Allmänt Resor utomlands Spanien Torrevieja

Dags igen för en flygtur. Alicante väntar.

Dags igen att befinna sig på flygande fot. Känns som om jag har klippkort eller pendlarbiljett på sträckan Stockholm Alicante tur och retur.

En vecka hemma i Stockholm försvann i raskt takt och tidigt i går morse satt jag åter på planet från Arlanda till Alicante. Känns som om jag har klippkort. Flygtaxin, ”Door to Gate”, som vi ofta använder oss av (ägs av flygbussarna) var ute i god tid och det är skönt att inte ha bråttom på Arlanda. Det är ju fler än jag som är på resande fot… Personalen på Norwegian önskade mig välkommen ombord med bubbel och tilltugg. Stort tack! Uppskattades verkligen. (Börjar så smått bli igenkänd. I alla fall till namnet. Och efter en bekväm resa på under fyra timmar var det dags för landning i Alicante.

Dags igen att återse de schweiziska alpernaTrots en del moln skymtade de schweiziska alperna.

Gränsen mellan Frankrike och Spanien.

Snart dags igen för landning i AlicanteCosta Blanca och snart dags för landning i Alicante.

Dags igen

Dags igen att invänta flygbussen och bekvämt nog går den i princip varje timme från flygplatsen i Alicante och direkt till Torrevieja och tvärt om, en resa på ca 55 minuter och utan stopp. Tidtabell finns här.  Ett krux kan vara att det är många resenärer och det finns bara en buss. Inget bagage mer än små väskor och ryggsäckar tillåts i bussen så att både få in sin väska i bagageutrymmet och sedan komma på bussen kan kräva lite framförhållning. Särskilt om man inte har sällskap. Jag brukar alliera mig med någon/ några och gå ombord och köpa biljett och sedan ta plats under det att den andra personen tar in väskan. Tvärtom går förstås lika bra. Igår blev vi en liten grupp på åtta personer som spontant samarbetade. Men det hade fungerat bra även utan samarbtete, men pontana samtal kan vara både roliga och trevliga.  Alla resenärer kom med bussen och ingen behövde vänta på nästa buss.

Resten av gårdagen

En smidig och bekväm resa, även om den är tidig, gör i alla fall att jag har orken hyfsat i behåll. Och det kom jag att behöva. Lunch i solen på terrassen i +18 grader var behagligt men jag gruvade mig för eftermiddagens tandläkarbesök. Något jag gjorde helt i onödan. Hemma bet jag häromdagen av en halv tand, på ”höjden”. Den liksom delade sig. Och nu skulle den snarast, alltså igår, byggas upp på nytt. Att gå till tandläkaren är inte det bästa jag vet, men vår tandläkare ”Bengan” här från Skellefteå är en tålmodig och väldigt skicklig tandläkare som vet hur ”stenen” ska dras. Han vet att jag kräver rejäl bedövning för att ens öppna munnen och nu blev det två sprutor för säkerhets skull. Tanden byggdes upp så fint och efter 35 minuter var jag i skick som ny igen. En duktig och förstående tandläkare betyder mycket…

En promenad längs havet och lite tapas tillsammans med vänner blev en bra avslutning på gårdagen.

 

30 svar på ”Dags igen för en flygtur. Alicante väntar.”

 1. Så skönt med en sådan bra tandläkare. Jag har en tand som borde åtgärdas men kommer tyvärr inte till skott utan tänker ”nästa vecka”… Härligt med varmare temperaturer igen kan jag tänka.

  Kram och god fredagskväll!

  1. Jag är så glad över att han finns och även att han hade tid med mig så snabbt. Nu är tanden i skick somm ny.

   Värmen, solen och ljuset piggar upp och det är njutbart att nu klockan 17.15 sitt på terrassen och att det fortfarande är +18.

   Önskar dig också en trevlig kväll.
   Kram!

 2. Det låter verkligen skönt att få lämna Sverige så här års! Önskar att jag kunde, men jag går i ide istället. Stannar inne. Går inte ut. Vill inte träffa någon. Orkar ingenting.

  Kram

  1. Vi varvar ju med att vara hemma och här i den spanska sommarstugan och det passar oss bra. Har varit hemma och jobbat så det blev ett kort hamma i Stockholm besök denna gång.
   Trist att du inte mår bra och inte orkar något för då blir ju tillvaron än tyngre.
   Önskar att du ska må bättre.
   Kram!

 3. Skönt att det gick bra fixa tanden. Håller helt med dig om att bedövning är ett måste. Hellre en gång för mycke än för lite. Trevlig helg!

  1. Jag är väldigt lättad över att tanden är pigg igen och att det gick så fort att få komma till ”skott”.Ja, bedövning är ett”måste”. Helt klart.
   Önsar dig också trevlig helg.

 4. Höll jag på att skriva ”Välkommen hem”;-) Å reser man så mycket som du/ni är man ju en VIP och då ska man uppvaktas med bubbel, helt klart. Lite tidigt på morgonen kanske, men so what;-)
  Så du verkar också ha tandläkarskräck… Men så bra att du fick komma till en svensk tandis i Torrevieja. Antar att det blev betydligt billigare också än här hemma. Smart!
  Njut nu av sol och värme!

  PS. I motsats till dig och de flesta tar jag aldrig bedövning. Genomförde till och med en rotfyllning utan. Är livrädd för sprutor, speciellt i munnen. Alla har vi våra skräckscenarier;-) DS.

  1. Hemma är ju Stockholm men å andra sidan känns det hemtamt även här, på sitt sätt. Lite tidigt öfr bubbel var det, men det är tanken som räknas också.
   Tandläkaren blev jag skrämd för som liten när det var tramborr och tandläkaren var hårdhänt och elak och borrade i min läpp-Jag sprang ut därifrån när han skulle göra i ordning en tandfyllning och kam aldrig tillbaka. Jag var då 8 år. Lite bättre blev det i Solna men när jag sen fick tandställning så blev det en massa trassel och elände, så tandis blev inte så populär. Denna tandis är toppen och hit går jag utan besvär. Och rejäl bedövning ges . Sprutor har jag inga problem med var de än sätts och det är ju bra i mitt fall. Du gillar dem inte och klarade en rotfyllning utan. Det hade jag aldrig gkort…Och vi har alla våra ”nojor”.

   Sol och värme har det blivit idag me +20 i skuggan och sent i kväll satt vi på terrassen och då var det fortfarande +18.
   Helt ok.

 5. Så skönt att du är på plats igen….snart även vi!
  Och så bra att besöket hos ”Bengan” gick så smidigt. Men visst gruvar man sig alltid i förväg!
  Stor kram och snart ses vi igen….saknar dig!

  1. Jadå, det är fint att vara itllbaka men det var en ghektisk vecka hemma. Hade ledigt kunnat stanna några dagar till. Idag har det varit +20 under dagen och i kväll satt vi på terrassen efter fyrverkerierna och proccessionen nere i stan och det var då fortfarande +18.
   Tandläkarbesöket gick smidigt och resultatet blev jättebra.

   Saknar dig också! Välkomna tillbaka och njut nu av Julia och de dina.
   Stor kram!

 6. Jag skulle också vilja ge mig ut och resa. Särskilt nu när det är mörkt både när jag åker till jobbet och när jag åker hem.

  1. Jag kan förstå dig. Jag njuter av fin svensk försommar och sitter fortfarande nu vid 22 ute på terrassen och det är +18. Behagligt.
   Men jag skickar lite sol och värme.

 7. Tandläkare och frissabesök sköter jag också numera i Torre! Verkar förresten ha blivit litet varmare därnere igen. Här just nu spöregn på gröna gräsmattor
  , i förmiddags var det solsken. Glad så länge hag slipper snön!
  Trevlig helg och hälsa Bo!

  1. Nu är det varmare och idag hade vi +20 här hos oss. I kväll efter processionen med ”Inmaculada Concepcion” satt vi ute på terrassen och vid 22 var det fortfarande +18. Njutbart.
   Hoppas värmen består. Hoppas också ni slipper snön och halkan. Men det är ju december…
   Önskar er också en fin helg. Och mr B hälsar.

 8. Ja du far ju runt som en jojo ,-))) Är du tillbaka till sommarstället igen!
  Verkar vara ett mysigt liv ,-)
  Vackra bilder från ovan! Tack, vi gillar ju inte att flyga gubben o jag så längesen sist var det som jag flög. Så kul att se hur vackert det ser ut ,-)
  Ha det fint
  KRAM Primrose ,-)

  1. Nu har det blivit lite mycket ”jojande”. Var väl kort tid att vara hemma. Men ibland blir det så- Skönt att det är smidigt att ta sig hit.
   Vad gälller att flyga kan jag förstå dig, men för mig är det väldigt praktiskt och det går ju fort. Nog så viktigt.
   Och lite från luften fick du se.
   Ha det fint du också.
   Kram!

 9. Trevlig helg nere i värmen! Det verkar ju smidigt, då du är van vid dessa resor. Inte klokt, egentligen, så fort det går att förflytta sig!
  Kram!

  1. Tack! Ja idag har det varit som en fin svensk försommardag med +20 som mest hos oss i skuggan. Att ta sig hit är tämligen smidigt och snabbt och van resenär är jag förvisso.
   Njuter nu i sena kvällen på terrassen md lite bubbel och gott tilltugg och det är fortfarande + 18. Behagligt-
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram!

 10. Jag önskar att jag hade klippkort till mitt vinterviste, men det är för lång väg tyvärr!
  Vilka hemskheter du utsätter dig för. Bedövning tar jag bara när tandläkaren tvingar mig och det är inte ofta hon ”vinner” över mig det kan jag lova! Kram och lycka till med din nya tand!

  1. Du har liksom lite längre till ert paradis. Jodå, det är fortfarande vårt också, men jag kan inte just nu vara där. Men är med er i tankarna.
   Vad gäller bedövningar så är jag alltid högst frivillig till dem och är glad för att den önska blir uppfylld. Liksom nästan ett krav för att jag ens ska öppna munnen. Men det är tut vi alla är olika….
   Nya tanden känns så bra. Och jag kände inget när den kom till.
   Kram och många hälsningar från oss. Även till de vi känner.

 11. ¡Bienvenido mujer!
  Ja tur att Bengan kommit till Torre…Hade först Sören som också är kanonbra men han hade fullt men tog emot mig akut. Ja bättre än dom får man leta efter. Och deras sköterskor också…tillika fruar.
  Gillar definitivt inte sprutor i munnen, undviker om jag kan men i bland måste man ju 🙁
  Kram, ses! P ♥♥

  1. Gracias,. Ja, jag är så glad för att kunna komma hit. Känner mig nästan lugn och sprutor får jag och rejält. Inga problem med dem för mig, men det är ju så olika vad man tycker.
   Tanden blev jättebra och nu är den i skick som ny.
   Vi ses!
   Kram!

 12. Aha … redan tillbaka! En vecka går verkligen i rasande fart!
  Tandläkarbesök lockar inte, men är ju ett nödvändigt ont. Hade några jobbiga besök efter en olycka när jag slog sönder två framtänder när jag var runt 10-12 år … och att tandläkaren dessutom var av den barska sorten som tyckte att man sjåpade sig gjorde inte saken bättre.
  Önskar dig en fin helg!
  Kram

  1. Ja, en veckan hemma gick väldigt snabbt. Men med många trevligheter och jag hade kunnat stannat några dagar till i Stockholm.
   Kan tänka mig att det blev jobbiga besök för dig där hos tandläkaren när du slog ut tänder. Jga fick ett brännbollsträ på framtänderna och en lossnade så jag had eockså en del bestyr i den åldern. Och barska tandläkare med trampborr gjorde inte det hela bättre. Had een väldans bra tandläkare i Stockholm i flera år och när hon gick i pension är jag så glad för att jag fick tips om denna tandläkare i Torrevieja. En trygg norrlänning. Känns väldigt bra.
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram!

 13. Tänderna är prio 1 utan bra tänder blir allt annat jobbigt, men är han där nere då? ( förmodar det) så skönt att byta klimat nu så stannar ni över jul? njut o ha det gott kram

  1. Visst är tänderna viktiga och jag har verkligen en jättebra tandläkare här och är så glad för det. Och viist är det skönt att ha lite försommar vädermässigt nu och ljusare dagar. NU väntar frukost, en sen sådan, på terrassen. Riktig fint i solen och +16.
   Trevlig lördag.
   Kram!

 14. Huvvaligen för att behöva gå till tandläkaren, men visst är dom bra på Tandläkeriet, en himla tur att dom finns där 🙂 Skönt att du fick det avklarat så snabbt och direkt när du kom ned, så nu kan du bara njuta av att vara tillbaka till (den relativa) värmen 🙂

  Välkommen till Spanien igen!

  1. Tack! Trevligt att vara tillbaka.
   Jag har verkligen ogillat tandläkarbesök men med hjälp av Tandläkeriet här så känns det snudd på trevligt.Och tanden blev så bra.
   Trevlig lördag!

 15. Det åter härligt med +18 grader C! Jag längtar efter ljusets återkomst, men snart är vi framme vid första målsnöret – vintersolståndet! Sedan går det på rätt håll igen, brukar jag plädera… kommer säkert göra i år också!

  Att han en tandläkare som samarbetar med oss som gapar stort och gör så gott vi kan, det är A och O. Det har jag haft, men senast var det en ny förmåga där samarbetsprincipen fullständigt saknades främst hos tandsköterskan men även hos tandläkaren. Det blev ordentligt med minuspoäng efter det besöket!

  1. Just nu har det varit ett par riktigt behagliga dagar och fint att kunna vistas så mycket ute på terrassen och gå långa promenader längs havet o kortärmat.
   Här är det ljust några timmar längre. Solens uppgång är ungefär densamma som i Stockholm men solen går inte ner förrän vid 18- tiden.
   Men snart vänder det hemma också. Blir bra.

   Visst är det viktigt med en bra tändläkare. Jag vill ägrna ha koll och det får jag hos en läkare men hos tandis ser jag ju inte vad han gör- Trist att det blev ett bottennapp för din del. Men kanske nappar det bättre nästa gång. Hoppas.
   Önskar idg en trevlig helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *