Foto Resor i Sverige

Blomma – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge

Blomma är veckans ord att tolka i  Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge. Vad gäller utmaningen i sig så gäller det att med bild och/eller text tolka det angivna ordet. Här är det fritt fram för egna funderingar och tolkningar och alla är välkomna att vara med. Veckans bidrag är hämtade från fiskelägen som jag nyligen besökt under min nyligen avslutade resa längs Höga kusten.

 Ulvön hittade jag dessa vackra rosor. Här fanns många hus där rosorna verkligen trivdes.

Blomma/blommor

av många skilda slag har jag sett under resan längs Höga kusten. Här finns ängar som är fyllda av olika sorters blommor och som man i början och slutet av sommaren  slår för hand med hjälp av en lie.

En av alla blomsterängar jag såg på Ulvön.

Även det lilla fiskeläget Skeppsmaln bjöd, förutom på surströmming, också på vacker blomsterprakt. (Jodå, jag testade en miniklämma”med lite surströmming på.

Jag tror att denna blomma är en schersminJag tror att denna  växt är en schersmin. Eller? Fanns i en trädgård på Skeppsmaln.

Att denna blomma är en pion vet jag. Att denna blomma är en pion är jag i alla fall säker på.

Tänk att det kan blomma så vackert när det knappast finns jord. Men kanske är det luften här ute som är hemlighetenTänk att det kan blomma så vackert där det knappast finns någon jord. Men kanske är det luften som också bidrar. 

Bönhamn är ett annat fiskeläge vi besökte. Även här var det Gävlefiskarna som byggde de första husen. Det berättas att Bönhamn fått sitt namn av att fiskarna förr kom in hit för att “böna” – täta sina båtar, men idag finns inga yrkesfiskare kvar här men namnet vittnar om den tid som var. Att strosa runt här och slå sig ner på någon brygga är en lisa för själen och det känns som om tiden stannar för ett ögonblick. Och hela tiden omges man av en natur och miljö som är svår att se sig mätt på. Absolut njutbart!

Fiskeläget Bönhamn.

Kunde inte låta bli att ta med denna blomstersäng. Såg just nu inte till någon blomma men visst är det en rolig idé.

Ingen blomma var synlig. Men det är ju en riktig blomstersäng. Ingen blomma synlig men det är i alla fall en riktig blomstersäng. Och jordgubbar var på gång. 

Uppe på ett litet berg låg detta gulliga hus med strålande utsikt över nejden. Och även detta hus var omgivet av vackra blomster.

 

Titta gärna in här för att se fler av veckans blommande tolkningar

44 svar på ”Blomma – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge”

  1. Ja, mängder av vackra blommor har jag sett. Och förundrat mig över hur de kan växa när dte nästan inte finns någon jord. Men säkert är luften näringsrik den också.
   Kram och trevlig tisdag.

  1. Jag blev så förvånad över mängden blommor. Förra året vid den här tiden var det så torrt i markerna, även här på Höga kusten, och inte alls lika mycket blommor eller grönska. Önskar dig också en bra tisdag.

 1. Så vackert! Och vilken rolig idé med sängen. Jag hade en precis likadan när jag var barn….fast inte med plantor i 😀
  Stor kram!

  1. Tack! Och många vackra blommor fanns det. Tyckte blomstersängen var så fyndig. Nu var det dock jordgubbsplantor i den, men de har ju också haft blommor.
   Kul att du haft en liknande säng-
   Stor kram

  1. Det har varit en jättefin resa på alla sätt. Och höga kusten är så fin. Visst är blomstersängen fin och jag såg jordgubbar som höll på att mogna.
   Jättetrevligt att du är med mig.

  1. Tack! Sverige sommartid är så fint med all grönska och växtlighet. Och Höga kusten är en klar favorit.
   Fint i Stockholm i kväll och mysigt balkonghäng.
   Önskar er detsamma.

 2. Det är verkligen en härlig tid just nu med alla blommor!
  Härliga bilder du bjuder på från en vacker del av vårt avlånga land.

  1. Visst är det! Och Sverige sommartid är svårslaget tycker jag. Och dagens blombilder är hämtade från en så fin del av Sverige, Höga kusten. Jag är så förtjust i detta område…

 3. Men Ditte! Vilka godisbutar du bjuder på!!! Blomstersängen är helt och totalt underbar! Och visst är det en schersmin, de är så vackra och kan dofta så gott av smultron, tro’t eller ej.

  Visst är det otroligt hur vissa växter trivs i bara en matsked jord mellan klipporna. Skulle de få mer skulle de inte klara av det. Naturen är verkligen förunderlig.

  1. Tack, Emma! Höga kusten är en så vacker del av Sverige. En av mina absoluta favoriter. Och det finns ju så mycket fint här. Särskilt sommartid. Visst är blomstersängen härlig. Jag såg på samma tomt också ett fyrtorn som var uppbyggt och fyllt med jordgubbsplantor och även en gammal, liten eka.Schersminen var verkligen din och doftade så gott.
   Jag var så fascinerad av att alla växterna överlever här men även luften är viktig här fick jag veta. Naturen är fantastisk.

 4. Den underbara rosenväggen, när man ser dem tidigt om våren kan man inte tro på vilken förvandling de ska genomgå. Fantastiskt fint fotat. Vi har ett hus här i byn med lika vackra klängrosor, jag väljer ofta att ta just den vägen till affären så jag får njuta av dem. Kram

  1. Tack! Rosväggen vid huset här ute på Ulvön var en av flera jag såg. Rosorna och även ängsblommorna verkar trivas i denna ganska magra jord. Men säkert gör den friska luften sitt till-
   Roligt att du också kan njuta av en rosvägg i din by. Klart att du tar en omväg för att se dem-
   Kram!

 5. Höga Kusten resan levererade verkligen massvis med bloggfoder, inte minst bilder!
  Jättefina blommor. Jag är ju barnsligt förtjust i vilda blommor, så jag fick min beskärda del här:-)
  Och blomstersängen med jordgubbar är härlig. Snacka om kreativ återvinning av sänggavlar. Love it:-)

  1. Verkligen! Och Höga kusten är en så vacker och speciell del av Sverige. Och man blir inte ett världsarv utan anledning. Jag är också så förtjust i dessa blommor som växer vilt och har så små anspråk på “god jord”. Men de trivs ändå. Blomstersängen fastnade jag för.PÅ samma tomt fanns en liten eka (en riktig) med jordgubbar i och man hade även byggt en fyr av trä där det också fanns jordgubbar. Så visst var det kreativt.

  1. Jag var så fascinerad över att de blommor jag fångat på bild kunde växa så fint i denna karga jord. Men luften gör ju sitt till den också. Och jag kan förstå att blommorna trivs på vackra Höga kusten.

  1. Visst hör dessa vackra blommor sommaren till. Och jag tycker dessa blomsterängar är så fina. Och här på Ulvön slås de fortfarande med lie som man gjorde förr.
   Kram!

 6. Härliga bilder på vackra blommor! Blomsterängar som slås med lie är en sällsynthet numer … tur det finns entusiaster som fortsätter värna om ängarnas fortlevnad.
  Surströmming har jag bara smaka en gång … gillade det nte – men känner att jag faktiskt skulle kunna tänka mig att smaka en gång till 🙂
  Kram

  1. Här ute på Ulvön slår man fortfarande många ängar med lie, just som man gjort här ute i evigheter. Viss är det roligt att detta finns kvar. Vad gäller surströmmingen så kan jag inte påstå att jag blev förtjust, men det var ett litet smakprov och jag testade två små bitar. Nu har jag gjort det i alla fall. Och kan tänka mig att testa igen. “För sakens skull”. Nu när jag var på plats i surströmmingens hemtrakter så kändes det rätt att testa.
   kram!

  1. Förra året var det så torrt när jag vi gjorde resan så många blommor orkade inte med utan hade vissnat. Även träden hade då i juli gulnade löv. Men i år var det så vackert med all grönska och blommorna var i all sin prakt.
   Ha det gott du också

 7. Så vackert! Rosorna på den första bilden är verkligen mäktiga. Vi hade något liknande i vårt förra hus. Kunde inte ta med dom. Det enda jag saknar från 250 m2.
  Nu vill jag sätta ner fötterna och hindra hösten eller i varje fall fördröja den flera veckor! Kram

  1. Dessa rosor från Ulvön var så fina där de var och det fanns gott om hus med liknande. Men visst hjälps vi åt att sätta ner våra fötter och låta sommaren stanna länge än.
   Kram!

   1. Så bedårande vacker blomstergalleri. Bönhamn tycks bjuda på en fin natur och små hus. Gillar blomstersängen skarpt. Den passar in i en äng med vilda blommor. Tack för titten Ditte!
    Kram

    1. Här finns så många vackra blommor både vilt växande på ängar som slås med lie och många andra i trädgårdar. “Blomstersängen” med jordgubbar i tycker jag är så rolig. På samma tomt fanns också en eka med jordgubbar och man hade även byggt upp en fyr i trä där det också fanns jordgubbar.
     Trevligt att du var med och Bönhamn är så vackert.
     Kram!

 8. Heisann, ingen sommer uten sommerblomster, i ulike variasjon er, og du har rett navn, men det har sikkert en annen allerede fortalt deg.
  Blir du mer på min utfordring søndag? Kan godt kombineres med Sannes neste ukes “Vägen”!

  1. Ja, sommarblommor vill vi ju ha. Vad roligt med din utmaning. Måste in och läsa vad den går ut på. Och “morsomt” verkar det vara.
   Ha det gott.

  1. Här uppe längs Höga kusten, ca 50 mil från Stockholm är det så många vackra blommor som trivs så bra. Och detta trots den magra jorden. Här ute på Ulvön slår man fortfarande ängarna med lie och detta är inte så vanligt numer i Sverige. Men å andra sidan kommer blommorna tillbaka. Visst är det speciellt med jordgubbarna som är planterade i sängen. DEt fanns även jordgubbar i en eka .
   Önskar dig också en fortsatt fin vecka.
   Kram!

 9. Så fint att kunna kombinera dina reseminnen med underbart vackra blombilder. Jag förstår att det måste ha varit en mycket upplevelserik resa du har gjort!
  Kram från Ingrid

  1. Mitt resejobb är så roligt och jag får verkligen både se och uppleva mycket. Men det krävs också många, många, timmar av förarbete och “research”. Ohc att man varit på plats tidigare. Höga kusten är en absolut favorit när det gäller vackra platser i Sverige och den är ju speciell med denna landhöjning som ägt rum-
   Mängder av blommor har jag sett och så roligt att man ute på Ulvön fortfarande slår blomsterängarna med lie. Inte så vanligt numer.
   Kram!

  1. Visst gör blommor av alla slag oss gott. Och ute på Ulvön var det så fint med sessa ängar och blommorna. Och tänk att man här fortdfarande slår ängarna med lie. Så härligt. Och ett tungt jobb i sig. Visst är sängen fylld av jordgubbsplantor fin. Vilken idé!
   Stor kram och många tankar.

  1. Jag fastnade, som vanligt, för allt det vackra i dina trakter. Och klängrosorna vid de gamla husen och ängarna med sina vackra blomster både ute på Ulvön och i de andra fiskelägena tog jag med mig i minnet och i kameran.

  1. Tack! Här ute var det så många fina blommor och jag fastnade extra både för dessa röda klängrosor och vackra ängsblommor. Jadå, visst är Ulvön känd för sin surströmming, men numer tillverkas den här ute i mycket liten skala-

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *