Resor utomlands

Byter Stockholm mot Spanien och Torrevieja

Igår var det dags. För ett tag byter jag nu Stockholm och Södermalm mot den spanska sommarstugan i Torrevieja. Alltför tidig uppstigning men tyvärr kan inte jag bestämma flygets avgångstider. Men den praktiska tjänsten, biltransporten, “Door to Gate” tog mig bekvämt till Arlanda på 50 minuter. (“Door to Gate “ är en sorts delad storbilstaxi i Flygbussarnas regi.) Tyvärr kommer den att läggas ner nu i september för att den inte bär sig. Trist!

Arlanda torsdag morgon klockan 05.45.

Byter Stockholm mot Spanien

Jag vill helst inte lämna Sverige eller Skandinavien sommartid och hade i sig kunnat stannat kvar hemma ett tag till. Men jag har kort startsträcka och bestämde mig ganska spontant att ta en tur. Maken är på plats i den spanska sommarstugan sedan ett par veckor, men jag tyckte att det då var alltför varmt att åka. Och det blev fina sensommardagar hemma i Stockholm och med fina “njutflykter”.

Avresa redan klockan 07 och när jag kom till Arlanda 05.30 var det full aktivitet och många resenärer på väg. Inheckad var jag och hade i biljetten tillgång både till snabbspår genom säkerhetskonrolllen och till loungen. Så för min del var det lugnt.

Arlanda torsdag morgon klockan 05.30. Många resenärer i farten.

Började här med frukost i SAS loungen. Skönt att sitta ner i lugn och ro en stund innan avgång.

Dagens första frukost intas väldigt tidigt. Modell mindre men smakade bra. Och lugnt var det. 

På väg med SAS. Byter för ett tag Stockholm mot Spanien .Strax efter start. På väg och västerut mot Oslo. Trevligt att se lita av Norge också när jag ändå är på resande fot.

Ombord serveras en god frukost. Den andra för dagen. Resan går snabbt och 45 minuter efter start landar vi i Oslo. För min del byter jag plan här innan jag fortsätter mot Alicante. Och trots en kort mellanlandning så passerade jag loungen för lite påfyllning, frukt och ett glas bubbel

Här i närheten av Oslo. God sikt gör att jag trots lite repiga fönster i planet får till en bra bild.

Resan från Oslo

till Alicante tar lite drygt tre timmar och även här serveras jag frukost, den tredje för dagen och med “tillbehör”.  Eftersom jag var tämligen mätt tog jag med mig det mesta som “nödproviant”.  Passade också på att lyssna på några nedladdade “Sommarprogram” som jag missat ; Sara Danius, Rennie Mirro och Jack Wreeswijk. Bra alla tre men på olika sätt.

Vi passerar Pyreneernas snöklädda toppar och fortsätter längs kusten. Medelhavet skimrar i olika blå nyanser. Jag sitter och väntar på att få se oss flyga in över Costa Blanca ,“Den vita kusten” och titta ner på skyskrporna i Benidorm och Calpeklippan i havet. Men inget av detta ser jag. I stället breder ett mer ökenliknande landskap ut sig. Vi flyger alltså inåt landet. Märkligt för Alicante, där vi ska landa, ligger vid havet.

Ett mer ökenartat landskap breder ut sig och jag undrar om vi kommer att landa i Alicante. Känner inte alls igen mig.

Men efter en stund återgår vyn till den mer vanliga och jag ser Calpeklippan i fjärran när jag tittar till vänster. Och några minuter senare landar vi i Alicante.

Ordningen återställd. Jag ser Calpeklippan och Medelhavet.

Vi landar i Alicante 12.35 och jag siktar på att hinna med 13-bussen till Torrevieja. Om jag hann? Jodå. Tanten är rask och vet exakt den snabbaste vägen.

Hade 10 minuter till godo vid busshållplatsen innan Torreviejabussen/flygbussen kom. Och 48 minuter senare var jag i Torrevieja.

42 svar på ”Byter Stockholm mot Spanien och Torrevieja”

  1. Muchas gracias querida amiga.
   Tack! Jodå, tämligen snabb är jag och flexibel.Vad gäller flexibiliteten så har du ju den.
   Vi hörs!
   Kram!

  1. Vi är ju inte här när det är sommar i hemma i Norden för då vi då trivs vi bäst där. Nu förlänger vi sommaren ett tag till och det känns bra. Att vara en månad hemma och en här passar oss ganska bra. Jag är också väldigt förtjust i Stockholm.
   Ha det bra du också! Trevlig helg!
   Kram!

 1. Du hade en fin resa till Costa Blanca! 🙂
  När vi reste till Alicante senaste november flög vi också över bergen och ökenlandskapet så tydligen tar de den svängen också. Jag önskar dig /er en fin helg med allt vad det innebär i Torrevieja!

  1. Jadå, det blev en fin resa. Men att ta turen in över land har jag inte varit med om tidigare och jag åker ofta. Men säkert stor trafik i luften och andra “korridorer” var upptagna. Men det gick ju bra det här också. Roligt att höra att ni också fick ta vägen över bergen.
   Känns fint att vara tillbaka här igen. Men väl varmt för mig med d+30.
   Önskar dig en fin helg.

 2. Vad trist att Door to Gate ska läggas ned! Har faktiskt inte använt tjänsten, men har hört många andra som gjort det och verkat nöjda. Hoppas att du får det fint i Spanien!

  1. VI har ofta använt “Door to Gate” och det har fungerat perfekt och till bra pris. Men det bär sig inte. Jättetrist. Känns fint att vara tillbaka i Spanien och här pågår ju sommaren länge än.

 3. Om man tänker vädermässigt så var din timing perfekt. Idag är det lite höstruskigt, i alla fall här i Östergötland.
  Själv är jag snart påväg till Stockholm innan det är dags att resa österut.
  Hoppas du får en fin tid i Spanien.

  1. Jag hade kunnat stannat hemma ett tag till men väldigt trevligt att åka hit också. Det kändes hemma ett par dagar som om hösten var på väg. Men säkert kommer fortsatt fina sensommardagar. Vad trevligt med en tur till Stockholm. Önskar dig fina dagar där innan du reser vidare österut.

 4. Härligt med Spanien och “sommarstugan” och frukost x 3!
  Vi flög tidigt till Göteborg idag där mitt äldsta barn bor, på Hisingen.
  Bor dock på hotell Clarion Odin nära järnvägsstationen.
  Sedvanlig blåst!
  Önskar dig härliga dagar.
  Titti

  1. Jadå, fint att vara tillbaka igen. Åkte hem i slutet av maj. Varmt är det nu också, runt +30 och sommmaren lär fortsätta här ett bra tag till.
   Trevligt med Göteborg men blåsten brukar ju ta tag o stan.
   Önskar dig fina dagar.

 5. Det förvånar mig inte att du hann med bussen, den här rutten misstänker jag du gjort många gånger. Därmed vet du precis vart du ska gå osv, behöver inte kolla skyltar och fundera på hur du ska gå! 🙂

  Jag gjorde en kort rutt till Stockholm i veckan, trevligt, men jag var tröttare än vanligt. Innehållet blev väldigt bra i alla fall! Än så länge har vi det varmt och behagligt utomhus och ljust ganska länge på kvällarna. Under vintermånaderna antar jag att det inte mörknar kl 16.00 i södra Spanien!?

  Ha det riktigt gott i ditt vinterresidens… för nog är det mer en vinterstuga än en sommarstuga för dig!?

  1. Den här sträckan från planen och till bussen har jag gått många gånger och så länge hållplatsen är kvar där jag tror att den är så är det lugnt. Men det kan bli bråttom…
   Aha, du har varit en vända till Stockholm. Och fint att den blev lyckad. Hoppas du kommer tillbaka. Och visst har det varit och är fina dagar hemma. Nästan lite synd att lämna nu.Just nu tror jag det mörknar ungefär samma tid här som hemma, vid 20.30. Men större skillnad blir det senare i höst och vinter då det är ljusare här.
   Jodå, detta är för oss mer en vinterstuga, men å andra sidan så stannar sommaren länge här och kommer tidigt också. Men vi är inte direkt här sommartid. Alltför varmt för mig och jag solar ju inte.
   önskar dig en fin kväll.

 6. Välkommen hit igen! 🙂

  Många frukostar blev det, smart att ta med som nödproviant!
  Tycker det är tråkigt när vindarna ligger så att man landar från “fel håll”, mycket roligare att se kusten. Men huvudsaken är ju ändå att dom hittar rätt i alla fall 😀

  Ha en fin kväll!

  1. Tack! Ja, frukostar fick jag rejält av. Ville nästan inte ha någon idag. Vet inte varför vi drog in över land för det blåste inte ens men kansk evar dte full i flygkorridorerna längs havet. Ovant kändes det i alla fall. Men vi kom ner och smidigt men lite snuvad på havsutsikt blev jag.
   Önskar er också en trevlig kväll.

 7. Japp, då gissade jag rätt, vilket du ju redan bekräftade i din kommentar. Man känner liksom bloggkompisarnas vanor vid det här laget;-)
  Tre frukostar – antar att du skippade lunchen, åtminstone den i fast form;-) Bilderna från planet blev kanoooooon.
  Kul att se den “konstiga” inflygningsrutten inför landning i Alicante. Vi tar ju aldrig “fakirflyget” utan tar kvällsflyget. Men du är ju en morgonmänniska, vilket inte vi är;-)
  Ha det riktigt skönt i Torrevieja. Ser framemot många inlägg därifrån!

  1. Jadå, jag är på plats. Efter tre frukostar och lite frukt och bubbel emellan blev det ingen lunch. Knappast middag heller. Fakirflyg blev det men morgonpigg är jag absolut inte. Priserna nu är ganska höga och det oavsett tid man åker och jag vill inte landa så sent. Nu blev det ett bra pris och med SAS Plus och extra komfort så det kompencerade. Priserna just nu ligger till Alicante från Stockholm, oavsett bolag och tid, på dryga 3000 enkel.Så att komma undan med dryga 2000 och mer komfort med SAS kändes helt ok även om det var fakirflyg.
   Fönstren på planen brukar vara rispiga så det är inte helt lätt att få till rispfria bilder. Men jag blev förvånad över turen inåt land innan vi åter flög mot kusten. Har inte hänt mig tidigare.
   Och inlägg kommer som vanligt.

  1. Visst är det trevligt att vara tillbaka i den spanska sommarstugan, men i mitt tycke är det fortfarande väl varmt, idag +30. Men vid havet fläktade det skönt. Och här pågår sommaren ett bra tag till.
   Kram och trevlig helg.

    1. I natt har det åskat och regnat rejält och regnet har fortsatt en bra bit in på dagen idag. men det är fortfarande +25, dock fuktigt i luften.
     Men kanske klarnar det upp.
     Kram och trevlig lördag.

 8. Det låter jättehärligt att dra iväg och förlänga sommaren! Nu börjar ju liksom hösten dra in över oss på riktigt…i och för sig så kan väl det också vara lite mysigt, men jag föredrar ändå sommaren så att kunna dra ut på den är inte fel alls.

  1. Det har ju varit en fin sommar och sensommar hemma och nu kändes det helt ok att förlänga den ett tag till och tillbringa tid i den spanska sommarstugan.
   Hösten hemma består-

  1. Visst är det fint att förlänga sommaren men jag hinner med lite höst hemma i oktober också. Bra att kombinera och varva.
   kram!

 9. Så härligt att få komma ner till värmen och förlänga sommaren ! Fin flygresa, eller ja, det blev ju två.
  Så synd att “Door to gate” ska läggas ner.
  Ha nu det så jätteskönt i Torrevieja!! Kram

  1. Trevligt att förlänga sommaren ett tag till. Men även sensommaren har varit fin hemma. Hoppas på fortsatt fina dagar i Sverige. Skönt med en bekväm resa redan från start. Och lite extra Oslo. Kram och trevlig lördag.

  1. Känns bra att vara här igen men jag missar svampen hemma. Men man kan inte få eller ha allt. Följer med dig ut i naturen genom bloggen och försöker lära mig mer. Kram!

 10. Välkommen tillbaks! Och så roligt att träffas igår. Musik blev vi utan, men goda tapas och trevligt sällskap hade vi 🙂
  Stor kram och trevlig lördag!

  1. Tack! Man kan ju inte alltid få allt. Men väldans trevligt var det. God mat och dryck och en rejäl promenad fick vi också-
   Önskar er också en fin lördag.
   Stor kram!

 11. Vad härligt att du är “hemma” i Spanien igen och att hela resan gick bra!
  Jag lyssnar också en del på sommarpratarna som pod. Har lyssnat på Jack Vreeswijk, kul eftersom jag jobbat några år tillsammans med honom, men tappat kontakten som vi då hade.
  Ha det bra där nere och jag mailar dej om någon vecka!

  1. Tack! Känns bra att var tillbaka. Värmen består och jag hoppas snart på temperaturer runt +25, passar mig bättre. Sommarpratarna tycker jag oftast är väldigt bra och med stor variation. Rekommenderar Sara Danius och Rennie Mirro om du inte lyssnat på dessa. Kul att du jobbat med Jack Vreeswijk. Vet att han nu bor utanför Uddevalla.
   Ha det bra där du är. Mail är välkommet.

 12. Nämen har du rymt fältet? Ja det var väl det jag undrade nyligen, kände på mig att det började bränna under skosulorna! Och att maken redan var installerad, klart du saknade honom också! Då får jag ratta in Alicante i Ditte-minnet nu istället för Stockholms skärgård och södermalm…det ska nog gå bra…så småningom. Vad har ni för temperaturer där nere nu?
  Ha en skön söndag, kramen

  1. Maken har varit här ett par veckor så när doktorn gav mig en ok-stämpel så bokade jag en biljett. NU är det lite svalare här och det passar mig bra. JUst nu på förmiddagen är det +23 men det blir nog dryga +25 under dagen. Men vid havet fläktar det skönt och jag är ju aldrig i solen. Men kanske blir det ett bad någon dag.
   Kram och trevlig söndag.

  1. Fint att ta en tur hit när andan faller på. Sommaren tillbringar jag helst i Norden men nu känns det bra att förlänga den ett tag.?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *