Stockholm

Bestulen! Plötsligt hände det! Och jag var inte beredd

Fredag eftermiddag och vi är bjudna på middag till vänner i Gamla stan. Maken är kvar i Spanien så jag beger mig iväg- Alltid så roligt  att dels att träffa goda vänner från Pekingtiden och dels att vistas i dessa fina gamla källarvalv från 1300- talet. Dessa valv hör till våra vänners hus och det är  verkligen historisk mark.Ja, hela Gamla stan är ett stort stycke historia. Men denna kväll blev det inget gott slut utan jag blev bestulen på min plånbok på vägen hem.

Väldigt vackert dukat till middag och  miljön här i valven är så läcker.

En jättetrevlig eftermiddag och kväll

Allt var så lyckat. Och goda vänner tillsammans med god mat och dryck i en fantastisk miljö är en svårslagen kombination. Här nere i valven i Alle Mans Katt är det en upplevelse att få vistas.  (Länken för dem som inte har läst historien bakom valven)

Lite gott i glasen och goda tilltugg blev en perfekt början denna kulna hösteftermiddag.

Och så småningom blev det en härlig middag som också gick i höstens tecken; broccolisoppa, porterstek och en väldigt god glassvariant med färska hallon och blåbär.

Roliga och intressanta samtal –

Här blir jag fotograferad när jag i princip ligger baklänges för att ta en bild så att alla kommer med. Men jag missade en person i alla fall.

Stort tack till värdparet Mona och Rune och till er andra för en toppenkväll. Tyvärr blev slutet väldigt trist i samband med att jag blev bestulen.

-och många skratt.

Bestulen

Vi lämnade Gamla stan och Västerlånggatan strax före 22 och följdes åt till tunnelbanan där vi delade på oss och jag åkte tre hållplatser söderut till Skanstull. Lönehelg och ovanligt mycket folk både i Gamla stan, på tunnelbanan och i trakterna runt Skanstull. Jag gick upp vid Ringvägen och började gå hemåt, en sträcka på ca 700 meter. Jag tänkte just på att det var extra mycket folk ute och noterade att det var några som gick strax bakom mig. Det kändes väl nära men jag vände mig inte om utan gick vidare med raska steg.  Mängden människor avtog och jag mötte endast några stycken. Väl hemma när jag skulle ta fram mina nycklar såg jag att ryggsäcken var öppen. Märkligt! Hjärtat tog ett skutt och jag kände och tittade efter plånboken. Den fanns inte där.

Bestulen på min plånbok vid Skanstull en fredag kväll. Detta är vad som fanns med.  Bild från i veckans fotoutmaning –  i min väska. Nu hade jag tursamt mobilen i fickan.

Och plånboken är inte direkt liten. Men borta var den. Och med den mitt bankkort, ett kreditkort från Norwegian och körkort. Kort som är viktiga. På kontantsidan fanns ca 200 kr så det kan knappast ha varit tilll någon glädje Även medlemskort till diverse butiker och annat fanns i plånboken, men där blir förlusten mindre kännbar. Dock ska nya skaffas.

Magen knöt sig direkt och jag blev helt förtvivlad. Ringde genast och spärrade korten och vad jag vet idag har de inte använts. Hoppas det förblir så.  Även körkortet är anmält som försvunnet. Natten blev inte alls god och John Blund kom på ett kort besök vid 4-tiden i morse. Jag har gång på gång frågat mig varför. Varför vände jag mig inte om? Varför kände jag inte att någon var i ryggsäcken. Varför hade jag ryggsäcken? Varför hade jag korten i plånboken?  Svaren uteblir. Jag känner mig tom men är samtidigt glad över att jag inte blev skadad. Och hade jag vänt mig om och sett vet jag heller inte vad som kunnat hända-

 

Har varit med om liknande förr

Jag var ju för några år sedan med om en väldigt obehaglig incident på restaurang Grill i Stockholm där hela ryggsäcken försvann och där också tjuven/tjuvarna på kort tid lyckades ta ut en hel del pengar på mitt bankkort. En händelse som satt djupa spår i mig på olika sätt.  Här finns den berättelsen  och mer om hur banken hanterade det hela. Mycket illa! Även en journalist och fotograf på “Rapport” gjorde ett inslag om detta efter att ha läst min blogg. Detta var i samband med att olika identitetskapningar skett.

Min trogne vän som jag nu känner får vila sig ett tag. Orkar inte med att ta den med ut efter det som hänt.

Just nu

Ska nu ta ett varv den sträckan jag gick hem igår kväll och titta lite extra i soptunnorna  om plånboken kan finnas. (Det du Susan…) Antar att jag inte är ensam om att ha blivit bestulen. Nu var det andra gången det hände att jag blev bestulen och även nu i Stockholm. Så ledsamt! Och jag antar att det är fler än jag som drabbats.

 

54 svar på ”Bestulen! Plötsligt hände det! Och jag var inte beredd”

 1. Hola! Men åh så himla tråkigt! Ryggsäck är bekvämt men dessvärre förädiskt. Skönt ändå att du inte blev fysiskt skadad – men ärr blir det mentalt. Sonen blev ju rånad en tidig onsdagskväll vid Slussen, hotad mer kniv och pistol på väg till sin första gymnasiefest. Är 5-6 år sedan men händelsen sitter fortfarande kvar i “själen” och han känner obehag i liknande situationer trots att han är vältränad och 1,92 lång.

  Är på väg från Skavsta på flygbussen. Tack för att vi har fått låna din make den här veckan! Hoppas du har god “soptur”! Madre Mia…. *ryyyys* ?

  Styrkekramar från oss! ❤️

  1. Hola! Jättetrist! Och en himla massa besvär. Men ingen fysisk skada. Och jag kände ju att någon/några kom efter mig men vände mig inte om. Umdrar så varför. Det hela var ju över på nolltid och jag märkte inget. Har ju dåliga vibbar sedan förra gången och då var det hela ryggan som skars bort från min fot där den var fastsatt. Och jag blev av med mycket pengar, även det på nolltid.
   Förstår L´s känsla efter att han blev attackerad. Vsst sitter det i. Och jag vågar sen förra gången inte ens gå ensam och ta ut pengar.
   B kom just hem och han har berättat att nin tagit så väl hand om honom.
   Vad gäller sopturen och lyssnande med 10 butiker så hade jag ingen lycka. Tyvärr.
   Kramar till er.

 2. Men vilket tråkigt avslut på en kväll som började så bra 🙁 Tyvärr blir fick- och väsktjuvar skickligare och skickligare så det är svårt att värja sig. Skönt i alla fall att du fick spärrat allt omedelbart så att något mer inte hände. Men det ställer ändå till det och dessutom så är det känslan… Husse har ofta sin plånbok i bakfickan och även utomlands vilket är så naivt så det är gräsligt. Stölder går så snabbt att man inte hinner reagera. Fördelen med Handelsbanken som vi har är att våra kort alltid är spärrade mot internet- och utlandsköp. Det försvårar i alla fall lite om de skulle komma på avvägar. Varför ska det vara så svårt att skilja på mitt och ditt…

  Kram

  1. Ett trist avslut blev det och jag förblev oskadd.Men jag grämer mig att jag inte vände mig om när jag känd epå mig att dte var några mycket nära mig. Kanske tur att jag inte gjorde det för man vet ju inte . Då hade ju tjuvarn ablivit sedda och jag skrikit.
   Husses plånbok i en bakficka är ju inte direkt ett bra val i en stad var den än är i världen. Verkar väldigt bra att kortet på Handelsbanken är spärrade mot internet och utlandsköp. Något att överväga.Och efter det jag var med om 2013 vågar jag inte än ida ens ta ut pengar ensam i en bankomat Och ska jag använda kortet kan koden plötsligt vara glömd. DEt har satt sina spår.
   Jag var ju hemma snabbt och hade sinnesnärvaro att genast spärra dem. Och i kväll verkar ingen ha använt dem. Bra så.
   Tack för din omtanke.
   Kram.

  1. Ja, jag känner mig väldigt ledsen och kränkt. Och varför vände jag mig inte om. Då hade jag ju sett och jag är ju inte rädd eller feg. Men jag gjorde det inte. Grämer mig. Men kanske var dte också bra att jag inte gjorde det för min egen skull. Jag tror jag hann spärra korten innan de hann börja använda dem. Inget var draget från kontona.
   Tack för din omtanke.
   Kram!

 3. Så jäkla trist att folk inte kan hålla fingrarna i styr. Hoppas nu du hann spärra alla kort och att du får körkort mm så fort som möjligt ?

  1. Visst är det!Jag var ju hemma ca 10 minuter efter att det hänt och lyckades samla mig och få korten spärrade. Hoppasingen hann ta ut något.
   Och visst tar det på krafterna. Puh!
   Tack för din omtanke

 4. Men fy vilken tråkig avslutning på en sån lyckad kväll i övrigt! Kanske Susan som ju inte bor så långt bort kan komma med och leta i soptunnorna? 😉 (Sorry att jag skämtar, men det är ju ändå som det är och gjort är gjort…)
  Huvudsaken är i alla fall att du inte blev skadad, ja, annat än själsligt då och det är nog så illa.

  Jag blev bestulen i Paris när jag hoppade på kryckor och av den anledningen hade ryggsäck på mig. Sen dess har jag svårt för ryggsäck och bär min väska sådär osnyggt framme på magen för det mesta.
  Dom tog min lilla väska ur ryggan. Där hade jag kanske 20 kr i kontanter, ett svenskt checkhäfte, rikskuponger och körkortet. Bra grejer att ha i Paris, va? SÅÅ korkat! Men jag lärde mig lite av den läxan, även om man såklart aldrig går helt säker. Dom är duktiga på sina jobb, dom där skurkarna 🙁
  Kram!

  1. Skämt behövs! Jag uppskattar det. Men vad gäller Susan så tror jag nog att hon stöttat mig i letandet. Men jag är klar nu och hon har just kommit till Estocholmo. Jag tror att jag i ren självbevarelsedrift inte vände mig om för då hade jag ju sett, vilket inte alls varit bra. Jag får nu också lämna ryggsäcken därhän tills jag hittar en där allt/öppningen är vänd mot ryggen.
   Trist med din förlust i Paris och dessa minnen stannar ju kvar.
   Och visst kan skurkarna sitt jobb helt perfekt.
   Tack för humorn och stöttning. DEn behövdes idag.

 5. FY F******************************N. Vet vad du går igenom just nu. Jag/vi råkade ju ut för en liknande stöld i Benidorm. Man känner sig så dum och maktlös, uppgiven, ledsen och arg – allt samtidigt. Men du kunde inte göra nå’t åt det. Tjuvarna är så otroligt skickliga nuförtiden, tyvärr!
  Läste om Nordea’s nonchalanta och oförskämda beteende vid den tidigare stölden. Hoppas du har bytt bank sedan dess.
  Åsså hoppas jag innerligt att tjuvarna inte har kommit över några pengar.
  “Mina” tjuvar hade tyvärr kommit över en ansenlig summa innan jag hann spärra kortet. Men jag fick tillbaka allt mot en “självrisk” på 1 200 kronor. Det gick otroligt smidigt.
  Ger dig en hård och varm styrkekram. Hoppas allt ordnar sig till det bästa.

  1. Då förstår du precis! Och jag har ju det gamla med mig och har sedan dess inte vågat att själv st vid en bankomat Nej, jag kunde inte gjort något, men borde vänt mig om. Kanske hade jag då fått en kniv i mig. Polisen sa också detta att tjuvarna är otroligt skickliga. Detta är ju deras jobb.
   Det verkar inte som om några pengar försvunnit från korten. Bra så. Jag spärrade dem ca 15 minuter efter att det hänt.Men förra gången var tjuvarna raskare och det stod mig dyrt. Jag hade bara 200 sek så det överlever jag. Men så mycket besvär med allt känns tärande. Bra att du fick tillbaka ditt, den erfarenheten hade ju inte jag. Polisanmälan är gjord och nu ska jag kontakta öfrsäkringsbolaget. Men självrisken överstiger nog beloppet.
   Tack för din kram! Den känns bra.

 6. Nej, men så tråkigt!
  Mitt tips är att du köper en ryggsäck med öppningen mot ryggen som är helt slät på utsidan.

  1. Ja, tyvärr är dessa svåra att hitta och jag har letat.Ska fortsätta jakten. Har haft en sådan men den “tog slut”. Just nu känns det ampert och sorgset.

  2. Ja, verkligen trist. Jag har haft ont i magen hela natten och under dagen idag och av oro och besvikelse att det hände. Just en sådan ryggsäck kommer det att bli. Har haft en men den “har tagit slut”.
   Fick nu av en bloggvän tips om en och det blir jättebra.

 7. Ditte, jag har en som du kan få. Köpte den av en väninna som använt den en gång, jag en gång men insåg att jag nog inte är någon “ryggsäcksmänniska”. Den är i svart skinn och är fullständigt omöjlig att ta sig in i från sidan man har utåt, alla facken är på insidan mot ryggen. Jag kan ta med den till Spanien nu när vi åker 19 nov så får du kolla på den om den är något för dig vid tillfälle när vi är där samtidigt.

  Så hemskt att råka ut för sådant efter en trevlig kväll, tur att det inte hände dig någonting. Massa besvär blir det ju att ordna nya kort, men som sagt tur i oturen.

  1. Stort tack Yvonne! Så tacksam jag blir. Jag köper den gärna för jag tycker det ofta är praktiskt med ryggsäck i stan. Har ju massor av handväskor men då har jag inte amarna fria. Vi kommer i mitten av november så vill du ha besväret att ta med den vore jag jätteglad.Stort tack i förväg!
   Ja, det blev en märklig känsla att komma hem och upptäcka att ryggan var öppen och plånboken borta. Pengar fanns det inte så mycket av men jag spärrade korten så fort jag kunde. Och just nu verkar det inte som om någon fått ut något på dem.
   Och en massa besvär blev det och på olika sätt.
   Tack än en gång för din värmande omtanke och ryggan kommer att passa mig perfekt.

   1. Du får den för jag kommer inte att använda den och bara kul om den kommer till användning. Vi får höras när vi är nere. Lägger fram den i vår “Spaniengarderob” redan nu så är den färdig för avresa om några veckor.

 8. Men så ledsamt att läsa att du blivit bestulen! Men vilken tur att inget hände med dig…..Hemska tanke, det finns ju så många galningar!
  Hoppas verkligen det löser sig så smidigt som möjligt!
  Många kramar och tankar till dig ❤

  1. Sömnen i natt blev det inet mycket med. Så många tankar. Om jag had evänt mig om, om jag inte hade haft en ryggsäck osv Men hade jag vönt mig om had ejag ju sett och vem vet vad som då kunnnat hända. Jag har åftt bra stöd av polisen och inga uttag av pengar har skett vad vi vet nu. Hann spärra korten snabbt eftersom jag nästan var hemma och upptäckte.
   Stort tack för din omtanke.
   Varm kram!

  1. Stort tack bästaste BP för detta. Jätteglad och tacksam för din omsorg. Jag hade ju en rygsäck som var perfekt, med facket mot ryggen men som tagit slut. Och nu får det vara säkerheten som gäller. Och korten kommer att få en annan placering. Har fått bra stöd från polisen. Verkligen. Tacksam.

 9. Hej Ditte!
  Tråkigt och trist…Ryggsäck är inte bra. Såg ofta på marknaden i Torre att folk hade öppna ryggsäckar och verkade inte märka det. Kö vid Guardia Civil varje fredag em.
  Väskryckt blev jag ju på Gran C men hade pengar och nycklar i fickan samt bara smink och ett par gamla glasögon i. Fast det var nog så jobbigt. I dag om jag går ute så kommer nån springande eller går fort blir jag jätterädd och stannar så dom nästan snubblar över mig…Ja man blir nojig trots att det är 25 år sen.
  Dom skär ju av väskremmar om man har väska över axel eller tvärsöver också. Råkade Kerstin ut för. Blev av med “allt”.
  Har fortfarande nycklar, mobil och kort i fickan ute. Gäller att ha fickor 🙂 Helst innerficka som ofta finns på jackor.
  Kram hoppas du kan sova i natt…P ♥♥

  1. God afton! Ja, det blev en hemsk natt. Kunde inte sova. Jag märkte ju att det var några som var hack i häl och gick snabbt. Men att vända mig om gjorde jag ju inte. Kände väl på mig att jag inte borde. Och jag klarade mig ju utan skada rent fysiskt. Nu får jag helt tänka om vad gäller väskor -Borde hitta en ryggsäck som har allt på insidan mot ryggen. Har ju inte alltid fickor på alla plagg.
   Vad jag hitintills vet har ingen tagit ut pengar påkorten eller använt min identitet. Har fårr bar stöd av polisen på Söder. Tacksam.
   Hoppas också jag kan sova i natt.
   Kram!

 10. Nej, inte igen! Nu kommer jag inte att ha något, varken pengar eller nycklar i min ryggsäck. Det verkar ha blivit vanligt även här med liknande tjuvar. Hoppas du kan sova gott inatt! Jag berättade om händelsen för maken som just nu befinner sig i Sverige. Kram

  1. Jodå! Det hände! Och där det var fullt av människor här vis Skanstull. NMen jag blev inte skadad, kanske hade det hänt om jag vänt mig om och sett tjuvarna. Rent hypotetiskt, men ändå. Och jag var hemma på några minuter och hade sinnsenärvaro att få till att spärra korten. Vad jag vet i kväll har korten inte använts.
   Bra att du varnade maken. Bra om han ser åt alla håll.
   Tack för din omtanke.
   Stor kram

 11. Nää så tråkigt avslut på en mysig kväl! Så jobbigt med allt praktiskt dessutom! Vi sitter nu på Jeremi’ z vid paseon och tar en kvällsöl efter god Pekinganka. Blir nog fullmåne innan vi reser hem!

  1. Visst blev det en sordin på en så trevlig eftermiddag och kväll.Och det praktiska är kämpigt.Men jag hann spärra korten i tid tror jag så ingen har använt dem. Bra så. Men känslan är jobbig. Dock kunde det varit värre–
   Mysigt att sitta nere på Paseon. Och extra roligt med Pekinganka. Var åt ni den? Kan vara rolit att prova för det har vi bara gjort i Kina.
   Njut av kvällen.

  2. Visst blev det en sordin på en så trevlig eftermiddag och kväll.Och det praktiska är kämpigt.Men jag hann spärra korten i tid tror jag så ingen har använt dem. Bra så. Men känslan är jobbig. Dock kunde det varit värre–
   Mysigt att sitta nere på Paseon. Och extra roligt med Pekinganka. Var åt ni den? Kan vara roligt att prova för det har vi bara gjort i Kina.
   Njut av kvällen.

 12. Men så tråkigt att en trevlig kväll slutade på det sättet! Jag känner ju verkligen med dig efter att jag blev av med väskan i Stockholm. Och alla dessa frågor… varför gjorde jag inte det, varför, varför… men nu har det hänt och kan inte bli ohänt. Tror det var bra att du inte vände dig om, för man vet inte vad en överraskad bov kan ta sig till. Det har hänt ett par gånger att jag känt att någon gått för nära i tunnelbanan eller på gatan och då har jag tagit ett steg åt sidan , stannat och låtsats att jag har haft något i skon och en gång ställde jag mig och vinkade åt någon på andra sidan gatan som inte fanns. 🙂 Det kanske inte var någon fara å färde, men jag är extremt nojig efter att jag blev av med väskan.
  Tur att de inte fick ut pengar i alla fall. Hoppas du känner dig lugnare så småningom.
  Kramar!

  1. Jag minns ju så ävl när din väska blev stulen. Så fräckt! Och så mycket besvär med att ordna till allt och känslan av att bli kränkt är stor.
   Nej, det kan inte bli ogjort.
   När det är mycket folk i tunnelbanan elller på bussar och gator bär jag ryggan under armen framför mig och snurrar remmarna hårt. Men här var det inte trängsel men mycket folk ute. Detta att ta ett steg till sidan eller stannat borde jag ju ha gjort. Och jag är ju redan nojig sedan förra gången då jag blev av med min ryggsäck på en restaurang. Vågar ju sällan använd akort eller gå till en bankomat ensam.
   INga pengar är hitintillls tagna från kontot så jag tror nu att den delen är ok. Hann ju spärra båda korten strax efter det hänt.
   Kram till dig och tack för din omtanke,

 13. Näe, så fruktansvärt!!! Dock skönt att du inte blev skadad fysiskt! Så bra att du var snabb att spärra korten! Varma Kramar till dig, och hoppas du sover bättre i natt ♥

  1. Verkligen illa! Och så onödigt! Skadad blev jag ju inte mer än att det nu sitter en stor tagg inom mig. Jag var snabb med att spärra korten och hitintills har ingen använt dem Bra så. Mycket jobb med att beställa nya kort är det.
   Jag har sovit böttre i natt men är fortfarande väldigt ledsen och arg.
   Tack för omtanken.
   kram!

 14. Men så tråkigt att inte folk kan hålla fingrarna i styr. Och inte kan skilja på ditt och mitt. Men tur kanske att du inte vände dig om man vet aldrig vad som kunde hänt då. Det blir så mycket extra jobb med att spärra allt också. Ha en bra söndag och ta hand om dig fina du.

  1. Det var nog bra att jag inte vände mig om för då hade jag ju sett dem och vad som hänt då vet man ju inte. Där det varit mycket folk som bussar, tunnelbana och gator har jag ju inte ryggsäcken på ryggen utan bär den. Men här var det inte trångt alls dock mycket folk ute.
   Jättemycket jobb med att ordna till allt. Är glad att jag inte blev yttre skadad men själen tar stryk.
   Stort tack för din omtanke.
   Kram!

 15. Men … åååhhh så jobbigt och så trist! Vilken hemsk upplevelse – och det var ju inte första gången. Lider med dig! Jag har själv aldrig varit utsatt, men yngste sonen blev nerslagen på Kanarieöarna och rånad…
  Bra att de inte lyckats ta ut några pengar, men det är ju allt det andra som är jobbigt – körkort och andra viktiga saker man brukar ha i plånboken. Såg att du ska få en ryggsäck med öppningen mot ryggen – så bra – och säkert mycket bättre än de traditionella!
  Önskar dig en bra söndag och hoppas du kan koppla bort det tråkiga åtminstone för några korta stunder.
  Tänker på dig!
  Kram

  1. Det är verkligen så ledsamt och väldigt mycket jobba att spärra kort, polisanmälan, få nya kort och körkort m.m. Jag blev ju inte skadad så detta är ju ävrldsliga saker men det gör ont ändå. Jag har förut haft en ryggsäck med öppningen mot ryggen och den var bra. I vanliga fall när jag går där det är trängsel, gator, bussar, tunnelbanan så har jag aldrig ryggan på ryggen. Men här på Ringvägen var det ingen trängsel utan mycket folk i omlopp. Jag märkte att några gick tätt efter mig, men vände mig inte om. Och så här i efterhand skulle jag ju tagt bort ryggsäcken och burit den under armen.
   Solen lyser idag och jag har lugnat mig lite. Men jag har fullt upp med att skaffa nya kort.
   Varmt tack för din omtanke.
   Kram!

 16. Att bli bestulen är fruktansvärt och allt krångel det innebär är så jobbigt bara det alla kontakter alla kort som måste komma tillbaka och framför allt känslan av att ngn annan har ens saker säger som BP ***FI F***************N* Vad är det för sjuka människor som tar sig över alla och tycker sig ha “rätten” att stjäla från andra. Det som är svårast att få tillbaka är alltid tryggheten och den känslan att kunna lita på med människor.
  Jag hoppas att du fått ordning på allt och ger dig en stor energikram

  1. Stort tack finaste Sanna för din omtanke. Ja mycket krångel är det att få ordnat med allt som måste ordnas. Och jag känner att detta tagit på mig rejält. Men tills idag har inga pengar tagits ut och jag hade inte mycket i plånboken heller. Men allt jobb men alla telefonsamtal tar på krafterna.
   Jag blev inte skadad till det yttre men såren finns inombords. Inser att jag nu får utsätta mig för “rädslan” att gå här kvällstid men får till en början ha maken i närheten. Jag är ju inte alls egentligen rädd för att röra mig i Stockholm och har ledigt gjort det alla tider på dygnet. Men ibland har en otur. Och en tant i sina “bästa” år är säkert ett bra stöldobjekt. Skadad blev jag ju inte fysiskt och det var ju bra.
   Stor kram!

 17. Så olyckligt min vän att du har blivit bestulen igen och nu på din plånbok=( Det finns inte ord att uttrycka den sorg och chock som du har genomlidit. Allt går så fort och många gånger sker dådet vid en stor folkmassa. Jag läste även om ditt förra rån och hur illa din bank behandlade ärendet. Jag hoppas verkligen du har bytt bank.
  För mig har det hänt 22 ggr. Ett rån av min mans plånbok på en bar i Puerto rico på GC. Troligtvis var bartendern i maskopi med rånarna. Den andra gången skedde det i Madrid då jag, min man och mina små töser vandrade på en öppen gata. Jag bar en ryggsäck och min man såg helt plötsligt att en zigenerska tog min plånbok. Han agerade snabbt och efter ett litet tag så hjälpte jag till att hejda dådet. Allt slutade bra och jag fick tillbaka plånboken. Nu bär jag aldrig ryggsäck. Så skönt att du är oskadd!,,
  PS. Vilken underbar historia om Katten Måns och vilket fint ställe. Så otur att kvällen slutade så illa\\ kram

  1. Ja, du vet ju verkligen hur det känns och man blir ju väldigt påverkad. Så trist att du drabbats så många gånger. Fint att du i madrid fick tillbaka din plånbok. Tror jag ska sätta “larm” på nästa väska. Jag hade tidigare en ryggsäck med öppningen mot ryggen men den “tog slut”. Nu är jag erbjuden en liknande och det känns bra.
   När det varit mycket folk på bussar, tunnelbana och gator har jag inte haft ryggsäcken på ryggen utan burit den och med remmarna fastsatta runt händerna. Men här var det ingen trängsel alls. Dock mycket folk ute för lördag och lönehelg är det ofta så.

   Och i övrigt var det en jättemysig eftermiddag och kväll i Gamla stan. Verkligen” Och visst är historien om Måns fin.
   Önskar dig en fin söndag.
   Kram!
   Jag blev ju inte skadad till det yttre så det var tursamt.

 18. Fy så tråkigt att läsa dessa rader mot slutet. Det som började så fint med din middag. Verkligen en fin plats där i källarvalvet 🙂 Sköt om dig // Kram

  1. Det blev verkligen en trist avslutning på den jättefina eftermiddagen och kvällen. Men jag blev ju inte fysiskt skadad så det kunde ju har varit värre. Men det känns ändå inombords.

 19. Men så tråkigt Ditte!
  Jag är inget för ryggsäck och i Torre har jag oftast kläder med fickor för att slippa någon form av väska.
  Har ett sånt där telefonfodral där jag kan ha bankkort och körkort i.
  Inte heller så bra sägs det, men har aldrig telefonen i handväskan utan i någon form av ficka, helst med dragkedja.
  Skönt att du kunde spärra i tid och att du inte blev skadad fysiskt.
  Många kramar/A-K

  1. Verkligen jättetrist! Och förr har jag ju haft en ryggsäck med öppningen mot ryggen, men den “tog slut”. Nu erbjöd mig Yvonne ek liknande och jag är jätteglad. I torre har jag inte alls ryggsäcken, men har heller inte så mycket med mig så en mindre väska går bra.
   Nu får jag ta en annan väska med mig och jag har ju en del att välja bland. Dock blir de i skinn ganska tunga.
   I telefon fodralet har jag inga kort alls. Och nu ska de helle rinte vara med i plånboken.Får omorganisera mig.
   Det verkar helle rinte som om någon till dags dato har använt korten och jag hann ju hem och hade sinnesnärvaro att spärra dem.
   Fysiskt skadad blev jag ju inte men det känns inombords.
   Stor kram! Och tack för omtanken.

 20. Vilken trist historia. Det verkar som bytet blev just plånboken och 200 kronor, inte så himla mycket. Dessvärre har det gett dig en massa extrajobb, med att spärra kort, skaffa nytt körkort, och andra kort.

  Jag går ofta med en liten ryggsäck på ryggen, brukar då ha mina kort i en ficka just med tanke på att de åtminstone inte ska kunna ta korten. Ryggsäck är så himla praktiskt, händer och armar fria, men det klart i täta folksamlingar och som för dig, så ser man inte vad som händer. Trist! Tror du fått nya kort och fått ordning på vardagen igen.

  Ibland funderar jag över varför det inte görs ryggsäckar med dragkedjor, öppning på sidan in mot ryggen. Å andra sidan, då skär tjuvarna bort botten på ryggsäcken, vill de stjäla så gör de det! Trist, trist, trist!

  1. Jättetrist! Men nu har jag omorganiserat mig. Korten förvaras inte i plånboken längre utan i en stängd innerficka på väskan. I en annan sådan finns plånboken.
   Jag har nu en bloggvän som har en ryggsäck där öppningen är mot ryggen och den ska jag få. Hon anvönder den inte så det blir toppen. Tycjer att ryggsäck är bra så händerna är fria.
   Nu har jag fått korten men väntar bara på körkortet. Och fint att inga pengar drogs från korten eller att någon handlade för dem. Hann ju spärra dem inom 15 minuter. Men tjuvar är bra på sitt”jobb”.

   Jag hade förut en ryggsäck med öppningen helt mot ryggen och dragkedjan lite ner. Tyvärr är den utsliten. Jadå, visst skärs botten bort. Det berättade polisen. Trist!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *