Resor utomlands Tankar

Blått och gott – Lyckad semester på Teneriffa

Jag konstaterar till morgonkaffet att det är mulet, grått och trist väder i Stockholm. Även en del  regn faller.  Men eftersom jag inte kan påverka vädret nöjer jag mig med att konstatera hur det är och ägna mig åt trevligheter i stället. Igår samlade jag ihop de sista kvarvarande bilder från omgivningarna där vi bodde under vår julvecka i Playa de las Americas på Teneriffa. Vi är verkligen nöjda med resan och dagens bilder blir de sista från just den här resan. Mycket blått och gott.

Hemma och tidig torsdag eftermiddag. Regn i luften och även om det är grått så kan vissa nyanser av blått skymtas i bilden. 

Blått och gott

För vår del är vi väldigt nöjda med resan som helhet och de som följt med oss till Teneriffa via bloggen har säkert förstått detta.  Både hotellet, omgivningarna och miljön tilltalade oss. ( Mer om dessa i länkarna till vänster) Och inte minst den trivsamma atmosfären som mötte oss överallt. Vad gäller ett hotell så kan man ju se det på flera sätt. Ofta spenderar en inte så mycket tid där men att läget är “bra” är viktigt. Och för vår del är nära havet viktigt och även att ha havsutsikt. Att sedan rummen är bekväma och servicen bra uppskattar vi också. Likaså att sätta sig till bords och äta  en god frukost i lugn miljö. Att vädret sedan var helt fantastiskt var ju en bonus, dagligen +25-+26 i skuggan och kvällstid runt +23.

Nu var detta en charterresa som vi bokade med Vingreso och ett “Sunprimehotell” som vänder sig till vuxna.  En sen bokning som vi gjorde bara ett par dagar före avresan. Och vad gäller charter var det nog 20 år vi senast var på just en charterresa. Men det var väldigt bekvämt att allt var inkluderat .Jag har i många år, både som ung, medelålders och som pensionär jobbat inom resebranschen (både utomlands och i Sverige så “jobbet” i sig kan jag.) Har ju alltid också  gillat reseledarjobbet. Men nu skulle jag vara gäst. En riktigt trevlig roll det också.Kände dessutom att jag var en exemplarisk gäst. Jodå, maken också.

Teneriffa. Playa de las Americas. En hel del blått och gott längs fina promenadvägar vid Atlanten. Blått och gott hade vi det på fina promenadvägar längs Atlanten.

Mer blått och med inslag av grönt.

Njutbart. Trevliga uteserveringar kantar en del av gångvägarna vid havet. Här slår en sig gärna med.

Teneriffa. Playa de las Americas. Costa Adeje. Blått och gott. Himmel och hav i blått och goda drycker. Julafton 2022.  Mer blått och gott. Jag valde en sangria med cava.

Julafton. Atlanten glittrar i motljus.

Teneriffa. Playa de las Americas. Costa Adeje. Blått och gott kan det också vara att se utsikten upp mot bergen från vårt hotellrum Blått och gott kan det också vara att blicka upp mot bergen. Utsikt från loftgången utanför vårt rum.

Avslutande bild från resan. Riktigt behagligt att “bubbla” uppe på solterrassen på  våningsplan 9, där vi bodde. Och läckert att  samtidigt ha utsikt över den blåa Atlanten. Nöjd, glad och tacksam.

Blogginlägg

skriver jag oftast mer eller mindre i realtid så att de är aktuella. Ofta med en dags förskjutning. Men är det ett mer tidlöst inlägg jag skriver kan jag ha med det när som. För egen del vill jag helst ha bloggen så aktuell som möjlig för den är ju delvis också en dagbok. Ibland också med en del tips och information. Just detta med mina tankar  angående bloggen berättade jag om i december där bloggtankar fladdrade.)

22 svar på ”Blått och gott – Lyckad semester på Teneriffa”

 1. Tur att ni hade blådagar under er vecka, vi har ju flera dagar kvar, så jag hinner säkert få det lika härligt som du /ni haft det. Men på något sätt förväntar man sig finväder då man reser bort från vinter, regn och snö =)
  Visst är bloggen en perfekt dagbok. Ha det fint nu♡

  1. Vi var ju bara en vecka så då kändes det extra viktigt med fint väder. Och det fick vi ju verkligen. Och visst kommer finvädret tillbaka till er. Kanske tog det en kortare semester.
   Instämmer helt i att en väntar sig fint väder. Eller hoppas på det…
   Önskar dig nu fina dagar med mindre blåst och regn.

 2. Det blev verkligen en mycket lyckad resa ur många aspekter. Även om man inte tillbringar så mycket tid på hotellet så prioriterar vi alltid ett centralt läge samt närheten till havet. Gärna mindre hotell men det är inte alltid sådana finns att tillgå när man reser på en charterresa. Sedan hade ni ju en fantastisk tur med vädret dessutom och väldigt lagom temperaturer. Fullt promenadbart fick man väl säga.

  Önskar en fin torsdagskväll nu!

  Kram

  1. Vi är verkligen nöjda. Och idag bjöd huvudstaden verkligen på grådaskigt väder så det kändes extra bra att ta fram det som var “blått och gott”. Just att det var så lugnt på hotellet, i omgivningarna och längs havet uppskattade jag extra mycket denna gång-
   Vi bor gärna på mindre hotell men detta kändes som ett sådant trots att det inte var det.
   Har ibland bott på mindre hotell där det varit ganska lyhört och inte alls tyst och då är det ju inte alls samma känsla.
   En trevlig torsdagskväll blev det med teater; Mandomsprovet på Stadsteatern. Så bra.
   Hoppas du också haft en fin dag och kväll.

 3. Det blev en fin julresa och ni verkar nöjda.
  Själva var vi hemma och huset var fullt, det känns alltid aningen ensamt när alla åkt.
  Hoppas du ett fint avslut på detta år och en bra start på nästa.
  Ha det bra 🤗

  1. Vi är verkligen nöjda med resan och allt den förde med sig. Detta passar oss bra numer. Men jag minns när vi alla sågs hos oss och minns också tomheten när allt blev tyst igen. Och inte minst saknaden.
   Tack! Önskar dig också ett gott slut och en trevlig start på 2023.

 4. Som trogen läsare här hos dig kan jag bara tacka och ta emot! En härlig semestervecka blev det ju även för oss läsare. Charterresor har absolut sina fördelar, speciellt sådana när allt är ordnat och man inte behöver bry sig om annat än kanske ha med sig passet. Vet inte om det fortfarande är så, men på 1990- och 2000-talet var så kallade sista-minuten-resor ju väldigt prisvärda också.

  Ja, vädret här hemma gör ju att ni troligen längtar tillbaka under dagarna. Sedan kan jag tycka att 6 plusgrader och regn idag är mera fördelaktig än 15,8 grader och sol som vi hade förra veckan. Kyla och jag går inte ihop. Tror det är likadant för dig.

  Än en gång – stort tack för att jag fick åka snålskjuts med dig:-)

  1. Visst var vår resa i “sista minuten” också väldigt prisvärd.Jag har ju jobbat en hel del med resor och vet ju vad jag tycker är bra även när jag är på resa. Och när jag idag tittade ut så bestämde jag mig för att ta det sista inlägget om resan och samtidigt rensa lite bilder.
   Jag är ju van att ordna resor så att nu låta sig tas om hand var helt ok. Till och med behagligt.
   Kyla tycker inte mitt ansikte om men jag kan tycka det är vackert med några minusgrader, vit snö och sol.
   Jättekul att du hängde mer. Kan tänka mig att vi i.r.l-. fått många skratt.

 5. Nog blev det mycket blått och gott för er under julveckan på Teneriffa. Så kul att få följa med så här och på det sättet också bli lite delaktig i det hela.
  Du skriver i nutid precis som du vill, helt ok och så skulle jag gärna göra också men jag får inte tiden att räcka till för det hur jag än försöker. Många gånger blickar jag lite bakåt i livet, ser sånt jag har glömt bort i mitt arkiv och vill lyfta fram det, för att sen aldrig mera göra det. Så är min tanke men också att vara i nuet någon gång, förra veckan, någon dag innan etc. Ibland finns det ju så mycket att skriva om så man nästan blir snurrig på kuppen.. Jag är nog ganska “blandoger” av mig för att säga det på ren åländska 🙂 Kommer nog att fortsätta så också.
  Ha det gott i det våta och blåa Stockholm!
  Kram

  1. Idag var det riktigt grått här i Stockholm så jag passade på att ta med de senaste bilderna från lite “blått och gott”. Nej, tiden är ett krux. Men när du berättar och skriver så kunde det ju vara både i nutid och dåtid och då spelar det ju ingen roll när det hela kommer. Jag njuter och gläds alltid åt dina inlägg och är så glad över allt jag får se och uppleva via dig och Uffe. Bosse också. Så Madeira kommer att få ett besök av oss. Helt klart .
   Just detta med att hitta bilder i arkivet, blicka bakåt är ju roligt och tidlöst- Och att sedan dela med sig så att vi andra får läsa- Så glad att du gör det.
   Och just att skriva om det som faller en in är ju det som är viktigt.
   Tidlösa inlägg består och ger mycket för oss som läser och hoppas det är så även för dig när du skriver. Jag njuter i fulla drag.
   Varm kram i sena kvällen. (Inne är det varmt)

 6. Vi försöker också publicera våra inlägg när de är hyfsat aktuella, kanske för att vi också har det som en dagbok. Sedan är det något helt annat om det är allmängiltiga inlägg.
  Dina inlägg från fina Teneriffa har verkligen gjort oss sugna på att åka söderut en vecka och tanka lite sol och värme. Idag har det verkligen ösregnat nästan hela dagen hos oss så en biltur till ICA blev enda gången jag kom utanför dörrarna och det är inte bra….
  Förresten så såg sangria med cava alldeles otroligt läskande och gott ut!

  1. Har förstått och sett att ni tänker på liknande sätt. Och det är ju också roligt att läsa det aktuella, likaså att skriva om det som är aktuellt-SEn finns det annat som är mer tidlöst och då kan det ju komma när som.
   Vad roligt om jag kunnat inspirera och det finns ju mycket att välja på. Teneriffa har jag besökt sedan jag var liten så ön har en speciell plats i mitt hjärta-
   Nu brukar ju också ordna alla resor på egen hand, precis som vi gör. Men att så här låta allt vara klart är trevligt det också. Och på en ordnad resa har vi nog inte varit på 20 år. Men å andra sidan har jag jobbat med resor en hel del.
   Sangria med cava smakade riktigt gott. Ska även testa det hemma-

 7. Strandpromenaden och bubbelpoolen med utsikt, det lockade mig mest när jag lästa dina inlägg från Teneriffa. Jag har börjat ett inlägg om Bloggtankar, inspirerad av dig. Men det dröjer nog innan jag publicerar det har lite mer att fundera på innan det är klart.

  1. Vi är så nöjda med allt och väldigt skönt att bara hänga med. Brukar alltid annars ordna allt för egen maskin. Och det har ju också varit en del av mitt jobb. Så extra kräsen är jag nog vad gäller mycket när det kommer till resor, boende och annat-
   Kul att du är i gång med bloggtankar . Jag tänker nog kontinuerligt på det på olika sätt. Och det bästa är ju att en själv bestämmer. Att det sedan är många som läser och även kommenterar är ju också roligt.
   Ser fram emot att läsa mer om dina bloggtankar-För min del blir nog bloggtankarna aldrig klara. Å andra sidan gör ju det inget.

 8. Jag förundras ideligen över mängden bilder du bjuder på – jag tycker det blir ett himla pyssel, la ut ca tio när jag skrev om sv akademien härom sistens. Det tog en halv evighet att få styrsel på det inlägget, tyckte jag. Du måste ha bättre flyt! Kanske bättre bildbehandlingsprogram också??? Bra jobbat hur som helst.

  1. Tack! Nu var det de sista bilderna för bloggen på denna resa. Visst är det ett pyssel med bilderna. Ibland är flytet bättre och andra gånger sämre, beror ju på. Dagens trista väder gav inspirationen till att ta till de sista av “blått och gott” från den här resan. Vi är verkligen väldigt nöjda med allt.

 9. så härligt ni haft det på Teneriffa blått o gott:) havet är så underbart att ha nära till speciellt när man reser utomlands,älskar ljudet av vågorna. Här hemma är det mer grått än grått just nu, kramar

  1. Vi har verkligen haft det superbra och på alla sätt. Är så glad över att allt blev så lyckat. Och visst är det grått men det kommer ljusare tider.
   Kramar

 10. Älskar att se den härliga fotona från Teneriffa, och kanske det blir en resa dit i framtiden! Gillade verkligen ert hotell! Förstår att du njöt vid bubbelpoolen däruppe på solterrassen!
  Tusen Tack för ikväll, så underbart att du kunde följa med på teatern, en trevlig date fick vi!
  Sov så gott!
  Varm Kram!

  1. Vad roligt om jag inspirerat med bilder från Teneriffa.Vi hade verkligen en jättefin vecka.
   Stort tack för i kväll. Jättetrevligt och roligt på alla sätt. Och föreställningen av Mandomsprovet var ju helt fantastiskt.(Även om jag först tyckte slutet var lite speciellt. (Alltså, pausen)
   Tack!
   Varm kram

 11. Härligt att det blev en så fin semester på Teneriffa! Skönt med ett avbrott med sol och värme! Vi kände lite liknande i Kroatien, även om det ju inte var samma värme där …

  1. Väldigt lyckat och med hotell, miljö, sol och sköna +26 grader i skuggan. Och även ni fick ju lite vårkänsla i Split även om det inte direkt var badväder ute. En fin resa blev det ju för er del också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *