Resor utomlands Spanien

Blå himmel och blått hav- Och God Jul från Teneriffa

Det vackra vädret, molnfritt och med +25 grader, håller i sig. Blå himmel och blått hav ingår också.  Och vi är nu inne på dag 5 av vår vistelse på Teneriffa och Playa de las Americas. (Alltså gårdagen, torsdag den 22/12.) Promenader vid havet blir det varje dag och igår blev det en vända till grannstaden i öster, Los Christianos.  En stad med ca. 20 000 invånare som är permanentboende. Många turister tillkommer, för hit till Los Christianos har turister sökt sig sedan 1960-talet.

Jag har tidigare skrivit att vi bor i området  Playa de las Americas, men det gör vi inte direkt. Utan vi bor  en liten bit västerut. I ett lugnt område som heter  Costa Adeje. Och var en än befinner sig så är en granne med havet, med Atlanten. Och varje kväll har vi också tagit en promenad och  följt skymningen, solnedgången och den “blå timmen”  före kvällens middag.

Teneriffa. Blå himmel och blått hav håller oss sällskap på gångvägen till Los Christianos. Området Costa Adeje i Playa de las Americas skymtar i bakgrunden- Blå himmel och blått hav. Inte ett moln. “Vårt” område, Costa Adeje, skymtar i bakgrunden.Här längs havet  går en gångväg som tar oss de fem km och till Los Christianos.

Blå himmel och blått hav

är vad som gäller. En del stränder är “finare” med parasoller och solsängar som en betalar för. Men även dit är en välkommen med sin egen handduk och solsäng

På den här stranden är det ingen trängsel alls. 

Teneriffa. Blå himmel och blått hav lockar tillsammans med goda vindar många brädsurfare. Blå himmel och blått hav, ofta med bra vindar, lockar många brädsurfare. Likaså de goda vindar som blåser här på södra Teneriffa. I bakgrunden skymtar grannön La Gomera. Hit kan en göra dagsutflykter eller bo kvar-

Längs strandpromenaden är det är gott om serveringar med havsutsikt från första parkett.

Vi traskar på men det blir också en del fotostopp och pauser för att vila rygg och höfter.

PLaya de las Americas, Tenerfffa. Vi har fortsatt sällskap av blå himmel och blått hav.Njutbart. Här slog vi oss ner på en bänk i skuggan. Och vi har fortfarande sällskap av blå himmel och blått hav.

Gott om sittplatser med tak som ger skugga.

Så ser vi en del av Los Christianos framför oss och här blir det ett “pit stop” innan vi tar samma väg tillbaka. Los Christianos besökte jag flera gånger på 1970 – talet men nu blev det ingen närmare titt men jag antar stan är sig ganska lik. Även hit går det en hel del charterresor och många återkommer eller är här på “vinterförvaring”.

En del av Los Christianos och här står solparasollerna tätt.

Så min julhälsning med kontraster. Jag önskar alla som tittar in här en riktigt God Jul.

 

28 svar på ”Blå himmel och blått hav- Och God Jul från Teneriffa”

 1. Önskar dig/er också en riktigt God Jul. Kan bara gratulera er att ni “stack” till Teneriffa. 5,6 minusgrader och snorhalt ute är ingenting man längtar efter direkt. Så NJUT säger jag bara. Los Cristianos som “stad” är mysigare än Playa de las Americas tycker jag. Men jag kan inte minnas att Costa Adeje var bebyggt när vi var där på 1980- respektive 1990-talet. Strandpromenaden fanns i alla fall, och den var fin redan då.

  1. Tack! Och jag önskar dig detsamma. Los Christianos har också växt en hel del under åren men vi tycker vi bor bra här i den västra delen av Americas. Lugnt och vackert. Vi har verkligen haft en kanonvecka här och har ännu ett par dagar kvar. Så glad att vi kom iväg hit- Perfekt boende och läge-

 2. Så härliga bilder att njuta av när det är grått, ishalt och råkallt här hemma. Här får vi dock bara glada att vi är hemma även om det blir en riktigt lugn helg då Lars testade positivt för covid i onsdags och mår sådär.

  1. Så trist för Lars. Hoppas att det blir Civid av det lindrigare slaget. Vi är glada över att ha haft en så fin vecka på alla sätt. Och ett par dagar kvar av vistelsen. Ha det så bra ni kan

 3. Fina bilder från ett somrigt Teneriffa! Los Christianos känner jag igen, tror det var därifrån som båtarna gick till La Gomera?
  Njut av dagarna som ni har kvar!
  God Jul och många Kramar!

  1. Tack! Vi har det så bra. Los Christianos beökte jag på 60 och 70-talet och mycket är sig nog likt.Jodå, båtarna till La Gomera går därifrån.
   Så glad att vi kom iväg hit och till “Primehotel” . Perfekt-
   Önskar dig och M en God Jul.
   Varm kram från balkongen och +22 klockan 21.30 (hemma 22.30)

  1. Vi har det så bra och har ett par dagar till att spendera här. Njuter till fullo- Så jag skickar lite sol och värme-
   Kram

  1. Tack! Har det så bra här på Teneriffa och långt borta från julen. Här är den liksom mer på distans. Så skönt-
   Önskar dig en trevlig jul.

 4. Du nämner ställen som vi besökte dels 2016 och senare också 2018. Jag känner igen mig men ändå inte. Vi upplevde att mycket hade förändrats på den tid vi inte var där, från januari-16 till augusti-18. Vi blev nästan förskräckta över hur allt hade exploaterats och blivit turistiskt. Men Los Christianos var inte så förändrat.
  Fina foton igen Ditte!
  Njut av stunderna ni har kvar på Teneriffa!
  God Jul till er båda !
  Kram

  1. Vi bor i en väldigt lugn del och här kan jag känna igen mig från när vi var här senast. Även Los Christiania är sig ganska likt. Kram och God Jul

  1. Tack! Jag delar gärna med mig. Och här har vi ännu en strålande dag. Önskar er en skön jul. Ha det allra bäst.🧑🏻‍🎄🌲

 5. Önskar dig fina dagar och en riktigt God Jul! Den kommer och den tar plats, även om man försöker koppla bort. Här är det också klarblå himmel, solen lyser på den gnistrande snön, de två timmar som den är uppe.
  Skickar en krispig vinterkram!

  1. Tack, Gertie! Många tankar till dig och jag önskar er en så bra jul som möjligt. Och en krispig vinterkram känns fint. Skickar en blå och lite varmare Atlanten kram till dig.

  1. Vi har det så bra och det får säkert ni också. Vi äter skaldjur hemma på balkongen i kväll och sen blir det en vända till strandpromenaden.Hotellet har också en väldigt fin trädgård och takterrasser med havsutsikt så det blir bra hur vi än gör.
   Önskar er också en fortsatt fin julafton-
   God Jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *