Skyltar Torrevieja

Cykeltur – Och “Skyltsöndag” med naturliga inslag

Söndag! Och dags igen för en trevlig och rolig ”Skyltsöndag”som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och tolkningen är väldigt fri. Veckans skyltar kommer från gårdagens cykeltur där ett av målen var “Parque Natural de Las Lagunas de La Mata y Torrevieja”. (Området är ett stort naturreservat några km från själva Torrevieja. Och mer om själva naturreservatet kommer på tisdag i text och bild i ett “eget” inlägg.)

Cykeltur till naturreservatat "Parque Natural de las Lagunas de la Mata y Torrevieja"Lördagen bjöd på vackert väder och vi passade på att ta en cykeltur i ett naturreservat i närheten av Torrevieja. I bakgrunden “Laguna Azul” – “Den blå lagunen”

En cykeltur väntar

Cyklarna är pumpade och klara för avfärd. Min cykel, den vita är köpt här i stan. Riktigt bra med 15 växlar och rejäla handbromsar. Makens är treväxlad, köpt och använd under  flera år i Peking,  och forslad hit per flyg. (Tyvärr har allt salt i luften här gjort att båda rostat en hel del.)  Fortfarande ömmar min kropp efter det “magplask” jag gjorde på en refug  här i Torrevieja i mitten av veckan så att gå längre sträckor är inte helt bekvämt-  Men att cykla verkade mer skonsamt så helt klart värt ett ett försök.  Jag testade först av allt här hemma med ett varv runt kvarteret och det gick bra. Så att vidga vyerna med en cykeltur kanske var en god idé.

(Ett tips som jag fick i Peking, där vi cyklade mycket, var att ha sadeln så lågt att man når ner med båda fötterna i marken vid ett stopp. Och en anledning till  det är att det då är mindre riskfyllt än att kliva av cykeln mitt i all trafik. Lätt hänt att foten fastnar om man har bråttom. Helt perfekt och rekommenderas verkligen.)

Cyklarna och vi är redo för avfärd.

Några kilometer nordväst

om Torrevieja breder det stora naturreservatet/parken ut sig, 3742 ha, vilket är lika med 37 km2.  (1 ha =10 000 m2)

Flera kartor som både visar på olika vandringslederna inom området och på vad man inte får göra . 

(Bilden är tagen under själva cyklingen så den är suddig. )På andra sidan staketet får man varken gå, rida eller cykla. Ett område som är på “tillväxt”.

En cykeltur i naturnära omgivningar i "Parque Natural de las Lagunas de la Mata y Torrevieja."En cykeltur i “naturliga” och  naturnära omgivningar blev det.

Tydliga vandringsleder såg vi här och var. Och fint är att det i delar av parken finns trädäck så att även de med rullstol och rollator kan besöka området.

Vi fortsätter vår cykeltur

Tydlig skylt om att här finns vatten att tillgå.

Inte helt tydligt vad man får respektive inte får göra inom naturreservatets område. Ibland är det röda streck och ibland vita. Och på en del bilder inga överstrykningar alls.

Hmm! Inte helt tydligt vad som gäller här. Men med sunt förnuft så kanske det går bra ändå.

Så småningom lämnar vi naturreservatet och cyklar vidare några kilometer österut, till La Mata, en grannby till Torrevieja. Hit brukar vi både promenera och cykla men det är inte alla gånger vi tar vägen genom naturreservatet. Dags för ett “pitstop” med lunch och tillhörande havsutsikt

Gott med lunch i La Mata efetr vår cykeltur. Gott med lunch efter vår cykeltur

Och en del att titta på.

Så småningom cyklade vi hemåt. Men helt utan missöde blev inte den turen.  Mer om det i  morgon.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!  Och välkommen att vara med.

 

 

30 svar på ”Cykeltur – Och “Skyltsöndag” med naturliga inslag”

  1. Så kändes det och jag vill ju gärna ut en stund varje dag. Det blev en fin cykeltur här. Cyklar gärna i Stockholm också och så även i Peking när vi bodde där- I Thailand blev det mest fina turer på en snabb scooter. För varmt att cykla tycker jag.
   Trevlig söndag!

 1. Vilken härlig cykeltur ni kom ut på. Nu hoppas jag bara att det inte var något allvarligare missöde som ni råkade ut för. Skyltningen fick du dessutom på köpet . Cykla är ett bra sätt att ta sig fram på tycker jag.

  Kram och god söndag!

  1. Cykelturen var riktigt trevlig men visst oväntat smolk i bägarnen kom. (Var med om ett “rån” på hemvägen. Någon sprang i kapp mig på cykeln..Men slutet blev bra. Jag är oskadd men tagen. Mer i morgon till temat”rån”.)
   Värken i kroppen kändes inte så mycket där på cykeln och det var bra och skyltningen kom som bonus.
   Kram och trevlig söndag

 2. Tittar på dina soliga bilder och så slänger jag en blick genom mitt fönster: blygrått där ute, och väldigt blåsigt. Vet vilken vädertyp jag föredrar. Du kan kanske gissa …

  1. Vi har fina dagar nu och jag tankar d-vitaminer. Skickar genast lite sol till dig. Njuter nu i eftermiddagssolen av lite skugga på terrassen. Gårdagens cykeltur var så behaglig.

 3. Jättefina bilder på en vacker cykeltur och roliga skyltar fick du med! Jo, jag älskar ju att cykla. För att vara rädd om cykeln är det bästa med inomhus förvaring (jag har ett källarutrymme). Lättast är dock att den står utanför i cykelstället, men där får den utstå alla slags väder.
  Så du råkade ut för ett missöde? Ajaj, det var inte bra, det räcker väl med det mörbultade som du har!
  Stor kram och trevlig söndag! Här stormar det, så jag går inte ut, tyvärr.

  1. Cykelturen blev väldigt lyckad och i så vackra omgivningar. Vad gäller cyklarna hade Bosse sin i nästan 4 år i Peking och inte en gnutta rost. Men där var dte heller inget salt eller fukt i luften. Det är det ju här. Våra står ute när vi är här för att vara lätta att använda men vi ställe rin dem i huset när vi åker hem. Så man får väl ta det onda, rosten, med det goda att de snabbt är tillgängliga.
   Kroppen är bättre och snart i skick som vanligt.
   Njuter på terrassen ett tag till. Dock har solen försvunnit därifrån men den blå himleb har vi kvar till framåt 19.
   Stor kram och trevlig kväll.

 4. Cykla har jag inte gjort på 15 år. Oj tänker du 🙂 jag cyklade jättemycket var och varannan dag innan dess men så skaffade jag hund som inte vill, så de blev till att gå och springa o de e ju lika skönt.
  Många härliga skylta. Den där man varken fick gå, cykla eller rida var fyndigast.

  Kramiz

  1. Visst är det lika fint att gå och med hund blir det ju en hel del av det. Vi promenerar mycket (utan hund) men cyklar också en del.
   Många skyltar dök upp i går under cykelturen och den där man inte alls fick vara var “heltäckande”.
   Kram och trevlig kväll

 5. Det var en fin cykeltur i ett naturskönt område. Vet inte om det gäller i hela Spanien men alla naturreservat på Costa Blanca har den söta färgglada fågeln eller om det är ett bi som symbol. Påminner lite om Expressens geting faktiskt. Precis som i båthamnar på Costa Blanca finns det minst 10 olika symboler med saker man inte får göra. På din skylt är det åtminstone tillåten att promenera, har hunden kopplat och så får man visst trycka på “betjäningsknappen”, precis som i ett flygplan. Skrattade got åt den symbolen med pekfingret
  Inte bara en toppen Skyltsöndag utan även suveränt fina bilder. Sista fotot är bara såååå roligt.
  Stort tack för ditt bidrag och länken:-)

  1. Tack!Det blev en lyckad cykeltur i fina omgivningar. Stundtals hamnade vi i mer mountainbikeanpassad miljö men det var en upplevelse det också. Fick leda cyklarna. Kom en aning bort från de tänkta stigarna/cykelvägarna.Funderade också på om symbolen är ett bi eller fågel. Kanske en korsning. Och visst påminner den om getingen på Expressen.
   Undrar hur betjäningsknappen fungerar. Ska se om jag kan testa nästa gång vi tar en tur hit.
   Sista fotot tycker jag också om – Barn som leker och har roligt.

 6. Hej Ditte!
  Har tänkt på “missödet” hela dagen…får ångest bara av att veta hur det kunde ha gått!
  Vad jag avskyr dessa f-b svin…ursäkta 🙁 Man går inte säker nånstans!! Definitivt inte här nere
  vad man än säger!
  Så vackra bilder och fin utflykt i början!!
  Tusen kramar!! P ♥♥♥

  1. Hej P!
   Tack för omtanken! “Missödet”tog hårt på oss båda- Så oväntat. Och det kunde gått illa så jag hade ju tur i oturen. Hade kassen suttit fast så…Jag blir också så f-d av avsaknaden av moral och hederlighet.
   Men det blev en fin cykeltur med ett trist slut. Hem kom vi ju och ganska tagna.
   Stor kram!

 7. Så härligt med en cykeltur och många skyltar fanns det ju efter vägen. Jag håller med dig om att det inte är helt enkelt att förstå vad som gäller inom naturreservatet.

  1. Det blev en fin cykeltur men tyvärr avslutades den med väl spänningsförhöjande moment som jag inte kunde råda över.Men skyltarna hann jag fånga innan. Och som sagt. Inte lätt att veta vad som gäller. Men sunt förnuft verkar vara fungerande. Hoppas på det.

 8. Utmärkt är det att du kan cykla trots det tidigare magplasket. Härligt !
  Många skyltar hittade du också. Våghalsiga du som tog foto medan du cyklade
  Det skulle jag inte ha klarat. Inte ens vågat.
  Strongt gjort!
  Ha en fin kväll!

  1. Det gick över förväntan att cykla och en fin tur i naturområden blev det. Och en hel del skyltar fanns här i naturreservatet. Men att ta bilder under cyklingen blev inte så bra. Ett gott försök dock.Men inget jag ska fortsätta med.
   Önskar er fortsatt fina dagar.

 9. Nu fastnade jag vid det jättefina sista fotot på båten och barnen, helt underbar stämning och färger, o ja, en toppenbild! Och så var det extra kul att få se sig om i ett naturreservat! Många skyltar blir det i sådana, får – får inte- får…inte lätt att begripa alla gånger. Men hund torde man fått medföra bara den är kopplad.
  Jag är riktigt ledsen över att inte kunna cykla längre, det är ju ett så fantastiskt sätt att ta sig fram lite längre än med att gå när man saknar bil. Men jag har ju testat, o vanlig cykel håller jag inte längre balansen på, o trehjulingen jag inköpte orkade jag inte trampa…
  Kram från pörtet

  1. Tack! Vi satt länge här och tittade på barnen som verkligen lekte i båten och hade så roligt.Och barn som leker är det numer sällan man ser hemma. Här är det inte så vanligt att spanska barn sysselsätts med telefoner.
   Vi hade en fin cykeltur och det var helt ok för kroppen. Bra så! Flera hundar såg vi och de är välkomna men i koppel. Beror nog på att det finns en dle djur här och att alla hundägare inte har så bra koll på sina hundar.
   Trist att du inte kan cykla men kan man inte längre så är det bara att acceptera. En trehjuling blir ju bra tung. Jag har ju min sadel så långt ner att jag helt obehindrat kan sitta på sadeln och ta ner båda fötterna i marken när jag stannar. Underlättar mycket att inte behöva kliva av. (Lärde mig detta i Peking)
   Kram!

 10. Jag är ju en sissy och vågar inte alls cykla här, oavsett hur högt/lågt sadeln sitter. Men går gör jag gärna och då även där runt Laguna Azul. Vi brukar fuska med att ta bilen dit och sen strosa runt sjön.

  Snyggt skyltat!

  Ha en finfin start på veckan och hoppas att du blir mindre och mindre öm i kroppen efter vurpan!

  1. Tack! Och gott om dem finns det ju här. Ibland tar vi också vägen härom när går vi går till La Mata. Bara som omväxling. Vi cyklar ju gärna och efter mitt magplask häromdagen så var det lindrigare för kroppen med en cykeltur.
   NU är jag nästen återställd och det känns bra.
   Trevlig måndag!

 11. En massa inte får göra skyltar. Undrar om man får gå på händer förbi skylten i fjärde bilden. Det står inte att det är förbjudet i alla fall 🙂

  1. Tror jag ska testa nästa gång! Men eftersom det är ett naturreservat och en del mark ska pysslas om extra så är det nog bäst att folk påminns. Man får i alla fall titta in över staketet. Och några vakter har jag inte sett till. Ett fint område är det.

 12. Mäh! Jag har visst missat det här inlägget. Vilka fina cyklar ni har. Önskar det inte var så hysteriskt lutande allting här, skulle också vilja cykla. OK, det går ju och folk gör det men då är det motionscykling, inte som transportmedel.

  Fantastiskt ställe att kunna cykla vid, helt klart!

  1. Ja, man kan ju inte hinna med allt. Cyklarna är riktigt bra och vi använder dem en hel del. Ni har nog betydligt mer backar än vi har så jag förstår att det inte är så lockande med en cykel so transportmedel. Det är en hel del backar här också och då leder vi cyklarna. Men betydligt färre och mindre branta än hos er- (Vill minnas hur det ser ut i era trakter.) En fin cykeltur blev det men med ett trist slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *