Resor utomlands

Costa Mogan på Gran Canaria – Så här såg vårt närområde ut

I lördags natt kom vi hem igen till Stockholm efter en riktigt fin vecka på Gran Canaria. Vi bestämde oss i all hast för att åka och var glada att vi hittade något som passade oss. De flesta resor och resmål var utsålda och vi hade en ganska begränsad tid när vi kunde åka.  Hur som helst hamnade i den lilla byn “Costa Mogan”. Och det blev en riktigt bra vecka på alla sätt. Jag har en förestående höftoperation som väntar, så vad gäller vårens resor vet vi inget. Däremot vet jag att det är lång rehabiliteringstid. Så att promenera och hålla i gång för att samla styrka i ett varmare klimat kunde inte bli annat välgörande. Vilket det verkligen också blev.

Vi  passade även på att under julen samla energi och då  blev det en vecka på södra Teneriffa.  Även där  en riktigt bra vecka med mycket blått och gott av skilda slag. Inte minst sol, värme och fina promenader längs med havet.

Gran Canaria. Soluppgång i byn Costa Mogan. Sedd från vår balkong. Soluppgång i byn Costa Mogan sedd från vår balkong. Och klockan är ca 8.30. 

Costa Mogan . Våra närmaste omgivningar

Costa Mogan är en liten by som vuxit fram mellan dels den äldre byn Puerto de Mogan och det idag mer “livliga” Puerto Rico. (Men Puerto Rico fanns redan i början av 70-talet när jag var där då med tre hotell)  Till båda de andra orterna är det ca . 6 km. Och en kan promenera dit eller också ta en buss. Bussar går ofta från Costa Mogan till de andra större orterna längs kusten och även till Las Palmas. En kan även korsa ön med lokalbuss så bussnätet är väl utbyggt.

Gran Canaria. Costa Mogan. Utsikt söderut från vår balkong. Costa Mogan och en del av utsikten från vår balkong söderut. Och vi är närmsta granne med Atlanten. Vi både vaknar och somnar till ljudet av vågor.

Utblick från balkongen över poolområdet.  Och snett till vänster ligger byns sandstranden, Playa del Cura.

 Blickar jag ut  från balkongen och ser jag österut dels Atlanten och dels  poolområdet som tillhör grannhotellet, lägenhetshotellet VIstaflor Cura Marina.

Om en som vi tycker om havet och närheten hit så är ju läget perfekt även för detta hotell. Men här är det självhushåll som gäller. En bar finns men ingen restaurang på hotellet. Å andra sidan finns några restauranger i byn liksom en supermarket.  

Ett par segelbåtar har ankrat upp i viken. Uppe på höjden här tar nästa område vid, Playa de Amadores. (De förälskades strand)

Gran Canaria. Strax utanför huvudentrén till vårt hotell Labranda i Costa Mogan. Strax utanför huvudentrén till vårt hotell, Labranda.i byn Costa Mogan. Här finns ett stort antal kaktusar planterade och som trivs bra i detta torra klimat.

Gran Canaria. Bilden visar i stort sett den lilla byn Costa Mogan. Större än så är den inte. Bilden visar i stor sett byn Costa Mogan.

Här är antalet permanentboenden ganska få. Rakt fram, i mitten, ligger ett litet centrum men en välsorterad “SPAR”m en supermarket, ett apotek, några restauranger och en taxistation.  Lite till höger i bild finns också en busshållplats.

Gott om palmer och tämligen molnfritt.

Jodå, det finns också en liten strandpromenad. Och vid slutet av den är det ett bra läge  för att se solen sänka sig i havet. Till höger både vårt hotell och grannhotellet

Ut till udden gick vi ( 100 meter) för att se solen sänka sig under molnen innan den snabbt försvann ner i havet.

Poolområdet stängs klockan 18 och solstolarna står på nytt i “giv akt”. Poolen öppnar igen nästa dag  klockan 08.30. Och under denna tid tvättas stolarna och hela poolområdet dagligen med högtryckstvätt. Även lappar läggs ut om att stolar inte får bokas .Ska ju inte vara nödvändigt, men tydligen. Antalet solstolar är många, så plats fanns alltid. Och “bokningar” utan att vara på plats såg vi egentligen inte. Å andra sidan var vi inte direkt vid poolside annat än en stund på fm och eftermiddag.

24 svar på ”Costa Mogan på Gran Canaria – Så här såg vårt närområde ut”

 1. Att resa med en tillbakablick och se förändringen är spännande – och med eftertanke kanske om hur det nu är … vilket som, redan sagt, en jättefin resa för dig i uppsamling av energi.
  Fina bilder, gillar särskilt nummer 10 och 11!
  Kram

  1. Tack, för fin feedback- Ja, det blev en “energisamlarresa” på olika sätt . Och den energin kommer jag att behöva.
   Varm kram

 2. Du har varit en perfekt ambassadör för Torrevieja och nu är du lika bra på att lovorda Gran Canaria och Costa Mogan. Hotellet och hela omgivningen är ju helt suveräna, och med tanke på att det var en sista minuten bokning så kunde ni inte fått det bättre. Vädret matchade absolut “läget”. Så – bra jobbat:-)

  PS. Bilden med palmerna och solnedgången är absoluta höjdarbilder:-) DS.

  1. Tack! Jag är ju ärlig i mina omdömen och jag kommer med lite “ris” när det blir hotellets matsal som var bullrig eftersom det var högt till taket. Alltså takhöjden var hög så det ekade en del. Men det kunde en absolut stå ut med. Maten var riktigt bra.
   Och vädret gjorde det ju extra lyckat. Men någon genuin plats är det ju inte. Å andra sidan var vi absolut inte ute efter det heller. Jag gillade också palmerna, letade efter moln. Och solnedgången med molnen var speciell.

 3. Va kul att få se lite bilder från Costa Mogan, kände inte till området, men måste ha sett det från båten till Puerto de Mogan! Det ser verkligen fint ut. Ingick frukost på ert hotell? Vädret såg behagligt ut också, och tänk att på bara några timmar så kan man komma dit, längtar tillbaka!
  Ha det gott!
  Kram

  1. Jadå, ni passerade på vägen. Ligger strax efter Amadores dit vi promenerade. För vår del ingick frukost och middag. Man hade också kunnat välja ”all inclusive ” men vi valde bokade sent så det fungerade inte. Men inget vi saknade. Vi var verkligen nöjda.Läget är mellan P.R. och Puerto de Mogán.
   Kram

 4. Jag tycker att både hotellet och omgivningarna ser väldigt trevliga ut och närheten till havet, den vill jag gärna ha.
  Vid val av hotell vill jag gärna att frukosten ska ingå för just den tycker jag är skönt att slippa att laga utan bara sätta sig till dukat bord. Men ibland får man inte allt och vi har haft boende även utan frukost.
  När jag ser dina bilder blir jag verkligen sugen på en resa så det är kanske dags att börja planera lite smått inför sommaren…

  Kram och god kväll!

  1. Vi vill också ha frukost som ingår och så var det. Väldigt bra frukost med ”allt ”. Även bubbel. Vi hade även middag eller lunch som ingick. Bra mat här också och mycket att välja på. Denna gång testade vi ett par lunchrestauranger i Puerto de Mogán och då blev det en mindre middag. Men visst är det trevligt att variera restauranger. På en vecka hann vi inte helt tröttna på hotellmaten.

 5. Skönt bokning av solstolar ej var tillåtet.
  Hopplöst trist om så görs.
  Städning verkar gillas på Gran Canaria.
  Strandpromenaden och själva stranden i Las Palmas i toppskick varje morgon.
  Hörde ibland en del av städandet nattetid.
  Palmerna utanför lägenheten vattnades ibland, väldigt länge!
  Fina palmer på dina bilder.

  1. Vi var så nöjda och ett område där vi kunde ta långa sköna promenader längs havet och i vackra omgivningar. Allt så välskött. Har förr varit mycket i Las Palmas men nu hoppade vi över en dag där och det blev i stället Mogan ett par dagar😍

   1. Fina pooler, men jag älskar ju havet =) På mina tre veckor badade jag inte en endaste gång i hotellets uppvärmda pool, jag nyttjade inte solsängarna heller. Jag kan tycka att det är deprimerande när fullt friska människor inte lämnar hotellområdet, utan ligger där vid poolen hela veckor. Men alla gör ju som de vill.
    Tack för sommarbilder, här hotar telefonens väderapp med snö om en stund – jag hoppas att den har fel.

    1. Jodå, det gör jag också. Badar ju helst inte i pool . Gjorde det nu ett par gånger och då på morgonen när jag kunde simma ensam i poolen. Jag laddar ju nu för operation som blir i början av mars. Så simningen här var mer i rehab, syfte. Instämmer helt. Vi är absolut inga poolmänniskor. Och jag ska inte ens vara i solen. Men… Vi gjorde utflykter och rörde oss längs havet, Gick till Amadores en dag, till Puerto Rico en annan. Och halvvägs till Mogan. Perfekt och bra träning för mig, Och bussarna ör ju perfekta att ta och komplettera med promenader.
     Mail till dig är på g.
     Nej, snö vill vi inte ha.

 6. Många blå minnen. Vackert! Gott att komma bort från det svenska gråvädret!
  Hoppas att din operation snart blir gjord, så att du kan njuta av promenader, när det blir sommar igen.
  Kram

  1. Jadå! Väldigt gott att komma iväg och samla mer energi i sol och värme. Har nu fått operationstid i början av mars så det känns extra bra att hamstar sol, promenader längs havet och njuta av miljöombyte. Vet ju att jag sedan blir “fjättrad” i 4-6 veckor. Och undrar hur det ska bli. Kommer ju att klättra på väggarna. Men det är ju många som ordnat med ny höftkula och led så visst går det. Men just tålamod är inte min bästa gren.
   Kram

 7. Så läckra bilder från er vecka! Vi hade också frukost och middag vilket passade oss när vi var ute flera långa dagar och då är det skönt att inte behöva jaga middagsrestaurang. Gran Canaria har jag aldrig besökt så vem vet om det kanske blir det nästa vinter.

  1. Tack! Och visst är det bra att ha frukost och middag så en inte ska behöva leta matställen. Vi hade gärna återvänt till Teneriffa men se det ville så många att det blev knepigt och jättedyrt. Men detta blev ett fullgott alternativ, För oss blev det ganska måttliga utflykter för jag är ju inte helt ok i kroppen. Väntar på operation och har fått tid nu till n´början av mars.Men promenader och en del utflykter blev det i närområdet.
   Och Gran Canaria har också mycket att erbjuda vad gäller natur.
   (Tittade efter er idag i Skövde när vi såg på tv. )

 8. Skönt att sitta här och njuta av annat än utsikten utanför mitt fönster. Smart att samla på dig positiv energi. Du borde med din grundkondition ha bra förutsättningar för att comebacken efter operationen ska gå så smidigt och snabbt som möjligt. Måste vara skönt att ha fått ett datum.
  Kram från ett regnigt Visby

  1. Det blev en lyckad resa och heller ingen halkrisk när vi var ute och gick. Nog så viktigt nu att jag är i så bra form som möjligt (alltså efter mina förutsättningar) inför operationen. Jätteskönt att veta när operationen blir av. Och energi har jag samlat på mig.
   Mulet och grått i huvudstaden med lite snöblandat regn. Men en vända ut får det bli.
   Kram

 9. Fina bilder (har lite mkt av annat nu så hinner inte med att läsa och kommentera överallt, men ibland kikar jag in). Kanske det blir en resa till CG för oss också någon gång, inte varit där.

  1. Tack! Samma här. Mycket på gång med mycket så tiden med bloggar är inte prio ett. Har bdåe jobb och annat i görningen.
   Att resa gör vi gärna och kort startsträcka har vi. För oss var det nu viktigt med sol, värme och att jag skulle träna i värme inför kommande operation.

  1. Känner att jag fyllt på energiförrådet på olika sätt. Har nu fått op.datum till den 3/3 och vet att jag behöver energi för detta. Sedan är jag ganska låst i 6 veckor. Hemma och i närområdet. Men kanske kan jag skynda på det hela.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *