Skyltar Spanien

Blå skyltar – Skyltsöndag från den spanska Atlantkusten –

Söndag! Och dags igen för en trevlig och rolig ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkningen. Veckans blå skyltar kommer från den spanska Atlantkusten och ett par byar vi nyligen besökte där.

Av misstag hamnade vi i den lilla spanska byn Unquera. Och förutom flera blå skyltar runt om i bynså var himlen det också. Vi hamnade av en slump, “misstag,” i den spanska lilla byn Unquera. En jättemysig by .En del blå skyltar såg vi  och även himlen var klädd i blått- 

Bilder med inslag av blå skyltar

När jag tittade närmare på bilderna från vårt besök i byarna Unquera och San Vincente de la Barquera såg jag att nästan alla “skyltbilder” hade något blått i sig- Även himlen,  men den kanske inte riktigt räknas som skylt. Så välkomna med på en blå skyltpromenad.

Efter att ha strosat runt i Unquera så blev det förstås dags för ett “pitstop”. Och i denna lilla by med ca. 800 invånare fanns det många varianter och valmöjligheter.

Här passerade vi, men alltför tidigt, så vi kom tillbaka efter vår promenad i och runt byn.

Njutbart! 

Jag fick en visning av själva restaurangdelen. Rustik och med många prylar. Även en fin innergård hör till restaurangen/baren

En hel del blå skyltar, eller i varja fall blått fanns med i inredningen. Rustik inredning och med gott om prylar.

Även mer riktiga blå skyltar fanns på väggarna.Men även mer “riktiga” blå skyltar fanns på väggarna.  

Stationshuset i byn Unquera. (Nu när vi var här kom ju inga tåg eftersom rälsen lades. Så det var bussar som trafikerade tågsträckan till största delen.) Och här vid stationshuset fanns det gott om olika skyltar

Gott om blå skyltar vid stationshuset i Unquera. I alla fall med inslag av blått.

På stationshuset finns också en karta, gjord i kakel. Denna visar olika pilgrimsleder och hur man kan ta sig till Santiago de Compostela. (Ligger längst västerut)

 

Vi lämnade Unquera

och tog oss med buss till byn San Vincente de la Barquera. En resa på 12 km och som tog 20 minuter. Och det blir blått även härifrån. Ja, förutom hav och himmel då.

San Vincente de la Barquera- namnet skrivet med blå skyltarByns namn syns tydligt  med de blå skyltar.

Byn lever i stort sett av fiske. Och både större fiskebåtar och mindre fritidsbåtar samsas här i hamnen.

Även skarvarna såg ut att gilla båtlivet. Jag är tacksam att de höll sig där. Annars trivs de ju helst i träd.

Och är det en fiskeby så finns det ju oftast varianter av fåglar. Gillade dessa muralfåglar. Och inte skrek de heller.

Att vara på resande fot och hamna på lite mer slumpvisa platser är absolut spänningsförhöjande. Och nästan överallt finns det mat att tillgå. Här i San Vincente kändes det helt rätt att äta skaldjur och nyfångade sådana. Så vi slog oss ner på en taverna vid havet och efter viss tvekan bestämde jag mig för en “paella de marisco”. En paella med skaldjur.

Blå skyltar fanns även på Taberna Del Puerto Marisqueria i San vincente.Jodå! Blå skyltar fanns även här på “Taberna Del Puerto Marisqueria” (Alltså en restaurang med fokus på skaldjur och fisk)

Paella kan ju vara mer eller mindre fylld med skaldjur. Men den här var överfylld av färska räkor,musslor av olika slag, krabba i bitar och även delar av hummer. Den absolut bästa paella jag ätit och jag har testat en del under åren. (Många gånger kan förekomsten av skaldjur blott skönjas med förstoringsglas och den kan även simma i fett. ) Prismässigt gick tre rätter med  vin och vatten på 9 euro/person.

 

Dags att resa vidare och det blev per buss med bolaget La Cantabria. Är vi nu i  regionen Kantabrien så kör vi lokalt.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

28 svar på ”Blå skyltar – Skyltsöndag från den spanska Atlantkusten –”

 1. Vilken härlig skyltning du bjuder på i dag. Paellan såg inte dum ut den heller och prisvärd var er mat. Det uppskattas verkligen när det finns skaldjur i för jag har också varit med om att man fått leta efter dem.

  Kram och ha en fortsatt fin söndag!

  1. Tack! Ja, den kändes både blå, på olika sätt, och pigg.Fina byar och fina upplevelser. Paellan var verkligen god och så är det inte alltid. Och med rikligt med skaldjur dessutom.
   Önskar dig en fin fortsättning på dagen och en bra start när nu “gruvan” kallar.
   kram

 2. Många lockande blå skyltar och gott om skyltar.
  Jag får onekligen en känsla av Caminon när jag ser era matställes bilder. Rustikt, gammalt, ja man kommer in i en annan värld än hemma. Gott, smakade det också. Fick lite vibbar där……
  Trevlig söndag, stor kram!

  1. Denna trakt längs Atlantkusten är så fin och många vackra byar finns det. Och några besökte vi. Alltid god mat, färska skaldjur (om man vill ha) och så vänliga människor. Kan förstå att du kan få lite minnen från din vandring när du ser skyltarna.
   Önskar dig också en fin söndag.
   Stor kram

 3. Mmmm … paella! Länge sedan jag åt en riktigt god paella nu faktiskt. Bara för att det finns på menyn så innebär det ju inte att det är gott.

  Hehe, den där kakelskylten, den var ju lite udda. De har helt enkelt tryckt en vanlig karta på kakel? Med reklam och allt. Det var faktiskt lite trist, om du ursäktar. Kunde de inte satt en vacker bård runt eller något … Nåväl, det fanns många andra vackra skyltar att titta på, gillar välkomstskylten med båtfören!

  Ha en härlig söndag!

  1. En riktigt god paella fylld till bredden med färska skaldjur får man då inte på så många platser. Jag brukar göra en själv hemma och den är också väldigt god. Men många trista varianter har testats som dessutom varit väldigt dyra. Jag kan tänka mig att det är reklamen som finansierat skylten. Och den ena reklamen är för FEVE tågen som har stopp här och den andra för Vodaphone. Jag reagerade inte ens på reklamen utan hade fullt upp med att se alla olika pilgrimsleder och hur man kunde ta sig på olika vandringar med Unquera aom utgångsläge. En mörkblå kant finns ju runt tavlan. Tyckte även den passade in helt ok. Men man ser ju olika saker i bilder.

  1. När jag såg bilderna i datorn såg jag att de alla hade blå inslag. Men visst berättar bilderna en del om resan. Och en bra resa blev det verkligen. Docj utan att allt gick på “räls”.
   Kram

 4. Fick mig ett gott skratt här. För det första så avslutade du ditt blåa skyltinlägg med en röd buss, och för det andra så har jag märkt att vi läsare reagerar på vitt skilda saker och gilla/ogillar/reagerar på helt olika sätt när vi ser skyltar. Otroligt kul, då det bevisar att mixen är perfekt:-)
  Kakelkartan som Emma inte gillade tycker jag är riktigt fin och reklamen stör mig inte alls, då den ligger relativt diskret ute i kanterna.
  Älskade muralmålningen och båten med hägrarna. Suveränt bra fångat där.
  Åsså fanns det ju en massa skyltar med också som inte är blåa. Dessutom skyltar du rakt igenom med en blå himmel:-)
  Fantastiskt jobbat! Tusen tack för bidraget och länken:-)

  1. Tack! Bra att jag bidrar med lite skratt. Gillas! Jo, en röd buss kunde jag inte få till blå, annat än att rutorna skiftade i blått. Kakelkartan tyckte jag också var fin och eftersom den är placerad vid en FEVE- station (smalspåriga järnvägen) kan jag förstå att den är med. Och säkert är FEVE och Vodaphone finansiärer av skylten. Jag tyckte det var roligt att se de olika pilgrimsvägarna och noterade inte alls reklamen. Som du alltså- Och även om inte alla skyltar var helt blå så fanns det nästan något blått i varje bild. Och visst gör den blå himlen sitt till.(Ändrade en rubrik i inlägget så det blev tydligare vad jag menade. Jag var så inne på det blå.)

 5. Oh vilken paella, jag glömmer alla skyltar direkt! Ja du vet ju vid det här laget att jag är något matfixerad och definitivt glad i glod mat! Men det var en lång väg att åka för att få avnjuta den goda paellan! Och hägrarna, det fanns ju faktiskt en skylt, reg.nr eller namn på skorven. Så exotiskt med dessa fåglar! Jätteduktig har du varit som hittat alla dessa finfina skyltar! Kram

  1. Paellan var så god! Och med så härliga och nyfångade skaldjur. Jag har flera gånger beställt paella på restauranger här men ibland har jag fått in de som verkligen varit trista. Jag är själv ganska bra på att få till dem men det är nästan ett dagsverke. Tänk vad trevligt det vore att laga mat med dig. Och gärna vi “tager vad vi haver”. Visst var det en bra bit att åka för paellan men vi skulle ändå åt det här hållet. Hägrarna blev jag förvånad över att se men de tycktes ha installerat sig på båten.
   Skyltarna var ju en del av resan och de är roliga att ha kvar.
   Kram

  1. Vi har det bra och resan, så långt vi nu kom, längs den spanska Atlantkusten var jättefin. (Rälsomläggning gjorde att de smalspåriga tågen bar gick vissa sträckor)
   Nu i den spanska vinter/sommarstugan i Torrevieja.

 6. Så fiffigt det är av dig att visa de resor ni har gjort och gör via skyltsöndagen. Roligt också att göra ett eget lite tema i temat, nu med blått i det hela.
  Emaljskyltarna är så fina, de äldre finast, de med lite extra patina.
  Det ser ut som skarvar på båten; den bilden är toppenfin.
  Väggmålningen är så fin.
  Tack Ditte, önskar dig en fin måndag!

  1. Ja, är man på resande fot så finns ofta skyltar av skilda slag jag lägger märke till. Och kanske trevligt för läsarna att resa via skyltar också. Jag missade ju här. Fåglarna är ju skarvar som Ama påminde mig om. Och du också! Stort tack! Egentligen visst jag ju det efter att ha sett dem i Stockholms skärgård där små kobbar med sina träd blivit helt förstörda av deras träck. (Har nu ändrat i texten)
   Önskar dig också en fin start på veckan.
   Hälsningar från ett soligt och behagligt Torrevieja.

 7. Jättetrevligt – alltihop! Hägrarna i båten ser ut att vänta på sin reseledare.
  Och allting i ljuvligt blått – utom busses, förstås. 🙂

  Min käre Don kallade det “involuntary sight-seeing”, när vi åkt fel och
  kommit till en plats vi inte planerat. Vanligtvis blev det minst lika bra. 🙂

  1. Det blev en väldigt bra resa och så även om vi inte kunde ta tåget som vi planerade. Och visst är det vackert med allt blått- Ama påminde mig just om att fåglarna är skarvar och det borde jag vetat eftersom de finns även i Stockholms skärgård. (Men jag gillar dem inte för de förstör öar och träd med sin avföring) Och visst kan det bli minst lika bra att hamna där man inte tänkt sig.

 8. Oj vad fint det var där och vilka superfina skyltar du hittade också. Blev sugen på att ta en Spanientur, men det kanske är läge att stanna hemma ett tag i alla fall 😉

  Ha en fin start på veckan!
  PS: Inte för att jag vill vara sån, men… “Hägrarna” på båten är skarvar. Ooops! Nu var jag visst sån i alla fall 😉 På den vackra väggmålningen är det sulor – riktigt fina fåglar det 🙂

  1. Tack! Och tack! Jag funderade länge på detta med häger och skarv och såg en bilder som passade på häger. Men när jag ser mina andra bilder från Stockholms skärgård ser jag att det är skarv. Här har de dock inga träd att “förstöra”. Ska givetvis ändra.
   Denna del av Spanien har jag besökt tidigare, för länge sedan och från Bilbao och österut. Vi gillade verkligen all vacker grönska och den skiftande naturen. Men trist att rälsen lades om så att turen blev korare än vi tänkt oss.
   Önskar er också en bra start på veckan.

  2. Skönt att du var sådan och sa något om hägrarna -> skarvarna … Ville inte heller vara sådan utan satte min förhoppning till dig! (Förlåt Ditte! Men jag är också hopplös!) 😀

   1. Tycker inte det är så “hopplöst” vare sig att påpeka något eller skriva fel. Jag har ju sett mängder av skarvar i Stockholms skärgård och vet ju hur de ser ut men satt i samband med att jag skrev och tittade på hägrar i olika varianter som jag också hade på bilder. (Vi såg dem också) Och båda varianterna flyger ju.

 9. En alldeles fantastisk skyltning! Och den där paellan skulle jag gärna smaka!
  Tack för ett härligt mixat skyltinlägg!
  Kram

  1. Tack! Och det blev lite skyltar från resan. En fin tur blev det även om den inte inte gick på “räls”. Paellan var så god och det kan verkligen variera här.
   Kram

 10. Roliga skyltar som alltid, och fin miljö god mat ute är ju alltid bättre än att sitta inne 🙂 lagom klimat har ni förstår jag ..fortsätt njut Ditte kram

  1. Vi gjorde ju en resa i norra Spanien, längs Atlantkusten och skyltarna är en eftersläpning därifrån. Vi är ju nu tilbaka i den spanska sommarstugan och njuter av, i mitt tycke, skön värme med ca +24 i skuggan om dagarna. Lagom för att orka röra på sig-
   Kram och trevlig tisdag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *