Resor utomlands

Celine Dion i Shanhgai

För några år sedan….

Vi hade sett fram emot att i Peking få se och höra en konsert med Celine Dion som var på världsturné. Med mindre än en vecka kvar till konserten fick vi veta att konserten i Peking var inställd,  men däremot skulle konserten i Shanghai, två dagar tidigare äga rum. Märkligt! Den officiella förklaringen till det hela var att det i Peking fanns risk för sandstorm. Visst kan sandstormar  förkomma i Peking men vi trodde att det fanns annat som avgjorde det hela. Pekingkonserten skulle ha ägt rum på den inför OS 2008 helt nyrenoverade Worker´s Stadium. ( En gigantisk aréna som ligger mitt emot vårt boende och som tar cirka 70000 människor. )
Vår vän Anna planerade att åka och se konserten i Shanghai och vi hängde på. Att se både Shanghai och Celine Dion samma weekend vore perfekt, så inget att tveka om.
Flygbiljetter bokades, konsertbiljetter inköptes ( vi hade fått lösa in de andra) och Anna ordnade vårt boende centralt vid floden och nära den stora gatan “The Bund” och vi var redo att möta Shanghai

Omslaget till biljetterna såg likadana ut både i Beijing och Shanghai.

Så mycket tid att vifta på innan vi skulle vara på Shanghai Stadium och konserter hade vi ju inte. Men en snabb vy ut över floden och delar av stan hann vi med innan det var dags att bege sig mot tunnelbanan. En rask middag hanns också med.

Hotellets takterass erbjöd inte så mycket till utsikt denna mulna dag.

Om man tycker att tunnelbanan i Stockholm är fylld vid rusningstrafik eller att det är trångt på tunnelbanan i Peking så kan jag nog bara säja att vid en jämförelse så är de tågen bara halvfulla. Absolut de i Stockholm!
Här kom man möjligen på, ja absolut inte alla. Och att komma av medförde också stora svårigheter eftersom ingen kom på idén att flytta på sig. Och vart skulle de flyttat? Ut på perrongen kanske? Men där var det fullt av resenärer och lediga platser minimal. Men vi kom fram och även av tåget.

Shanghai Stadium var verkligen otroligt stor och tar 80.000 människor. Kan kanske jämföras med Friends arena i Solna som kan ta emot ca. 50 000 vid sportevenemang och omkring 65 000 vid konserter då man både kan ha sitt och ståplats.
Nu hade vi ju inte köpt parkettplatser för mellan 3000 och 5000 RMB. ( något mindre i sek) Våra platser befann sig kanske 175 meter från scenen och ca 40 meter snett uppåt. Många trappsteg att gå uppför var det. Och inte hade vi köpt med oss någon förtäring eller dryck. Ingen idé att tänka på något sådant. när vi väl var uppe.

Äntligen på plats. Jag skymtade scenen en bra bit ner och kikare hade varit bra att ha.

Folk kom i strida strömmar men utsålt var det inte.  Platserna bakom och snett bakom scenen användes inte.
Konserten skulle börjat 19.30 men kom i gång en halvtimme senare och då strömmade fortfarande människor in på arenan. Uppskattningsvis var det nog runt 60.000 människor på Shanghai Stadium denna kväll. (Stort för mig som aldrig tidigare varit på en konsert eller ett evenemang av denna storlek.
Tyvärr var det på grund av avståndet svårt att se Celine Dion, orkestern och dansarna. Men vi skymtade dem och storbildsskärmarna var till god hjälp. Musikprogrammet var varierat och extra roligt var att det fanns med ett par låtar av Queen.
Shanghai Stadium hade fått till ett otroligt bra ljud så även om vi inte såg Celine dion så tydligt kunde vi  konstatera att det var en fantastisk artist som intagit Shanghai Stadium för ett par timmar.  Vilken röst och vilken utstrålning! Hela upplevelsen värmde i den kyliga Shanghaikvällen och det var en sann glädje att haft chansen att vara med om detta! Tack Anna för att du kom med förslaget och ordnat allt.

Bättre bild än så här fick jag inte. (Mycket gammal kamera) Men upplevelsen består.

Och  det blev taxi tillbaka till hotellet.

38 svar på ”Celine Dion i Shanhgai”

 1. Snacka om kulturkrock. Jag menar Celine Dion och Shanghai är ju en kombination som man inte direkt tänker på. Så himla kul! Vilket härligt minne! Och bilden du tog inne i stadion är lika bra eller dålig som mina foton på fyrverkerier;-)

  1. Hon skulle ju haft konserten i Peking men vi var ju flytttbara och Shanghai i kombo med Celine Dion en helg passade utmärkt. Här blev det många “flugor på smällen”.
   Bilden är absolut sämst men vi var där. Och det i sig är minnesvärt. Det är bilden också p.g.a den usla kvalitén men den kameran hade liksom ingen zoom. (Undervattenskamera som tillhörde en tidig modell.)
   Tycker dina fyrverkerier höll betydligt högre klass.

 2. Hallå Ditte! Vad fint du har det här! Är det nyåret som gett lust till något nytt? I vilket fall är det en härlig känsla att vilja förnya och skapa. Å´ mysigt är det också att titta in till dig igen.
  Konserter är något annat som fyller en med vällust. Underbart att gå på en bra konsert, teater eller musikal. Man laddar batterierna för ett bra tag framöver. Och jag gissar att Shanghai gav dig, med din reslysta, extra mycket i energidepån 🙂
  Ha en fortsatt fin vecka!
  Kram Mia

  1. Hej Mia!
   Tack för fina och uppmuntrande ord.
   Att byta bloggportal har funnits med i tankarna länge men sedan vill det till att något ska hända rent praktiskt också. Jag har haft blogg.se sedan 2007 när vi bodde i Kina, Peking och då var det inte så mycket reklam som det nu varit ett tag. Jag visst ju att det tar tid att lära om , lära in och få till det men tänkte att det får gå. Jag har fått väldigt bar hjälp och stöd av Sanna och det underlättar en hel del
   Shanghai en weekend och en konsert med Celine ion tillhör ett av de många minnen och upplevelser som alltid kommer att finnas med.
   Stor kram från mig.

 3. Så trevligt du har det på din nya blogg! Vilken upplevelse att få se och höra Celine Dion..och i Shanghai!!! Wow!
  Vi såg Madonna på Tele2 arena för nåt år sedan, tyvärr var ljudet inget vidare där, och så mycket av Madonna såg vi inte, trots att Tele2 arena inte går att jämföras med den arenan du var på i Shanghai!!!
  Ha det gott!

  1. Tack! Jag håller på att lära mig och det tar tid och tid har jag ju.
   Minnesvärt med en weekendresa tii Shanghai och dessutom i alla fall lyssna och se lite av Celine Dion.
   Kul att ni såg hörde Madonna, vilken upplevelse i sig. Ni var ju där.
   Ha det gott du också.
   Och jag fortsätter att hålla tummarna.

  1. Här blev det dubbelt med både Celine Dion och Shanghai över helgen.
   Kram från en absolut förkyld Ditte

  1. Visst är det så! Häftigt att ha sett Michael Jackso, om än på avstånd
   Upplevelsen i sig är ju enorm och du var ju där.
   Minns med glädje när vi bodde i Peking och hade många biljetter till OS och såg Usain Bolt sätta sina rekord, men då satt vi nära.
   KLart minnesvärt! Ja, hela oS var ju det.

 4. Kan tänka mig att det var en fantastisk upplevelse att få höra henne och besöka denna stora arena. Förstår att ni valde taxi tillbaka till hotellet.

  Noterar att du övergått till den egna domänen nu. Hoppas det ska fungera bra.

  Kram

  1. Tack! Ja, nu är det en egen domän som gäller. Och jag testar mig fram. Har fått bra hjälp och instruktion men det finns många finesser jag ska träna på. Tar det i långsam takt.
   Både Celine Dion och Shanghai var en upplevelse. Och vi var på konserten…
   Kram!

 5. Coolt att se henne på plats där! Även om du inte såg så mycket… Men upplevelsen i sig är ju hur stor som helst!

  Vi såg Elton John på Stockholms Stadion för tusen år sen. Eller såg och såg… Haha! Först dan efter i tidningen fick jag se att han hade skaffat sig hår 😀

  1. Här var det ju upplevelsen, vi var ju där. utsikten mot artisten var minimal. Och att kombinera Celine Dion med Shanghai en helg var lyckat
   Minns också Elton John på Stadion, men jag såg inte direkt. Kikare hade behövts där och då är den liten jämfört med Shanghais stadion.
   Kul att vi delar den upplevelsen.

 6. Hej dittemitti.se!
  Här var det fritt spelrum och lugnt på samma gång, skönt utan reklamen! Du kommer att fröjda oss med underhållande och lärorika positiva inslag. Viken konsert och så bra att ha medarrangörer som din Anna!
  Lycka till nu!
  Stor söstrakram!

  1. God afton Tove!
   Ja, här är det fritt spelrum och reklamfritt. Känns så bra.
   Jag tränar och lär mig lite dag för dag och envis är jag.
   Både konserten och Shanghai var fina upplevelser och vi har ju tilllsammans med Anna gjort fler resor bl.a. till Tibet
   och till Thailand och till isfestivalen Harbin i norra Kina med -30 grader.
   Tack för din omtanke.
   Söstrakram till dig och krya på dig.

 7. Det enda jag kan skryta med är att jag och familjen hörde Sven-Bertil Taube
  på Kennedy Center i Washington. 🙂

  1. Det måste ha varit en härlig upplevelse, har varit där inne på besök men utan artister.
   Jag är så glad under alla år jag här i Stockholm gick till Gröna Lund för att se och lyssna på Evert Taube och senare på honom och Sven Bertil Taube båda och än senare blev det Sven Bertil ensam som hade konserterna.

 8. Det här ser jättebra ut. Det låter kul att kunna utveckla sin blogg och förstås få bestämma själv vad man vill publicera. Själv är jag hittills nöjd med blogg.se men kraven kanske ändras när man bloggat ett tag. Du är helt klart en mycket mer rutinerad bloggerska.
  Ska bli kul att se hur din blogg ser ut när den är “färdig”.
  Har förstått att du inte ska flytta alla dina inlägg utan bara en del.

  1. Tack för vänliga ord. Jag har varit nöjd med blogg.se och haft dem sedan 2007. Men jag tröttnade på reklamen so om mer och mer. Man kan ju köpa sig fri från den men när jag stoppades för att ta med intervjuer från Expressen och Freedom Travel i inlägg för att det ansågs som reklam då ilsknade jag till och tänkte inte betala för att ändå inte få skriva vad jag ville. Men nöjd har jag i proncip varit hela tiden. DEn är enkel att använda dessutom
   Kan vara bra att veta att det är klurigt att flytta inlägg från blogg.se (de vill att man stannar kvar) “per automatik och en knapptryckning.
   Är man duktig på programmering så är det enklare, tyvrr kan jah inget alls om det utan får ta npgra inlägg och flytta och det för hand.
   Så för din del kan det vara bra att göta backup på inläggen (skriva oc lägga dem på en separat hårddisk) något jag skulle ha gjort men inte förstod att det varit bra.
   Lite finslipning återstår och den kommer.

 9. Åh, vad fint det blev i din nya bloggportal! Rent och snyggt. Slippa all störande reklam. För den är inte rolig.
  Ser fram emot fler intressanta inlägg i detta nya.
  Nyhetskram!

  1. God morgon! Tack! Och så skönt att vara “sin egen”. Nu bestämmer jag…Reklamen från början, 2007 var diskret men sedan ett bra tag tillbaka har den varit störande och dessutom helt oadekvat. Läser på och tränar för det finns många finesser på WP.
   Kram från ett blåsigt och kulet Stockholm.

  1. Nu har jag äntligen kommit till skott med ett byte av bloggplats. Funderingarna har funnits länge.
   Jag har fått hjälp med att ordna till det hela av Sanna (som hjälpt mig tidigare) och även bra genomgång av henne.
   Återstår att träna på en del saker.
   Ha det bra!

 10. Men gud så underbart Ditte 🙂 o just Celin är en underbar sångerska o så mäktigt o att du är med om stora intressanta saker vet vi 🙂 o tur för oss för vi får ju oxå uppleva 🙂 stor kram o ha en fin dag <3

  1. Det blev ett väldigt trevligt helgbesök i Shanghai med att både gå på konserten (även om vi inte såg så bra så var ljudet väldigt bra) och besöka dennna härliga, gigantiska stad.
   Önskar dig också en trevlig dag. (Här är det väldigt blåsigt och kulet idag och jag är genomförkyld.)
   Kram!

 11. Vilken upplevelse ändå, även om jag föredrar lite mindre ställen om jag ska gå på konsert, vilket i och för sig inte är aktuellt nuförtiden. Tror inte jag har varit på konsert sedan någon gång på 80-talet faktiskt.
  Så fint du har på din nya blogg!
  Kram <3

  1. Det var en upplevelse både att besöka Shanghai en helg och gå på konserten, även om vi nte såg så mycket. Jag tycker också om mindre arenor men med de stora artisterna så blir det ju också stora arenor. Men jag vet att jag såg Elton John på STockholms stadion och den är klart minder. Men inte ser man bra där heller om man inte har de dyraste biljetterna.
   Jag tränar på att få till det här på den nya bloggen och mycket träning behövs.
   Roligt att du tycker bloggen blir fin.
   Kram!

  1. Tack! Det känns skönt att ha tagit steget mot “eget”. Jag har ju fått och får väldigt bra hjälp av Sanna. Hon är min “backup”.
   Idag har jag tränat på att krympa foton och det gör inte WordPress per automatik som blogg.se. Och det tog tid idag att få till det. Jag är ju inte så hemma på datorer.
   Förkylningen är lite bättre så din krya-på-dig hälsning har hjälpt.
   Kram!

 12. Det måste ha varit en fantastisk upplevelse. Synd att ni inte såg så bra, men så är det ju ofta på stora konserter… huvudsaken att man hör allt. Celine Deon är en av mina stora favoriter.
  Kram!

  1. Det var väldigt roligt dels att besöka Shanghai och dels se, snarare höra, konserten. Men att ha parkettplatser hade kostat massor och vi visst nog inte heller vilka platser vi köpt…
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *