Spanien Torrevieja

Det går i blått

Gårdagens resa med fakirflyget från Arlanda, redan 06.20,  gick över förväntan. En snabb ”mindre frukost” i lobbybaren redan strax efter 05 med  kändes bra och och sedan var vi resklara. Perfekt att bara ha ett par minuter till säkerhetskontrollen.  Planet avgick i tid och vindarna denna morgon var medgörliga för redan efter tre timmar och 20 minuter landade vi i Alicante där det var +18 grader och strålande sol redan före 10.  Strålande sol var det hela resan och god sikt.

Härligt flygväder.

På flygplatsen i Alicante var vi beredda på att sitta ute i solen på ett café och vänta drygt en timme på flygbussen till Torrevieja. Men så plötsligt kom jag på att det sedan den 1/4-20017  är utökade tider som gäller så nu och fram till 31/10 går flygbussarna i stort sett var hel timme både från Alicantes flygplats och från Torrevieja. Bra ändring! (Ett par undantag mitt på dagen.) Så väntan blev kort och redan klockan 11 satt vi på bussen för att 50 minuter senare kliva in genom grinden till den spanska sommarstugan.

Blått och grönt var dagens färger. Vår ”trädgårdsmästare”  I med assistenten P har verkligen gjort ett utsökt arbete och allla blommor var så pigga. Men piggast av allt var helt klart passionsblomman och blommade emot oss med hela sex utslagna skönheter. Passionsblomman blommar en dag och slår ut, öppnar sig i solen och sluter sig på kvällen för att sedan så småningom falla av sin gren.

Vår vackra frodiga passionsblomma täcker nu hela muren och  får nog friseras lite grann.

Vacker är den och med spännande detaljer.

Grannarnas citronträd är fyllt och det kändes så lyxigt att kunna plocka ner några. (Jodå, det är fullt tillåtet)

Strålande sol och +21 just nu och dagen känns  som gjord för att både hälsa på havet och några av de vattenhål med inbyggda tapas som vi brukar besöka. Måste ju se att det är som vanligt. Men viss varaition är förstås trevlig.

42 svar på ”Det går i blått”

 1. Jag önskar nästan att resvägen till vårt vinterviste var lite kortare, så att det gick att göra fler resor per säsong!
  Du milde så mycket passion du och Bosse har! Kram

  1. Det är lite långt till ert (och lite vårt) vinterviste men så fint det är. Har ofta mina tankar där, ja B också.
   Och passion , det finns det. I alla fall i blomväg.
   Kram!

  1. Tackar! Och visst är det skönt med detta fina väder- Sitter nu på terrassen och njuter av en skön kväll och det är så mysigt att sitta utomhus kvällstid och äta middag. Det är ju ändå bara början av april.

 2. Ni har verkligen ”the best of two worlds”.
  Passionsblomman är ett underverk, när man tittar på de små detaljerna.
  Älskar färgkombinationen!
  Plocka citroner från träd, det gjorde vi i Palo Alto; aprikoser också.
  Gjorde aprikossylt; en favorit.
  Så nu blir det påskfirande i Spanien. Dom firar verkligen!!!
  Kram fr drizzliga norra Virginia.

  1. Visst har vi och jag är så glad och tacksam för det.
   Passionsblomman är verkligen ett vackert konstverk och med dessa fina färger. DEt finns ju månhga olika sortere , men jag är så förtjust i den blå vi har.
   Kan förstå din känsla av att plocka citroner och aprikoser i Palo Alto. Här har jag grannens citroner och apelsiner och gläds åt dessa.
   Vi stannar är i påsk och här är ju påsken väldigt viktig så mycket firande blir det och på olika sätt. Ska bli trevligt.
   Skickar dig en stor blomsterkram .

 3. Hej Ditte!
  Ja den är ju otrolig denna passionsblomma. Vi räknade till 13 knoppar bara på ett litet ställe 🙂 Egentligen synd att den är så kortvarig…men man kan ju inte få allt. Precis när ni kom så blev den alldeles vild hahaha…
  Kram P ♥

  1. Visst är ”passionen” otroligt fin. Idag har det varit åtta nya blommor och många knoppar finns. Lite vild är den men i morgon ska den ansas lite. Vi har ju haft en förträfflig trädgårdsmästare med assistentsom gjort ett bra jobb. Tackar!
   Kram!

 4. Välkomna ner till värmen. Vilken bra flygresa ni hade. Jag önskar att man kunde förutse när man beställer resa om det blir medvind eller ej haha. Det skulle passa mig som inte gillar att sitta trångt ca 4 timmar. Flitiga Lisan i din trädgård måste ha 9 liv, den är fortfarande fin. Och Passionsblomman har verkligen vuxit, den behöver nog lite putsning nu.

  Kram, vi hörs/Ingrid

  1. Tackar! Känns fint att vara här igen. Ja,vi ”beställde” bra flygväder och så blev det. Och visst vore det bra om dessa beställningar alltid kunde göras. Så verkar inte vara fallet.
   Flitiga Lisan är verkligen flitig med sina ”nio liv”. Man skulle med det kunna tro den var katt. Men du som trädgårdsmästare har ju verkligt gröna fingarar. ”Passionen” ska putsats, den har blivit lite yvig, milt sagt. Dock trivs den! Du har verkligen tagit fint hand om den. Stort tack!
   Vi hörs och ses!
   Kram!

  1. Det är fint att vara på plats här igen och bra att varva stockholm med den södra sommarstugan. Och tur med vädret är det just nu…
   Kram!

 5. Vilka härliga bilder från flygresan och sommarstugan!
  Vi åkte också med ett fakirflyg hem till Estocolmo i söndagsmorse.
  Mysigt att ni är nere nu igen!
  Ha det så bra!
  Kram!

  1. Tack! Ja, det känns bar att var här igen, men även lite trist att lämna Stockholm. Men Stockholm finns ju kvar…
   Fakirflyg fungerar ju helt ok, men vi har bara tagit dessa tidiga flyg från Stockholm. DEt var nu helt perfekt att övernatta på Arlanda och det kommer vi att göra i fortsättningen om det blir ett fakirflyg. Skönt att börja semestern redan där.
   Ha dte bar hemma och nu är det en fin tid som kommer.
   Kram!

 6. Det finns fördelar med fakirflyg också – man kommer fram vid en bra tid 🙂

  Kul att ses vid en av dom där vattenhålen också – välkomna tillbaka! 😀

  1. Tack! Jättetrevligt att ses där vid ”vattnet” + ”hålet”. Och visst klarar man ett fakirflyg då och då. En fördel är ju att man k´får en ”extra” dag.

 7. Men ååååh, är det underbart eller är det underbart? 😉 Vilken blomsterprakt! Så glad för er skull att ni har detta paradis. Jag skulle inte tacka nej till vattenhål med tapas, värme och så vackra blommor. Njut åt mig med …

  Stor kram!

  1. Det är fint att vara tillbaka i den södra sommarstugan och blommorna var så välskötta och frodiga. Jag har haft så god hjälp med dem. Dessa passionsblommor är så vackra och de är fascinerande att titta på. Men de blommar bara en dag…TUr att det är många knoppar-
   Jag njuter åt dig också. Absolut!
   Stor kram!

  1. Visst är det skönt att allt är som vanligt. Och det var jätteroligt att spontant ses idag.
   Vi hörs och ses!
   Kram!

 8. Underbara bilder från luften och på marken! Den där passionsblomman är ju såååå läcker. Å att ”palla” färska citroner som bara vill vara med till frukost eller i eventuell matlagning – perfekt!
  Å visst är det konstigt att man ofta (=för det mesta) besöker stamställena vad gäller vattenhål. Jag menar varför byta ett vinnande koncept. NJUT!!!

  1. Tack! REsan gick galant på alla sätt och det blev ju en bra strat redan på Arlanda.
   Citronerna används mest till matlagning och i en GT och jag har gjort en omgång limoncello tidigare. Andra grannens apelsiner blir bra till frukost. Har plockat inför morgondagen.
   Idag vid vattenhålet blev det en smärre bloggträff och helt oplanerat. Jättetrevligt! Vi är flera som gillar dessa vattenhål som är bra.
   Och visst njuter vi av att vara här. Men jag är ju också förtjust i Stockholm men kan byta ut den svenska huvudstaden lite nu och då för den finns ju kvar.

 9. Måste kännas härligt att komma ner till solen och värmen igen. Passionsblomman är så vacker…tack för att du lägger ut fina närbilder! Visst känns det som att solvarma citroner direkt från trädet är sötare än de man köper i affären?
  Glömde kommentera bilden på dig i gårdagens inlägg. Väldigt fin och du ser alldeles nyfriserad ut. 🙂
  Kram!

  1. Det är alltid trevligt att ta en tur hit och sedan är det fint att komma hem igen också.
   Passionsblomman är så vacker och nu helt översållad med knoppar som slår ut några i taget.
   Dessa citroner är så goda och anvönds flitigt i matlagningen och visst är de sötare. En annan granne har apelsiner som vi får plocka och de är så goda.
   Tack! Så nyfriserad är jag nog inte men ljuset föll så bra där uppe i restaurangen på Clarion så B fick till ett bra foto.
   Kram!

 10. Men åh, är ni nere vid sommarstugan igen, så härligt! Ser att ni smart nog bodde på Hotel Clarion innan fakirflyget gick på morgonen. Hm,så kanske vi skulle göra …men mycket som ska hinnas med kvällen innan vi åker till Malta! Jag ska köra ett pass på Friskis och så lämna Maja på kattpensionatet, och allt detta i morgon kväll, och inte har jag packat heller…nej, det får bli en tidig tur ut till Arlanda tyvärr på torsdag morgon…
  Njut nu av våren,värmen och goda vänner där nere! Kram ♥

  1. Vi tillhör ju ”ledighetkommittén” så vi kan ju ordna det mesta i tämligen god tid innan.
   Men det var verkligen bra att bo på Clarion natten och semestern började lite tidigare. (Har ju inte katt, eller direkt några åtagande.)
   Visst klarar man en tidig tur till Arlanda, det har vi gjort många gånger och även ut till Skavsta.
   Önskar er en jättefin resa.
   Stor kram!

 11. Wow – vilka fantastiska bilder ovan molnen! Ser härligt ut där hos dig med sol och blå himmel! Passionsblomman är såå fin!
  Ha fina dagar och njut!

  1. Tack! Ja, det var en vacker resa ner och njutbart att titta ut.
   Inte ett moln idag heller.
   Passionsblomman är verkligen fin och har så många knoppar nu. Tyvärr blommar de bara en dag och har sin högsäsong nu och fram till en bit in i juni för sedan blir det för varmt.
   Vi njuter på.

 12. Härligt att du är tillbaka till ditt paradis näste??
  Vilket fint bemötande av solen ni fick så
  tidigt på morgon i Spanien☉
  Härligt att återvända till de säkra haken där vännerna väntar. Jag tycker att trädgårdsmästaren har gjort ett gott jobb genom att sett över alla växterna. Passionsblomman är verkligen en fröjd för ögat=)) Kram på dig och njut!!

  1. Vi pendlar ju och det är alltid fint att komma hit och lika fint att komma hem till Stockholm. Skönt med med lite mer värme och sol och visst är det mysigt att vännerna finns på plats.
   Vår ”trädgårdsmästare” en god vän med mycket gröna fingrara tar så fint hand om växterna och nu var de verkligen i blomning. I juli är ju inte passionsblomman i sitt esse så vi njuter nu.
   Kram och trevlig onsdag.

 13. Åh va härligt för er, perfekt tid att åka på oxå hur länge stannar ni nu då? skoj att få följa med här 🙂 tänkte fråga dig du som åker mkt är norweigen bra? jag har bokat biljetter med dem 🙂 kram kram

  1. Vi bestämmer aldrig riktigt hur länge vi stannar utan gör som vi känner för. Biljetter finns alltid.
   Vi tycker Norwegian har varit bra och brukar ibland boka till sittplatser och ibland med ”plus” för då ingår bagae, bokad plats och lite extra. Men för en kort resa inom Europa spelar det ju ingen roll. Vi tycker att Norwegian är lika bra som SAS och andra bolag. Vi tar det bolag som har bra priser och en avgångstid som passar oss när det gäller inom Europa.
   Kram!

  1. Jättetrevligt att vara tillbaka och extra roligt att träffa alla ”kändisar” igår.
   Passionsblomman har växt och fått så bra tillsyn, men jag har ansat den idag för den varpå väg in till grannarna.
   Stor kram!

 14. Hola!
  Så härligt med värme och blå himmel.
  Otroligt vad passionsblomman har växt!
  Jag ångrar nästan att jag inte beställde resa fr Skavsta i stället för Västerås.
  Jag landar inte förens 22.30 och då är det ju taxi som gäller.
  Får planera bättre vid ett annat tillfälle. Ex från Skavsta ner och hemresan till V-ås.
  Tyvärr blir ju Ö lidande som måste skjutsa mig mitt i natten.
  Ha det gott och njut för mig också.
  Kram/A-K

  1. Hola!
   Det kändes bar att komma hit igen lite ljusare, varmare och mer blå himmel är det. Passionsblomman har verkligen växtoch jag har ansat den nu på morgonen. Vad gäller resan är det ju sent att komma 22.30 och det kostar ju en del med taxi också. Men efetrsom det blir ljusare så känns det ju inte lika ”dystert” med en fakiravgång heller.
   Vi tänker på dig ska du veta och saknar dig här. Mail kommer.
   Stor kram från oss båda.

 15. Åh, vad härligt med blått och passion.
  Här är det oerhört, onaturligt grått och inte alls trevligt.
  Blir avundsjuk på dig. Längtar härifrån just nu.

  1. Blått och passion är en fin kombination.
   Och ett grått och fuktigt Bangkokär ingen direkt höjdare.
   Skickar gensat lite sol och klart väder till dig.

 16. Så, ni har rest iväg igen. Förstår att det känns fint.
  ”Passion finns det, i alla fall i blomväg”. Där var du rolig. Jag hoppas annars också. *ler*
  Härliga blommor, så vackert. Plus en härligt blå himmel har ni där också.
  Skönt att flygresan gick bra.
  Jag håller med dig om det du skrev att vi kanske kan ses till våren. Förutsättningen är att jag orkar och jag måste ju tro på att det ska bli bättre. Tur jag har min mysing som följer mig överallt. Det är månader sedan jag gick ut utan honom. På grund av yrsel. Men jag ser framåt.
  Ha det fint och varm kram till dig.

  1. Det är fint att vara här igen och lika fint tycker jag det är att vara hemma i Stockholm igen.
   Vi kör på med våra resor hit så länge det är roligt och så länge vi orkar.
   Givetvis måste du orka och kanse din ”Mysing” kan komma med. Och jag tar mig så gärna till Sundbyberg. Så fint att du har honom som ett extra stöd. Förstår att din yrsel besvärar dig rejält men det känns fint att du ser framåt.
   Önskar dig det bästa. Stor kram från mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *