Foto

Bar – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge

Bar är ordet att tolka  i  Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge. Vad gäller utmaningen i sig så gäller det att med bild /och/eller/ text tolka det angivna ordet. Här är det fritt fram för egna funderingar och alla är välkomna att vara med.

Passionsblomman bar på många knoppar och flera har slagit ut efter hand. Min passionsblomma bar på många knoppar när vi kom till hit till den spanska sommarstugan och nu slår en eller ett par ut varje dag

Ordet bar

är även det, ännu ett, av de många ord som har flera betydelser och där sammanhanget avgör vad som menas. Jag har har funderat kring några av dem och hamnat inom vitt skilda områden-

En av knopparna på passionsblomman som slagit ut just idag.

En både symbolisk och bärande bild. Bilden är från 1969 och här bär jag min pappa. Vi tränar självförsvar och gör en instruktionsfilm. Och redan då var detta med självförsvar aktuellt.  Här  testar jag att få honom på fall. Inte direkt enkelt för jag vägde då 55 kg och pappa 82. Men med vilja klarar man mycket.

Här bar jag, 1969, min pappa på axlarna. Vi tränade självförsvar och höll på att göra en instruktionsfilm- Många år senare, en liten bit in på 2000-talet bar jag pappa mer symboliskt eftersom han då drabbades av svår alzheimer. Väldigt tungt rent mentalt.

Fler betydelser av bar

En typ av servering kallas också bar.

I går var sista dagen för vårens  “tapasrejs “och många tog chansen att slå sig ner just på en bar. 

Gårdagen, palmsöndagen. bjöd förutom på fint väder, runt +26 i skuggan också på välfyllda stränder. Påsken är spanjorernas största högtid och många har kommit till sina sommarbostäder här för att just fira påsk

Strandlivet blomstrade men helt fullsatt var det inte. Men med tanke på alla bara kroppar på stranden så verkade ingen direkt frysa.

Och från värmen här i Torrevieja  till snö och kyla hemma. I Romme Alpin var det i mars inte direkt  barmark. Barnbarnet Max var här med sin moster Helen och sina kusiner och var väldans glad åt att kunna åka så mycket  skidor.( Foto moster Helen)

En glad Max .

En mer orörd del av kinesiska muren. Jag tyckte att landskapet och miljön häromkring  passade in på ordet bar i betydelsen kal, karg, fri och öppen . En bild från arkivet som jag verkligen tycker om och som passar fint här. ( Mer om kinesiska muren i text och bild har jag bl.a.  berättat om här.)

KInesiska muren är ett bra exempel på där bar kan betyda kal, karg, fri och öppenKinesiska muren med ett landskap som känns kalt, kargt, fritt och öppet – Ord som  alla är synonymer till bar.

 

Titta gärna in här för att se fler av veckans tolkningar.

 

34 svar på ”Bar – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge”

 1. Härlig tolkning! 🙂
  Namm besökte vi inte nån av helgerna. Hann liksom inte med den – många var det att välja på 🙂 Inte en enda besvikelse detta rejs, fick bara godbitar att tugga på 🙂

  Ha en braig start på veckan!

  1. Visst fanns det många barer att besöka och att hinna alla var ju inte att tänka på. Inga besvikelser hos oss heller. Bara dessa ställen med den små glasen. Men det klarar man…
   Tack, veckan har stratar perfekt och vi är installerade på stranden på ett jättefint hotell i Mojacar.I morgon tar vi den gamla delen i besittning.
   Önskar er också en bra start på veckan.

 2. Lika proffsig tolkning som vanligt och lika härliga bilder! Ett bra ord att tolka 😀

  Kram och ha en härlig start på veckan!

  1. Tack! Jag tyckte det var svårt att hitta något kreativt här. Men några varianter blev det.
   Önskar dig också en skön vecka.
   Kram!

  1. Tack! Ja, ett ord med många betydelser. Och lite klurigt att greppa tyckte jag.
   Önskar dig också en fin måndag och även fina dagar resten av veckan.

 3. Tänk vad ordet bar kan ha många betydelser. Du har verkligen fått in mycket.
  Min direkta tanke var först en bar där man tar sig ett gott glas vin i solen. Puh, sådan är jag!
  Ha det bra!

  1. Så är det! Och jag tyckte det var lite klurigt att få ihop det…
   Önskar dig också en bra start på veckan.
   Vi har tagit semester från semestern och rest lite söderut. Så mysigt.
   Kram!

  1. Ord är roliga tycker jag också och att klura lite på betydelsen.
   Vda gäller Max och backarna så vet jag att det gick undan rejält.

 4. Vilka fina och varierade tolkningar. Du är verkligen otroligt duktig på att klura ut olika betydelser för orden samt illustrera dina texter med passande bilder. Min favo blir absolut den med kinesiska muren. Gillar kompositionen och kontrasten mellan muren och bergskedjorna i bakgrunden. Otroligt läcker bild!

  1. Tackar! Jag tyckte nog för egen del att inlägget inte blev så kreativt som jag tänkt mig. Tränar på det kreativa.
   Bilden med muren och det kala, karga, landskapet tycker jag mycket om och kul att du också gillar den.

 5. Det enda jag kommer på är

  “den som inga byxor har,
  han får gå med ändan bar.”

  Så va´ det med det!

  1. Tack! Jag passionsblomman bar verkligen på många knoppar. Ja, bilden med min pappa är verkligen från en annan tid. Så såg jag ut so 20-åring.

  1. Tack för fin feedback! Det är roligt att leka med ord och se vad man får till. Kände att jag kanske inte var så kreativ men att försöka duger bra.

 6. Du lyckades som alltid få till ett mångsidigt och intressant inlägg på veckans ord! Dessutom en massa trevliga bilder! Snyggt jobbat!
  Kram

  1. Tackar! Ja, ordet bar kan betyda så mycket och att leka med ord och dess betydelser är alltid roligt.
   Kram!

  1. Tack! Jag tyckte det var svårt att hitta något kreativt så jag gick för det som kom upp i huvudet när jag tänkte på ordet “bar”. Och en del blev det.
   Passar på att önska dig en Glad Påsk.

 7. Hej, där bakade du in många betydelser på veckans ord! Mest imponerad är jag förstås över en liten flicka som bär på en stor karl, men som du säger, mycket sitter i både tekniken och viljan! Jag följer Vinnarskallar-serien på tv, där finns också vilja av stål! Du säger att stränderna inte är fulla ännu, jag tycker med mina mått mätt att det är stor trängsel, haha. Kram från pörtet

  1. Inlägget blev inte så kreativt som jag hoppats men ibland blir det så. Jag har tränat en hel del självförsvar tillsammans med min pappa och den kunskapen har varit bra att ha och inte tung att bära med mig. Viljan kan ta en långt.
   Ja, i mitt tycker är också stränderna tämligen välfyllda. Men för egen del är jag numer aldrig på en strand för att sola. I torrevieja är det mest ett par stränder inne i stan som är välfyllda och spanjorerna träffas på stränderna och umgås. Man har med förfriskningar,frukt, parasoller och solstolar och allt kånkas upp och ner både på förmiddagen och eftermiddagen efter siestan. För då går man hem och äter och vilar en stund. Ja, många äter även på restaurang. Men grejerna måste tas med.
   Roligt att från en bar i skuggan sitta och titta på folklivet.
   Kram!

  1. Tack! Jag tyckte inte jag fick till temaordet som jag ville men tog det som kom upp i huvudet.
   Önskar även dig och de dina en Glad Påske. Kanske är ni på hytta?
   Ha det gott!

 8. Vilken härligt tolkning av temat och jag är verkligen imponerad att du tränade självförsvar med din pappa. Jag hoppas du sluppit använda de grepp och metoder du lärde dig då i verkliga livet men det måste ändå kännas skönt att ha den kunskapen med dig.

  1. Tack! Jag tyckte det var svårt att hitta en mer kreativ infallsvinkel på temat så jag anammade det som först kom upp i tankarna när jag funderade på veckans temaord.
   Ja, självförsvar har jag tränat och har även vid några tillfällen haft nytta av den kunskapen. Men nu på ålderns höst är nog dessa kunskaper lite ringrostiga. Men grunderna kan och minns jag.

  1. Tack! Visst är den fin! Ja, passionsblommman kommer nu med nya blommor varje dag. Många knoppar finns men när de slår ut blommar de bara en dag eller två

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *