Foto Stockholm Torrevieja

Bad, sommar och sol…

Sommar, sol och bad. Jodå, sommar är det förvisso enligt almanackan, men den gör ju lite som den själv tycker. Varierar en hel del.  Solen gör likadant. Visar sig när den har lust. Och tänk, just idag i Stockholm har den stor lust. Blå himmel och små lätta sommarmoln.

Bad?  Jodå villiga badande finns alltid.  Och vem minns inte barndomens simskolor utomhus i regn och rusk med vattentemperaturer på +16. Men både bad och simning blev det. Oftast glädjefyllt dessutom. Minns att jag lärde mig simma när jag var fem år efter att ha tittat på hur andra gjorde och när det ett år senare var dags för kompisarna att börja i simskola ville jag också gå. Tror mest jag suktade efter att med vänner ensam cykla iväg till den lilla insjön och med med matsäck för att få bada. Simskolan blev liksom en ursäkt för att jag skulle få cykla dit med de äldre kamraterna. Så mycket simskola blev det inte, men väl märkestagning och det gick ju lika bra det. För det var ju bada jag ville. Badkrukefasonerna fanns inte alls då utan har anslutit i vuxen ålder.

Bad är veckans ord att fritt tolka i bild och ord hos Sanna  i “Gemsweeklyphotochallenge” .  Och bad blir det!

Bad vid Tanto, på Söder i Stockholm, en varm söndag i maj. 

Källsdopp vid Tanto en vacker kväll i juni med en nedåtgående sol som  sällskap.

En andhona som tar några simtag –

– ett svanpar

-och en vattensnok som var intresserad av mig.

Ett snabbt dopp blev det.

Mycket kan man se och uppleva under ett bad. Snarare dopp, för med en vattentemperatur i Stockholms ytterskärgård på +15 så kan jag nog inte kalla det för bad. Men badet kom sig av att jag blev utmanad. Vadslagning! Och förlora ville jag inte. I övrigt är jag numer en badkruka och vill helst att dte ska vara +24 grader innan det blir fråga om ett bad. Ja, dopp också.

Barnbarnet Max, här sex år, är som en fisk i vattnet. (Månne han ha det efter sin mormor….)Medelhavet och Torrevieja inbjuder i alla falll till bad.

Lillebror William, tre år, vill också gärna vara som en fisk/delfin i vattnet.

Njutbart!

 

 

 

 

29 svar på ”Bad, sommar och sol…”

  1. Fotoutmaningen är något som de som vill kan vara med på och det gäller att varje vecka (om man vill)
   helt fritt tolka ett nytt ord i text och bild. Det är roligt att se och ta del andras tolkningar och bilder.

 1. Inte tyckte man som barn att det någonsin fanns dåligt väder att doppa sig i sjön eller i havet. Barn är spontana och fantastiska att aklimatisera sig i olika miljöer. Så mycket badgäster som badar vid Tantos badstrand. Ser underbart ut!! Underbart även med alla dessa vattendjur nu menar jag inte barnen utan fåglarna som tar sina andtag och svantag. Vågligt av dig att utmana läget genom att doppa dig i den kalla sjön??Kram på dig

  1. Nej, som barn badade man ju nästa så fort isen gått upp…
   Tanto har många besökare och det är ju fint att ha tillgång till olika friluftsbad inne i stan och de flesta är välbesökta.
   Visst är det ifnt att se fåglarna röra sig i sitt element, vattnet.
   Gäller det utmaningar och vadslagning så kan jag göra mycket.
   Men här kom jag snabbt upp eftersom en vattensnok simmade bakom mig.
   Kan lova att det gick undan att ta mig upp på badstegen i båten.
   Kram!

 2. Just det! När man var liten fanns liksom inget kallt vatten. Man hoppade bara in och simmade eller plaskade sig varmt. Det var då det;-) Precis som du “kräver” jag numera minst 24 grader för att ens överväga att bada;-)
  Härliga badbilder. Undantag den med snoken. Där hade jag blivit totalt hysterisk kan kag säga…

  1. När jag mötte snoken i Stockholms södra skärgård på en seglingstur kom jag mig snabbt upp. Och vadet vann jag. Barndomens kalla bad finns i minnet men då kändes det inte så. Annat är det numer.

 3. Vilka härliga badbilder och när det gäller ett vad så får man offra sig. Förra året premiärbadade vi redan i början av juni men i år har det inte blivit något dopp för min del. Något säger mig att det blir först i Parga för just nu har vi 15 grader i vattnet här vilket är på tok för kallt. 18 grader måste det absolut vara…

  Kram och god kväll!

  1. Gäller det ett vad eller utmaning så kan jag tänja på gränserna. Men här kom jag snabbt upp eftersom en vattensnok simmade bakom mig. Är glad jag såg den.
   Bra gjort av er att premiärbada så tidigt förra året.
   Blir nog bra med premiärdoppet i Parga, betydligt varmare där, både i vattnet och på land.
   Kram och trevlig kväll!

 4. Tufft badat där 🙂

  Jag lärde mig också simma i femårsåldern, på Teneriffa. Sen gick jag i simskola efter hemkomsten. I Byskeälven, som då var en fors. Dom hade en brygga runt simträningen så att inte alla ungar skulle åka med i forsen, antar jag. Haha!

  Men jag måste säga att vattnet var skönare på Teneriffa. Det minns jag faktiskt än idag 😀

  Härliga badbilder!

  1. Är det vadslagning så är det… Men jag kom snabbt upp eftersom jag såg snoken bakom mig och ormar gillas inte. Milt sagt.
   Kan tänka mig kylan i Byskeälven och sedan se bryggan där framför mig. Säkert tur att den fanns så inte Skellefteå fick barnbrist .
   Håller helt med om att Teneriffas badtemperatur verkade mer sympatisk.
   Killarna badar ju gärna, och helst när det är varmt i vattnet, men Max kan bada när som. Han har dte nog efter sin mamma och moster. I alla fall inte efter mig. Jo. när jag var barn…
   Trevlig kväll.

 5. Så väl jag minns simskolan i alla väder. Simläraren på land med tjock jacka och barnen i vattnet…. Det gick att lära sig simma ändå….
  Badkrukan har anlänt här också på senare år. Tror du att det smittar?? Kram
  PS Jättefina bilder på barnbarnen i lite varmare vatten!

  1. Då har vi liknande minnen…Och jag kunde simma men ville ändå vara med och ta märken.
   Vda gäller detta med “badkrukor” så tror jag vi blivit bortskämda i Thailand och dte kan nog smitta av sig. Längtan dit.
   Barnbarnen gillar vatten och trivs som fiskar i det blöta blå och extra mycket om det är lite varmare.
   Kram!

 6. Oj vilka minnen som dyker upp från barndomens simskola! Jag bodde ju i Norrlands inland som barn med iskallt vatten. Kan bara säga att jag är expert på torrsim, say no more….

  1. Torrsim minns jag också- men hoppade över det eftersom jag hade lärt mig innan. Men jag tittade på kompisarna som satt där och torrsimmade…

 7. Modigt av dig att bada fastän det var så kallt.. gillar egentligen inte att förlora, men där skulle jag nog hellre ta den smällen än att ta mig ett dopp ?

  1. Ibland får man överväga. Men jag satsade här, dock gör jag gör det inte alltid. Och förlora gör jag helst inte om dte finns alternativ.

 8. Så fina bilder till veckans ord … och visst minns man den tiden då man glatt kastade sig i vattnet. Jag lärde mig att simma i Dalälven och minns vilken lycka det var när jag sedan fick följa med de andra barnen till sjön 🙂 Numer är jag en riktig badkruka och vill ha en bra bit över 20 för att komma på den tanken.
  Modigt av dig att anta vadet och hoppa i – bra jobbat!
  Kram

  1. Tack! Kan tänka mig att du har kalla badminnen från Dalälven och tyckte en insjö var betydligt varmare. Jag badar numer inte heller
   om det är under +24. Men vid tillfället bilden togs handlade det om ett vad och jag ville vinna. Kom snabbt upp eftersom jag såg en snok simma bakom mig.
   Trevlig onsdag från ett Stockholm som fortfarande är soligt och molnfritt.
   Kram!

 9. Fina badbilder! Och modigt att du tar tillfället i akt och doppar dig! Ser både varmt och kallt ut på en och samma gång… Gissar att ni har liknande väder som här. Här är mulet, men rätt vad det är så tittar solen fram och värmer gott, sen kommer det lite duggregn och solsken igen. Minst sagt omväxlande… Något bad har det inte blivit för min del ännu. Men än finns det ju tid kvar av sommaren …

  Hoppas att du får en fin dag!
  Kram Christina

  1. Tack! Ja, ett dopp blev det här efter vadslagning – ville ju vinna. Men jag kom snabbt upp för det simmade en snok bakom mig.
   Ännu har jag inte badat för i år men sommaren kommer nog snart. Med värme…För enligt almanackan är den ju här.
   Önskar dig också en fin onsdag och en fin ledighet.
   Kram!

 10. Det var modigt gjort att hoppa i vattnet! Jag vill också ha minst 25 grader för att ta ett dopp!
  Men barn verkar inte alls så känsliga som vi vuxna! De hoppar i så fort de ser vatten 🙂
  Stor kram och trevlig onsdag!

  1. Nåja, hoppa i gjorde jag inte. Jag klev försiktigt i men kom rsakt upp eftersom det dels var kallt, +15
   och dels kom en snok simmandes bakom mig.
   Som barn var man mycket hurtigare vad gäller bad och nu vil jag ha +25 för att ens överväga att bada.
   Trevlig onsdag och stor kram och tankar till er.

  1. Vi slog vad om ett dopp i det kalla vattnet i den fina ytterskärgården i Stockholm men endast +15 i havet.
   Och jag gjorde det- klev i.

 11. Badvänligt på veckans ord Ditte! Vadslagning ger inte så mycket val mer än hoppa i 🙂 Härlig tå se pojkarna – den stora som fisken som mormor … jovisst.
  Bilden från aftonsolbadet i Tanto är underbar!
  Stor kram från norr där inget badväder lockar mig än!

  1. Ja, så fick det bli. Och slår man vad så vill det till…Men jag kom snart upp eftersom det var +15 i vattnet
   och en smok simmade bakom mig.
   Pojkarna gillar vatten och tycker verkligen om att bada och temperaturen i vattnet tänker de nog inte på.
   Inget badväder här heller men sol är det.
   Stor kram!

  1. Tack! Jag badar, men helst inte numer om vattnet är kallt och det är det i mitt tycke om det är under +25.
   Barnen badar och har sån glädje av det att det smittar av sig och de skule nog kunna få mig i vattnet även om det
   inte är så varmt.

  2. Tack! Jadå många tycker om ett bad, men numer vill jag helst ha +25 för att det ska bli ett dopp.
   Men barnbarnen kan kanske locka i mig även vid svalare temperatur. De är som fiskar i vattnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *