Resor utomlands

Atlanten – Och till sjöss i tre nätter och två dagar.

I lördags kväll lämnade vi Falklandsöarna efter ett väldigt lyckat besök. Tre nätter och två dagar till sjöss på Atlanten väntade oss innan vi skulle nå Montevideo, Uruguays huvudstad. Verkligen roligt att ha varit på Falklandsöarna och inte minst mötet med pingvinerna. Även transporten med jeepen rakt ut i terrängen för att nå pingvinernas stränder kommer vi sent att glömma.

Atlanten

var i tämligen lugn form under resan med vindar och vågor som var tämligen modesta i jämförelse med Stilla havet. Från Santiago i Chile och söderut ner till Kap Horn hade namnet ”Ostilla havet” varit ett mer passande namn. Och just vid Kap Horn möts Stilla havet och Atlanten.Tiden till sjöss, innan vi skulle nå Montevideo, kändes först ganska lång men känslan försvann snabbt. Solen kom efter hand, lagom vindstyrka med ca15 m/sekund och varmare i luften gjorde att vi satt/var/gick en hel del i lä ute på däck.

Lite kyligt mellan varven på däck. 

Ett hav som var tämligen lugnt, en bekväm solstol och böcker är en bra kombination. Som extra bonus rensas också hjärnan och man kan bara vara just här – just nu. Skulle energin eller känslan av sysslolöshet bli alltför påträngande kan man gå några varv runt fartyget och snabbt samla några kilometer.  Vad gäller annat att göra ombord  kan man enkelt fylla sin dag om man så vill.

Vädret skifta snabbt ute på Atlanten såväl som på stilla havet. Vädret skiftar snabbt ute på både Atlanten och andra stora hav.

Någon timme senare är Atlanten lugnare och himlen tämligen blå.

 

Nu på morgonen har vi lagt till i Montevideo och har fast mark under fötterna. Frukost väntar, klockan är här 8.40, frukost väntar och sedan  ska vi ut och närmare bekanta oss med ”Sydamerikas Paris”.

 

26 svar på ”Atlanten – Och till sjöss i tre nätter och två dagar.”

 1. Många härliga havs- och himmelbilder! Man ser skiftningar på flera olika vis och olika slags vågor.
  Men man kan inte säga att resan är våghalsad, för ni verkar ha en trygg kapten!
  Tack för allt du visar oss, det har ju blivit många smakprov!
  Stor kram!

  1. Vi har verkligen haft tid att studera både hav och himmel under hela resan och väder och hav har verkligen skiftat en hel del. Ett väldigt sökert fartyg och en kapten man är trygg med gör mycket.
   Och en del smakprov har det blivit och några till kommer.
   Stor kram!

 2. Då laddar jag upp, ja, alltså med att kolla morgondagens inlägg om Montevideo. Ska bli otroligt spännande att läsa och se bilder därifrån. Jag är ju en renodlad asfaltbonde och stadsmänniska, även om jag såklart gillar söta pingviner också. Men stadsmiljöer är mera min “grej” måste jag medge.

  PS. Jättekul att se en blå himmel i ditt inlägg:-) DS.

  1. Du får vänta lite för jag hinner inte skriva om Montevideo i morgon. Vi kommer tidigt till Buenos Aires och ska ge oss ut i denna “farliga” stad. Hög kriminalitet. Men kanske kommer Montevideo i slutet av veckan. Montevideo var en trevlig bekantskap. Helt klart. Och blå himmel även här idag.
   Tror att Gems Weekly få komma i morgon.

 3. Så skönt att vinden avtagit en smula så att det blev lite lugnare. Jag hoppas ni får det bra i Buenos Aires men ni håller er säkert till lugna kvarter!

  Kram

  1. Vi kom nu på morgonen till Buenos Aires och de sista dagarna har vinden hållt sig “lagom”. Bra så. Och vi ska hålla oss i lugna kvarter. Kriminaliteten här är hög.
   Kram!

  1. Montevideo kommer med ett smakprov i morgon. Idag har vi just landat i Buenos Aires så nu blir det ut på stan.
   Vi har det verkligen så bra.
   Kram!

 4. Kollade kartan och förstår nu, varför ni går i land i Montevideo och inte i Buenos Aires.
  När jag var i B.A. var det några i vår grupp som tog färja till Uruguay, så att dom kunde få en
  stämpel i passet. – Hoppas ni kommer att besöka La Boca vid Rio de la Platas delta. Det ÄR
  turististiskt men kul, i synnerhet bakgrunden till filmen “Evita”.
  Och lite tango skadar aldrig. 🙂

  Jag hade turen att komma med på en fotbollsmatch – en upplevelse, minsann!

  1. God morgon från Buenos Aires. Jodå, vi är här nu. Så idag väntar denna stad på oss. Vad gäller tango har vi sett mycket bra sådan på fartyget. vI tyckte dansarna var bra och våra argentinska medresenärer var lyriska. Vad gäller fotboll lär vi nog inte ha den turen. Tyvärr.

 5. Härligt med lite lugnare hav och skönt att kunna njuta den friska havsluften ute på däck. Härliga bilder! Ha det så gott där i Montevideo! Ser fram emot att få ta del av ert besök där!
  Kram

  1. Verkligen! Och frisk luft och havskänsla har vi fått. Haft kikaren beredd på fågelskådning och lite har vi sett men svårt att fånga på bild.
   Inlägg från Montevideo kommer i morgon.
   Kram!

 6. Jag gillar dagarna till havs då man kan slappna av. Sysselsättning finns det ju hur mycket som helst ifall man skulle råka bli rastlös 🙂

  Ska bli kul att se din sida från Montevideo 😀

  Ha det fortsatt toppen!

  1. VI har haft fina dagar till havs och bättre blev det när Stilla havet lugnade sig lite. Och vill man ha att göra är utbudet enormt. Montevideo kommer i morgon. Idag har vi landat i B. A. så nu är det full fart som gäller. “Brons” – veckan temaord är dock hämtat från Montevideo.

  1. Ja, vi har prövat på olika varianter av hav. Men jag föredrar nog när det är lite mindre “upprört”
   Stor kram!

 7. Solstol och en bok i handen låter helt förträffligt. Dessutom har du en ny vy framför dig varje gång du tittar upp… eller tittade upp. Jag förstår ju att det här är redan historia, men med färska minnen bevarat tror jag.,

  I jämförelse med hav är Vättern ett litet atten, men även Vättern kan skifta väldigt snabbt.

  1. Jag vet att Vättern skiftar snabbt och har testa det. Ja, vyerna skiftar och klimatet också. Men bilder och bloggen bevarar minnena fint

  1. Fartyget är jättestort och har bra stabilisatorer så det märks inte så mycket om det inte går över 25m/sek. Tur är det.
   Kram!

 8. Gomorron Ditte, om det är morgon eller så får du välja nåt annat!
  Vilken fantastisk resa ni är på! Jag är lite dålig på att kommentera, men vi är med, både jag och Karlsson!

  1. Jättetrevligt att ni är med! Resan är helt fantastisk och så mycket att se och uppleva. Ta det lugnt hinns med på dagarna till havs. Men vissa dagar var inte havet så lugnt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *