Foto

Brons – Nytt försök i Gems Weekly Photo Challenge

Nu är det vecka 10 och det är ordet brons som gäller i  Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge. Nu är också jag är nu på rätt vecka och rätt ord. Bra så!  Utmaningen i sig är att med bild /och/eller/ text tolka det angivna ordet. Här är det är fritt fram för egna funderingar och alla är välkomna att vara med.

En tavla med  inslag av brons i ram och bakgrund.

Brons

får det bli på nytt och orsaken till det är att jag varit på resande fot i några veckor och varit både dag och veckovill. Detta gjorde att jag redan förra veckan lämnade bronsspår från Uruguays huvudstad Montevideo.  Så idag får andra bronsiga bilder chansen att medverka.

Denna utsmyckning i brons, gjord av den italienska konstnären Gianmarino Potenza,  såg jag i lobbyn, “piazzan”, ombord på kryssningsfartyget som vi reste med. (Överlag fanns mycket konst i de allmänna utrymmena ombord. )

 

En bild från en park i  Buenos Aires. I hela denna stora stad är det gott om grönområden med många stora träd som ger skön skugga. Grenarna breder ut sig rejält och för att inte nå ner till marken måste de få hjälp på något sätt att stöttas upp. Lösningen vi såg på flera ställen var att  skulpturer, mestadels i brons eller brons och järn bar upp grenarna- (Såg inga kvinnor som var avbildade för detta ändamål.) Kommer grenarna i kontakt med marken rotar de sig och nya träd börjar växa. Något man vill undvika.

En stark man släpar/lyfter på en av de tunga grenarna som tillhör detta gummiträd.  

 

 

 

40 svar på ”Brons – Nytt försök i Gems Weekly Photo Challenge”

  1. Tackar! Tangobilder kommer under veckan. Måste begränsa inläggen lite för det är lätt de blir för långa. Har en tangovideo som jag ska försöka lägga in.
   Kram!

 1. Otroligt så mycket vackert du har fotat med brons anknytning.
  Jag tittar mest och längst på den nedersta bilden,. I min smak, otroligt vacker. Det gröna i bakgrunden, trädens skuggningar i marken eller asfalten och själva bronsfiguren är så stilig och muskulös.
  Men, vad lyfter han?
  Trevlig onsdagseftermiddag och varm kram till dig.

  1. Stort tack! Mannen, skulpturen, lyfter de tunga grenarna på detta gummiträd som skulle, om de nådde till marken,bilda nya träd och det vill man inte.Såg flera liknande statyer i Buenos Aires och de var verkligen så fina.
   Varm kram skickar jag till dig också.

 2. Vilken snygg tolkning av ordet “brons”! Jag gillar verkligen statyn med mannen som lyfter en gren på gummiträdet!

  Kram och god kväll!

  1. Tack! Jag tittade verkligen noga på denna staty av mannen som bar upp trädets grenar. Fanns en stötta bakom också. Såg att denna lösning var vanlig i flera av Buenos Aires parker. En snygg och bra lösning.
   Kram och trevlig kväll.

  1. Tack! jodå, semesterlunken var delvis framme men främst var ja nog uppfylld av allt vi såg och upplevde. Så mäktigt alltsammans.
   I Buenos Aires såg vi liknande statyer i flera parker och de förenade nytta med nöje.Snyggt och praktiskt.

 3. Kul med ytterligare ett inlägg till temat från dig:) Brons skulpturen på fartyget är jättefin, men jag är totalt såld på hur man stötta upp träden i BA. En absolut genialisk idé som är både annorlunda och otroligt tilltalande. Å jag förstår att det inte fanns några kvinnor med. Lite tungt för kvinnor kanske;-)

  1. Instämmer helt. Runt om i B.A. fanns liknande skulpturer som stöttade upp tunga grenar och det var både snyggt och praktiskt.Instämmer att det nog varit fysiskt tungt i detta jobb för kvinnor. Men jag hade tanken….

  1. Tack! Ja, ett par hittade jag och eftersom jag var fel förra veckan så fick jag hamna rätt denna. Och en del bronsfigurer har jag sett. Bra så. Gillade verkligen bronsstatyerna.
   Stor kram!

 4. Du måste haft många bronsbilder så det räckte till två inlägg. Jättesnygg tavla och bronsskulptur, sen starke mannen gillade jag.

  1. Den “starke mannen” såg vi i flera olika parker i olika varianter som på olika sätt stöttade upp dessa gummiträds tunga grenar. Snyggt och praktiskt.

 5. Fina bronsbilder och så härligt med bronsstatyer som bär upp grenarna och stöttar träden, så smart och tjusigt!
  Ha det jättefint
  KRAM KRAM Primrose ,-)

 6. Intressant med statyn som håller upp trädgrenen. 🙂 Jag gillar metallen brons… inte lika påträngande som guld, men ändå färgstark.
  Kram!

  1. Vi hittade liknande skulpturer runt om i flera av Buenos Aires parker och visst är det ett både snyggt och praktiskt sätt att hålla grenarna på gummiträden uppe.
   Kul var det att just leta efter det som kunde ha med brons att göra-
   Kram från ett regnigt och grått Stockholm.

 7. Vilken tur att du var för tidig – och tack för att du visar fler bilder på temat! En suverän tolkning och snygga bilder!
  Bra jobbat Ditte!
  Kram

  1. Tackar! Ja, jag kände att jag ville komma in i rätt fas och vecka och bidrag hittade jag ju. Intressant och snygg lösning hade de ordnat med skulpturer som bar upp gummiträdens tunga grenar.
   Kram från ett regnigt Stockholm

 8. Kul med en omgång nya bronsbilder! Jag ser gärna bilder från andra länder! Skulpturen som bär upp grenarna, wow! Nu ser jag fram emot lite tango!
  Ha det gott ocg tack för alla fina bilder!

  1. Nu är jag inne i “rätt vecka” igen och har landat hemma. Men det är mycket kvar att bearbeta från resan. Vi såg i Buenos Aires liknande skulpturer i många parker där det just var män som bar upp en del av dessa gummiträds tunga grenar. Praktiskt och snyggt. Tango kommer men jag måste hitta ett sätt att kunna lägga in videon. Annars får det bli på Instagram.
   Ha det gott du också och mer från resan kommer.

  1. Tack! Håller på att återgå till mer normal rytm så nu ska det nog gå bättre med kom- i- håget- Kanske….
   Stor kram!

 9. Fantastiska bilder till temat – bra att du fick med några fler. Konstigt att grenarna lever trots att det inte har någon rot.
  Kram från Ingrid

  1. Tack! Jodå grenarna lever vidare för de sitter kvar på stammen och får sin näring. Men de måste stöttas upp för att inte hamna på marken och där rota sig och bli ett eget träd.
   Kram!

 10. Vilka perfekta bilder till temat! Kul att se lite från er resa. NI verkar ha det toppen. Ska läsa mer någon annan dag. Fortsätt njut och ha det bra!

  1. Tack! Vi har verkligen haft det jättebra på resan men så mycket att se och uppleva och också tid till full avkoppling mellan hamnarna.
   Nu är vi hemma igen sedan några dagar och försösker landa i och med ala upplevelser och intryck.
   Ha det gott du också.

 11. När jag kollade inlägget funderade jag på om mannen var levande eller skulptur. Kom fram till skulptur… och har sett att mitt “svar” var rätt. Läcker skulptur i alla fall.

  1. Jadå! Det var en skulptur. Och väldigt fint utförd. Såg flera liknande i stadens parker. Kanske vore något för stora träds tunga grenar även i Stockholm.

 12. Otroligt häftiga härliga bronsfoton! Tänk att man måste åka så långt bort för att få till det! Det glädjer mig att man inte gör som på Finlandsfärjorna o mest satsar på trista reklampelare ombord på båtarna. Utsmyckningen du visar var otroligt vacker. Och den uppbärande gubben, så häftigt. Kan du tänka dig något liknande i t.ex Kungsträdgården, hihi! Vilken kul idé dessutom med ett praktiskt syfte. I Stockholm kunde vi ju faktiskt avbilda några kvinnliga grenbärerskor, eller hur? Trevlig fredagskväll, kram från pörtet

  1. Detta fartyget hade en hel del spännande konst ombord och även konstutställningar. Just alternativet med en vacker skulptur som håller upp grenar tycker jag man verkligen kunde ta efter. Både snyggt och praktiskt. Jag grunnad eöver några kvinnliga varianter men jobbet är fysiskt tungt så det kanske faller på det. Men då kan man ta flera stycken.
   Kram och trevlig kväll.

 13. Du har varit på en underbar resa och även fått ta del av mycket brons. Mannen bärande det gamla gummiträdet är riktigt häftig.

  1. Resan var fantastisk på alla sätt och en hel del brons fanns också. Visst är skulpturen i brons med mannen som bär trädet fin! En bra lösning och njutbar för ögat.

 14. Jag gillar sista skulpturen som får bära upp grenen. Det var en annorlunda och kreativ lösning på att undvika att träden sprider sig. 🙂

  1. Jag också och en verkligt smart tanke. Kanske kunde idén tas efter här hemma. Såg fler av dessa runt om i Buenos Aires parker där det fanns gummiträd och andra med tunga grenar.

 15. Jättefina bilder på temat från en resa som verkligen ser fantastisk ut. Jag tycker det är en fantastisk ide att sätta skulpturer att bära grenarna istället för något tråkigt stöd av rör eller pinnar.

  1. Tack! Resan var fantastisk på alla sätt med så många upplevelser och roligt att se delar av världen där jag inte varit och med en natur som fascinerade. En del spännande städer blev det också. I Buenos Aires fanns i flera parker liknande skulpturer som höll upp tunga grenar. Kanske något att ta efter här hemma. Både snyggt och praktiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *