Resor i Sverige Trevligheter

Bilderna kommer och bilderna går – Men tavlorna består.

Vilken dag! Början i moll och finalen i dur. Och med rejäla skrattanfall framåt kvällen. Morgonen började med att jag inte kunde logga in på min MacBookAir. Mitt gamla lösenord fungerade plötsligt inte. I går kväll var det inga problem alls. Men i morse var det stört omöjligt.  Vad som hänt vet jag inte. Det blev  i alla fall byte av lösenord och datorn kunde efter ett tag låsas upp. Det mesta var sig likt men bilderna var helt borta. (De flesta dock på “back up” på en hårddisk)

Solen sänker sig och vi njuter av den fina kvällen. Fin vy  över “Jössemarkera” i Arvika.  (Är i Jösse härad)

Bilderna

var helt bortblåsta. Kvar fanns bara ett par som låg kvar på skrivbordet. Vad hade hänt under natten? Ingen aning. Men bilderna kunde ju inte bara ha försvunnit ut i rymden. Eller? Jag hade svårt att fokusera och ville försöka förstå vad som hänt.  (Även om jag har “back up” på bilderna vill jag ändå ha en del av dem tillgängliga på datorn.)På galleriet lämnade jag Tove och Elaine och tog datorn med mig till butiken Audio&Video på Kyrkogatan. Här hoppades jag på att få hjälp att hitta dem. För helt borta från datorn borde de inte vara.

På väg till butiken Audio&Video i Arvika och hoppas få hjälp att hitta de försvunna bilderna. Storgatan i Arvika. Och jag  är jag på väg till butiken “Audio&Video” på Kyrkogatan, en parallellgata. Satte mitt hopp att där få hjälp att hitta de försvunna bilderna.

Här träffade jag på fantastiskt trevlig och hjälpsam personal som genast tog sig an en stressad äldre dam med panik i blick. Många lösenord behövdes och jag lyckades få fram några. Och även några av bilderna. Ett fåtal. Tog datorn och gick tillbaka till galleriet. Under vägs kom på att jag hade ytterligare en hjälplina i Stockholm.  Efter det telefonsamtalet och lite rådgivning lyckades jag återfinna alla album och mappar. En suck av lättnad. Stor lättnad. Men hur det hela kom sig vet jag fortfarande inte.

 

På galleriet

fanns i alla fall tavlorna kvar. Och de hängde där de skulle. Lite ändring fick det bli med belysningen och Elaine ordnar till “spottarna” .Tove godkänner.

Bilderna ska ha rätt belysningElaine ordnar med belysningen för tavlorna/bilderna så att det blir så bra som möjligt.

"Sopttarna" är riktade så att bilderna /tavlorna får rätt belysning“Spottarna” är riktade så att bilderna/tavlorna får rätt belysning

“Vila i rörelse eller “Rörelsen vilar sig”. (När det gäller namnet på tavlan har Tove haft mig i åtanke. Jag vilar oftast genom att just vara i rörelse. ) Grundfärgerna är vilsamma och strukturen/formationerna är i rörelse.

“Vila i rörelse”

En paus

tog vi fram på eftermiddagen och jag promenerade ner till Glafsfjorden, en sjö  i Arvikas och Säffles kommuner och ingår i Göta älvs huvudavrinningsområde. Sjön är 26 meter djup och ligger ca 45 meter över havet  vilket tar den till till plats nummer 25 bland Sveriges största sjöar. Glafsfjorden får i Säffle förbindelse med sjön Vänern. Trots namnet är det ingen fjord, men det har varit det. För länge sedan. Runt 7500 år f. Kr. var Glafsfjorden just en fjord i Ancylussjön, ett forntida innanhav och därav sitt långsträckta utseende.

Vackert vid Glafsfjorden. Och alldeles stilla.

Jag satt en stund på bryggan och såg hur de spännande molnen seglade förbi.

Arvika är en liten stad med ca 15 000 invånare inom hela kommunen och i stadskärnan betydligt färre. Man tar sig lätt runt i stan och det finns en hel del att titta på. Under mitt besök i stan i december 2018 besökte vi bl.a. Rackstadmuseet  där en svensk konstnärskoloni fanns i slutet av 1800-talet. Och även en del andra trevligheter hann vi med.

Låga hus med vackra blommor finns det gott om.

 Runt om i Arvika  finns många statyer/skulpturer som är gjorda av konstnären Liss Eriksson vars pappa, Christian Eriksson, hade rötter i Arvikatrakten och ingick i Rackstadsgruppen/Rackengruppen 

“Mette 111” gjord av Liss Eriksson finns framför Konsthallen i Arvika.

Under tiden jag var på promenad hade Tove fått besök av en journalist från tidningen Värmlands folkblad  för en intervju och en artikel  kommer så småningom. Jätteroligt.

Allt klart och vi hoppas att vernissagen blir och resten av utställningsveckan ska bli lyckad.

Tove och  journalisten från Värmlands Folkblad samtalar om några av tavlorna.

 

30 svar på ”Bilderna kommer och bilderna går – Men tavlorna består.”

 1. Tur att dina bilder kom till rätta … och tur att det inte var Toves tavlor som försvann så där dagen före vernissagen!
  Det blir säkert en fin utställning – Toves tavlor är så levande och jag gillar dem mycket!
  Ha nu en fantastisk dag … och med massor av besökare!
  Hälsa Tove!
  Kram

  1. Jag drog en lättnads suck. Men undrar fortfarande var de gömt sig. Tack och lov var tavlorna intakta och fanns på sina platser.
   Tack! Dagen har börjat fint med många besökare och det är så roligt för Toves del. Och roligt har vi haft med och i förberedelserna.
   Tove hälsar tillbaka.
   Kram från oss.

 2. Jättefina bilder från sommaren i Sverige!
  Joo, det där med datastrul kan få vem som helst att tappa besinningen.
  Ha en fin helg i den sköna sommaren!

  1. Tackar! Och fint är det i Arvika. Datatrassel vill vi inte ha. En dator ska bara fungera.
   Önskar er en fin helg.

 3. Men OJ vad skönt att det ordnade sig med datorn! Mycket märkligt, undrar vad som hänt? Men det lär vi ju aldrig få veta.
  Skönt att resten av dagen blev sååå mycket bättre. Snyggt hängt också 😀

  Ha en finfin pingstafton!

  1. Så märkligt! Och att veta vad som hände lär jag inte få veta. Men bilderna kom tillbaka. Har back up men har inte alltid hårddiskarna med.
   Dagen i övrigt blev så bra😀
   Önskar er en fin pingstafton från Arvika och vernissagen. 😀

 4. Vilken tur det ordnade sig med datorn.
  Den kan verkligen leva sitt eget liv!
  Tur jag har en datakunnig make för jag är inte så bra på sådant.
  Ha en fin vernissagedag.
  Ska bege mig ut i Stockholmsvärmen.

  1. Men lite oroad blir jag förstås. Lär inte få veta vad som hände. Men bilderna är tillbaka. Tur det!
   Vi har hitintills haft det bra med många besökare och fint väder är det.
   Önskar er en fin dag i Stockholm. 😀

 5. Det blir ofta trivsamt när det är låga hus i en stad. Det ser väldigt mysigt ut.
  Och vilken tur att du fick rätsida på din dator!
  Stor kram

  1. Arvika är en fin stad och mysigt att gå runt här.
   Vad gäller datorn och bilderna var det stress på hög nivå. Men det ordnade sig. Hoppas det består😀
   Stor kram

 6. Så trevligt allt låter!

  Jag blir litet förvån,ad över att Arvika har så få invånare, i min tanke var det en småstad, med mer än dubbelt så många invånare. Trots allt var ju Arvika en stad innan allt förvandlades till kommuner.

  Jag har suttit en stund nu under förmiddagen och planerat ett besök på utställningen. Jag ska nog få till det, behöver en liten utflykt nu när det är så vackert och roligt att köra bil. Ha en fortsatt trevlig viselse i Arvika och framförallt att vernissagedagen idag ska kännas bra, rolig och upplyftande! Framförallt för Tove, men även för er som arbetat “runt om” utställningen.

  1. Tack! Dagen har börjat väldigt bra och med många besökare trots det fina vädret. Stämningen hos oss är väldigt bra.
   Kommunen har många fler invånare och den är vidsträckt . Men själva ”innerstan”i sig är liten. Vad roligt om du tar dig en tur. Och här finns också det fina Rackstadmuseet. Kanske passar du på att också titta in op Sandgrund .
   Önskar dig en fin pingstafton.

 7. Men hualigen så det kan bli i datorvärlden! Bara så där o inget kan man förstå. Himla tur att det gick bra till slut! Med ditt “jag ger mig inte” löser sig det mesta till slut. En massa lösenord måste ha farit runt i huvudet på dig! Arvika verkar vara en mysig liten stad. I ditt förra blogginlägg från Arvika besökte du ett mysigt kondis. Sånt kommer jag ihåg! Lycka till på din fortsatta färd! Kram!

  1. Jag blev både förvånad och undrade vad som under natten tagit åt datorn. Vet inte alls men ska se om jag kan få hjälp att klura ut det. Bilderna kom tillbaka datorn har skött sig. Kanske värmeslag?
   Arvika är en fin liten stad och med en hel del att titta på om man vill. Kondiset, ”Elins bakgård” är jättemysigt men nu hann vi inte hit.
   Är nu på väg till Stockholm efter den lyckade vernissagen.
   Kram😍😀

 8. Vilket otur med datorproblemet och så konstigt att det kunde bli så.

  Tavlorna är fantastiska färgexplosioner så därför var det kul att så många kom för att få njuta av dem.

  Kram och ha en fortsatt fin pingst i Arvika!

  1. Verkligen otur! Och jag vet inte vad som hände under natten, för det var då det hände. Ska kontakta Applesupporten och fråga. De brukar vara bra opå att hjälpa till. Lättare att göra det här hemma.
   Dagens vernissage blev väldigt lyckat och Toves tavlor både piggar och lyser upp.
   Nu är jag åter i huvudstaden, kom nyss. Har många fina minnen och upplevelser med mig hem.
   Önskar dig också en fin kväll och trevlig fortsatt pingsthelg.
   Kram!

 9. Va tokigt med de försvunna fotona på datorn, tur att det löste sig till sist!
  Oj, Arvika är inte en stor “stad”, fast bra mycket större än lilla Hofors där jag bodde några år under tonåren innan jobb i storstan lockade!
  Härliga färger på Toves tavlor, önskar henne lycka till med utställningen!
  Kram!

  1. Ja, datorer kan leva sitt eget liv. Men det verkar nu stabilt på bildfronten . Och de kom ju tillbaka.
   Arvika är en fin stad i sig och omgivningarna också. Nu var det ju fokus på tavlor så mycket annat hann vi inte denna gång.
   Är nu på väg till Stockholm efter den lyckade vernissagen.
   Kram😀

 10. Så bra att det tekniska ordnade upp sig. Det brukar det göra men man får svettas på vägen- men vet ju aldrig ändå! Arvika är långt borta och jag har aldrig varit där. Härligt med vernissage, jag hade gärna varit med. Saknar er alla, kram!

  1. Vi saknade dig också men du var med i tankarna. Vi pratade om Skellefteå, närmare för dig, och även där blev Toves utställning lyckad. Och roligt hade vi. Arvika är långväga för dig och vi har närmare.
   Blev verkligt oroad över bilderna som försvann och andra konstigheter på datorn men nu verkar den återgått till det mer vanliga. Glad för det.
   Kramar och många tankar.
   Är nu snart hemma igen i Stockholm.

 11. Vilken hemsk pärs med bilderna! Usch, lider med dig. Men vilken tur att det ordnade sig. Ja, backup man aldrig vara för noggrann med. Men klart man vill ha bilderna tillgängliga på datorn!

  Sådan underbar utställning. Tavlan om vila i rörelse var klockren, både motiv och budskap. Känner igen mig!

  Varm kram till dig!

  1. Jag undrar så vad som hände med datorn denna natt, men ett eget utsvävande liv levde den Helt klart! Och så skönt att bilderna också bestämde sig för att återkomma. Var rejält orolig där ett tag.
   Dagens vernissage blev väldigt lyckat och vi har haft fina dagar i Arvika när vi ordnat med det hela. Jag har dock mest ägnat mig åt marktjänsten men det är också viktigt med både god mat och dryck.
   Kul att du känner igen dig i “Vila i rörelse”. Jag gillar både titeln (efter mig) och tavlan.
   Önskar dig en fin kväll och helg.
   Stor kram!

 12. Tack och lov att du fick alla dina bilder och mappar tillbaka. Vet precis hur det känns – full panik! Trots backup. Det hjälper liksom inte när man vill år fotona här och nu.
  Utställningen och hängningen ser helt perfekta ut. Hur snyggt som helst.
  Åsså återigen toppen bilder från Arvika och Glafsfjorden. Fotot med bryggan är en höjdare!

  1. Är så glad både över hjälpen jag fick från Arvikas Audio & Video som kostnadsfritt hjälpte mig.Så vänligt och ett bidrag lämnades. Och resten fick jag hjälp med av en “livlina” i Stockholm.
   Men undrar fortfarande vad som hände här under natten när allt försvann. Ska kontakta Applebutiken i Täby för konsultation. Bra med en Mac för den är i all fall svår att “hacka” med alla olika lösenord. Trodde först att det hänt. Men så var inte fallet.Skönt!
   Dagens vernissage gick galant och det kom många besökare. Och även köp gjordes. Jätteroligt!
   Roligt att du också tycker “hängningen ” blev bra..
   Har haft fina dagar i Arvika i konstens tecken men hann med att se lite av Arvika också.En fin liten stad med vackra omgivningar. Har i kväll landat hemma i Stockholm igen. Och tar sovmorgon i morgon.

 13. Oj, vilken pärs det måste ha varit att plötsligt vara utan det som du visste att skulle finnas. Jag har varit med om liknande men då när mitt lilla barnbarn Wilhelm har fått vara vid min dator. Jag vet inte hur han beter sig men han lyckas nästan alltid med det omöjliga. Tur att jag har en nörd i Uffe som kan (ibland med stor möda) få allting på plats igen. Känslan är hemsk när alla bilder man har bara inte finns. Skönt att det ordnade sig på bästa sätt för dig.

  Vila i rörelse, så fin. Lugn och lätt men ändå full av liv. Jag är också en person som vilar i rörelse, känner att jag landar bäst i mig själv på det sättet.

  Det ska bli roligt att få följa Toves vernissagedag och fortsättningen. Ser i din kommentar ovan att det blev en fin dag och att hon också fick sälja. Så roligt!

  Ha en fin Pingstsöndag!

  1. Jag blev väldigt bekymrad eftersom datorn på kvällen var som vanligt och på morgonen kunde jag dels inte logga in och dels var bilderna borta. Men allt kom tillbaka.Ska höra med Applebutiken vad som kunnat ha hänt. Men nu är allt som vanligt igen. Skönt!
   Nu var det bara jag som haft datorn men kan tänka mig känslan när Wilhelm trollat bort det du vet att du haft på din dator. Fint att Uffe kunna hjälpa till att få det tillbaka.
   Jag tycker det är roligt att denna tavla fått sitt namn, “vila i rörelse” efter mig. Och det är nog så jag är som person. Eller kanske ” rörelse i vila”.
   Roligt att du känner igen dig i detta tillstånd och även jag landar bäst i mig själv på så sätt.

   Vernissagedagen blev väldigt lyckad och vi följde den innan vi reste hem till Stockholm på eftermiddagen. Utställningen fortsätter nu hela veckan och hoppas att många besökare kommer förbi.

   Önskar dig också en fin Pingstsöndag.

 14. Uff, eg trur eg hadde fått panikk om eg opplevde noko slikt.
  Jammen bra at du fekk kyndig hjelp.
  Det blir vel helst til at vi tek alt for mange bilder, iallfall gjer eg det, men i vår
  digitale verd er det så lettvint å knipse i veg.
  Ynskjer deg god pinse.
  Klem frå Anne-Mari

  1. Ja, paniken var nära. Och jag förstod inte vad som hänt och gör det inte fortfarande. Men allt ordnade sig och jag fick fin hjälp. Jag tar många bilder och har de flesta på en hårddisk, men den har jag inte med mig. Och nu ville jag gärna blogga om Arvika och Toves konstutställning.
   önskar dig också en fin fortsatt pingst.
   Kram!

  1. Vi hade fina dagar och så roligt att samlas kring Toves utställning. Och visst är Arvika en fin stad.😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *