång.
   Mojiton på bilden är gjord på Keeper´s i Torrevieja och den var riktigt god.Nästan lika bra som den jag själv gör.

 10. Ett njutbart inlägg som inspirerar med både god mat och god dryck 🙂 Själv är jag inte så hemmastadd med olika drinkar – ofta tycker jag de är för söta och då tar jag hellre ett glas vin – så enkelspårig är jag 🙂

  1. Tack! Vad gäller söta drinkar vill jag inte heller ha dem. Och ett glas vin vet en ofta hur det kommer att smaka sp det väljer jag ofta.
   (Söta viner gillar jag inte heller…)

 11. Vatten är en oslagbar dryck som man aldrig tröttnar på. Dina bilder är en njutning för ögat trots att jag sällan dricker alkohol numera. Tyvärr gillar inte min kropp kaffe heller, vilket är ganska tråkigt eftersom det är så socialt. Så det får bli mjölkchoklad på kvällen i stället för ett glas vin som förr.
  Kram

  1. Tack!Ett glas vin, en läskande drink eller ett glas champagne eller cava tycker jag smakar gott. Men visst är vatten helt oslagbart som törstsläckare! Och vi har det ju så bra med att vårt kranvatten bara är till att dricka.
   Kram!

 12. Ha ha! Jag kunde inte låta bli att kika efter. Jodu. Du skulle fått högsta betyg om jag varit en lärare med makt/skyldighet att sätta siffror/bokstäver. Problemet är att jag blir törstig. Tur det är fika snart.
  Kram B

 13. Så bra tolkning av dryck, alla bilder var lika fantastiska men Brasilien fastnade i mitt hjärta då jag verkligen vill åka dit.
  Tack för att du är med och Tack för länken finaste Ditte

  1. Tack! Jag tycker detta med “Gemsweekly” är så roligt och det ger mig så mycket. Kul att läsa och se andra deltagares bidrag också. Alla hinner jag inte se men en del.
   Brasilien hann vi inte se sp mycket av , vi var bara där i två veckor och längre tid behövs för det är ett stort land. Men man får begränsa sig, och dte gjorde vi.
   Stor kram och trelvig kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *