Allmänt Skyltar Spanien Torrevieja

Dagens tema i Söndagsskyltningen är inte rött

Julafton är det, tillika söndag, och det innebär Skyltsöndag som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar- Och visst skyltar jag även denna dag. (Har ju snart i ett år hängt med på detta veckotema.) Dagens tema i Söndagsskyltningen  är inte alls röd utan mer spretig och gäller information.

Dagens tema – information

Vi spårvagnshållplatsen i Murcia finns en bra anslagstavla med en rejäl karta där info. finns om hållplatser, priser och zooner. Och vid  biljettautomaten står det både på engelska och spanska instruktioner om hur ett biljettköp går till- (Ser en tveksam ut brukar det finnas gott om hjälpande händer.)

Spårvagnshållplatsen i Murcia vid Plaza Circular.

Och om man inte är nöjd med resan eller har klagomål finns det blanketter att fylla i. Hämtas vid kundcentrat.

Dagens tema är information och på spårvagnarna i Murcia finns tydlig sådan.

Vid IKEA i Murcia finns det också tydligt skyltat var man kan hitta den ”Hemliga trädgården ”. Alltså inte så hemlig då.

På Habaneras shoppingcenter i Torrevieja är det fint julpyntat och på kvällen tänds alla ljus. Ingen risk alltså att man missar butikernas skyltar. De belyses extra.

Ett rött kuvert hittade vi idag i vårt ganska nyupptäckta postfack, det första brev vi fått adresserat till oss. Ett postfack som ligger några hundra meter från oss, i ett separat ”brevlådehus” med 400 övriga fack. Och av en ren slump, genom en artikel i en lokal skandinavisk tidning här i Torrevieja, fick vi veta att vår post troligen levererades dit – och inte till vår brevlåda som sitter vid grinden. Att sedan få till en nyckel hit var en utmaning i sig. Men till sist lyckades vi.

Brevet innehöll vårt medlemskort till Consum, en matvarukedja här samt annan info…

Trevligt med färgglada och informativa sopbilar. Återvinning är på klar uppgång även här.

Dagens tema, information, finns även med på dessa för julhelgen uppsatta och fint pyntade återvinningsbehållarna” för glas. ”Vi har viktiga orsaker”  är kampanjens tema. Dessa rödvita behållare är utplacerade runt om i Torrevieja under tiden 22/12 och till den 6/1 och nog piggar de upp.

Uppiggande ”glasmaja”

Detta var min första Julaftonsskyltning och andra ”skyltare” finns här.

Bonusbilder

Förra årets julhelg, liksom fler tidigare jular, tillbringades i vårt thailändska ”paradis” på Chackpong. Och visst sänder vi tankar dit och till våra vänner Mabel och Veiken m.fl.   Men vi har det bra här också- i den spanska sommarstugan.

Julafton på Chackpong 2016. Utsikt i skymningen från vår balkong.

Tomten kommer ibland även i Thailand, men då ridandes på en elefant. 

Önskar er en trevlig Julafton. Själv ska jag nu inhandla skaldjur till kvällens supé.

 

14 svar på ”Dagens tema i Söndagsskyltningen är inte rött”

 1. Vilken härlig skyltning! Gillar blandningen skarpt, precis som jag också försökte göra. Bra jobbat där!
  Skrattade gott åt ”complaint sheets”-skylten som hänger under dekalen med budskapet att man inte får distrahera föraren. Det var fyndigt:-)
  Sedan tycker jag att Habaneras liknar Täby Centrum i mycket, bland annat glasräckena. Undrar om ditt shoppingcenter också ägs av Unibail Rodamco…
  De röda ”julmössorna” för återvinning av glas är riktigt läckra. Så smart att sätta upp extra behållare under denna period, där troligen alkoholkonsumtionen ökar. Det borde man göra här också.

  Visst är det exotiskt att få besök av jultomten sittandes på en elefant, men jag är helt säker på att det inte går någon nöd på er i Torrevieja heller.

  Tusen tack för en riktig kanoooooon skyltning. Stort tack för länken också. Å du – God Jul till dig!!

  1. Stort tack! Och visst vill jag skylta även om det är den 24 december och enligt almanackan julafton. I alla fall i Sverige,
   Visst var ”klagoskylten” rolig. Fnittrade när jag åsg den.
   Tycker occkså att Habaneras påminnner lite om Täby centrum, men dett aär delvis ett ”öppet centra” allstå ytterväggar saknas på ena sidan. Men det är ju ingen snö här så det fungerar bra. Ska ta redaa på om det är Unibail Rodamco som har hand om det.

   ”Julmössorna” piggade upp och fler liknande gkaskrossar behövs för jag tycker de är alltför få och det innebr att folk ofta kastar glas i vanliga tunnor.
   Tror inte direkt alkoholkonsumtionen ökar nu, men vin dricks ju en hel del.

   Det går absolut ingen nöd på oss här i Torrevieja. Inte alls. Och en sen ”jullunch” satt vi utomhus och åt på terrassen och det var +18 i skuggan. Helt ok.

   God Jul!

 2. Ja nu är snart julaftonen slut och barnbarnen har gått till sängs, glada och lyckliga för alla paketen de fick. En jultomte kom (en granne och god vän till oss) så iaf de 2 minsta trodde nog det var en riktig en. Sen när de inte känner igen rösten heller gör ju det ännu mer spännande.

  Vi har ätit gott, fikat, spelat spel och läst lite i julklappsböckerna så nu väntar sängen och en ny dag imorgon då Kalle Kalkon ska tillredas efter konstens alla regler och under tiden han blir klar i ugnen så åker vi på bio och ser en film som har premiär just imorgon, vad den heter minns jag ej på rak arm.

  Hoppas ni haft det härligt ni med, och skaldjur till middag låter mums. Vi har
  ätit risgrynsgröt och knäckemacka med skinka , lax eller vad man nu var sugen på som kvällsmat, alla mätta och belåtna.

  Kram Yvonne

  1. Så roligt att det blev en lyckad julafton på alla sätt. Och allra roligt att barnbarnen både fick besök av ”okänd” tomte och många paket-
   Fint att det blev lite återhämtning för dig också. Oj då – Kalle Kalkon! Men du kan det där med mat och bak så visst kommer kalkonen att samarbeta. Kul med bio också.

   Vi satt ute på terrasssen och åt en sen jullunch och där blev vi sittandes länge i den sköna solvärmen- Jodå, det blev varsin hummer till supén. Riktigt god! Men inte direkt så svenskt. Men jag har nog inte heller sedan 2004 varit i Sverige mer än ett par jular så traditionerna finns inte kvar. Min minnen av gamla sådana finns förstås alltid med mig.
   Kram och god fortsättning.

 3. Visst saknades ni igår, men jag vet att ni har det bra där ni är. I år kom tomten i en speedboat. Elefanten fick ledigt. Lika bra det tycker jag!
  Dina skyltar är både informativa och bra! Kram
  God Fortsättning!

  1. Vi var med er i tankarna under kvällen och minnena plockades fram.
   Bra att tomten kom med speedboat i år och att elefanten fick ledigt.
   Ja, lite information i skyltväg kan vara behjälpligt ibland.
   Vi önskar er också en god fortsättning.
   Kram!

 4. En riktigt trevlig och omväxlande skyltning! Spännande med hemlig trädgård och nyupptäckt postfack 🙂
  Härliga bilder från tidigare jular i Thailand också 🙂
  God fortsättning!
  Kram

  1. Tackar! Ja, lite blandat blev det och information kan dte vara bra att få då och då – i åttliga mängder.
   I år var det första gången vi tillbringade jul i den spanska sommarstugan och det var riktigt trevligt.Tur med vädret hade vi också-
   Önskar dig också en god fortsättning.
   kram!

 5. Läcker skyltning och lite rött hittade jag allt ändå 🙂

  Det blev verkligen en härlig eftermiddag efter en hotfull start. Men ungefär från tvåtiden visade sig julafton precis från den sida som vi är vana att se den 🙂

  God fortsättning!

  1. God fortsättning! Jodå rött fanns med, liksom blått och vitt. Jag är ju inte halvnorska för intet.
   Visst blev det en skön eftermiddag och vi satt också ute länge. Behagligt!
   Önskar en en skön vilodag!

  1. Några skyltbilder fick det bli även om det var julafton. Hoppas ni haft det bra.
   Önskar dig god fortsättning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *