Stockholm

Att fånga månen

Huvudstaden bjöd på en vacker måndag och det fina augustivädret höll i sig under hela kvällen. Middag på balkongen kändes helt rätt och sedan blev vi sitttandes. Länge. Med en kofta på, ljuslyktor tända och en kvällstemperatur som erbjöd  +21 kändes det riktigt behagligt. Det var en vacker kväll och vi inväntade månens framträdande i sin fulla skepnad. Och visst kom han, “gubben i månen”. Dock inte helt lätt att fånga på bild, men jag gjorde några försök och helt oavsett så var det underhållande och vackert att titta på månen och alla ljus från båtar, lyktor och lampor som lekte ta fatt runt oss.

Från balkongen måndag kväll.  Inga båtar i Hammarbyslussen för tillfället men det var många hågade slussare som passerade under kvällen. 

Månen framträder och här har molnslöjorna just lättat och jag försöker zooma in den.

Svårt att inte darra på handen och stativet till kameran borde jag förstås tagit fram.

Absolut njutbar vy. Och Globens blåa färg skymtas också till höger i bild.

 

 

 

32 svar på ”Att fånga månen”

  1. Tack! Ja, jag lyckades fånga en bit måne…Men intressant att se hur bilden blivit med stativ. Får testa nästa gång det är fullmåne.
   Oh, vad trevligt med er resa norrut.
   Jag kan än sakna Höga Kusten. Vi såg ju en operaföreställning i Nordingrå kyrka som verkligen är minnesvärd och kyrkan ligger så vackert vid älven.
   Önskar er en jättefin resa. Och jag fäljer med både på Instagram och din blogg.
   Kram!

 1. Låter ju helt underbart, ni har ju världens utsikt också ,-) Varm kväll.
  Vilken underbar måne, det var ju ett kanonfoto!
  Så stor o fin måne har jag aldrig lyckats få på bild ,-)
  Nu har jag svarat dig i mitt senaste inlägg om bilderna.
  Ha det fortsatt fint KRAM Primrose ,-)

  1. Tack för ditt fina svar om hur du får till målningarna. Jag förstår lite mer, men är otroligt imponerad av att du kan få till bilderna så himla bra. Och med alla detaljer. Du kan det här och har den rätta blicken och förmågan.
   Vi satt länge på balkongen och månen var verkligen vacker när den framträdde. Det blev många bilder och ett stativ ska jag använda nästa gång. Ska leta fram det redan nu…
   Tänker på dig.
   Kram!

  1. Tack, jag är ganska nöjd med dem och en fin kväll i månskenet blev det. Vad gäller varulvständerna så fick jag trycka in mina igen.
   Det var lite kämpigt men jag är ju envis så det gick till sist.

  1. Tack! Nästa gång ska stativet fram och intressant om det blir mågom skillnad. Men en njutbar kväll blev det här hemma och i fint månsken.

  1. DEt var verkligen en vacker kväll och vi satt ute länge och månen var så vacker. Och så fint med alla ljus här som speglar sig i vattnet.

  1. Visst är det skönt med dessa vackra kvällar och så fint att kunna sitta ute. Och jag tar gärna på en kofta och sitter ute till sent.
   Kram!

  1. Tack! Men jag ska testa med stativ nästa gång och se om resultatet blir annorlunda.
   För det är svårt med skärpan och zoomningen, utan stöd.
   Kram!

 2. Det där gjorde du bra, Ditte! Zoomlens gör susen. Utsikten från din balkong är underbar,
  dag eller natt.
  Fick mej att tänka på filmen “Moonstruck”; verkligen charmig.
  Har du sett den?
  Vackert sommarväder här i norra Virginia men hett som bara den i Nordkorea.
  Få se hur vår Commander in Chief reagerar, så kvick som han är med sina twitter.

  1. Tack! Och vi har dte bra här p balkongen med fin utsikt, lite som en teaterscen med byte av kulisser. Jodå, jag har sett “Moonstruck” men skulle nog gärna se om den.
   Hettan i Nordkorea känns även hit och även om det kunde vara lite varmare så vill vi inte ha just den värmen. Och vad gäller er “Trumpet” verkar han inte direkt så sansad…

 3. Åh så fint o vilken månbild wow ja stativet är en fördel vid zoom jag har inte använt mitt stativ men är sugen på att ta lite bilder på just månen kram å sov gott

  1. Tack! Testa att använda stativet till din kamera för det blir ju mer stabilitet i bilderna. Har nu plockat fram vårt stativ så det finns framme och om inte förr ska jag använda det vid nästa fullmåne.
   Kram och trevlig onsdag.

 4. Det försökte jag också igår kväll, men ger mig. Dina bilder slår mina med hästlängder. Dessutom är din utsikt betydligt vackrare än min. Älskar bilderna medan jag surar över den pajade datorn.
  BP

  1. Förstår att du är mer än sur över att din dator pajat. GRRR! Lider med dig, men det är ju en klen tröst. Hoppas bara du kunde rädda det som fanns på hårddisken eller hade backup. (Inser att jag är dålig på att ta backup…)
   Det var en vacker kväll och vi blev sittandes ute länge så kameran var med. Nu har jag letat fram stativet så vid nästa fullmåne ska jag testa det och se om det blir någon skillnad. Tyckte att månen samarbetade bra med mig och kameran.

 5. Vilken underbar måne du fångat! Utan stativ, otroligt!
  Har den verkligen ett sån´t apelsinmönster, undertill?
  En rund ring med utgående longituder om du förstår vad jag menar.
  Har faktiskt aldrig tänkt på att även månen måste ha poler.
  Härliga foton du bjuder oss på.

  1. Tack för dina fina ord! De värmer!Nej, inget stativ men jag har nu lagt det på ett lättåtkomligt ställe till nästa fullmåne. Ska se om det blir någon skillnad. Apelsinmönstret tänkte jag också på men tittade på andra bilder från tidigare fullmåne och såg dem där också.
   Ska förstora bilderna och titta mer ingående.

  1. Jag fick vänta ett tag innan månen kom fram från molnslöjorna, men kvällen var vacker och vi satt ute till efetr midnatt. Och tid att vänta har jag. Njuter verkligen av dessa vackra kvällar. Så fint när ljusen speglar sig i det mörka vattnet.
   Kram och trevlig onsdag.

 6. Funderat på att följa stranden någon kväll och fota eftersom jag hänger ibland på Debaser vid Hornstullsstrand. Fina bilder nu blev jag inspirerad.

  1. Tack! Ta gärna en promenad här. ! Vi går ju ofta runt hela Södermalm, men nästan varje dag från oss och bort till Hornstullsstrand och sedan geno stan tillbaka.
   Stränderna längs Årstaviken efter Tanto är jättefina i kvällsljuset.

  1. Jag försökte mig på att få med den fulla månen och visserligen lekte den lite kurragömma bland molnslöjorna för att sedan bestämma sig för att medverka på bild. Ska leta fram stativet så det finns i närheten vid nästa fullmåne. Intressant att se om det gör mågon skillnad för skärpan.
   Kram!

  1. Tack! Kvällen var verkligen fin och vi satt ute länge och följde månens bana. Och till sist ville han vara med på bild.
   Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *