Resor utomlands Torrevieja

Byta miljö – Vi gör som flyttfåglarna och drar söderut

Igår var det dags att göra som flyttfåglarna. Att ta en tur söderut och byta miljö. Vi har varit hemma i Stockholm i nästan en månad och tagit del av väldigt vackra höstdagar och en hel del trevligheter har det varit. Men november brukar vara en månad då vi  tycker det är skönt med mer ljus och längre dagar. Dagar som förhoppningsvis också är varmare än hemma.

Södermalm och Götgatan i går morse klockan 03.55. Vi väntar på nattbussen mot Centralen och sitter resan 04.30 på flygbussen till Arlanda.

Ingen direkt trängsel på Arlanda.

 

Att byta miljö

tycker vi är trevligt. Och det i sig innebär inte alls för oss att vi måste resa iväg.  Jag tycker även hemma i Stockholm att jag byter miljö ganska frekvent. Huvudstaden och dess omgivningar har mycket att bjuda på. Men vi har den “spanska sommarstugan”, strax söder om Alicante,  i Torrevieja, och hit är det nästan pendlingsavstånd.

Dags att byta miljö. FRån STockholm till Alicante i SpanienPå väg. Tyvärr lite sprickor i fönstren och en del damm på utsidan. Men det gick inte att åtgärda i luften.

Vårt SAS plan lyfte från Arlanda 07.00 och 10.40 landade vi i Alicante. Vi var hoppfulla och trodde att  flygbussen mot Torrevieja klockan 11 skulle hinnas med. Raska är vi och har bara handbagage med oss. Tyvärr! Vi missade bussen med fem minuter. Nåja, lite tapas och en öl och så blev det lagom för nästa buss klockan 12.

Ingen trängsel var det heller på Alicantes flygplats.

Just när vi kommit på bussen hör jag att någon säger “hej Ditte”. Och här träffar jag på arbetskamrat, en skolsköterska, som jag arbetat tillsammans med, eller snarare – vi har varit på samma arbetsplats, under ett 10-talår. Jätteroligt att ses här Och nu va dte säkert över tio år sedan vi sågs förra gången. På den tiden jag jobbade i Upplands Väsby.Dessutom bor vi här i Torrevieja nästan grannar.

Blå himmel,palmer och +20 i skuggan verkar lovande.

Och grannens apelsiner välkomnade oss. Riktigt goda och närproducerade.

 

34 svar på ”Byta miljö – Vi gör som flyttfåglarna och drar söderut”

 1. Å va härligt det ser, blir väldigt avis! 🙂 Får stå ut med det gråa mörka här hemma, men man får pigga upp vardagen så gott det går ändå. Hoppas på en resa ner till nyår.

  //Karin

  1. Vi kan ganska spontant bestämma oss för att ta en vända och det gjorde vi nu också.November hemma brukar vara ganska trist. Mne å andra sidan var oktober väldigt fin så kanske november hänger på. Och visst kan man pigga upp tillvaron hemma. Jag trivs väldigt bra hemma i Stockholm också och det är trevligt med en tur hit. Hoppas du får till en resa till nyår.

 2. Härligt att komma ner till sol och värme. Tyvärr hade jag kallt de sista dagarna.
  Hoppas innerligt att det fina vädret håller i sig.
  Ha det så gott och njut för mig också. Bidde ingen GT för mig, då mina GT – vänner inte var nere samtidigt?
  Många kramar till er båda/A-K

  1. Det är trevligt att just byta miljö ett tag, men jag trivs ju också så bra hemma i Stockholm…Dock brukar november hemma vara ganska trist med korta dagar och höstrusk så vi brukar ta en tur hit då. Både igår och idag var det runt +20 och sol. Mne nu på eftermiddagen har molnen dykt upp. Regn väntas.
   Vi tar gärna en GT för dig till nästa gång vi ses.
   många kramar till dig från oss.

 3. I´ll always remember
  min stad i november
  med tråkigt väder,
  våta kläder ….

  Skönt att fly söderut. Här har vi haft frostnätter , men just nu har vi 21C och mulet.
  Vädret här kan man aldrig spå. Det går opp och ner. På Halloweenpartajet satt vi
  utomhus; ganska ovanligt.

  Den där långa, tomma korridoren på Arlanda påminde mej om hur glad jag
  är, att jag inte behöver befinna mej på en flygplats, aldrig igen. De nya säkerhets-
  lagarna gjorde det “inte kul”.

  Trevligt att ha två hem och vänner och bekanta på båda ställena. Trevlig november!

  1. November är nog den månad som jag hemma tycker är trist. Men man får ju pigga upp den. Nu piggade vi upp oss med en resa hit. Ganska oplanerat men så blir ofta våra turer. Så fint väder du har hos dig och perfekt att kunna sitta ute på Halloween. Nej, flygplatser är inte alltid så roliga men att flyga gör ju restiden mycket kortare. Och säkerhetskontrollen i Sverige är tämligen modern och smidig. Går fort.
   PS Jag skickade boken till dig och jag hoppas den kommer fram i nästa vecka.

 4. En “okristlig” tid att stiga upp i förstås men skönt utan trängsel är det.
  Flygterminalen i Alicante är trevlig att äta några tapas i och en timme går fort. Hoppas att ni nu får en riktigt fin tid i sommarstugan i Torrevieja.
  Skön helg önskas!

  1. Visst är det tidigt men vi kommer hellre hit tidigt än i sena kvällen. Och vi slumrade på planet. Hade bra platser där det var rymligt. Tiden i Alicante försvann snabbt och tapas är en bra liten lunch. Varmare är det här, runt +20 på dagen men nu ser molnen it att mörkna så risk för regn finns nog på eftermiddagen. Men vädret är som det är.
   Önskar er också en fin helg.

 5. Men så kul att träffa en gammal arbetskamrat, helt apropå. Ni visste alltså inte att ni bägge hade semesterhem där? Då kommer ni kanske träffas flera gånger nu då ni vet hur nära ni har att kunna umgås. Här i novemberrusket kan man faktiskt låta bli att dra på munnen, grått, småregnigt och jag ligger i soffan o tittar på gymnastik-VM där svenska Adlerteg så småningom är i final. Ha det gott i värmen o skicka oss en tröstande tanke…Kram

  1. Nej, vi visste inte detta. Och vi har inte setts här tidigare och bor bara 600meter från varandra. Jodå, vi ska ses igen. Världen är bra liten ibland.Har också nu sett Jonna Alderteg. Jätteroligt! Imponerande!
   Jag sitter nu på terrassen och det är +20 klockan 16.30. Här är det inte mörkt förrän strax före 19.
   Och visst skickar jag dig tankar.
   kram!

  1. Tackar! Vi har haft både sol och moln idag under långpromenaden längs havet.Ingen blåst. Nu i sena eftermiddagen är det mest sol och fortfarande +20. Behagligt! Apelsinerna är verkligen närproducerade och väldigt goda.

 6. November kan vara en väldigt grå månad i Sverige så det passade väl alldeles utmärkt att ta sig till sydligare nejder igen. temperaturerna lät riktigt behagliga så ni får säkert det bra.

  Kram och ha en fin fredagskväll!

  1. Vi hann ju vara hemma i tre veckor i oktober och det var många riktigt vackra dagar. Kanske blir det så i november också- Men vi tar gärna en tur hit i november och ljusare är det och varmare. Förhoppningsvis också en hel del sol.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram

 7. Hej Ditte.
  Skönt att åka ner när det är som gråast och tråkigast här hemma. Här i Skåne är det riktigt grått och blåsigt. Vilket trevligt museibesök ni hade gjort om vikingatiden. Extra trevligt var det att se bilder på Max.
  Kram

  1. Välkomna hem till Skåne igen. Kan tänka mig att det blev både trevligt och mycket att tänka på för er här under vistelsen-Trevligt att komma hit igen och vi hann uppleva vackra höstdagar hemma i Stockholm i oktober.
   Jätteroligt med besöket på museet tillsammans med Max. Och han tyckte verkligen om det. Jag också-
   Ha det gott!
   kram!

 8. Blir säkert trevligt att få lite mer ljus och värme … och så kul att träffa på en gammal arbetskamrat! Ha det nu så bra och njut av fina dagar i sommarstugan 🙂
  Kram

  1. Jag trivs ju bra hemma i Stockholm också men att få lite mer ljus och värme är trevligt det också. Jätteroligt att träffa på en “gammal” arbetskamrat helt oförutsett. Och här bor vi nästan granar och har så gjort i flera år. Men vi har inte direkt varit här samtidigt.
   Vi hoppas på fina dagar både vad gäller både väder och upplevelser.
   Kram!

  1. Nu blir det tyvärr ingen långresa åt ert håll och visst saknar jag det. Får här leva på fina minnen eftersom mina solskador inte trivs med just solen. Mycket att stå i har ni men sen blir det desto mer behagligt.
   Vi hopps på fina dagar här och det har börjat bra.
   Önskar dig också en fin helg.

 9. Jätteskoj! Å just idag är du nog glad att du befinner dig på betydligt varmare breddgrader.
  Så himla kul med din bekant som du träffade på flygplatsen. Tänk att världen är så liten. Och nu när ni är nästan grannar lär det nog inte dröja 10 år till nästa träff.

  1. Vi är ju ganska spontana och har ofta kort startsträcka. Nu är vi alltså här. Och det var jätteroligt att träffa min “gamla”arbetskamrat.Betydligt yngre än vad jag är- Och det kändes som om det inte alls var länge sedan vi sågs. Men det var faktiskt minst 13 år sedan. Nej,vi kommer att ses snart.

 10. +20 i skuggan låter helt underbart!

  Ja, du ser till att röra på dig mycket, oavsett om du är i Spanien eller Sverige. Det gör jag också, men det blir i regel samma “gamla” rundor här i Jönköping 🙂

  Morgonstund har guld i mund, heter det, men det var hiskeligt tidigt ni reste till Arlanda! Inte såg ni till något guld i mund då, eller!? Lugnt och skönt förstås på Arlanda, så folktomt har jag aldrig sett flygplatsen. Kan förstås bero på den tidiga timmen 🙂

  Önskar er en fin tid i Spanien! Vi har det relativt varmt fortfarande här hemma, men november är mörk, bara att kura ihop och gilla läget… eller i vart fall göra det bästa av det.

  1. Jag rör gärna på mig, på olika sätt, och det var jag än är i världen. Och den spanska sommarstugan är ju också “lite” av hemma.Men hemma är förstås Stockholm. Det blev en väldigt tidig avgång så det där guldet uteblev.Men när jag resta i denna arla morgonstund i september var det desto livligare på Arlanda.
   Vi hoppas på fina dagar här och kanske mer ljus och sol än hemma. Vi njöt av en fin oktober hemma och har haft fina dagar och nu är vi här några veckor här.

 11. Perfekt att åka söderut, nu i november.
  Ha det så gott.
  Nästa vecka åker jag till en av dina favoritplatser, återkommer med bilder ?

  1. Det känns bra. Hade gärna tagit en tur till Thailand men med mina solskador är det inte att rekommendera. Spännande med ett besök i en av mina favoritplatser. Ser fram emot att på avstånd följa med.

 12. Men så härligt att ni åkt i väg nu, perfekt att byta klimat 🙂 ser fram emot lite sommar bilder kram å fin lördag <3

  1. Väldigt skönt att spontant resa iväg. Och att komma hit är som att komma hem. Ja, till vårt andra hem. Sol, varmare dagar som också blir ljusare känns bra.
   Trevlig lördag önskar jag dig också.
   Kram!

 13. Å så är ni iväg – världen är påfallande liten i all sin storhet och himlen är för alla.
  Tur att det inte gick att ordna om bättre fotomöjligheter där uppe. Så trevligt med återmöte och bara 600 meter mellan er där då 🙂
  ha det så gott och förändringen är alltid där har jag numera kommit till insikt om 🙂
  Kram åt D+B !

  1. Visst är förändringen ständigt närvarande.Mer eller mindre och på olika sätt. Och världen är stor men ändå liten ibland.
   Kramar till dig från oss.

 14. Härligt att ni är tillbaks igen! Och visst är det skönt med lite varmare vindar och att det är ljusare längre på kvällarna!
  Stor kram och trevlig lördag!

 15. Härliga bilder! Kan skolsköterskan möjligen heta Sabine ? Hade en granne i Rotebro, som jag vet jobbade som skolsköterska, men det var nog i Märsta? De har köpt lägenhet i Torre!

  1. Tackar! Nej, skolsköterskan har inte det namnet utan det börjar på K. Och hon bor i Täby. Kul med din f.d. granne. Får ha ögon och öron öppna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *